Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 262
  • 718
  •   1
Отговори
# 540
Ако става дума за желязо, феро-фолгама  Peace

# 541
Ако става дума за желязо, феро-фолгама  Peace
Да благодаря това е ,но отидох в аптеката и малко се по изложих  Embarassed ,но все пак аптекарката разбра и ги поръчах.

# 542
  • Sofia
Днес си направих изследване на ТСХ,ФТ3 и ФТ4 като преди това бях си изпила хормона...така ме беше посъветвала последната ендокриноложка при която бях...резултатите са добри.

Дъщеря ми/24год./ си изследва само ТСХ,над 5 е...дали е временен резултат или щом един път е повишен,значи има проблем...

# 543
Doli като го пусне още веднъж и ще стане ясно. Над 5 хич не е малко Confused

# 544
И  според мен над 5 не е малко, дори не е в референтните граници! Може и да е временно, но май трябва да посети ендокринолог!

# 545
  • Sofia
да,ще посети още утре Praynig

# 546
Момичета аз хич не се чувствам добре пак напоследък . Другата седмица ще ходя на ендокринолог да видим защо така става - пак сърцебиене , изпотяване , шашкане , паника . Сърцето ми е все в ушите и гърлото . С хипофункция съм . Почнах да си вземам по 1/4 Конкор на ден , преди време ми беше изписан за сърцебиенето  , но в друга доза . Сега до лекаря ще си вземам по 1/4 , защото сърцебиенето ми достига до към 90 и няколко и смятам , че няма нужда от повече бета блокер , за сега така е добре , пада ми пулса до 60 и няколко . С Конкора се чувствам супер явно ще трябва да се пие .

# 547
Здравейте,

миналия месец бях при Сарджева- преди изследванията пиех по 50мл. Еутирокс -всеки ден:
изследванията бяха:
ТСХ-0.949 - грници 0.35-5
ФТ4 -17.4- граници 9.15-23.86
и високи антитела.... Sad
 Сарджева каза да не намаляма хапчетата... т.е остави ме на 50мл. Еутирокс... каза да отида след 6 месеца....
Аз сама си коригирах Еутирокса на 25-50 през ден... след месец си пуснах нови изследвания т.е. сегашните:
ТСХ - 0.59 - при граници 0.35-5
ФТ4- 19.02 - граница 9.15-23.86

Вторник съм си запазила час при проф. Коев... незнам при кой друг да отида във Варна...

Въпроса ми е какво ще стане ако ТСХ падне под 0.35...  и защо Сарджева не искаше да ми намали Еутирокса... или направо да ми го спре....

Пиете ли нещо за антителата...много са скочили...но повече ме притеснява да не премине в Базедова болест....

# 548
Аз ти отговорих май в старата тема! ooooh!
Нищо няма да стане, ако планираш бременност, като забременееш ще се вдигне! Wink

# 549
  • София
Предписаха ми витамини Огестан, виждам че съдържат йод. Подходящо ли е да ги пия при положение, че пия еутирокс?

# 550
Таласъмче, оставила ти е дозата, защото хормона ти е бил в норма. Доколкото знам, няма да преминеш в хиперфункция, а най много да се предозираш.

# 551
  • София
Днес си направих изследване на ТСХ,ФТ3 и ФТ4 като преди това бях си изпила хормона...така ме беше посъветвала последната ендокриноложка при която бях...резултатите са добри.
Доли, хормона изпит преди изследване на Т4 оказва влияние на резултата, нали знаеш.

Саня,за Огестан съм питала Начев, няма проблем.

А най пречистеното желязо за пиене е Сорбифер.

Елизабет, за сърцебиене се приема, че има ако пулса в покой е над 120 удара/ мин.

# 552
  • Sofia
Да,знам,че оказва влияние,но логиката на ендото ме изуми и исках да видя какъв ще бъде резултата...Тя твърди,че така трябвало да се прави,за да се види дали действа,дори и да се е нахранил човек преди това  33uu От есента го отлагам това изследване,по-нататък ще си направя и на гладно...

# 553
таласъмче, на мен лечението от докторката ти ми се струва адекватно. Единствено можеше по-често да те кара да правиш контроли и едва когато на една и съща доза, месеци подред се задържа ТСХ в нормата, чак тогава да разреди контролите на 3-6 месеца.
Не мисля, че ако беше продължила на 50 микрограма тироксин ТСХ би паднал под долната граница.
А и сезона се мени и затоплянето и захлаждането оказват влияние.
И в двата случая обаче, ТСХ ти е в нормата, въпреки намалената от теб доза.
Сега обаче го проследи и следващия месец, ако мислиш да продължаваш на намалена доза, защото може и да скочи хормона - не се знае. Понякога му трябва повече време за реакция от 1 месец.  Simple Smile

Doli, това че твоята докторка е поискала изследване след изпития хормон аз намирам за напълно нормално. Тя не иска системно да се изследваш така, а прави проверка.
Доктор преценява кога и как да се изследва хормона. Чувала съм за случаи на изследване и следобед, по преценка на доктор, когато хормоните имат спад, за разлика от сутринта, когато са концентрирани. Просто докторката проверява, както и ти си описала, как се движат нещата след прием на хормон.

Elizabett, да пишеш след прегледа.  Simple Smile
Важното е, че конкорът действа и се чувстваш по-добре с него.

# 554
Да момичета знам , че за тахикардия се води над 100 удара/мин , но аз не се чувствам комфортно с тоя пулс 90 примерно . Все ми е нервно , превъзбудено . Добре , че сряда съм на преглед , да видим на къде са нещата .

Общи условия

Активация на акаунт