На море в Гърция 2013 - XII

• 81 574
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
  • в града на вечния купон
Благодаря за отговорите !
Да попитам за водата по това време и по някои от по-известните острови , Лефкада ,Закитонос ,Корфу ?
2013 бяхме на Тасос 01.05 до 06.05,малката киснеше във водата,на мен ми беше хладна,но пак хванах супер тен!

# 646
  • София
aneli003 Kalamaki е малко, доста разгърнато селище между Занте и Лаганас. Малко по-близо до Лаганас. От там не може да тръгнете към това което питаш, освен ако не ви вземат с автобус и ви закарат до Занте. Няма макар и малък порт. Най-близките лодки и корабчета са в Занте и Лаганас. Ако сте с кола, мога да ти кажа от къде да се качите. Може да го организирате и от хотела...

От това което съм виждала там, мисля че има само един хотел, който е на плажа и аз го познавам много добре.
Crystal Beach

Дано да сте в него...ВИЖ ГО ТУК

Имам и снимки от плажа...

# 647
Bled разкошна си   bouquet Благодаря!!
Много исках да сме в хотела в Циливи, но там вдигнаха цената с 100 евро за 5 дена и аз се ядосах на некоректното отношение от страна на хотела и харесах хотела в Каламаки. Клелия Бийч се казва на 80 м. от плажа, което предвид и цената е долу горе добре. Общо взето отговаря на нашите изисквания. Ние ще сме с колата, така че когато можеш пиши от къде да вземем корабче за плажа и пещерите, както и как се стига до мястото от където се вижда плажа от горе. 
Хубава вечер !

# 648

ninasim1 разгледай студия Дафни и Филипос в Никити. Само пресичаш улицата и си на плажа, а за разходки по крайбрежната улица е приятно с ресторанти и кафенета и красиви цветя. Като недостатък отчетох, че няма нито една пейка на крайбрежната.  Много хора харесват и Сарти. Също приятно градче, което малко прилича на нашите черноморски курорти.
Сарти е по-хубаво от Никити. Чудя се, какво харесват хората на Никити. Магистралата минава през средата на селото. Над пътя е стария квартал. Има две улици на кръст. За 5 минути си ги минал. Сарти е с много живописна природа. Хубав, дълъг, плаж,  страхотни скали на единия край на залива. Много заведения и никак не е скъпо. 2 евро е фрапето на плажа. Септември. Много ми хвалеха Портокаловия плаж, близо до Сарти, не прави тая грешка. Прекрасен е, но претъпкан. Бяхме си само на Сарти. Там са унгарците.

# 649
Началото на юли- Сарти или Катерини?Simple Smile

# 650
Да споделя и аз за моята мъка- Вурвуру Simple Smile

Оказа се по-сложна задача отколкото предполагах. Не вярвах, че януари месец може да има толкова заети къщи или пък да ми дават толкова високи цени...Рекордната обявена цена беше 100 евро за стандартно двойка студио, а на мен ми се щеше да намеря за около 40. Простила съм се вече с къщите за първа линия, дадоха ми добра цена от студио Димитра, които според мен при настаняване на по-висок етаж пак ще имат гледка море:

http://www.studios-dimitra.com/index.php

Някой да има мнение за него, да го е виждал поне къде точно се намира или как изглежда отвън?

Давам си време до края на седмицата и трябва да се реша, защото май май възможностите намаляват за там.

# 651

ninasim1 разгледай студия Дафни и Филипос в Никити. Само пресичаш улицата и си на плажа, а за разходки по крайбрежната улица е приятно с ресторанти и кафенета и красиви цветя. Като недостатък отчетох, че няма нито една пейка на крайбрежната.  Много хора харесват и Сарти. Също приятно градче, което малко прилича на нашите черноморски курорти.
Сарти е по-хубаво от Никити.  Чудя се, какво харесват хората на Никити. Магистралата минава през средата на селото. Над пътя е стария квартал. Има две улици на кръст. За 5 минути си ги минал. Сарти е с много живописна природа. Хубав, дълъг, плаж,  страхотни скали на единия край на залива. Много заведения и никак не е скъпо. 2 евро е фрапето на плажа. Септември. Много ми хвалеха Портокаловия плаж, близо до Сарти, не прави тая грешка. Прекрасен е, но претъпкан. Бяхме си само на Сарти. Там са унгарците.

И какво му е по-хубавото. И аз се чудя какво пък толкова му харесват на Сарти. Щеше да ни издуха на плажа, а вълните бяха огромни. На Никити в рамките на 10 дни морето беше като огледало. Така наречения от теб стар квартал е невероятно живописен и в района около старата църква могат да се видят невероятни стари къщи. Напомня на Мелник. В рамките на до 10 км. има няколко великолепни плажа, без да броим този в селото. На крайбрежната около пристанището има безброй заведения - и евтини и скъпи. Има си и тиха част нагоре по улицата. Има 3 големи супермаркета. И е 40 км. по - близо. Неос Мармарас, Ормос Панагияс, Агиос Николаос (и болницата) и Вурвуру са на един хвърлей.

Всеки си има вкус разбира се. Аз бих казала, че Никити е по-доброто място от моя опит до тук.  

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 23:36 от Анонимен

# 652
  • София
Е защо трябва да се спори Сарти или Никити  Rolling Eyes И двете градчета си имат плюсове и минуси, била съм и на двете места и си ме кефят много.

Когато ние бяхме в Сарти, не духна нито веднъж. На Никити старият град наистина е много красив, и аз като Блис силно препоръчвам. Изобщо един харесва едно, друг - друго, няма смисъл да се дърлим къде е по-хубаво  Peace

Относно плажа Портокали - моля ви, недейте така казва ''не ходи, няма смисъл''. Мястото е вълшебно, заслужава си да се отиде - въпреки тълпите. Портокали изобщо не е от типа "всекидневен плаж". Но лично за мен, както и за други наши познати, които са обикаляли Ситония, това е едно от най-магическите кътчета на ръкава  Heart Eyes

То по тая логика, ако все избягваме тълпите, не трябва да ходим на доста голям брой интересни и красиви места..и не само в Гърция.

janka2002_, била съм и на двете места, моят избор би бил Сарти - без да се замислям дори  Peace

eli_dzh, хотелът изглежда добре, какво те притеснява? Всъщност защо държиш да сте във Вурвуру? Там е общо-взето най-скъпо, и май всяко лято вдигат още.

Чудя се понякога, защо толкова малко хора обръщат внимание на Неос Мармарас? Говоря за тези, които ходят на Ситония. Всичко живо ходи в Никити/Вурвуру/Сарти.
Междувременно в Н. Мармарас цените са много по-прилични от прословутото Вурвуру, има живот, чудесни плажове, достатъчно място за разходка и пазар, страхотни таверни..да не изброявам още. Ние юли месец останахме много доволни от градчето, изкарахме две седмици там и определено бихме повторили. Във Вурвуру сме били три пъти, и всеки път някак съм започвала да се вглеждам повече в минусите му..

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 00:21 от Tаис

# 653
  • София
aneli003   bouquet Разгледай внимателно картата, която ти направих, като увеличаваш максимално върху маркираните икони:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 60341ff&msa=0

Струва ми се, че това съм го правила и преди, но не го открих, няма нищо, ето отново...

Синьото е твоят хотел/така мисля/, червеното е този който показах, съвсем близо е и плажа, прекрасно.
Тръгваме от там, посока Занте, съветвам те да минете по червения път по крайбрежието, много по-красиво и населено. Километрите не са много, но има завой, спирайте, има какво да се види по пътя. Ако  искаш мога и това да ти кажа, ако прецениш.
След като стигнете Agios Nikolaos/тук тръгва ферибота за Кефалония/

продължавате и следвате табелите за хотел Lithies Studios Apartments. Тук внимавай да не се объркате, спирате и питате за хотела. След като стигнете хотела

/ той ми е един от любимите, може да го разгледате, спокойствие и страхотна гледка/, подминавате го и след малко излизате на едно площадче с таверна/погледни картата/.
Има два пътя, тръгвате в дясно и стигате една мелница

и още едно заведение. Надолу има пътека, която ви извежда върху Сините пещери/част от тях/. Има плаж над скалите, който обожавам, това са скалите по суша.

Връщате се обратно до първата таверна, хващате средния път към морето и стигате паркинг 1 от картата. Там спирате и ще видите от къде ще хванете лодката за Навагио.

Взимате комбинирани билети с обиколка и на пещерите, задължително. Жълтите черти на картата показват какво се получава. Отивате до Навагио по вода, там имате престой за къпане и разглеждане. Лодките се движат доста бързо....

Връщате се, разглеждате и пещерите по вода/те ще решат дали преди или след Навагио/.

Хайде пак на колата, продължавате пак към Навагио, но по суша.
Трябва ви селището Volimes, от него е близо. Пристигате, паркирате и се наслаждавате.

След това за да направите пълна обиколка на острова се връщате по другия път. Посоката е селището  Anafonitria, след това Maries и следвате табелите за Laganas. След това сте почти в хотела, това е. Не е много, всичко около 100км. Става в един ден, зависи дали ще има веднага лодка/по принцип има/, къде и за  колко ще спирате, тръгнете рано и ще успеете.
Желая успех, ако има друго, не се притеснявай да питаш.......

# 654
 Отчаях се и накрая пак на Халкидики ще отидем, а не ми се иска. Явно Корфу не е правилния остров. Плажът в Агиос Гордиос е с пясък само на брега и във водата започват камъни. Освен това къщата, която бях харесала вече се зае. На север пък водата е по-студена. Сигурно ви досаждам с това мое повтаряне, но наистина основния ми приоритет е хубаав плаж- пясък на брега и във водата и плитко. Явно не съм избрала правилния остров. Много искам да го видя, но по-добре да бъде само на екскурзия с разглеждане, а не почивка, за да не се разочаровам. Към кой остров да се насоча, за да попадна на хубави плажове и топло и спокойно море? Лефкада май също не е подходящ? А Кефалония или Закинтос? Помагайте!  Grinning

Относно Сарти или Никити - колкото хора, толкова и мнения. В Никити морето е спокойно като тепсия и водата е топла. Крайбрежната улица е много красива. В Сарти е открито море, духаше и имаше големи вълни и във водата беше празно. Сигурно е до късмет, но аз го видях с вълни и това ме отказа от там.

# 655
  • София
millenitta, аз също много се интересувам от Корфу, много съм чела по темите, но засега съм стигала само в близост (отсреща) до него. Защо не видиш района на южния Агиос Георгиос (не Гордиос) и на Исос. Има и тема за Корфу с полезни постове - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=557176.msg20776249#msg20776249

Междувременно, ровейки се из нета, открих този сайт за Марафия - http://www.corfu-marathias.com/frame.htm
Сигурно има и много други подобни сайтове ...

На другите Йонийски острови също има пясъчни плажове, за които е писано. Виж миналогодишните теми от август и септември. Дано да се включат и момичетата, ходили до там. На Йонийското крайбрежие, което е много красиво Heart Eyes (за там даже бих се прежалила да си купя аква обувки, имаше много хубави в Сивота), макар и по-малко също ги има.
Откакто ходих до Йонийското крайбрежие, Халкидики малко ми бледнее (може би просто ми поомръзна, та затова така ...) и все ме тегли в тази посока, независимо дали ще е в континенталната част или на остров. Невероятна красота е за мен. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 10:09 от bibi_2

# 656
  • София
millenitta, не се отчайвай!

Лично за мен Корфу е много хубав остров.Пясъчните плажове търси по западния бряг,а  колкото до това има или няма камъни - проблема моментално се решава с аква обувки,които струват 5-7 евро поне в Гърция.Най-хубавите плажове в Йонийско море поне за мен са тези с камъните, те имат друг цвят на водата, друго пречупване на светлината, крият повече морски обитатели, които ти дават удоволствието да си на диво място, неотровено от човешката ръка.Колкото до топлината на водата - и затова няма никъде гаранция в Йонийско море, просто там има доста течения и никога не знаеш каква вода ще ти донесе морето.Аз и преди съм писала тук и сега ще напиша за мен Корфу е плаващо късче от Италия - хора, архитектура, атмосфера, кухня, все едно съм в Италия.
И най-важното където и да си намерите място за спане, това не означава че всеки ден трябва да сте на този плаж, защото плажовете на всеки остров са много,различни и красиви и всеки един е хубаво да се види.

И забравих от Йонийските острови това е единствения с прекрасен аква парк,което си е незабравим един ден за малки и големи.

# 657
Е защо трябва да се спори Сарти или Никити  Rolling Eyes И двете градчета си имат плюсове и минуси, била съм и на двете места и си ме кефят много.

Именно, не трябва да се спори. Просто отговорих на репликата "Чудя се, какво харесват хората на Никити."  Grinning

Вероятно и на Сарти има тихи дни, но следейки темата от няколко години отзивите за бурно море и силен вятър са 90% в сравнение с 10% за обратното.

# 658
  • София
aneli003,
Bled  много добре те е ориентирала откъде да минеш, какво да видиш. Bled, страхотна си!
Каламаки е хубав плаж, особено ако човек мръдне малко встрани от по-населената му част, ние миналата година по случайност попаднахме там, расйко местенце, бяхме сам-сами. Вероятно повечето хора ги спира това, че има малка част, която човек трябва да прегази, за да стигне до откъснатия плаж.
Миналата година ние си взехме лодка до сините пещери и Навагио от Агиос Николаос, по-миналата от Порто Вроми, но много корабчета тръгват и от мястото, което е посочила Bled. Първият път нашият капитан ни остави само около половин час на Навагио, после ни закара до съседен залив, със същата вода като на Навагио, същите бели камъчета-с тази разлика, че бяхме само десетина човека, липсваше лудницата. Беше невероятно! За съжаление вече платформата, от която Bled е снимала Навагио отгоре вече не съществува, отрязана е. Но пък, ако на човек му стиска, може да походи малко и да снима от скалите вдясно, макар да е забранено. Миналата година се присъединихме към една група и ходихме заедно с тях до ръба на скалите, получиха се невероятни снимки. Само, че теренът не беше за летни обувки, но това е друга тема Simple Smile
Ние и двата пъти избрахме вили в южния край на острова и с колата сме обикаляли много, всеки ден на различен плаж, в някои дни и на 3-4 различни. Но не мога да кажа нищо за хотелите, защото аз не долюбвам такъв тип настаняване. Някой ден, като имаме деца, вероятно ще е различно. За всичко останало, aneli003, можеш да питаш. Ако някой се интересува, ето къде сме отсядали ние:
http://www.booking.com/hotel/gr/villaggio-studios-amp-apartments … 8c29f30bb7;dcid=1 Тук бяхме миналата година, домакините са страхотни, закуската я сервират в стаята всяка сутрин. Всеки ден намирахме в стаята си и сезонни плодове-грозде, смокини и т.н. Чувствахме се като у дома си.
http://www.booking.com/hotel/gr/aeolos-zante-villas.bg.html?sid= … f30bb7;dcid=1нощ. Тук бяхме 2012г. Също много хубаво място, има и басейн, голям двор, къде да играят деца. Собственикът дава и коли под наем.И двете години сме били на острова в началото на септември. Времето беше с нас, водата беше чай, не беше лудница от туристи.
Момичета, Занте вече го познавам добре, макар да ми е легнал на сърце, тази година искам друг остров. Естествено Йонийски. Simple Smile Харесала съм си Кефалония. Следя темата с интерес, попивам впечатления и съвети, за да мога да организирам добре почивката ни. Благодаря ви за безценните съвети!

# 659
Bled, аз просто нямам думи да ти благодаря.
Успокоих се, че сигурно сме направили добър избор. Циливи така ми се беше настанило в главата, че трудно се отказах, но се надявам пак да си изкараме добре. 
Ще питам пак.....  Grinning, а после ще разказвам.
Хубав и успешен ден момичета!

Общи условия

Активация на акаунт