Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 491
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
И аз чакам майка ми. Оставих Елия вкъщи, че ММ е до Враца и кой го знае кога ще се прибере. Та след малко отиваме с шейната навън.
Иначе аз нямам против да го носят бебо на ръца, само да не се друска.
Ей тази нощ почти е спал върху мен.

# 526
Ехооо:)
Моето бебе също няма баба наблизо, но пък много обича да е гушнато Heart Eyes И понеже на мен ръцете ми трябват за каката и за къщата - слагам го в слинг и сме готови Heart Eyes Оказа се,ч е дъщеря ми не съм я увивала много правилно, сега връзвам слинга по клипа, който Котето ( Hug) беше писнала и всичко е наред. В Бабаслинга го пробвах веднъж, но ми се трува, че не ги правя добре нещата, затова ще изчакам да порасне още месец - два и тогава пак ще го сложа.
Добро утро от мен - от една спала порядъчните 5 часа /не на куп/ мама през нощта и радваща се на това  Joy защото вече знам разликата когато и тях ги няма.
Ахаха, а аз преди месец като писах че съм спала 6 часа и всички бременелки за първи път ми се чудехте как издържам hahaha Радвам се за теб, по-ведро звучиш, Тони  Hug

# 527
Добро утро, мами и бременелки!
Искам да честитя на всички обебили се мами - поздравления и   bouquet
Не съм се разписвала от дълго време, извинявайте. Ние влязохме в някакъв ритъм - хранене, сменяне на памперс, малко сън и така по цяло денонощие. Не успявам да върша нищо друго, цялата ми енергия се излива с кърменето, оставяйки ме силно безсилна и трудно адекватна.
Поне малкия расте и наддава доволно. От време на време се борим и с колики, но се справяме с Инфакол.
Опитвам да се разболявам, но не искам да ходя на лекар и да вземам лекарства. Имам обилна хрема - сополки, кашлица и ушите ми също ме дразнят. Вместо ушна кал изтича бистра течност, сърбят ме до полудяване и не ми дават мира! Отделно съм с гадни афти вътре в ноздрите, по венците, по ушите. Не съм сигурна дали не става дума за авитаминоза, макар че се храня добре и обилно. Купих си витамини, вземам и витамин Ц, наливам се с шипков чай. Бих започнала да пия и фрешове от морков и ябълка, ама "пара йок"  Cry
Все още нямам никакъв превод от НОИ, там ситуацията стана епична! Поне ММ взе заплата, напълни хладилника и купи памперси.
Гледам, че броите колко хранения имат бебчовците ви, по-специално кърмените деца. Моят още суче на поискване, с 2 до 3 часа пауза максимум през нощта. Но като сметна колко пъти яде се получават 15-тина яденета на ден  Shocked на мама прасенцето! Забелязвам, че започна да изпълва дрешките си, също като татко си расте висок, но не и дебелее. Сутринта го мерих с рулетка  Laughing 54 см. Има сладки пухкави бузки, които целувам постоянно, но не успява да се окръгли отвсякъде.
Бейбифейс, аз прегръщам, дондуркам и разнасям бебо на ръце често. През първия месец беше постоянно на ръце, но сега се ограничаваме и го оставяме да се наспи на спокойствие. Само когато има колики го вземам при себе си в леглото и той заспива затоплен, успокоен и прегърнат от мами. Не се навивай сама по такъв начин, не си създавай подобни страхове, Звезден прах добре е обяснила и съм 100% зад думите й. А и вашето бебче е също дълго чакано и силно желано, как бихте издържали без да му се наслаждавате и радвате! Не забравяй, че прегръщайки го ще се справиш бързичко със следродилната депресия  Peace Ще се справите, бе, как го мислиш!
Не знам какво друго да ви напиша. И да съм имала още нещо наум - забравих  Joy
Сега ще си налея още 1 лт. шипков чай и се засилвам да се къпя докато бебо спи с пълен тумбак!
 Hug и  Heart Eyes на всички

