На море в Гърция 2013 - XII

• 81 579
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Bled това в букинг ли го гледаш
И аз се присъединявам към питането, откривам на оферта до 23 май тази цена?

# 631
  • София
Bled това в букинг ли го гледаш
И аз се присъединявам към питането, откривам на оферта до 23 май тази цена?
Ето цени : http://cacaotours.com/bg/pochivki-oferti-garcia-olympus-riviera- … tamon-resort.html  Peace

# 632
  • софия
Здравейте.
Имам питане. Поискаха ни авансово плащане за студиото, което резервирахме през Букинга. Проблемът е, че не може да е с кредитна карта, а останалите методи - чрез превод, Уестърн Юнион или Мани Грам са си скъпички - над 10 евро за 60-те евро аванс. Дали знаете за някакъв по-евтин начин за плащане на този аванс? Струва ми се направо грехота да платя между 20 и 40 лв. за един превод в такъв сравнително скромен размер...  newsm78.

Някои банкови преводи до Гърция (информацията не е пълна и е от 2012 г., винаги проверявайте и за други възможности)
Асет банк - 5 евро за клиенти на банката, източник
ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greece, източник
Емпорики банк - 3-4 лв. и за външни клиенти, към сметка в Емпорики, източник
Пиреус банк - откриване на сметка 2 лв., превод 10 евро към същата банка,източник
Dbank (бивша Демирбанк) - около 5 евро за клиенти на банката, източник
Условия на Уестърн Юниън

# 633
  • София
geryaleksandrova Самото начало на май е твърде рано и същото важи за повечето места. Ако трябва да се ходи извън силния сезон, по-добрият вариант е септември, дори октомври за някои места. Защото водата тогава си е топла, дори времето да се влоши.
Виждам, че имаш огромно желание, но това ще бъде повече разходка, отколкото плаж.
Ето виж как изглеждат плажовете на местата, които желаеш в този сезон:

Тасос

Закинтос

Лефкада

Навсякъде има хора, но трудно влизат във водата !!!
Но това е нашият сезон, ние винаги ходим в края на май/не в началото/ или септември.....

# 634
  • Плевен
Момичета правим планове м.май да почиваме 2-5 дни в Гърция - Стратони. Никога не сме ходили в Гърция, та да попитам има ли ограничение за автомобили със затъмнени задни стъкла?
Благодаря за отговорите    bouquet

# 635
  • София
*snezhinka* Зависи, дали са фабрични или не. Ако така е излязла колата от завода, като нашата, няма проблем......В другият вариант, могат да се заядат, може и въобще никой да не ги види, трябва да те спрат за нещо....
Diana Тази цена е малко висока......

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 12:53 от Bled

# 636
  • Плевен
Bled Благодаря за отговора
Колата ни е допълнително оборудвана за човек с увреждане. Отзад е местото за инвалидната количка и приспособленията за нея. Просто за тези няколко дни няма как да свалим фолиото обаче като чета за глобитеееее  newsm78 много се замислям дали да рискуваме. В смисъл ако сме си тук все някак ще се обясним с "другаря полицай" обаче на гръцки много ни е беден речника

ще продължавам да ви следя и да ви досаждам с въпроси...

# 637
  • София
*snezhinka* Не мога да ти дам съвет, варианта да имате проблем е 20% от 100. Но съществува, в последно време не съм чувала за подобни проблеми, не спират и не се заяждат, както беше преди.
В минало време са ни "чоплили" стъклата за да видят дали не е фолио, но уви. При тях няма обяснения, каквото е решил го прави !!!

# 638
  • София
zvanche, благодаря ти   bouquet

# 639
  • София
Bled ,благодря за отговора ! Явно ще трябва да се насочакъм друг тип почивка за майските празници Simple Smile .

За всички мами с дечица.... и без.....
Наскоро имаше въпрос за хотел Cronwell Platamon 5 звезди, Олимпийска Ривиера, да не търся кой го беше задал.
В момента хотела дава промоционална цена при пълен Ultra All Inclusive/включен и алкохол и мини бар/ и идеални условия, 100 евро.
Също така имаше множество въпроси за All Inclusive.....
Най-важното е, че две деца до 16 години са напълно безплатно. Хотелът според мен е най-добрият за детски забавления и анимация в района. В него има всичко, което е необходимо.....
Датата за престой е до 6-6-2014, точно нашето време, ако някой се възползва може да се срещнем....

Това ме заинтригува изключително много и мен !

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 14:13 от geryaleksandrova

# 640
До *snezhinka* относно тъмните стъкла,мога да кажа че за последните 3 год. съм ходил до Гърция поне 50 пъти,спирали са ме полицай 4-пъти но никога не са правили проблем за тъмните стъкла,относно полицаите мога да кажа че се държат много любезно.

# 641
Здравейте,
Планираме море в Гърция. С малко бебе сме и искаме да почиваме близо до бг. Ще ми се да си наемем малка къщичка или просторно студио до плаж, с място за разходки. Препоръчайте моля
Поздрави, Нина

# 642
Туцка  Hug благодаря
Спрях се на две студиа и не мога да реша кое ще е по-добре. Първото е близо до плажа, стаята е просторна с гледка към морето. За недостатък в букинг посочват, че е шумно и няма собствен паркинг. Второто е на по-тихо място, има паркинг, стаята е по-малка и тясна , страхотна гледка към морето, но доста далече от плажа на хълм и изкачването на обяд в горещината ще е ад.

И друго искам да ви питам. Иска ми се да отидем на еднодневен круиз до островите Паксос и Антипаксос. Прочетох обаче, че лодката спира на единия остров за плаж, на друго място пише, че спира за гмуркане. Дали спира достатъчно на плитко, за да могат да слязат и хора, които не могат да плуват? И ако не, като стои на едно място вероятно много люшка и това крие опасност от морска болест.  

ninasim1 разгледай студия Дафни и Филипос в Никити. Само пресичаш улицата и си на плажа, а за разходки по крайбрежната улица е приятно с ресторанти и кафенета и красиви цветя. Като недостатък отчетох, че няма нито една пейка на крайбрежната.  Много хора харесват и Сарти. Също приятно градче, което малко прилича на нашите черноморски курорти.

# 643
  • София
И друго искам да ви питам. Иска ми се да отидем на еднодневен круиз до островите Паксос и Антипаксос. Прочетох обаче, че лодката спира на единия остров за плаж, на друго място пише, че спира за гмуркане. Дали спира достатъчно на плитко, за да могат да слязат и хора, които не могат да плуват? И ако не, като стои на едно място вероятно много люшка и това крие опасност от морска болест.  

Не съм ходила до Паксос и Антипаксос, но винаги когато сме били на подобна разходка с по-голямо корабче или по-малка лодка има включени 2 плажа. Единият е на дълбоко и е само за плувци, а другият е на плитко, където могат да се къпят и останалите. Морска болест не сме хващали.  Grinning

# 644
Привет от мен!
Моля, запознатите да дадат отзиви за Каламаки. На там сме се насочили тази година.
От Каламаки може ли да се наеме корабче до Навагио и Сините пещери?

Общи условия

Активация на акаунт