Отговори
# 120
Мис ,напълно съм съгласна, че КС изстива към Шура, точно заради баща си, остана му една горчилка че се разделиха на този свят скарани и това няма да изчезне никога, за мюсюлманите прошката е много важна. Не забравяйте че  Байрамите  които те празнуват винаги се целува ръка от по млад на по стар и се иска прошка . Винаги като стане дума за семейството му и защо не са се оженили и други ситуации КС си спомня думите на баща си, някак си не иска да го предаде когато вече е в гроба и ще изпълни заръката му, обича я Шура, но не с първоначалния пламък  Peace

# 121
Здравейте Hug

Може да си припомним началните трепети Heart Eyes Heart Eyes

# 122
wavey

Мисс, нямам коментар в защита на техните отношения, защото преди време писах, че ми липсват нежните моменти помежду им от първите серии.
Да, знам, че това не е романтичен сериал и акцента му е насочен в друга посока, но нежността никога не е излишна дори и в най-голямата драма, и в най-историческия сериал.
Според мен каквито и проблеми, и болезнени спомени да имат не би трябвало да се отразяват на отношенията им ако наистина се обичат отдалечавайки се на светлинни години един от друг а болката би трябвало да ги сплоти. Не ми се нрави премълчаването на Шура и равнодушието на Сеит. Обичта трябва да се подклажда и показва всекидневно а не сами да се сещаме, че сме обичани, и обичаме без да го показваме, защото тогава започва да се прокрадва съмнението, което вече виждам, че се поражда в Шура.
Че се обичат е видно за мен но, че не го показват достатъчно един към друг за мен това е началото на пропукването в отношенията им. Той нищо не споделя с нея, почти не общуват(с всеки друг но не и помежду си) а щом настъпи момента, в който двама души спрат да си говорят и да си споделят, то за мен това е началото на края.
Харесва ми сериала, само него следя в момента от няколкото, които започнах този сезон, доволна съм от това, което ми се предоставя на екрана като зрителка но малко повече нежност и романтика никога не са излишни независимо какъв жанр е даден сериал.

newsm10   Hug   bouquet Благодаря!

Мис ,напълно съм съгласна, че КС изстива към Шура, точно заради баща си, остана му една горчилка че се разделиха на този свят скарани и това няма да изчезне никога, за мюсюлманите прошката е много важна. Не забравяйте че  Байрамите  които те празнуват винаги се целува ръка от по млад на по стар и се иска прошка . Винаги като стане дума за семейството му и защо не са се оженили и други ситуации КС си спомня думите на баща си, някак си не иска да го предаде когато вече е в гроба и ще изпълни заръката му, обича я Шура, но не с първоначалния пламък  Peace

newsm10 Hug  bouquet Благодаря!

Airra Hug  bouquet

# 123
Няма да ми се разсърдиш, но има един много важен момент, които липсва точно на края. Последното изречение е - Ако Сеит научи, че си влюбен в Шура .... Това ще бъде твоя край!!!

E, едва ли ще извика на дуел Петро. Даже не мисля, че Курт  ще е кой знае колко изненадан,  още от първи епизод знае за слуховете, че Петро ще се сгодява за Шура, но това не му попречи да я съблазни. Хубаво си спомня за баща си, но тоя момент услужливо го забравя.
Както вървят нещата с любовта във филма и подхвърлената реплика, че Петро може да замине за Англия, но не сам, повече от сигурно е, че спътницата му ще е Шура. Със съгласието на Курт. Изпраща я на по-безопасно място, просто. Щото много я обича.

# 124
Привет момичета wavey wavey wavey

# 125
# 126
ЕЕЕЕЕЕЕ СКАПАНЯК ПЕТРО, ГНИДА ЖАЛКА  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 127
Едже все едно чу желанията на някои от нас да видим отново онзи плам в очите им. Heart Eyes
Страхотен фрагман, прекрасни Шура и Сеит, не мога да спра да ги гледам. Heart Eyes
Той и предложи брак, да видим дали, ще се оженят или отново някой или нещо, ще осуети сватбата им.
Терзи, благодаря.  bouquet

# 128
Виждам, че се правят сравнения с героите на Къванч - едно със сигурност знам, Къванч не е целувал никоя друга, след Берен, със страстта, с която само той може!
Hug Hug Hug О, Кралице! Радвам се да те прочета...И възмутената потребителка се захласна по целувките от клипчето, но не иска да си признае. Друг път да си затвори очите. И да слуша само музиката. Peace
Между другото, от  осма серия, за мен най-впечатляващи бяха последни кадри.  В забавен каданс походката на Курт. На фона на драматичната музика на Тойгар. Потресаващо! Като пантера по време на лов се промъкваше. Плавно, грациозно, елегантно. Досущ походката на Бехлюл.

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 16:48 от dafne_1

# 129
Здравейте дами! Hug Hug Hug
Най-после успях да си наваксам със сериите - успях дори с 8-та.
Наистина трябва да се съглася с мнението на някои от вас,че това изобщо не е сериал за любовта между двама души.Сериалът е за живота , в цялото му многообразие и цветност - от бялото,през оранжевото, червеното, виолетовото,сивото до черното. И затова аз съм очарована от сценария,от режисьорските решения и от невероятния талант на всички артисти.Не ги е пощадила Хилял и за сетен път е изсмукала най-доброто от тях.
Не съм изобщо разочарована от нищо.Не съм и очаквала някакво сапунено дизи,в което двама млади ще се обичат , но семействата им ще правят гадости,за да ги разделят.
Епохата е друга, обстоятелствата са необичайни за това,което някои са свикнали да възприемат, съдбите са потресающи и всяка една от тях ме докосва.
Усещам вече разликата,която излиза на повърхността заради смяната на битието,на страната.
Усещам сблъсъка на двете култури,тази от която идват Сеит и Шура, и тази в която сега живеят.Пролича си от разговорът им за Гюзиде в 7-ма серия,когато Шура се учудваше от факта за нейната женитба с Яхия,а Сеит си спомняше за последната среща с баща си. Няма я вече свободната воля на жената,тя трябва да знае само това,което мъжът благоволи да й каже (разговорът в кухнята между Аише и другата жена) - останалото не е нейна работа,може да вижда,но не може да пита и да иска обяснение за поведението на мъжа.
За Шура ще бъде изключително трудно,да не кажа невъзможно да приеме тази култура,колкото и да обича Сеит,тя ще изисква от него,а мълчанието му ще тълкува в съвсем погрешна посока.И всичко това ще я тормози,ще я кара да се съмнява.Вероятно,ако се намерят скоро с Тина ще получи някаква утеха.
Аз съм изобщо не усещам хладни чувства у Сеит към нея.Той я гледа със същият възторг и любов в редките минути,когато е спокоен.(слизането по стълбите в 7-ми еп.) Грижите му обаче са толкова много.Ако имаше възможност да споделя с нея,както по-рано това може би щеше да му се отрази добре.Аз усещам колко добре му се отразяват утешението и вярата на Шура.
От друга страна - той няма кого да очаква и да търси,освен Джелил (когото вече намери),докато тя постоянно тъгува и търси семейството си и ми се струва,че това го натъжава.Той има само нея,тя е неговото семейство и това го показва чрез тези целувки по челото,което за мъжа е един вид "печат",знак че тази жена е само негова,тя е неговата чест и достойнство,неговата душа,другата му половина.Сякаш когато говорят за нейното семейство Сеит усеща някаква заплаха,че ще я загуби и това го кара да е по-сдържан.
Така усещам аз нещата,това е личното ми виждане,с което нито искам някого да опровергавам,нито да убеждавам.

Дъга, Hug Дива Hugхиляди благодарности за всичко,което правите за нас !

Госпожата разбирам те, Peace  благодаря ти,че въпреки всичко осигуряваш възможност на всички да пишем тук!

Терзи Hugза всички новости,които ни носиш

Хубава вечер за всички! Hug Hug Hug Hug

# 130
Привет дружки! Hug
Мис  Heart Eyes Наде  Heart Eyes Айричка  Heart Eyes  Нервакова  Heart Eyes BELL wavey newsm51
Не знам защо мислите, че е охладнял Сеит ... аз виждам същата любов в погледа му, само че вече улегнала, спокойна ... И защо трябва всеки път да показват как той я чака в леглото, не може ли понякога да не му е до ласки, това не означава, че не я обича  newsm78 Пък и да не забравяме какво и каза - днес се надпреварвате кой по-напред да застрашава живота ми ... каза, че не и се сърди, но въобще не му беше до любов тази вечер. И все пак не я отблъсна, нали ? Не знам вие какво искате да ви покаже Къванч, но това, което показва до момента, на мен ми е повече от достатъчно ...
Терзи  Heart Eyes Hug Heart Eyes благодаря!  bouquet
Ето, гледам очите му и виждам любов в тях ... дойде време и за предложение - да видим какво го е провокирало. А Петро ще си остане подъл и противен, какъвто си е бил винаги! И какво ще спечели, ако ги раздели  newsm78 Шура никога няма да го обикне, дори си мисля, че именно тя ще смъкне маската му пред всички. Интересно, какво ли каза Уили, та Джелил го фрасна  newsm78 Ето значи кой е по-могъщия враг, който Петро ще намери ... Мижитурка мазна  Sick #2gunfire
Диме  Heart Eyes newsm10 newsm10 newsm10 smile3521 smile3521 newsm51 newsm51 абсолютно съм съгласна с теб! По-хубаво не бих могла да го напиша! Благодаря ти! Heart Eyes

# 131
Едже все едно чу желанията на някои от нас да видим отново онзи плам в очите им. Heart Eyes
Страхотен фрагман, прекрасни Шура и Сеит, не мога да спра да ги гледам. Heart Eyes
Той и предложи брак, да видим дали, ще се оженят или отново някой или нещо, ще осуети сватбата им.
Терзи, благодаря.  bouquet

Супер newsm10 Благодаря и аз за фрагмана  bouquet Hug

Фенче Heart Eyes Hug

# 132
  • AMS

Привет, дружки!!!
Благодаря ви за споделеното!!!

Благодаря за новия фрагман!!! Този още повече ми харесва!!!

Имам молба към dafne_1.
Скрит текст:
Не цитирай по никакъв повод мои постове. Аз никога не цитирам твои. Това ме обижда, защото ме използваш, като повод да завържеш дискусия, която аз не желая да водя.

# 133
  • AMS

Диме, Фенче, Благодаря ви за постовете!!! Много ми допадат!!!

Полковникът / англичанин/ каза, че Курт Сеит живее с метресата си и за това Джалил не се стърпя и го фрасна. Нали се сещате, кой му е докладвал за семейното положение.

# 134
  • Mystic Falls/Eindhoven/SoFiA
Ееее това Дафне да е в темата не може да няма раздор  smile3506 smile3507

Ех и фрагман  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт