Събраните рецепти на Кана

  • 59 158
  • 160
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 832
Пиле с броколи и кисело мляко

400 гр пилешки гърди
600 гр броколи
1 коф. кисело мляко/ заквасена сметана сметана

В дълбока касерола или тенджера се запържва пилешкото месо нарязано на хапки.След като месото побелее и леко се запържи се добавя накъсаното на розички броколи.Сипват се 100мл вода и се слага капака на съда.Когато броколито омекне и течноста се изпар,се добавя 2/3 кофичка кисело мляко,овкусява се със сол.Тенджерата пак се покрива и къкри още 10-тина минути.
В оригиналната рецепта се използва заквасена сметана, ката че кой както го предпочита.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 61
  • Мнения: 832
Разтопен кашкавал

Кашкавалът се разтопява в микровълнова печка. Гарнира се със салата.

# 62
  • Мнения: 832
ПИЦА БЕЗ БРАШНО

Необходими продукти:
6 яйца
2 кренвирша/ шунка около 30 гр.
маслини без костилките
рендосан кашкавал, колкото да покрие пицата
сол, чубрица и риган

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват. Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за готвене и се пече за около 10-12 мин. в зависимост от фурната. След като е готов вече "блатът" за пицата, се нареждат останалите продукти. Връща се във фурната за още няколко минути, настъргва се кашкавалът и се запича до получаване на коричка. Може да използвате сирене вместо кашкавал.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 63
  • Мнения: 832
Запечени тиквички в доматен сос и сирене фета

Продукти:
•   1 кг. дребни тиквички
•   200 гр. сирене фета
•   50 мл. зехтин
•   4 малки домата/ домати от консерва
•   1 глава стар лук
•   2-3 стръка пресен джоджен
•   4-5 стръка пресен магданоз
•   50 гр. настърган кашкавал
•   сол и черен пипер

Тиквичките се нарязват на по-едри парчета. Доматите се срязват с остър нож на кръст от долната страна и се потапят за 30 секунди във вряла вода. Изваждат се с решетъчна лъжица и веднага се пускат в съд с ледена вода. Обелват се и се нарязват на кубчета. (може направо да се нарежат на кубчета домати от консерва). Зехтина се загрява в дълбок тиган или тенджера и в него се сотира нарязаният на полумесеци лук. Добавят се доматите, сол, черен пипер и когато заврат към тях се изсипват тиквичките и нарязаните джоджен и магданоз. Варят се 10 минути.Фурната се нагрява на 180°C.Тиквичките с доматения сос се изсипват в тава. Върху тях се разпределя нарязаното на кубчета сирене фета и се поръсва с настърганото сирене. Пекат се 30 минути докато сирената се разтопят и придобият златист цвят. След като се опече ястието се оставя за няколко минути да се охлади и се сервира.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 64
  • Мнения: 832
Спаначено пюре със сирене

Продукти:
1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко
250 г краве сирене
1,5 кг пресен спанак
8 с.л. зехтин
1 глава чесън
джоджен, сол на вкус

Начин на приготвяне: Изчистеният и измит спанак се нарязва на едро и се сварява в малко подсолена вода. Изцежда се и се пасира с миксер. В тиган се запържва маслото със спаначената каша и млякото, което е предварително леко загрято. Добавя се счуканият чесън. Бърка се непрекъснато, за да не загори. Когато се сгъсти достатъчно се добавя накълцаният джоджен.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 65
  • Мнения: 832
Сочни пилешки дробчета със зеленчуци

500 гр.пилешки дробчета
2-3 печени червени чушки
2-3 малки кисели краставички
1/2 буркан нарязани мариновани гъбки/може и пресни/
3 глави лук
1ч.чаша доматен сок или 1 с.л доматено пюре
3-4 с. л масло

Запържваме пилешките дробчета в маслото. След това добавяме нарязания на полумесеци лук и оставяме да се позапържи и тогава прибавяме гъбите,печените нарязани пиперки,киселите краставички и доматите. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Хубаво като се сложат останалите зеленчуци да се затвори съда с капак за да се задушат малко.


# 66
  • Мнения: 832
Пълнен патладжан с ядки и синьо сирене

Продукти
2 средни на големина патладжана
1 глава стар лук
1 ч.л. суха мащерка
150 гр. микс от ядки по избор
100 гр. синьо сирене
сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л. зехтин

Приготвяне
* Измийте патладжаните и без да ги белите отрежете капачета по дължината им. Издълбайте ги внимателно с малка лъжичка. Посолете ги отвътре , както и издълбаната вътрешност. Оставете ги да престоят 15 мин , след това ги изплакнете със студена вода и подсушете с кухненска салфетка.
* Намажете с малко зехтин отвътре и отвън издълбаните патладжани и ги запечете във фурната за 20 мин , докато омекнат.
* Нарежете лукът на полумесеци и заедно с вътрешността на патладжаните го задушете в останалия зехтин. Подправете с мащерка , сол и черен пипер.
* Начукайте на едро ядките и нарежете сиренето на кубчета. Смесете ги със задушеният лук. Напълнете със сместа патладжаните. Преди сервиране запечете за няколко мин. в силна фурна.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 67
  • Мнения: 832
Ветрило от патладжан

Необходими продукти за 4 порции:
2 средно големи патладжана
200 гр. сирене
4 домата
1 глава чесън
мащерка или магданоз
100 мл. зехтин
малко кашкавал

* Патладжаните  се режат напречно на филии, които НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ -  оставя се цяла част около 1см.
* Изкисват се в солена вода за около час
* Изцеждат се от водата и се измиват
* Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива.
* Поръсва се с мащерката / може и без нея, но придава хубав аромат/.
* Залива се със зехтина и 100мл. вода
* Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 68
  • Мнения: 832
Доматено ветрило с кашкавал и чесън

домати
твърд кашкавал (Гауда, Едам, Чедър и т.н)
чесън
сол
смлян черен пипер

• Доматите се нарязват тип ветрило.
• Кашкавалът се настъргва.
• Чесънът се почиства и се пресова.
• В купа се разбърква кашкавалът с чесъна.
• Доматите се посоляват между всеки разрез и се пълнят с малко от сместа.
• Така приготвените домати се нареждат в огнеупорна тава.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 200-220 С за 10-15 минути (зависи от мекотата на доматите и топенето на кашкавала).

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 69
  • Мнения: 832
Сирене по шопски

400 г сирене
2 с.л. зехтин
4 яйца
2 домата
червен пипер на вкус, босилек, магданоз, чубрица
по желание по едно люто чушле

Нарязаното на порционни парчета сирене се поставя в пръстени гюведжета, предварително може да посипете парченцата сирене с подправки – магданоз, чубрица, босилек /ако е пресен е още по-вкусно/. Върху сиренето се слагат дребно нарязаните обелени домати и част от зехтина. По желание се добавя малка разцепена люта чушка. Най-отгоре се поставя кръгче домат.Ястието се запича леко във фурната, след което във всяко съдче се добавя по едно яйце. Останалата мазнина се разпределя, отгоре се поръсва с червен пипер и пресен манданоз.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 70
  • Мнения: 832
Спаначена крем супа с четири сирена

Продукти за 4 порции:
250 гр спанак от консерва
100 гр праз
40 гр масло
100 мл прясно мляко
700 мл вода
50 гр Бри
50 гр Горгонзола
50 гр Гауда
50 гр Чедър
Сол, черен пипер, индийско орехче на вкус

Измиваме и нарязваме на колелца праза, отцеждаме от водата спанака. В тенджера разтопяваме маслото и поставяме лука да се задуши. Прибавяме спанака и задушаваме още 3-4минути. Изливаме млякото и водата и оставяме да ври на слаб огън около 15минути. Прибавяме нарязаните на едно сирена и разбъркваме. Оставяме ги да се разтопят, подправяме със сил, пипер и индийско орехче и пасираме.
Сервираме супата топла, със заквасена сметана и смлени орехи.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 71
  • Мнения: 832
Огретен с моцарела и тиквички

400 гр. тиквички
2 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
малко риган
сол, черен пипер
зехтин
1 опаковка (125 гр.) моцарела
1-2 с.л. настъргано пармиджано
салвия

В тиган се загрява зехтинът.
Прибавя се чесънът, който е разполовен и риганът. Внимава се чесънът да не потъмнее, прибавя се наситнения лук.
Единият домат се бели и се реже на малки кубчета. Добавя се към лука и се пържи, докато се получи сос.Подправя се със сол и пипер.

Тиквичките се режат на колелца по 1/2 см.

В огнеупорна тавичка се слага малко зехтин на дъното, после се разпределя соса.
Отгоре като керемидки се нареждат тиквичките, вторият домат нарязан също на шайби и се слагат няколко листа прясна салвия, сол и малко черен пипер.

Отгоре се слага моцарелата на шайби и се наръсва с пармиджаното и малко зехтин

Пече се в добре загрята фурна на 180С за около 30 мин. или докато се зачерви.
Подходящо е да се сервира топло като гарнитура към месо и риба или като самостоятелно като предястие.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 72
  • Мнения: 832
СЛОЕСТА МАНДЖА

Продукти :
500 - 600 гр свински гърди нарязани на малки кубчета
3-4 глави лук ( нарязан на полумесеци)
4-5 пиперки , нарязани на кубчета
5-6 гъби или 1 тиквичка, или 1 настърган морков
5-6 настъргани домати , разбъркани с повечко нарязан магданоз

Продуктите се нареждат на слоеве в тази последователност . Изпозвам само сол и черен пипер на всеки ред . Никаква вода, не добавям мазнина, освен ако месото не е от гърди. Може да се използва плитка разлата тенджера, гювеч или силиконова кръгла форма .
Пече се за 1 ч. 20 мин на 200 ' без капак.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 73
  • Мнения: 832
Крем супа с броколи и сирена

1 средно голяма глава броколи
500-600 мл. прясно мляко
3 с.л. сметана за готвене
50 грама синьо сирене или друг тип сирене по ваш вкус - кашкавал, сирене чедър, гауда и пр.
50 грама овче сирене
50 грама рокфор
2 щипки сол

Броколите се накъсват на розички и се бланшират във вряла, подсолена вода за 3-4 минути. Водата се отстранява, като се оставя съвсем малко на дъното на тенджерата (един пръст). Добавя се прясното мляко и се оставя да поври около 10 минути, след което се добавя и сметаната, като се бърка непрекъснато. След като сместа се посгъсти, се добавят и натрошените сирена, бърка се не повече от 15 сек и се отнема от огъня.
Супата се сервира както топла, така и леко охладена.

Забележка: Тъй като някои сирена са доста солени, може да не се наложи да добавяте сол към супата!

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

# 74
  • Мнения: 832
Пиле по аржентински

пилешко филе пеперуда
стар кромид
кашкавал
майонеза

В йенска тенджера без никакви мазнина и подправки се подреждат ред пилешка пържола, ред кромид нарязан на шайби (кромида може и да се нареже на дребно, така по не се усеща вкуса му за тези които не го обичат), ред настърган кашкавал и най-отгоре майонезата. Пече за около 30-40 минути във фурната при 200 градуса.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0

Общи условия

Активация на акаунт