Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 699
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • Перник
Нестандартната визия не е невъзможна и при сглобяемите къщи  Peace И за тях не плащаш 100 % накуп - плащанията са разпределени на етапи (поне при нас е така). Но наистина се случват в доста по-кратък период, отколкото при монолитното строителство.

# 331
  • Добрич
val_s , SvetlaK , rumi_alex  , много съм ви благодарна за отговорите! Да, ние също бихме искали, ако строим сглобяема да е с всичките му там подобрения, защото къщата ще е за целегодишно живеене, имаме и две малки деца, така че няма да е вила или временна постройка, която може и да реновираме след време. Аз бях чула, че излизали двойно по-евтино от монолитното строителство и затова въобще ни хрумна този вариант. Сега обаче ми се изяснява, че явно това не е напълно вярно или поне само в частта, когато искаш къщата да е добре направена, изолирана и т.н.
Много бих искала да се срещна и разговорям с хора, които живеят вече няколко години в такава къща, защото от тях бихме почерпили достатъчно инфо, което би наклонило везните в една от двете посоки.
Благодаря още веднъж!
Ще следя темата. Страхотни сте!   bouquet

# 332

Ние ще строим сглобяема къща. ...
Проблемът ни е. че ще строим с кредит. Всички банки, в които сме били до момента искат като обезпечение апартамент  Rolling Eyes Но ще решим и този проблем.

Привет, SvetlaK Simple Smile
Има вариант да минете без нужда от обезпечение чрез залагане на апартамента.

Лесно е. За целта трябва строителната ви фирма да се съгласи да тегли необходимата ви сума, като обезпечението първоначално е с фирмено имущество на строителя. А след като приключи строителството на новата сграда, тя става обезпечение на кредита от там нататък, до края на кредита Simple Smile

# 333
Момичета, сега намирам темата. Да се впиша и аз. Ние сме готови с грубото, със зидарията, поръчахме и дограма... Умуваме как да се топлим. На газ много хора казват, че е скъпо. Подово мислим да сложим на ток, но аз много се колебая дали ще има ефект. А аз обичам да ми е топличко. При вас как седят нещата. Говорим за три етажа с подземно ниво - заражи и мазета + 2 етажа нагоре общо 180 квадрата

# 334
  • sofia
Подово мислим да сложим на ток, но аз много се колебая дали ще има ефект.
Тогава газта ще ти се види "без пари".
Водно подово, добре проектирана инсталация и вече може да мислите какъв котел, т.е. с какво гориво.

# 335
  • Sofiq
А какво мислите за чилърите?

# 336
Здравейте момичета ,отдавна не съм наминавала но изпитвам една особенна носталгия по тази тема ..

И аз така  Blush Heart Eyes

# 337
  • София
Здравейте момичета ,отдавна не съм наминавала но изпитвам една особенна носталгия по тази тема ..

И аз така  Blush Heart Eyes
И ние така по вас Heart Eyes hug

# 338
  Здравейте, момичета, малко помощ при избор на сифони , човека който ми прави вик ми предлага едни сифони за 55 лв./бр с който не миришело на канал. Слагал ли е някой или поне какви сте сложили?
Мислим да бъдем на пречиствателна станция , дали ще има лоша миризма ???

Ние много напрегнахме , сложихме дограмата , почнахме с инсталациите вътре , вън се лепи стиропора , след 10 дена започваме  и и двора с подпорните стени и огради.

Успях вече да бутам стени , прясно иззидани Joy

Искам да кача снимки ,но не знам как newsm78

# 339
  • Sofiq
От личен опит ще кажа, че като правихме апартамента преди две години спесихме 25-30 лв от сифони. Сложихме от обикновените и мирише на канал та се не трае!!! Съвет от мен - сложи си хубави сифони с воден затвор, за да не те е яд както мен сега. За една смяна на сифон - трябва да къртя подовите плочки......
Тогава на мен нямаше кой да ми го даде този съвет  Sad

# 340
  • София
Аз не съм фен на мокрите сифони, но вкъщи са такива. Миризма няма, но аз никога не съм живяла в апартамент с миришещи канали.
В къщата имахме мирис в банята на долния етаж -връщаше миризма от септичната яма, но обърнаха коляното и го потопиха във вода, та сега е окей.
Аз с непоискан съвет за баните -монтирайте най-обикновени стойки и по един подвижен душ, щото и трите ми пити капят, църцорят, все проблем с дифузията на струята Crazy
Натягаха, сменяха уплътнения и не знам си какво! Ползваме основно подвижните душове -с хубави глави и проблеми няма!

# 341
  • Sofiq
Ние преди време сложихме душ панел, изцяло метален е и качествен излезна.  Отделно си има и подвижна слушалка, да чукна на дърво доволни сме. Много ми харесват обаче тези вградените душове дето горе само пита стърчи и долу кранче.  Peace

# 342
  • София
  Здравейте, момичета, малко помощ при избор на сифони , човека който ми прави вик ми предлага едни сифони за 55 лв./бр с който не миришело на канал. Слагал ли е някой или поне какви сте сложили?
Мислим да бъдем на пречиствателна станция , дали ще има лоша миризма ???

Ние много напрегнахме , сложихме дограмата , почнахме с инсталациите вътре , вън се лепи стиропора , след 10 дена започваме  и и двора с подпорните стени и огради.

Успях вече да бутам стени , прясно иззидани Joy

Искам да кача снимки ,но не знам как newsm78
Е така как да гадаем като не пишеш каква марка е сифона. newsm78

# 343
Ms.Gorgeous  Hug

Я да ви питам..оказа се че парапета на терасата е имал ръжда под боята, която разбира се, се е разтекла чудно по млечно жълтата мазилка #Cussing out (тя е май някаква силиконова, но не съм 100% сигурна)..та ако се боядиса отгоре пак със същата, дали няма да прозира тази ръжда? Thinking Или има друго, което се маже преди нея?..

# 344
  • Някъде Там
val_s , SvetlaK , rumi_alex  , много съм ви благодарна за отговорите! Да, ние също бихме искали, ако строим сглобяема да е с всичките му там подобрения, защото къщата ще е за целегодишно живеене, имаме и две малки деца, така че няма да е вила или временна постройка, която може и да реновираме след време. Аз бях чула, че излизали двойно по-евтино от монолитното строителство и затова въобще ни хрумна този вариант. Сега обаче ми се изяснява, че явно това не е напълно вярно или поне само в частта, когато искаш къщата да е добре направена, изолирана и т.н.
Много бих искала да се срещна и разговорям с хора, които живеят вече няколко години в такава къща, защото от тях бихме почерпили достатъчно инфо, което би наклонило везните в една от двете посоки.
Благодаря още веднъж!
Ще следя темата. Страхотни сте!   bouquet

И аз съм с две деца и мислим целогодишно. След като я сложиха отидохме да спим там една събота и неделя и децата вече искат само там да седят. А и исках нещо по бързо защото сега са малки и сега могат там да седят повече. Следя и тази тема защото долу имаме монолитно мазе което ще го правим стаи(механа) също след време и следя за отопление и т.н. Момичетата дават много добри идеи  и съвети, благодаря bouquet Иначе само да добавя за сглобяемата може да сложиш изолация вън ако не ти харесва вида а и да е по топло, макар че и сега си е доста топло февруари за 20-30 мин ставаше 20 градуса - 40 кв само с духалка и печка Simple Smile

искам да кача снимки но и аз не знам как Sad

Общи условия

Активация на акаунт