МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 51-ва тема

• 56 782
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Аз пък винаги слагам 2 лъжици кисело мляко и си мисля, че заради него ми става толкова прекрасен хляба.  Grinning
Трябва да взема да пробвам без.  Thinking

# 631
  • София
Аз пък винаги слагам 2 лъжици кисело мляко и си мисля, че заради него ми става толкова прекрасен хляба.  Grinning
Трябва да взема да пробвам без.  Thinking
Щом човек няма алергии, може слага каквото си иска.На Шушулчето детето има съмнения за алергия към кравето мляко (АБКМ),затова и казвам,че може и без мляко.

# 632
че майка ѝ не е срещала такава рецепта, например Mr. Green.

Ти пък ме срази... че то рецептите са предимно с вода, поне в книжката на моята машина, де... мляко аз не знам да са слагали едно време в хляба... newsm78 Рецептата е била проста и вкусна: квас, вода, брашно и малко сол. За нас съм открила, че това е най-вкусният хляб. Peace

# 633

Духи, след съмненията за АБКМ изобщо не изгарям от желание да давам млечни,

Шушулче, погледни ТОЗИ ХЛЯБ, през един пост надолу съм сложила снимка от другия ден. Просто си стои мекичък и е много вкусен. Слагам рецептата, ако решиш, пробвай го, може да ти хареса:

1 чаша топла вода (200 мл).
1 ч. л. суха мая (леко навършена)
1 с. л. захар.
1 ч.л. сол.
3 чаши брашно.
8 с.л олио

Рецептата е на едно момче от руски форум, но според мен е много добра. И на ръка се получава хубав хляб. Ако имаш време, може да хвърлиш око на снимките в руската тема, а, ако руският не ти е проблем, може и да почетеш. Рецептата е много популярна и с много почитателки главно. Grinning  bouquet

# 634
че майка ѝ не е срещала такава рецепта, например Mr. Green.

Ти пък ме срази... че то рецептите са предимно с вода, поне в книжката на моята машина, де...
В моята пък навсякъде слагат сухо мляко, та затова реших да питам.
Благодаря ви за включването по моя казус, момичета Hug.
Сега имам 1 питанка за един лимонов сладкиш.
Майка е взела рецептурника от нейна колежка с Мулинекс (ние сме с Лидл-ската) и там пише, че се пече 1ч и 20 мин за 750 гр, на еди-коя-си програма. Обаче на нашата съответният номер от програмата отговаря за друго, нормално е де. Ама аз на програма за сладък хляб ли да пека, или на кейк Thinking?

# 635
а какво ще печеш ? - хляб (сладък) или  кейк (сладкиш)  newsm78

# 636
Нали съм написала Лимонов сладкиш - така се именува в рецептурника.

# 637
ами като е написано сладкиш защо ти е да го печеш на програма за хляб ?

# 638
  • Димитровград
Цитат
Момичета може ли да ми дадете хубава рецепта за пълнозърнест хляб.Вече няколко пъти пробвам но не ми бухва както белия хляб.Съставки слагам като за белия ,а брашното слагам 70% пълнозърнесто и 30% бяло.

Това е от другата тема за рецептите, но тъй като там пишем само рецепти, а коментарите ги правим тук, затова ще отговоря в тази тема.

При пълнозърнестия хляб не може да очаквате същите параметни като при белия хляб. Ако пълнозърнестото брашно нараства като обем в тестото, то съответно хляба ще стане по сбит и по-плътен.

Всякакви версии та пухкав и мекичък пълнозърнест хляб от магазина означава, че там освен пълнозърнесто брашно има и доста добавки.
Пропуснах да кажа че много е ронлив.Иначе на вкус ми харесва.

# 639
ами като е написано сладкиш защо ти е да го печеш на програма за хляб ?
А, де Thinking. Опекох го, ама не се получи нещо. един такъв сипкав стана. Иначе на вкус го докарах, ама консистенцията му е гадна. Май следващия път ще сложа повече бакпулвер Thinking.
Благодаря за мигновеното включване и на лични, Бонгич  bouquet.

# 640
в крайна сметка какво направи и къде го изпече ? може и рецептата да кажеш.  Laughing

# 641

1 чаша топла вода (200 мл).
1 ч. л. суха мая (леко навършена)
1 с. л. захар.
1 ч.л. сол.
3 чаши брашно.
8 с.л олио

labrex, при меренето на брашното същата чаша от 200 мл. ли се използва?

# 642
1 чаша топла вода (200 мл)...........

labrex, при меренето на брашното същата чаша от 200 мл. ли се използва?

Да, една и съща е чашата, но все пак си наблюдавай топката в машинката и не слагай цялото количество брашно наведнъж. Уф, нареждам като свекърва, а то това всички си го знаят.......... Laughing А, когато меся на ръка, не меря, просто сипвам брашно и намесвам до нужната консистенция на тестото. bouquet

# 643
# 644
Опекох го, ама не се получи нещо. един такъв сипкав стана. Иначе на вкус го докарах, ама консистенцията му е гадна. Май следващия път ще сложа повече бакпулвер Thinking.

Не съм сигурна, че проблемът е в бакпулвера... Thinking Аз един единствен път пекох кекс в машината и няма да повторя...изобщо не се изпече. Явно топлото му е дошло в повече, защото отвън се изпече, но вътре си остана глетав... мисля си, че на печива с повече захар и по-рядка консистенция им е необходимо по-ниска температура на изпичане за по-дълго време.... а в машината за хляб няма как да се контролира температурата. Е, вероятно това важи за машините с 1 реотан, ама моята е такава. Peace

Общи условия

Активация на акаунт