Демонстрации на козметична линия Де Шели (De Sheli)

 • 380 966
 • 2 962
 •   1
Отговори
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 239
Някой минавал ли е през тази агресивна месомелачка?  Демонстрират ти някакви чудодейни кремове, благодарение на които ще си останеш вечно млада и отивайки на тази уж безобидна, приятна и най-вече - безплатна демонстрационна спа-козметична процедура за лице, се озоваваш в някаква абсурдна ситуация, затворена в някаква сграда с десетки козметични кабинети, от която не те пускат буквално да излезеш, без да си купиш на момента цялата им серия кремове за лице барабар с някакъв апарат за ултразвук, всичко за 1990 лева. Още не мога да асимилирам как е възможна такава наглост.

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 01:50 от Мун

# 1
 • Варна
 • Мнения: 1 742
Как така няма да те пуснат? Това си прилича на престъпление.
СМятай, колко им е зле маркетингът, продуктите и подходът, щом се налага да прибягват до такива мерки.

# 2
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 239
Усещането беше свръх неприятно. И аз си мислех същото нещо през цялото време - на колко ниско ниво трябва да са, за да се държат толкова абсурдно и агресивно. А отидох по препоръка на моя позната, която уж не е вчерашна, знае какво да купува и да ползва. Тя дала телефона ми, след като си купила нещата им и онези й поискали 10 номера на хора, за безплатна демонстрация.
Сега им чета и отзивите в нета, познай - само в руски сайтове, и то мнения на излъгани, възмутени девойки ooooh!...
Пазете се. Казвам ви, ужасно трудно се измъкнах.

# 3
 • София
 • Мнения: 5 881
Е, ти като филм на ужасите го разказваш. Подкарвай ги с жалби към компетентните органи.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 1 742
Ужасно звучи. Аз щях да се обадя на полицията със зов за помощ.
Чл. 142а. (Предишен чл. 142 - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който противозаконно лиши някого от свобода, се наказва с лишаване от свобода до шест години
3) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по предходните алинеи е извършено по отношение на бременна жена, малолетно или непълнолетно лице, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години.
Това е от Наказателния кодекс.Раздел IV.
Отвличане и противозаконно лишаване от свобода

Защото на практика точно това са направили с теб. Дори и заложник си била, щом са искали откуп във вид на закупуване
Цитат
на  момента цялата им серия кремове за лице барабар с някакъв апарат за ултразвук, всичко за 1990 лева
.

Отвратително. Да видим как щяха да обяснят действията си пред полицията.

# 5
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 239
Елице, то си беше психоатакуващо наистина Crazy...
Е, чак до лишаване от свобода не успяха да стигнат, но действията им определено бяха безумни. Като за начало те изтъпанчват пред едно огледало и те питат тържествено какво виждаш. При смънкания ми отговор, че виждам нормални неща за 38 годишна жена (постарах се да звуча скромно Mr. Green), женицата възкликна "И това намирате за НОРМАЛНО???", при което двойната й кожа под брадичката потрепери възмутено Shocked... И така, в подобни шеги и закачки относно отвратително занемарената ми външност премина почти цялата демонстрация на въпросния продукт. Останалата част беше обсъждане на финансовите ми планове и възможности, като бях притисната буквално в ъгъла да дам изчерпателен и задоволителен отговор, защо не желая на мига да капарирам чудодейния продукт.
Пиша всичко това, за да имате едно наум, ако се озовете на въпросното място, гледах още десетина заблудени души като мен в чакалнята, които не бяха съвсем наясно какво им предстои...но пък нали от името на приятелка им се бяха обадили...
Отидете, проверете, ако ви се обадят, но не подписвайте нищо и не давайте никакви лични данни. Нещо, което всячески се опитват да ви склонят да сторите.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 1 742
О, боже.  Shocked
Аз бих се изгаврила с тези женици.

# 7
 • София
 • Мнения: 5 881
Кафе, аз ги преслушах в Гугъл снощи, гледах и някакво клипче от руската телевизия, тия са си мошеници с международно значение, очевидно са изключително нагли. Laughing Явно сега навлизат на нашия пазар и ти си била от късметлиите. Аз принципно избягвам всякакъв вид подобни демонстрации, директен маркетинг и прочее, толкова са ми противни.

# 8
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 239
О, боже.  Shocked
Аз бих се изгаврила с тези женици.
Да, нещото, за което определено ме е яд, че не ги поставих на мястото им, а отговарях дипломатично и деликатно...толкова бях втрещена на момента, че реагирах прекалено първосигнално-възпитано.

# 9
 • Мнения: X
А козметични процедури имаше ли и какви бяха? Питам, че да се организираме с няколко приятелки за посещение.  Mr. Green

# 10
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 239
А козметични процедури имаше ли и какви бяха? Питам, че да се организираме с няколко приятелки за посещение.  Mr. Green
Ами те явно вземат телефони само от хванатите натясно и купили продукта им. Защото може би така е по-сигурно, че опитните мишки, дошли за демонстрацията са подковани положително. Все пак, който си го е купил се предполага, че е облъчен добре. Или пък аз избягах прекалено стремглаво и не успяха да вземат координати от мои познати Laughing.
Иначе, козметичната процедура се състои в мазане на половината (!!!) лице с всевъзможните им кремове, маски, лосиони и всякакви такива, минаване с един т.нар. ултразвуков апарат (изглеждаше безобиден), после те изправят пред същото огледало на срама и трябва да припаднеш от разликата между двете половини на лицето си Crazy... Аз се постарах да докарам някаква изненада и нещо подобно на изумено възклицание (не знам защо... просто исках да ме остави на мира по-скоро и затова се стараех да задоволя лелката), макар честно казано никаква разлика да не виждах. После започва да дълбае финансовата част и едва ли не виси заплаха във въздуха да те остави да си ходиш с половин "подмладено и изгладено" лице, ако не подпишеш договор...
Да, признавам, кремовете сигурно са добри. Кожата ми беше гладка и мека на пипане като излязох от салона, но...такъв ефект би имал безспорно всеки крем с определено качество и на висока цена.

# 11
 • София
 • Мнения: 7 972
В петък ми се обадиха на мобилния, така и не разбрах кой им е дал номера. Бяха изключително нахални и настоятелни да отида. Настояваха да се случи същия ден, не можело да няма на кого да оставя бебето. На секундата се заинатих, защото ненавиждам агресивния маркетинг. Бях забравила за случката, докато не прочетох за тази козметична компания, която ми прозвуча познато. Проверих и се оказа, че е същата. Живея в чужбина, звъняха от местния клон, но явно навсякъде са се развихрили преди лятото. Разликата е, че тук го правят под претекста, че се обаждат от козметичен салон за спа услуги. След като ги отрязах, изпратиха смс, та оттам видях, че става въпрос за тях.

# 12
 • Мнения: 3 371
направо си героиня! аз не бих позволила да ми пипнат кожата на лицето - ами ако беше получила алергичен обрив  ooooh!
какво е съдържанието на продуктите им? къде ги има в нета да се видят?

мен приятел веднъж ме замъкна на подобнапрезентация, ама на някаква сръбска фирма, пробутваха бижута. не знам колко ли трябва да си изпаднал, за да влезеш в капана на подобно нещо . и всичките ти приятели да се разбягат от теб.

# 13
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 239
Grace*, правят ти уж някакъв тест на вътрешнта част на ръката за алергия... Абе докарват го що годе на пръв поглед на нещо като сериозна фирма - разхождат се с бели престилки, имат рецепция, кабинети с разни легла вътре... Макар че всичко имаше една такава странна атмосфера и персоналът - необяснимо неприятен и с леко отблъскващи маниери още поначало. Ама аз съм си особена по тая част - надушвам бацилите от далеч Simple Smile. Ако не беше познатата ми, която много уважавам и още не мога да проумея как се е изпързаляла, никога не бих се замъкнала на подобно мероприятие.

http://www.desheli.com/

https://www.facebook.com/pages/DeSheli-Bulgaria/360317110742780

http://www.woman.ru/beauty/face/thread/4112541/

Горе долу това е, което може да се открие в интернет, като на български май е само един пресен фейсбук профил с постни снимчици и почти никаква информация.
В руските сайтове обаче, има доста информация и разобличения. Явно тепърва "навлизат" тук, както е забелязала Елица. Но пък нахалство не им липсва, де.

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 12:00 от 'Кафе с мед'

# 14
 • Мнения: 3 371
благодаря, прегледах набързо - за тези, които ще се пробват  - някои от продуктите им съдържат чистотел и алое - само от това аз вече щях да съм на петна като хиена.

тестовете на вътрешната ръка не са винаги показателни - има късни реакции/аз давам такава от алое - контактен дерматит/.

е, късмет, че си се оттървала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт