Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 633
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
И на нас ни допадна доста Simple Smile
За пералното и него го коментирахме да се помъчи да го смести горе някъде, че наистина ще настане едно голямо мъкнене на панери и дрехи. И в малката тоалетна се разбрахме да има мивка, все пак без нея не може. Тя ще е на етажа с дневната, а голямата баня е на полуетажа с едната спалня. Идеята е тя да остане родителска спалня, а горе двете стаи един ден да са на децата. Ама то ще е като пораснат, в началото ще сме всички горе. Душ-кабина не знам дали ще има навсякъде, вероятно да. Терасата на втория етаж е над антрето, сложена е заради него, че било плоча отгоре и да е по-завършено. Другият вариант е да се обособи в нещо като гардеробна или перално, но идеята на архитекта беше всичката вода да е на едно място ( не мога да си спомня термина, който използва за това).

# 316
  • Софето
Dion много ви е хубав проекта, терасата по-добре да стане дрешник. Ако имате възможност да увеличите с по няколко квадрата спалните.

# 317
  • Русе
Dion много ви е хубав проекта, терасата по-добре да стане дрешник. Ако имате възможност да увеличите с по няколко квадрата спалните.

И аз дрешник, килер, нещо от сорта бих направила горе, наистина няма смисъл от тераса.
Малко далеч се пада за водата, много ви е добре и компактна сега. Ще мислим още всички Wink.

# 318
  • София
dion трябва и мивка в малката тоалетна.

# 319
 Привет на всички - имам един въпрос, пуснаха ни временият ток на строежа, но ВиК искат първо да изкопаем септична яма и тогава да ни закачат към присъединителната скоба - това не е никак добре защото сме с къртица и се усложняват нещата. Имам следният въпрос - някой имал ли е такъв казус с В и К ? Става въпрос за с Бистрица, гр София

# 320
  • София
Чуби, със сигурност е по предписание. Няма мърдане, особено в местоположението ви. Tired

# 321
  • Горна Оряховица
Здравейте момичета ,отдавна не съм наминавала но изпитвам една особенна носталгия по тази тема и строителството много ми липсва.То ми е като наркотик и само въртя разни идеи в главата си Mr. Green. Ms.Gorgeous, виждам, че и при вас ситуацията е подобна и продължавате по друг проект, на мен никой вече не иска да ми се върже.
По въпроса за терасата, и аз съм на мнение че е напълно излишна при наличие на двор и сушилня Simple Smile. Ние имаме по скоро декоративна тераса- за разчупване на фасадата. Строителите доста се опитваха да ни разубедят ,но на мен ми беше ясно, че освен да я  чистя за друго няма да изляза на терасата .
Пералното ми е в малка ниша точно до банята на втория етаж, където са и спалните (гардеробите съответно). Пералня и сушилня една върху друга. Малко и много удобно. Добре е да не се разхожда човек с легени по етажите.
И , dion , проекта ви наистина е много добър  !
Успех и попътен вятар на всички  Hug!!!

# 322
  • Добрич
Здравейте на всички!
За първи път пиша в темата, не я следя, днес я отворих за първи път и имам няколко въпроса.
Все още сме на етап чудене каква точно да е бъдещата ни къща - сглобяема или монолитно строителство. Темата за сглобяемите къщи е тотално зарязана, затова реших да се обърна към вас.
Дайте, моля, някакви съвети. За и против тези нашумели сглобяеми къщи. По-евтино ли е от конвенционалното строителство? Става ли за целогодишно живеене, не се ли въдят мишки в тези изолации, които се слагат? Топло ли е? Здраво ли е? И въобще накъде да се насочваме, че ни е пълна мъгла все още.  Simple Smile
Благодаря на всички, които ще се включат със съвет и информация.

# 323
  • Sofiq
Моето проучване показа, че сглобяемата къща ако я поръчаш с всички екстри , за да стане здраво, топло и хубаво излиза една идея по-скъпа от монолитното строителство. Друг недостатък е, че трябва да имаш парите на куп и да я закупиш докато при монолитното строителство можеш да строиш и довършваш и на етапи. Отделно къща на два етажа сглобяема е доста по-скъпа от едноетажна. Едноетажната пък заема много място и при по-малко парцели изяжда ценно място от градината. Мен лично не са ми толкова уютни също така, разнообразието от архитектура е много по-малко. Отделно ако си на 30-на години като мен сглобяемата къща ще те изкара до дълбоки старини, но децата  дали?? Монолита винаги можеш да го реновираш и укрепиш.
Плюсовете са, че сглoбяемите се дигат сравнително доста по-бързо от монолитните.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 08:53 от val_s

# 324
....а можете ли да предложите фирма, която се наема да разшири терасата... с около 50см от всякъде..? ... говоря за Варна... уж фирми много , а все удряме на камък. Благодаря предварително.... ще почерпя кафе на новата тераса ...ако стане. Simple Smile

# 325
  • Перник
Здравейте на всички!
За първи път пиша в темата, не я следя, днес я отворих за първи път и имам няколко въпроса.
Все още сме на етап чудене каква точно да е бъдещата ни къща - сглобяема или монолитно строителство. Темата за сглобяемите къщи е тотално зарязана, затова реших да се обърна към вас.
Дайте, моля, някакви съвети. За и против тези нашумели сглобяеми къщи. По-евтино ли е от конвенционалното строителство? Става ли за целогодишно живеене, не се ли въдят мишки в тези изолации, които се слагат? Топло ли е? Здраво ли е? И въобще накъде да се насочваме, че ни е пълна мъгла все още.  Simple Smile
Благодаря на всички, които ще се включат със съвет и информация.

Ние ще строим сглобяема къща. Не е по-евтино от конвенционалното строителство, поне в нашия случай, защото, както и val_s е написал, искаме да е здраво, топло и хубаво. Предпочетохме този вариант заради по-бързото изграждане, по-леката конструкция, сеизмичната устойчивост и енергийната ефективност. Проблемът ни е. че ще строим с кредит. Всички банки, в които сме били до момента искат като обезпечение апартамент  Rolling Eyes Но ще решим и този проблем.

# 326
Chuby
Ние сега ще подаваме за временен ток, но освен разрешението за строеж, предварителния договор и НА друго необходимо ли е? Нашия парцел е между къщи и имаме табла в началото и в края на парцела? А и колко време /и средства/ отнема процедурата?
Другата седмица ще ходим за водата? Peace

# 327
Момичета, трябва ми бригада общи работници за София. Нужно ми е да разбият една баня, таваните и да изнесат образувалия се боклук. Моля да ми препоръчате на ЛС. Благодаря!   bouquet

# 328
  • Някъде Там
Моето проучване показа, че сглобяемата къща ако я поръчаш с всички екстри , за да стане здраво, топло и хубаво излиза една идея по-скъпа от монолитното строителство. Друг недостатък е, че трябва да имаш парите на куп и да я закупиш докато при монолитното строителство можеш да строиш и довършваш и на етапи. Отделно къща на два етажа сглобяема е доста по-скъпа от едноетажна. Едноетажната пък заема много място и при по-малко парцели изяжда ценно място от градината. Мен лично не са ми толкова уютни също така, разнообразието от архитектура е много по-малко. Отделно ако си на 30-на години като мен сглобяемата къща ще те изкара до дълбоки старини, но децата  дали?? Монолита винаги можеш да го реновираш и укрепиш.
Плюсовете са, че сглoбяемите се дигат сравнително доста по-бързо от монолитните.
Здрасти, ние построихме сглобяема. Плюсовете са че става в пъти по бързо от монолитното и се затопля за отрицателно време в сравнение с монолитното. Като цена не мисля че надвиши може би са еднакви. Като и ние си искахме екстри. Другия плюс е че си спестяваш нерви със строители. Не съм сигурна как се качва тук снимка но ще я кача някъде и ще пратя  Simple Smile

# 329
  • Sofiq
Напълно съм съгласен. Безспортно сглобяемите имат своите плюсове. Всеки сам си преценя приоритетите. Аз се спирам на монолитно строителство защото искам по-нестандартна визия и защото ще строя на части. Ще плащам и на строителите на части.

Общи условия

Активация на акаунт