БАРСЕЛОНА - тема 5

• 92 314
  • 716
  •   1
Отговори
# 585
  • В.Т.
Здравейте,
последния ден си оставихме багажа в локера до пл. Каталуния.
Направи ми впечатление един .... стелаж, да речем с малки рекламки на обекти и заведения. Мисля, че дават отстъпка при посещение, но понеже беше последният ден, не проявихме по задълбочен интерес. Не беше обвързано с ползването на локера.

# 586
  • Plovdiv
Момичета, имате ли представа за колко време горе долу ще се предвижа от летището до пл. Каталуния? Ще пътуваме след три дни с Wizz и полетът е доста късно. Ще кацнем в 22.20ч. Имаме предварително купени билети за Аеробуса. Ако някой е пътувал толкова късно, може ли да сподели?

# 587
  • В.Т.
Не съм засичала, но е под 30 мин. Доста бързо ми се стори. Автобусът е много удобен като вариант.

# 588
Здравейте,предстои ми организирана екскурзия до Барселона и ще имаме малко свободно време.Въпросът ми е от паметника на Колумб как най-бързо да стигна до Арката(разбирам,че е в парк Цитаделата) и оттам да се върна на площад Каталуня.Възможен ли е прехода пеша?

# 589
  • София
Можете да се разходите пеша,около 1,5 км е до парка. Арката се пада точно срещу парка. Ако минете покрай морето,ще стигнете до зоопарка първо/ той се намира в този парк/,просто трябва да заобиколите. Зависи все пак с какво време разполагате. Иначе от статуята на Колумб метро за една спирка- жълта линия  от Barceloneta и слизаш на следващата. Но моя съвет е да се разходите,доста по-приятно е  Laughing

# 590
Благодаря за бързия отговор.Ще е пеша надявам се,но от Арката до площад Каталуня колко е и с какво да се предвижа?

# 591
  • София
Пеша  Simple Smile  Когато стигнеш оградата на парка,завиваш наляво и вървиш до края на оградата. Това пешеходно не би трябвало да е повече от 7-8 минути. Арката се пада точно пред теб/ когато стигнеш края на парка,ще я видиш/

# 592
Здравейте  на всички  !  Hug

Да попитам запознатите - кои са местата за шопинг в Барселона  Thinking

Тъй като Май месец имам абсолвентска и би ми било интересно ако имам време да знам къде да погледна  newsm78

# 593
  • София
soft_flame точно на площад Каталуния има огромен мол- първи етаж чанти, обувки, втори дамско, трети детско и т.н, на площад Испания също има хубав мол - Арена ди Барселона, до Аквариума също има голям мол. Има, не е като да няма Wink))

# 594
Здравейте момичета, предстои ми пътуване до Барселона в края на април и тъй като сме за 7 дни мислим да направим еднодневна екскурзия до някои съседен град. Бихте ли ми препоръчали ? А някои от вас бил ли е до Андора? имам предвид ,за един ден ,с влак или автобус от Барса?ще съм благодарна за всеки съвет ,чета ви с удоволствие  Simple Smile Simple Smile

# 595
  • SF
В самия град по улиците ще намерите много опции за пътуване. До Андора и обратно, до Жирона и обратно - има много варианти и да, възможни и достатъчни са.
Ние бяхме буквално отрупани  с предложения за такива еднодневни пътувания. Прочети предварително в нета къде точно искаш да отидеш и какво да видиш, за да знаеш кое от хилядите предложения да избереш там.

# 596
Привет! Hug

Ние се завърнахме благополучно! Sunglasses

Да ви кажа - малко се бях спекла с тази катастрофа - още ми е гадно за хората, които си отидоха така! Sad Дано почиват в мир!

Да напиша своя кратък отчет:

Барселона ни хареса много - времето беше изключително топло и приятно(на фона на днешния сняг още повече Mr. Green). В момента там е за по тънка блуза с едно леко якенце за сенките и вечер. Лицето ми изгоря ужасно - като скандинавците на нашето море бях! Joy

За 4 дни - обиколихме всичко по план - дори мога да кажа, че ни беше спокойно и имаше време и за почивка. Барселона ми се видя много спокойна и чиста. Това с чистотата на мен ми е малко професионално изкривяване и си поразгледах добре как и кога чистят, каква им е системата за разделно събиране и т.н. определено мога да кажа, че организацията е перфектна. За спокойствието - тук всички ме бяха наплашили колко много се краде - аз не видях съмнителни типове, нито някакви инциденти- може просто да сме имали късмет.
Кацнахме с късния полет на Уиз - след което автобус 46 до площад Испания - не сме търсили Ренфето да купуваме Т10- платихме си единични билети по 2.15 евро на човек. От там пеша до хотела -хотела ни беше Виладомат за 60 евро двойната стая на вечер - имаше промоция - впечатленията са ми смесени - добър хотел е от страна на обслужване и чистота, цената също не беше лоша. Малко е шумно, защото е на голяма улица - нас това не ни е притеснявало - отдалечен е от метрото на 4-5 преки, което хем е близо, хем си е и далече - нито да хващаш допълнително автобус, нито да вървиш. Ние ги вървяхме де, но вечер малко далечко ни идваше с уморените ни крака! Mr. Green
В самата Барселона се движихме с Т10 - изразходвахме 3 за 4 дни престой, но наистина много обикаляхме. Даже ни останаха 2 билета и накрая ги подарих на едно момиче в автобуса.
Малко за забележителностите:
1. Саградата - страхотна - билетите ги бяхме купили онлайн - много ме впечатли и от вън и вътре - не очаквах, но наистина има атмосферата на храм. Много грозни обаче тези кранове и скелета - загрозяват и не стават хубави снимки.
2. Площам Испания - моя фаворит -уникално място като атмосфера - няколко пъти ходихме. Гледахме и шоуто на фонтаните - красиво, особено по време на песента на Фреди и Монсерат, на другата музика някак няма синхрон между музика и фонтани, но пак си беше хубаво.
2. Къщите на Гауди на Пасаж де Грация - само от вън - не ни се редеше на опашки, иначе цялата улица има страхотна архитектура. Намирам я за далеч по приятна от Рамблата.
3. Рамблата - ми не ми хареса - страшен джангър - не обичаме да се бутаме сред толкова хора. Хубавото са й заведенията - ядохме в някои, сергийките и разбира се пазара Букерия.
4. Букерита - там чревоугодник като мен може да си прекара с дни - непременно трябва да се види - даже мисля, че ще хареса на всички. Сокчетата и плодовите салати са задължителни.
5. Триумфалната арка и парк Цитадела -ей, много красиво - завидях им за този парк, то езерце, то палми, едно ярко слънце, едно синьо небе, задължителните сапунени балони - прииска ми се да съм дете отново.
6. Парк Гуел - билети отново онлайн. Изпуснахме си часа - просто объркахме автобуса и го хванахме в обратната посока. Тъкмо се бяхме отчаяли и аз се тръшнах на един от служителите - обясних му нашите неволи и човека се съжали над нас и помоли колегите си да влезем - каза, че сме му приятели. По принцип може да се влиза до 30 минути след часа, а ние бяхме 45 след това, но за нас направиха изключение. Красиво и там, много приятно място и пълно с папагалчета. Не съм обаче от най-големите феновете на Гауди - по принцип оценявам, че е нещо различно и нестандартно и ми беше интересно да разгледам, но не мога да кажа че това точно е моя стил. Ако трябва да отида пак в парк в Барселона определено ще е Цитаделата.
7. Тибидабо - супер, все едно си в облаците. За гледките към града да не говорим.
8. Монтджуик - отново супер впечатлена - влязохме и разгледахме крепостта - там гледките са още по-хубави - има и над пристанището.
9. Испанското село - е няма такава бутафория - това е единственото нещо, което не харесах и според мен не си заслужава. Ми много ми е грозна изкуствена растителност по къщи и някакви къщи, които изглеждат като набързо скалъпени декори за филм - изобщо няма нищо общо с нашия Етър. За занаятите - какво да говорим!? Само едно стъкларство е наистина преставено като хората - всичко друго китайски боклуци.
10 Пристанището, плажа и рибарския квартал - ходихме 2 пъти много ни хареса - ох, искам пак! Mr. Green
11. Моловете - Корте Ингилес - много хубав магазин - имаше страхотни неща, особено чанти. Ходихме и в Арена и Мола до морето, но за мен това си е загуба на време - нищо интересно.
12 Бари Готик и Катедралата - за малко да ги забравя - много хубаво и автентично. Атмосферата е уникална. Само не ми хареса, че миришеше - явно нещо имат проблем с канализация ли - знам ли!?

Май това е основното. А, забравих - градския транспорт ми се видя много уреден, добре организиран и комфортен. Улиците и площадите много поддържани, трафика нормален, задръствания не видях. Абе май само ги хваля тези испанци! Mr. Green

Храната няма да коментирам - облизах си пръстите. Паеля ядох, но не бих повторила. Всичко друго беше върха, добре че много вървяхме, иначе щях да се върна 10 кг по-тежка! Simple Smile

Май краткия ми отчет стана мноооооооого дълъг! Joy

Ще пусна и снимки, ако ви е интересно, като намеря време да ги обработя!

# 597
Разбира се, че ние интересно, пускай.
Точно испанското селце ми е препоръчано на мен. Как се казва?
Цени на обекти ще напишеш ли, че си прясна - прясна.
Какво е Бари Готик?
За Саградата отвътре чувам различни мнения- едни са възхитени, други смятат, че не си заслужава да се влиза. Rolling Eyes Ти там снима ли?

Мисля, че ще е много полезно да напишеш маршрута ви и ако прецениш, че нещо е можело да се оптимизира да кажеш кое. Защото вие сте обиколили най- популярните забележителности/ без Ноу камп/ и един такъв маршрут за 4 дни  би се посрещнал много добре. Peace

# 598
  • Луната

Това е т.н. готически квартал на Барселона (най-стария квартал)
Ето това обхваща:
Бари Готик

# 599
Ок - gerka - до 2-3 дни ще пусна.  Simple Smile  За Саградата - Ами да снимах - ще покажа, въпреки че там не е много светло и аз нямам кой знае каква техника за да обхвана цялото спространство. Ами на мен ми хареса - все пак това е най-голямата забележителност на Барселона - дори да не му хареса човек кой знае колко - не върви да се пропусне. Освен това с билети може да се разгледа и отвън от по-близо - това също не е за изпускане. Он лайн билета беше 15 евро, ако искаш аудио гид допълнително май 3-4 евро се плаща.

Бари Готик е стария готически квартал, в който се намира и тяхната катедрала- не е Саградата Катедралата сутрин няма вход.

Ла Педрера и къща Батлио - входовете мисля бяха по 18-19 евро, но на официалните сайтове най-добре може да се провери.

Крепоста на Монтджуик 5 евро

Парк Гуел 7 евро онлайн, на място май е 8

Исканското село - всъщност това е Пабло Еспаньол - входа -беше 9 евро велекденска промоция, иначе мисля е 12

Тибидабо - няма вход църквата, но до там ползвахме автобуса на парка, който е извън градския транспорт и той е 3 евро в едната посока.

Ноу Камп не ме влече - вече гледах Умбли и Арсенал Арена и просто много щеше да ми дойдат стадионите! Mr. Green Аз изобщо не се интересувам от футбол! Embarassed

Програмата беше такава:
1 ден - оставихме го за разходка уж да е по-спокойно, но така най-много се уморихме

Разходка по Рамблатата от площад Каталуня до Морето, като мръднахме вдясно и ляво за да разгледаме пазара и Готическия квартал. Обяд на Рамблата. Ранния след обяд бяхме до статуята на Колумб, после в Мола, където имаше почивка за кафенце. После пеша по крайбрежната улица, после рибарския квартал до плажа - въргаляне в пясъка, джапане в морето и прибиране с автобус до хотела. Малко почивка и по-късно вечерта излязохме до площад Испания - ядохме в Мол Арена и снимахме от терасата - страхотни гледки има.
2. Ден рано сутринта имахме билети за Саградата, после по Пасаж де Грация разодка до пл. Каталуня. Къщите от вън, няколко магазинчета, обяд пак около Каталуня. От там автобуса до Тибидабо, след което се прибрахме и отново на пл. Испания - само че този път разходки и пеша нагоре до двореца по ескалаторите.
3. Ден Започнахме с Триумфалната арка и парка Цитадела, обяд в рибарския квартал, след обяд Монтджуик - крепостта и Испанското село - в селото вечеряхме. Този ден имаше шоу на фонтаните и идеята беше директно от там да отидем да го гледаме, но бяхме на фонтаните в 7 и 30, а те щяха да почнат в 9 - за това отново отидохме до мол Арена и пихме по едно сокче - в 9 се върнахме за шоуто
4. Рано сутринта Парк Гюел - писах вече за проблема със закъснението Joy, после свободна програма - малко мотаене в центъра, отново лежане на плажа и разходки по крайбрежната. В 18 вече бяхме отметнали всичко и се отправихем към летището - отвисяхме си да чакаме полета в 23 часа! Simple Smile

Винаги когато бяхме близо около Каталуня - отскачахме и до пазара за по плодова салата.

За оптимизиране - за мен си е оптимален - спокойно си отметнахме всичко! Mr. Green  Не бих отишла в селото сега като знам какво е, но на много хора си им харесва! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт