***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит

• 115 331
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте! Поръчах дрехи от китайски сайт, пристигнаха с DHL и сега са на Митница. Изпратих нижните документи, издали са ми ЕОРИ номер и днес от DHL ме питаха дали дрехите са реплики, отговорът е да. Та- ще имам ли проблем, ако дрехите са реплики и са за лично ползване. Изпратила съм реална фактура.
Здравей.
Най-вероятно ще ти ги конфискуват. Вече проверяват и съвсем малки пратки с единични бройки тъкмо заради репликите. По принцип се уведомява притежателят на марката, който решава каква ще е съдбата на стоката.

# 211
  • Бургас
Здравейте момичета Hug
Предварително се извинявам, защото въпроса ми не е точно за тази тема, но не открих друга която са е по посещавана.
Мъжа ми иска да купи от САЩ джанти от сайт, от който му казват, че ще ги изпратят с куриер Concordia. Въпроса ми е чували ли сте за този куриер? Мъжа ми се разтърси и видя, че имат седалище, но в Гърция - Атина, в БГ не. Ако някой е получавал стока с този куриер до Бг, моля да сподели Tired
Може и на лични да не спамим темата.
На отзовалите се огромно Благодаря  bouquet

# 212
Здравейте, поръчах бебешка количка от китайски сайт за 82 долара, ще я доставят с дчл, на места четох че детските стоки не се облаат с ддс и мито, дали ще дължа нещо за количката? ? Благодаря

# 213
  • София
Здравейте, поръчах бебешка количка от китайски сайт за 82 долара, ще я доставят с дчл, на места четох че детските стоки не се облаат с ддс и мито, дали ще дължа нещо за количката? ? Благодаря
Здравей. В България се облагат и с двете. В Англия не се плаща ДДС за повечето детски стоки. Митото е 2,7%, а ДДС е 20%. Плаща се върху цялата сума на фактурата - количката + доставката. Търговецът сигурно ще пусне фактура с по-ниска стойност. Ако на митницата я признаят ще се плаща върху нея.

# 214
  • София
Здравейте.
Искам да попитам на някой изпращали ли са му пратка с  NL POST?
И ако да, за София знаете ли къде се освобождава?
Това май пак  ли са куриери, доколкото разбрах ще трябва ЕОРИ номер?
Благодаря

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 00:44 от anisunshine

# 215
  • София
Здравейте.
Искам да попитам на някой изпращали ли са му пратка с  NL POST?
И ако да, за София знаете ли къде се освобождава?
Това май пак  ли са куриери, доколкото разбрах ще трябва ЕОРИ номер?
Благодаря

Здравей. Това е май Холандската поща. Ако е тя се освобождава като пощенска пратка на столична митница.

# 216
  • София
Ако идва от Холандия, не би трябвало да има митница, това е европейски съюз. Просто ще трябва да си я получи на гише в пощата

# 217
  • София
Китайците изпращат с всякакви пощи - шведски, немски, швейцарски. Възможно е и с холандски да изпращат. Не знаем от къде е пратката.

# 218
  • София
Пратката ще дойде от Сингапур.
По принцип има вариант да отиде на митница, но ако посредика тук в България е БГ Пощи, значи може и да не отиде... въпроса е дали БГ пощи ще я доставят или някой куриер, при който на 100% ще трябва да се плащат такси Thinking
Чудя се дали да поръчвам.. затова питам  Hug

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 12:20 от anisunshine

# 219
  • София
Щом я изпращат с поща, значи трябва да пристигне с поща. Мисля, че няма практика куриери да обслужват пратките на пощите.

# 220
  • София
т.е   NL POST трябва да са пощи, не куриери, така ли?

# 221
  • София
т.е   NL POST трябва да са пощи, не куриери, така ли?

Ами да. Холандски Пощи. Трябва да е това http://www.postnl.com/index.aspx
Може да се обадиш в БГ пощи да ги питаш те ли разнасят пратките на холандските пощи.

# 222
  • София
Благодаря за съвета.
От БГ пощи казаха, че някой път те ги доставят, някой път може и куриер
Ходи разбери  Mr. Green
Благодаря на всички   bouquet

# 223
  • София
Еее, тия пък. Някой път, друг път  #2gunfire
Освен когато са големи пратки, тогава да ги пускат с куриер. Ако холандските пощи приемат по-големи, например над 20 кг, тогава сигурно БГ пощите не могат да ги поемат и ги дават на куриер.
Но изобщо не съм сигурна де, само си разсъждавам.

# 224
  • София
Благодаря все пак за помощта   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт