Бягането за здраве бавно ни .......

• 17 497
  • 313
  •   1
Отговори
# 300
  • Tам през Атлантическия океан

Десс не ти расте, щото си още млада

А оК , 
мерси  Laughing
другият месец правя 39  Wink

След колко да очаквам да почне да расте  Wink ?

# 301
За теб не знам, но при мен количествения скок беше след 40 та година

# 302
А някой знае ли как се смалява дупе? На мен ми препоръчаха именно тези упражнения за намаляване и оформяне. Да, оформи се, но стана още по-огромно. Сланината си  е там, но допълнително качих и мускул. Касита, ти си си много добре, и си супер слаба. Аз ти говоря за нещо, което влиза в стаята 15 минути след мен.

Да добавя за тичането, хубаво е да не се тича на асфалтирано, а само на земя , трева и тн, за да не се натоварват толкова ставите.
Също и тичането по надолнище вреди на ставите. И на пътечка във фитнеса не е полесно, ноне знам защо. Карането на колело е много-по щадящо за колената, но от него също расте задник.
Според мен изцяло зависи от физиката и е индивидуално. Аз се занимавам с колоездене от доста години и нямам задник, същевременно (зимата) ходя редовно на ски и 4 пъти седмично в залата. Бягането го избягвам! От бягането не се прави хубаво тяло, даже има риск за оформяне на неприятни и големи мускули и то точно в бедрената част!

# 303
   Здравейте!
Наскоро влязох в отбора, дето се вика, по бягане за здраве Wink и онзи ден ми попаднаха клипчета в ютюб за Chi-Running, което е щадящо ставите. Обясненията не стигат далеч, но би могло да се придобие обща представа за начина. Потърсете, интересно е.

# 304
За теб не знам, но при мен количествения скок беше след 40 та година

Titina  Hug все пак не забравяй че ти си родила на 40  Hug

Може и моя да попорастне ако на мен ми се случи пак  Flutter

# 305
Проблемът е не само в раждането Десс, а в хормоналното заболяване, което се отключи.
Сега първо борба със заболяването (т.е. да го държа под контрол ако е възможно без лекарства) и после обратно към спорта.

Не че не пробвах спорта отново, но костната ми система (и тялото ми де), се натоварват прекалено много.

# 306
Те всички са много кльощави, които са си маратонци и то редовни.

Имам приятели маратонци ( всеки ден тичат, все се подготвят за някой маратон). Хич не са кльощави. даже ми прави впечатление че мускулатурата им на краката и таза е много развита. Да не кажа, че откак правят това на жените им се увеличи обиколката на таза. На краката се подразбира.

Може, може. Изобщо нямам наблюдения над любители, аз по-скоро визирах спортистите. Абе дето по телевизията ги гледам  Blush

# 307
      Занам/ чувала съм  случаи , човек  -  възрастен , живял спокойно без много спотрове и напрежения физичесики на младини сега сравнително здрав за годините си и обратно - деен , спортуващ човечец на млади години са грохнал възрастен  с мого болежки  Rolling Eyes

Whistling

Според мен както лошото хранене с годините се нартупват шлаки и т.н. и чак след време ни се отразява , така и със прекомерното натоварване на тялото със спортове , странни диети и т.н. ще се отрази  Rolling Eyes

Къде е баланса , къде е стедата ?  Thinking

Предполагам трябва да слушаме тялото си  Rolling Eyes а не защото така трябва или е полезно , защото нали  Rolling Eyes  и там един мОрмот си покзава коремните мускули на снимка  Sunglasses

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 16:58 от Desss

# 308
  • Linz
Четох една книжка- "Бягайте за здраве", там пише колко е важно какви са обувките, какъв е терена, как точно се стъпва, как се бяга... всичко е от значение! Та бягането може да е полезно, може и да е вредно.

Sarania, наясно съм, че терена за бягане трябва да е с по-мека настилка, но можеш ли да споделиш нещо повече за стъпването при бягане. Преди години, когато известно време бягах по-редовно (разбирай почти всеки ден) ми се появиха едни болки на стъпалото отгоре, под глезенната става. Дали е било от претоварване или от неправилно стъпване при бягане, не знам.

Би ли споделила, ако си научила нещо по този въпрос от книгата?
Книгата е в Бг и не мога да проверя какво точно пише, но съветът е да се стъпва първо на пета, а не на пръсти. Не си спомням защо, но съм си го набила в главата това стъпване на пета, било важно.

# 309
Обувките за бягане са мн различни от тези за тенис, при които се защитава точно петата. Тя си мисля, че си в грешка че при бягане се стъпва първо на пета

# 310
От клипчетата, които изгледах в Ютуб, успях да разбера, че при бягане тялото се изнася леко напред, за минимално натоварване на различните стави. Пробвах тази позиция, но ми е трудно да преценя, при това положение къде успявам да стъпя най-напред Grinning.
Който разбира по-добре английски, вероятно ще схване какво точно обясняват.

# 311
  • Linz
Обувките за бягане са мн различни от тези за тенис, при които се защитава точно петата. Тя си мисля, че си в грешка че при бягане се стъпва първо на пета
Стигна до извода, че съм в грешка, защото обувките са различни?!
Има логика да се стъпва на пета, защото така тялото се тръска по-малко и съответно ставите се натоварват по-малко.

# 312

Не се стъпва на петата. Първо възглавничката на стъпалото докосва земята.

# 313
..... но съветът е да се стъпва първо на пета, а не на пръсти. Не си спомням защо, но съм си го набила в главата това стъпване на пета, било важно.

Отговор може да даде виброгимнастиката на Микулин(книгата е "Активно дълголетие"):
http://novinar.bg/news/vibrogimnastika-za-dobro-kravoobrashtenie … MTU4Nzs0NQ==.html

А тук на руски:
http://www.nashkray.kiev.ua/boks/mikulin.html

Книгата я има и на бг,но може би вече е само антикварна.

Общи условия

Активация на акаунт