# 528
  • гр.София
Добър ден  Hug
Аз съм кукнала още в 5ч.с малкия.Горкия спа квото спа нощта и като се събуди в 5ч,няма заспиване.Страшно го мъчат тези колики,и мен покрай него.Ние също все сме на ръце,само така успява да поспи половин -един час.Както го оставя на леглото и веднага се буди,та и ние сме като скачени съдове.Незнам какво стана тук тия 3-4 дни,аз си мислях че преди е имал силни колики,но уви,сега по цял ден се напъва,мрънка и проплаква и дано минат скоро,че незнам докога ще издържа.Сега баба му го държи,за да изпия едно 3в1.Имам затруднения с почистването на нослето,помпичката която ползвам за нищо не става,и ще съм много благодарна,на доволните от тяхната помпичка да споделят каква е. Физ.р-р слагах,но не ми се иска да прекалявам.
За какво повиване някой беше споменал,дето успокоява бебчо?Ако ви е подръка клипчето или статията как става,нека го постне,може и на лични.Кой чакаме още да се обеби освен Деси_89?

# 529
За какво повиване някой беше споменал,дето успокоява бебчо?Ако ви е подръка клипчето или статията как става,нека го постне,може и на лични.Кой чакаме още да се обеби освен Деси_89?

Ето, избери си.
http://www.youtube.com/results?search_query=swaddling%20a%20newborn&sm=3
Аз имам специална пелена, но може и с обикновени или чаршафче.
Идеята е да се наподоби тясното пространство на утробата и бебето да не може да си размахва ръцете, за да не се стряска от собствените си движения.

За аспираторите за нос - имам Меримар за уста и от вчера Бейбивак. И с двете не успявам да й извадя секретите от гърлото, иначе за задна хрема г/д стават.

# 530
За секретите,впръсквам солен разтвор Тетрисал и той почва да киха,обикновено сам ги изхвърля,ако не със старите клечки за бебета става иначе много се мъчи и сумти горкото.Аспиратора ми за нищо не ства и моя и не го ползвам.
За носенето на ръце и ние сме така,ама то и от мерак да го гушкаме и каката и тя е на опашката и кандидати много има,поспива и в кошарата но не повече от час и половина.Снощи стояхме и се гледахме щастливо в продължение на 3 часа Mr. GreenПросто не му се спеше на човечето,а в тъмното интересно сякаш по-добре ме вижда и погледа му е фиксиран точно в моя. Mr. Green
Колики ни мъчат през деня,нощем като че ли по-спокойно е,Еспумизана действа засега,а ако се засилят кое е по-ефикасно-Абоколикен или Биогая?Двоумя се newsm78

# 531
  • гр.София
Котката ,благодарности  Hug
мама_Тодорова,абоколикен са си капки за колики,а биогая е пробиотик.Според мен действат на различно ниво,ако бъркам ме поправете,но аз лично давам и двете  Peace
Коте,още едно въпросче към теб,четох че Биогая при колики може да се дава през 12часа,така лие?И може ли да се предозира в този случай?

# 532
Коте,още едно въпросче към теб,четох че Биогая при колики може да се дава през 12часа,така лие?И може ли да се предозира в този случай?

По принцип пробиотик няма как да се предозира особено, но повечето майки са с лоши отизиви от БиоГайя-та, вкл. че предизвиква запек у децата им. Аз лично бих я сменила с нещо, препоръчвам Инфантс Дофилус Плюс. Има го обаче само в София. За провинцията го изпращат с Еконт. matevska има координати.

# 533
Една приятелка ползва Биогая и е много доволна ,даже така си е решила проблема със запека на нейната бебка и 5 дни след като са го почнали и намалели значително коликите.Та тя ми е казвала да че е пробиотик,не точно капки за колики и имат разлика от Абоколикена.

# 534
Здравейте,маминки
да питам тези от вас които ползвате Абоколикен как го давате на вашите бебчета.Аз до сега давах Еспумизан ама никакъв ефект,лекарката ми каза за тези и сега ММ ми ги купи.Пак ли да ги слагам в храната или преди хранене. newsm78
Благодаря ви предварително за инфото.  bouquet

# 535
Здравейте ммичета,

Нека да направим класация на капките за колики, искате ли?

Моя Калин е на 22 дена и съответно е обзаведен с колики. За сега пробвахме Инфакол и Лефакс, сякаш Лефакс му действа малко повече,но не съм сигурна...Гледам тук почти всички давате Абоколикен или Колийф, те по-добри ли са от гореспоменатите? дали наистина ще има по-добър ефект в/у акането ако комбинирам капките с Биогая, давахме му от началото,но после спряхме.Пропуснах да кажа,че сме на АМ(Аптамил), и ако успее да си изсмуче несхто от мен,че ползва гърдите ми за залъгалка,а къма имам мноого малко.
Ще ми се и за раждането си да разкажа, ама по нататък.
Иначе и моята майка е тук,но ми е едно притеснено. Уж спи с мен на спалнята, да сме двете с бебето, а мен ми става неудобно, че не си доспива и после на другия ден не е в кондиция. И накрая аз си ставам всеки път.Вярно простира и глади,но до там.Вече си мисля, че сама ще ми е най-добре.Но ме е страх, че както е свикнал да спи на мен, няма да мога да свърша почти нищо през деня, а всичко мен си чака.На всичкото отгоре и майстори в апартамента се очакват др седмица....абе лудница.

Стискам палци на всички все още очакващи бебенца, а на всички други кураж и сила Simple Smile.
Иначе Elg,направо ме вдъхновява Simple Smile, и ме обнадеждава, че скоро и ние с първо детенце, ще влезем в крак и ще имаме свободно време.
Babyface също ми е за пример, че много пише тук, и споделя с нас проблемите си.Така и аз чуствам, че не съм сама в тревогите,притесненията и дискомфортите:)
Хубав ден!

# 536
Коте, удобно ли е да кажеш къде точно може да се намери въпросния Инфантс в София, тъй като аз проверих на няколко места, но не открих...даже някои не го бяха и чували Sad ?!

Предварително мерси   Hug

# 537
Коте, удобно ли е да кажеш къде точно може да се намери въпросния Инфантс в София, тъй като аз проверих на няколко места, но не открих...даже някои не го бяха и чували Sad ?!

Аз го пуснах в гугъл и вторият резултат беше за аптеки Ремедиум  Wink(първият за бг-мама  Mr. Green)

# 538

Ми в нашата "квартална" аптека има, ама ние сме в Младост-4 до Околомръсното, едва ли е удобно. Опитай Ремедиум, както казва Кайлис.

Ел, капките за колики Еспумизан, Саб Симплекс, Лефакс и Инфакол всичките имат еднакъв принцип на действие и съдържат еднаква съставка - симетикон - действа против газове. Капките Колийф и Абоколикен съдържат лактаза - ензим, който рагражда млечната захар - лактозата. Двата вида капки не се заместват взаимно, но могат да се комбинират, макар че далеч не всички бебета имат лактазен дефицит - признаци за това са зелено, пенесто, кисело миришещо ако. Получава се и при вирусни инфекции. Двата вида капки могат спокойно да се комбинират и с пробиотик - дори пробиотикът се препоръчва, независимо дали бебето има колики или не, защото спомага за изграждането на здрава чревна флора и влияе благотворно на имунната сиситема. Надявам се, че съм била полезна.

# 539
  • Германия
здравейте, Мами Simple Smile)
Честито на обебилите се!!!   bouquet
Времето лети и нямам време да ви чета. Надявам се всички сте добре!
Имам въпрос към ЛЛЛ, а и към всички по-опитни, понеже вече сме на 9 дни и все още е хаос с храненето.
Та бебо се научи да виси на гърда и да заспива, държа го до ок. 40 мин. макс и после ми е жива загадка колко е изял. После се дохранване с биберон (понеже съм сигурна, че не е изял достатъчно) с изцедена кърма или АМ. Едно ядене ни отнема ок. 1,5 - 2, което обърква тотално представите за какъвто и да било режим, да не говорим, че понякога се случва да пропусне ядене, т.е. 2 хранния да се слеят... Имате ли опит с подобно нещо, какво би могло да се направи?
И също, възможно ли е след като е повърнал, отново да е гладен? При нас така се получава понякога, а не знам редно ли е да му се дава храна след като вече е върнал?  newsm78
въобще още е каша и всякакъв съвет ще е от полза!

Някой беше писал, че се разраняват гърдите о тпомпата - и при мен е така, а аз съм с Авент. Но и бебо хапе доста, ако трябва да сме точни.

Хубава вечер на всички!
Привет Севи и честита рожба! Към 9-10 ден след раждането /+-/ мнозинството бебета правят скок в растежа. Съвсем нормално е в началото новороденото да суче често и продължително. Едно, че сукането си е тежък физически труд , друго че коремчето е малко, и колко му е да се усвои кърмата бързо и да си иска нова порция. Това "висене на цицата" както го описваш е естественото продължение - бебето е било месеци наред в утробата ти и е получавало всичко нужно. Сега е отвън и има нужда да бъде отново близо до мама, да усеща топлината, аромата, гласа и допира и. Чрез сукането хем се стимулира лактацията, подпомага се възстановяването на матката /вероятно усещаш контрахирането и, когато кърмиш/ и в същтото време бебето тренира толкова много мускули, които по-късно са му нужни за оптималното развитие...и разбира се се набавя храна и имунитет.
Разбираемо е да се чудиш, колко е изсукало, като няма графа на гърдите ни  Mr. Green НО ако ще те ориентира: изключително кърмено бебе, без даване на вода, чай и т.н. ака през първите 6-8 седмици поне 2 пъти, има поне 5-6 напишкани пеленки, има розова и еластична кожа и влажни лигавици. Помсилси все пак, ние възрастните също не се храним в точно определен час и поемаме точно определено количество калории, а се храним и пие според жажда, глад и апетит и съответно натоварване.
Бебетата нито знаят коя дата сме днес, нито ги интересува часовника какво показва или везната - те си искат млякото и майчината прегръдка. Сливането на кърменията също е в реда на нещата, *cluster feeding* се нарича това и се наблюдава често привечер и при фазите на скок в растежа. Така бебето си заявява закуската за следващия ден. Пак повтарям, колкото и да е необичайно за теб, това поведение е нормално. Чрез тези кърмачески маратони можеш да си починеш все пак, а това е добре дошло за всяка новородила жена. Би могла да се оттеглиш с бебето, да си направиш удомно, да полегнеш и придрямваш кърмейки легнала; не е нужно още от сега да въртиш домакинството и да си като перфектно изглеждащата жена от корицата на списанията.

Ако повръща след хранене, понякога помага да оригваш по-естичко, да поносиш по-дълго след кърмене, ако сменяш пеленка да е преди кърмене или ако се налага след храненето да се обръща бебето настрани, вместо да се повдига за крачетата, както някои го правят- така не се връща млякото нагоре по хранопровода.
Друго, което може да има значение: следи за оптималното засукване, да прави добър вакуум и да не засуква и въздух. Да е обхванал добре гърдата -това е и предпазващо сещу разранявания на зърната.
Пишеш, че имаш разранявания и от помпата- обърни внимание дали фунийката пасва добре, да не "разтегля"  или притиска зърното, евентуално вакуумът да не е силен.
Ето една статия, ако имаш време и желание да прочетеш и изпробваш
http://lllbg.org/2013/07/osnovi-karmene-chesto-sreshtani-problem/
Помага ли отговорът ми или имаш още въпроси и притеснения?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт