На море в Гърция 2013 – VI

• 92 110
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
E то за далече, си е далече, а и точно в самата Милина няма доктор Simple Smile Бе то, да не ти се налага, това е. Не се коси.
Къде избра?

# 301
  • София
Хорефто  Simple Smile

# 302
До Хорефто е повече път (като време, щото се пресича планината, а като километри горе-долу същото), да ти кажа Grinning
Но иначе съм сигурна, че няма да съжаляваш! И там има какво да се види!

# 303
  • София
мда, визуално съм се заблудила, че е по-близо, здраве да е  Peace

# 304
  Туцка, от кога си на Хорефто? Да ти кажа, че и там докторите не се прескачат  Simple Smile. Ама вие ще сте здрави и няма да имате нужда от тях!

Скрит текст:
Иначе да ви кажа, че съм се замислила сериозно да си местя бизнеса в Гърция. В някое село, на някой остров или където и да е. Смятам да почвам да уча гръцки.

# 305
  • София
Човек не може да остане безучастен към подобен разказ. Ако трябва да съм искрена това е моята слабост Параход. Гърция без блясък, реални места, незавладяни от нови строежи и тълпи от туристи. Благодаря за този разказ.
Ще допълня само, че тук имах странното чувство да харесвам ли Гърция или да е намразя.
Не няма как да е намразя, защото ми е присърце, но за какво говоря?
 Минавайки по почти същия път с изпълнено сърце от възторг,стигнахме селището Трикери, целта беше постигната, да ама не…Решихме да продължим, слязохме до Agia Kiriaki/пристанището/, от тук накъде, върнахме се обратно в Трикери, но нещо не ни даваше мира и хайде за Alogoporos, ако е да е….Ето едно от малкото места за отсядане тук:
http://www.alogoporos.gr/demo/en/index.html
И защо мислите исках да стигнем до тук, точно заради това, което спомена Параход, едноименния остров Трикери, той е отсреща....Нещо ми казваше, трябва да стъпим на тази частица земя, да видим от къде толкова мъка се е изсипала на едно място.
И се започнаха едни пазарлъци около местните лодки. Искаха 100 евро за горе-долу час, накрая се спазарихме с един по-скромен грък, за 60евро. На връщане разбрахме, че това е можело да го направим от Horto, за по-малка сума, групово, въпреки че е доста по-далече.
И ето стъпихме, сърцето ми се сви, ще замълча/има много информация по този въпрос, включително линка на Параход/.
Само на няколко места съм се чувствала така по света, не е по темата, но ще кажа някои от тях.
Едното е на малкото Преспанско езеро, до гроба на Самуил/знаете защо/.
Другото е гроба на Кирил Философ  в църквата Сан Клементе, Рим.
И не на последно място в църквата Света София, Истанбул.
Сълзи в очите, но да не си разваляме настроението, минало.
Красота, красота, и пак красота. Не пипнато от времето, няма ги хотелите за които толкова пишем, няма ги масовите туристи, на които толкова се ядосваме понякога. Няма нищо, има само възхищението от природата.
Това беше, връщаме се, сега пак накъде, май изпуснахме нещо. Бяха две неща Milies и просто един влак, но какъв. И за да бъде картината пълна, тръгнахме към тях.
Върнахме се в Milies по друг път, посока Ano Lechonia, за да видим и почувстваме не какво да е, а този влак. Една железница, непокътната от времето, с малко реновация. Пътуваща през зашеметяващи места с невероятни гледки. Изживяване подобно на това около Петте земи в Италия.
Това е моят малък разказ на фона на красотата от снимките на Параход. Добре, че поне тя го е показала, защото имах голямо желание да кача някоя и друга снимчица, но се оказа че всички те са на преден план с нас. Така снимахме преди само себе си, сега е друго, първо природата, а после нас.  
Аз пък ще покажа маршрута ни, за да е по-ясно:
 https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … mp;mid=1372844205

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 23:37 от Bled

# 306
Привет на всички!
Моля да ми препоръчате хотел / студио на Халкидики. Много важно ми е да има хубав плаж близо, а цената - приемлива. Става въпрос за 3 дни през юли - за това не ми се мисли за по-далеч.

Благодаря на всички!

# 307
Здравейте и от мен! Туко що завърнали се от Гърция, започнахме да се оглеждаме отново за нещо в края на август. Исками се да е в Торони /поне по думи на Параход, там са най-хубавите плажове на Халкидики, дано да съм разбрала правилно./ Та, молбата ми да препоръчате студио или хотел близо до брега и с голям двор, а ако им и басейн ще е страхотно. Разглеждам в букинга и в разни други сайтове, но там общо взето има едно и също. Сега ще се върна да чета и по-старите теми, но ако някой се сеща нещо да свирка. Благодаря ви.  bouquet

# 308
  • София
Olive,
През къде резервирахте за този хотел? Аз го гледах, вече не помня през кой сайт за резервации, но по-високи цени ми даваше.
През Турист сервиз, те правят резервацията през Der Tour, на сайта действително са по-високи цените. Но резервацията направихме март м., може би това има значение.

Запленена от линка веднага позвъних на същата агенция - цената за 7 нощувки , която ми дадоха за 2+2, закуска и вечеря от 1 септември е 1927евро.
И ако се помотая още малко ще си останем без море тази година.  Прекарах 4 часа в четене тая нощ на темата и тоталано се омотах  Crazy

# 309
  • София
 Туцка, от кога си на Хорефто? Да ти кажа, че и там докторите не се прескачат  Simple Smile. Ама вие ще сте здрави и няма да имате нужда от тях!

Да, естествено /за докторите/, затова ми се искаше да сме по-близо до Волос, ама на Grinning. След 20 август сме там и се моля морнецето да е кротичко, че тази година моето момиченце само гледа с жален поглед, ама много беше студено през юни.

# 310
  • София
Olive,
През къде резервирахте за този хотел? Аз го гледах, вече не помня през кой сайт за резервации, но по-високи цени ми даваше.
През Турист сервиз, те правят резервацията през Der Tour, на сайта действително са по-високи цените. Но резервацията направихме март м., може би това има значение.

Запленена от линка веднага позвъних на същата агенция - цената за 7 нощувки , която ми дадоха за 2+2, закуска и вечеря от 1 септември е 1927евро.
И ако се помотая още малко ще си останем без море тази година.  Прекарах 4 часа в четене тая нощ на темата и тоталано се омотах  Crazy
Уау, оляли са се, това е прекалено според мен за този хотел. Сигурна ли си, че това не е цената в лева, е, предполагам си сигурна де..., но не може да е толкова скъпо, това е двойно на нашата цена. Shocked

# 311
Здравейте!
В събота се върнахме от о. Тасос, където бяхме настанени в Пахис Бийч хотел-Pachis Beach. Гледам,че доста оферти има за него, а когато аз купувах, не можах да намеря скорошни отзиви, затова се реших да пиша, понеже са му примамливи цените и може би доста хора ще се възползват Peace
Хотелът е на 10 метра от плажа-факт, НО стаите са малки и трудно семейство с 2 деца би се чувствало комфортно. На всичкото отгоре се оказа,че, въпреки,че имаме резервация от януари, точно стая като за нас нямаше Shocked Когато пристигнахме, ни предложиха 2 кутийки с по 2 единични лега, а когато казах,че съм заплатила легло поне за по-голямото дете, "великодушно" ми предложиха да взема двете стаи Shocked След възмутен разговор с агенцията - посредник и няколко разговора с две готвачки от кухнята, които се казаха бъларки, дебелата гъркиня на рецепцията ни настани в едно...някои биха го нарекли студио, но си е чисто бунгало, в което от цигания ли, от що ли, не бяха сменили крушката в кухненския бокс и нямахме осветление там. Въпросното бунгало беше на около 150 м. от плажа, нищо,че платих за хотел на първа линия, но това имаше своите плюсове-беше спокойно, тъй като по плажа до към 23ч. се чуваше музика от барчетата. До плажа се стигаше лесно по една права отсечка. Самият плаж е пясъчен, разделен е на 3-4 части, които се стопанисват от 3-4 барчета. Шезлонг и чадър се ползват срещу напитка, за не по-малко от 2,50 евро, а на едното капанче, което беше най-близо до нас-шезлонг и чадър се пползваха срещу.....без консумация. То чадъри много не ти трябват там, понеже има естествени сенки от дърветата н аплажа и е много приятно. На 2 метра в морето се влиза по камъни, но после е пясък и много добре личи до къде е плиткото. Стаите се чистят всеки ден, но до нашето бунгало винаги стигаха към 12ч., та предпоследния ден направо се ометоха като ни видяха,че си идваме с ревящата бебория, а на последния ден дори не дойдоха да преметат Crazy
За климатици там не са чували. Имайте го предвид,поеже в сайтовете на някои аенции тази екстра влиза в описанието на стаите  Whistling
На самият плаж е спокойно, няма много хора. Можехме да стоим от сутрин до залез-така и правехме Heart EyesПовечето почиващи бяха с деца,бебоци и бременелки Heart Eyes
В ресторанта обслужването беше бързо и любезно, но към по-чужденците от Австрия, Франция, Германия и Анлия бяха по-любезни, та чак им се мазнеха Mr. Green
Вечерята включва супа, салата, основно, хляб и кана с вода. Имаше разнообразие,но нямаше лоши изненади-все пак българи готвят Wink
За закуската не си заслужава да станеш от леглото Crossing Arms
Наложи ни се да ползваме асистънс, защото малкото ни дете се разбля. дойде лекар от Лимена(с). Имахме висока Т и червено гърло. Подходи като тукашните специалисти-Тантум верде,Нурофен или Депон при Т над 38,5 и до 3 дни,ако не се оправи-АБ Peace

Хубаво е на Тасос. Не успяхме да го пообиколим, защото........ни се повреди колата, но това е друга история, която завърши с помощ от приятел от БГ. Очаквах да съм по-впечатлена, но ще му дам втори шанс PeaceФакт е, че на българското черноморие сега нищо не мога да си харесам,понеже го свързвам с пишман-хотелиери, скачащи във водата русначета,акащи на плажа румънчета и фасове навсякъде ooooh!  Sick

Имаше мухи и комари на острова Sick И някакво усещане за балкански мързел и немърливост Naughty

Така че внимавайте с офертите на хотел Пахис Peace

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 17:18 от dessy encheva

# 312
Здравейте!
Извинявам се предварително, защото не съм изчела абсолютно всичко написано, а само някои от последните страници...
Интересуваме, има ли сред вас почиващи в Гърция с организиран транспорт? Повечето предложения, на които попадам са със собствен, а това не е вариант за нас в момента. Иска ни се тази година да почиваме на спокойно, възможно най-закътано и с по-малко хора място и затова се ориентирахме към Гърция.
Ще съм ви благодарна, ако препоръчате нещо... Hug

# 313
  Малко по-подробно да разкажа за Лимнос. Остров на 5 часа с ферибот от Кавала. Разстоянието не е голямо, но ферито се движи бавно. Като цяло- пътят не тежи. Лимнос е гол и спокоен остров. Няма ги зелените гори на Скопелос, потоците от туристи на Скиатос, туристическите атракции на Санторини. Гол остров, но с изключително разнообразна природа. Много и различни плажове. Пясъчни, каменисти, пясъчно-каменисти...всякакви. Самотни, чадъросани, с и без бийч барове. Обширни пространства с ниски "храсталаци" ( изглеждат като зелени топки) , в които живеят стотици диви зайчета. 70 км пустиня ( пясъчни дюни навътре в сушата). Три големи солени езера, в които зимуват ибиси, чапли и фламинго. Магическия нос Фаракло- с чудни скални образувания, фантастични! Пуснала съм от тях снимки чрез Mur. Навсякде, ама наистина навсякъде, пръснати бели църквички. Селца, обитавани и изоставени, малки и по-големи (всички до едно китни)-пръснати на най-невероятни места. Красиво. Идиличен главен град- Мирина, идеален за вечерни разходки. С невероятни зелени арки по главните улици. И тук залезът е на почит. Слънцето залязва зад Атон и го прави мистичен. В замъка над града, вечер приказно осветен, живеят сред хората сърнички. Преди години докарали от Лесбос (или Родос) една двойка, чиито потомци са днешните сърни.
  Ние се настанихме близо до селцето Танос в центъра на нищото. Хотел на пет стъпки от плажа. Плажът-почти необитаем. По настаняването нямам забележки. Както очаквах, единствен минус беше, че нямаше на пешеходно разстояние кръчма и нямаше как една бира да се изпие като все сме с кола. Аз си пиех де  Simple Smile!
  Специално искам да похваля кръчмата на плажа на Танос. Е, няма такива салати, няма такива порции! До кръчмата има градина където собственикът отглежда зеленчуци. Доматите, чушките, тиквичките от лехата идват при теб.  Сиренето е местно (Лимнос се слави със сирената си). Хляба сутрин си пекат сами. За калмарите не ща да говоря. А бе вкусът е драматичен! Grinning

EliG, цената на хотела изкърти мивките!  newsm78

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 00:09 от Anna bel

# 314
Параход, страхотен разказ.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт