Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още……

• 107 798
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Bled, страхотна тема, адмирации! Мъжът ми отдавна иска да отидем до Метеора, със сигурност темата ще ни е много полезна, а и надявам се - ще можем да се включим и с впечатления след това Hug

# 196
Скоро някой да е писал за Вергина и Кастория? Не откривам нищо... Някой планувал ли е нещо за там? Сега подходящо ли е за един дълъг уикенд време- през февруари?

# 197
  • София
sea_flower Обичам тези места, писала съм за тях в различни теми. Мога да ти кажа всичко каквото пожелаеш за Вергина и Кастория. Правих цели маршрути на момичетата и те останаха много доволни.

Подходящо е февруари, стига да не се получи голяма аномалия с времето. Ние обикаляме подобни маршрути, точна тогава, когато не става за море.....

# 198
Можеш направо да ми пратиш някой готов такъв Simple Smile

# 199
  • София
sea_flower Тук в тази тема от 4 до 9 страница има Кастория и Вергина, и всичко да прочетеш, по-добре. Писала съм за момичетата, които ходиха. Има и маршрути. Прочети ги, кажи точно какво искаш да видиш и ще направим маршрута.....

# 200
  • София
Предполагам има ходили на карнавала в Ксанти.Нека разкажат  Laughing

# 201
Забавен е Simple Smile Карнавала-пищен, силна музика и безкраен парад. На нас ни беше забавно, смяхме се много Simple Smile

# 202
  • София
Inkа Напълно съм съгласна със sea_flower , забавлявахме се и ние. Карнавала на Сирни Заговезни в Ксанти е с променлива дата, защото и самият празник е така. Тази година е от 28-02 до 2-03. Като изключим това, че се пада в хладно време и не може да се отиде и малко към морето, всичко останало си заслужава.
Бяхме си взели одежди и маски, които си пазим от Карнавалите във Венеция и се чувствахме прекрасно.

# 203
Oх, Атина сте зачекнали Grinning Моя толкова мечтана дестинация и за щастие успях поне за  48 часа да я посетя миналата година (половината по работа, но отметах поне половината места-които-трябва-да-посетя)
Мечтая да ида с кола до там, и това ще стане Mr. Green
Но като четох какви терзания има морското цвете, сигурно няма да е лесно Simple Smile
Аз бях през април (10 градуса разлика с Варна), времето беше невероятно! Хотелът ми беше на Синтагма (Arethousa Hotel), нищо особено, но имаше бързи връзки до летище и изложбен център, забележителности на мега пешеходно разстояние и уцелих оферта от букинг (за радост на шефа).
Ако тръгнем с кола, аз лично бих отседнала в Глифада (връзката с морето не трЕбе да се губи Mr. Green). Оттам до центъра се стига с градски транспорт макс за 30тина мин. Пращала съм колеги с автомобил в хотел Лондон в Глифада, бяха доволни откъм паркиране, пътуване до 'града' и настаняване.
Разтърсете се в този район и ако иконката с автобусчето на картата е близо до хотела, няма какво да се бутате в централната част.
Иначе сганта от наркомани и измекяри си я има във всеки голям град вече, ние нали не идваме от слънчева Швеция, не, че не можем да се справим.  Mr. Green В тази връзка, поне в центъра на Атина ми направи впечатление силно полицейско присъствие - на колелета, мотори, но бяха навсякъде, особено в най-туристическите райони.

# 204
Предполагам има ходили на карнавала в Ксанти.Нека разкажат  Laughing
Е, предполагам не очакваш да е от типа на Рио де Жанейровите,но е супер интересен  Peace.Ние само миналата година пропуснахме,заради малката.Ето ти едно клипче от миналогодишния
http://www.youtube.com/watch?v=zUAoqVz7iRI

Скрит текст:
Сега прочетох страницата назад и коментарите за Атина.Само искам да кажа,че victorias secret живее в Атина(пишем в гръцката отчетна) ,затова не омаловажавайте мнението й.Защото не видях да го е споменала. Peace,а е хубаво да се има в предвид.

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 00:00 от Анонимен

# 205
  • София
Evana Супер, и то от миналата година, то си е цял филм.

# 206
Планирам тазгодишното гръцко море и се записвам и тук, че ние тръгнем ли някъде, задължително набелязваме всички възможни забележителности пътьом.  Laughing

# 207
  • София
NEPOBEDIMA7  Трябваше да кажеш, че за карнавала  в Науса, става въпрос. Прекрасно място, сигурно там няма да има места за нощувка, затова отивате до Лаутра. Обиколили сме това място, дори високо в планината до манастира, струва си.
Километрите не са много 50-60, да видите и двете места. Приятно изкарване....

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 16:17 от Bled

# 208
NEPOBEDIMA7  Трябваше да кажеш, че за карнавала  в Науса, става въпрос. Прекрасно място, сигурно там няма да има места за нощувка, затова отивате до Лаутра. Обиколили сме това място, дори високо в планината до манастира, струва си.
Километрите не са много 50-60, да видите и двете места. Приятно изкарване....

Joy
Bled,май обърка темите.

# 209
  • София
Не, не съм, но прехвърлих въпроса тук, защото не е за Лаутра. А много ми харесва Науса и като имам време ще е опиша. Страхотно, красиво планинско градче.....

Общи условия

Активация на акаунт