6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 317
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
В събота сме в София - ще купуваме "стая" на Маша от Икеа. Но се надявам да не иде целия ден там.
О, то в този магазин спокойно може да откараш цял ден, но се надявам и да успеем да се видим.
Засега по синоптик.бг го дават слънчево, 22 градуса, но не се знае. За мен събота е удобно по всяко време, козунаци няма да меся, че не умея, така че както предложите.

# 391
Дано да е слънчево в събота, Никол ще е Лазарка. Голямо обикаляне ще пада на наше село. Laughing

marini и аз така се презапасявам. Blush Една приятелка беше ходила тази учебна година и не и бяха дали нищо.  Ама тя много се чуди и разпитва и  е бил само едни човек, а там е склад на едро. Аз например моливи купувам по 3-4 комплекта. Лепило по 10 бройки и т.н. щерката е унищожител на такива неща не мога да и насмогна. Вчера ми се оплака ,че нямала моливи, а от началото на годината е изхабила 3 комплекта по 12 и един Лидълски от 36 броя.
На Херлиц не съм доволна само от черните моливи.

# 392
  • София
Mira_p, Dive, Morena, благодаря за милите думи  Hug

За раниците - да посоча още една причина за моя избор - твърдото дъно и крачетата. По принцип отстрани на чина има закачалки, обаче нали при нас носят учебници за цяла седмица и раниците тежат много и общо взето стоят на пода, а там освен че не е много чисто, като има сняг е и мокро и кално като вали. Затова момчетата поне първи и втори клас ще са с такива раници, пък после ще видим  Simple Smile

В Икеа и аз мога да откарам цял ден  Simple Smile

# 393
  • София
И аз съм за среща на 19ти, събота  Simple Smile
Dive, да изберете най-прекрасната стая!
tanini, изпуснах снимките май Sad
Както обещах, ето снимки на Алекс с раниците.
"Кутията" е с размери 38/30/21, 850 гр. По принцип е от най-малките модели на Херлиц, по-лека от Скаут.
С Кити е мека, но от доста здрав плат (не тип шушляк), подплатени дъно и гръб с дебел дунапрен - 43/30/14.
Осезаема разлика между двете, хванати едновременно, почти няма.
За Алекс определено кутията е по-удобна. Протестира, когато ние я носим Simple Smile Казва, че на гръб са еднакви. Тази реално е по-къса от меката. В кутията всичко е по-подредено и видимо. И преди съм писала, че си ги държат под чина. Предимство е, че раницата стои изправена.
За мен - учудващо, но май също пО ми допада куфарчето. Исках да мога да нося раницата на рамо. Затова взехмемеката. Обаче като се наложи да ми е нанизана на ръката за презрамките, меката не разпределя тежестта еднакво като твърдата.
Изобщо не си мисля как детето ще се изкриви от твърдата чанта  Rolling Eyes Не е вярно. Със сигурност има защо да говорят за ергономичност. Проблемът е в пълнежа на чантите и в това, че надвишават нормалните килограми за възрастта. Виждала съм колко учебници и тетрадки мъкне приятелче в първи клас  Shocked . Ако ще раницата да е от тензух, пак е безумие да се носи от телце 20-25 кг., за съжаление. Носи колата, мама, тате и пр. Това са ми преките наблюдения, откакто започнахте дискусията Simple Smile За влизането от входа на училището до стаята едва ли е от значение видът.
Тази година е лесно. Ние носим само 2 малки тетрадки, храна, моливник от плат и моливи в метална кутия (по-леко е от големите несесери). Чудото ще е следващата година. Мен лично ме дразни да нося и детскоградинската раница, като е пълна с половин литър вода. Усещането на връщане е по-приятно, отколкото на отиване  Joy Едно време си пиехме от чешмите в тоалетната  Mr. Green
При нас се рисува на копирна хартия. В час им раздават. В куфарчето се запазва идеално, защото си има и преградка за по-тънките помагала. В меката раница обикновено крайчетата се подгъват. Още помня с моята как беше  Simple Smile Ние имаме и школи по пиано.
Съветът ми е да се избира раница с детето и в истински магазин.
Алекс първо искаше такава. Мери на място. Изглежда огромна и е два пъти по-тежка от Херлица. Лично карах щерката да държи едната и другата едновременно  Laughing Та от "тежка" до тежка раница има разлика. Като гледам цената на тая с котките - несравнимо  Crazy Меките пък с пълнеж си променят формата. Добре е да се пробват с няколко книги. И някак изкушават да ги метнеш само на едно рамо, което не е за препоръчване.
Засега като че ли леката я ползваме повече извън училище.
Пране, като се наложи, може с четка под душа - за кутията.
В нашето училище доста са на почит раниците с колелца. Тътрят ги по стълбите надолу. Как ги качват - не знам.
Вмомента се готвя за една конференция за утре. Надявам се, че поне се разбира какво съм искала да кажа Embarassed

# 394
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала, но сега като Ви чета така се развълнувах, че вчера питах мъжа ми дали да не купим и ние една раница, която отдавна съм му харесала на дребния (нищо, че имаме още една година Laughing)
Като чета как някои момичета са изкарали от 1 до 4 клас с една раница и си спомням моето чудо, което искаше през ден да си сменя нейната #2gunfire. Сега в 5 клас и ново училище, няма време да се сети да я смени даже и за да я изпера. Laughing

# 395
  • Sofia
Разбира се, СимантроHug
Като спомена за прането на "кутиите", да потвърдя.
Нашите нали са втора ръка, та представяте ли как не съм ги изпрала, колкото и да бяха почистени... под душа, намокрих, намазах с прах, оставих за няколко часа и после с подходящо твърда четка изтърках и светнаха.

Ето и снмимки с две от раниците, Скаута съм го свалила в мазаето. Simple Smile

В Икея пък не ден, ами да се загубя (и в буквален, и в преносен смисъл).  Laughing

Та тъй... говорим си тук,  казаваме си мнението и всеки ще вземе каквото му хареса като съвет или препоръка и ще купи каквато раница прецини за най-добра. И тя ще е най-добрата за него и няма никаква нужда да се харесва на останалите. Ако пък сбърка, ще се поучи от грешката си, големи хора сме.  Simple Smile

# 396
Аз сега се чудя дали да не понакупя малко моливи и др. пособия от май тойс.

# 397
Simantro, как ти съм ти благодарна за линка към "Люмар"!!!  bouquet Мисля, че нашият господин ще се уреди с мечтаната раница с косатка, макар и да не ми се струва най-добрия вариант. Допускам и се надявам да купим и още една, но тази няма как да пропусна да му поръчам!
Май всички сме така в "ИКЕА" - аз моля мъж ми да мине да ме вземе 2-3 часа след като ме е оставил там! Blush
Какви са фини и сладки бъдещите ви първокласнички, Морена и Simantro! Hug

# 398
  • В светлината на слънцето
Допускам и се надявам да купим и още една, но тази няма как да пропусна да му поръчам!

marini, не с две, а с 20 ръце, ако имах толкова, бих гласувала за тази раница.  Peace На дъщеря ми синята раница е точно на същата марка, но друг модел. Цената е направо отлична, като знам по принцип колко струват без намаление. Няма такова здраво и удобно нещо. Не се колебай. Виж и тук, в момента имат много добри намаления.
http://www.shopbusquets.com/?idioma=en

# 399
  • София
И ние купихме раницата.  На Херлиц е .

Дано да е сполучлив избора ни .

Имам въпрос - защо купувате по две раници ?

# 400
  • Sofia
carlinka, честита ви придобивка! Дано сте доволни! Simple Smile
Покажи вашата, ако я има в нета. Simple Smile

Понеже аз съм с две, та дори и три...  Laughing
Нали са от ибей, сиреч на търг поне моите, та едната обява изтичаше първо, после другата, но не такъв беше и реда на желанията ми, та така...при това изгодно. Освен това обичам да имам резервен вариант (в случай на загубване, изцапване, намокряне и т.н....) и след като няма да си я купя като прескоча до магазина...  Grinning

# 401
carlinka05, аз също ще взема втора раница, резервна.
Нашата също е от ибей, не сме я мерили и предполагам дори ще и е голяма. А и се случва да се изцапа и да се наложи да се изпере. През това време с какво ще ходи на училище?

# 402
Сина е с една раница. Като се изцапа, изпирам в петък и в събота вече е суха. Раницата е на Херлиц, сива ,не се цапа много или поне не личи. И много бързо съхне.

# 403
# 404
  • София
marini, радвам се  Simple Smile Помня, че търсехте косатка.
Morena, хубави са ви раниците. Със здраве да се ползват и с удоволствие!
lulumba, много обичам разнообразието и да можеш да си оформиш сам комплект, който е необходим. Супер изглеждат. Аз ще направя на Алекс с неща на Скаут, но за пътуване, не за училище.
carlinka, чудни са нещата. Не смятам резервната раница за необходимост. При нас е по-скоро глезотия, при това моя.
Преди малко се върнахме от театър. Гледахме "Ян Бибиян" във "Възраждане". Не го пропускайте! Постановката е уникална. Всички техни са на ниво, но с тая са надминали себе си. Изключителни костюми, декори и ефекти!
Приказката е любима на Алекс (аудио вариантът, който аз слушах на плоча). Наскоро й прочетох книгата. Прие се много добре. Единствено докато чета променях някои архаични думи и пропуснах описанието как пакостникът късал главите на кокошките  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт