Истанбул есен-зима 2014 [тема 34]

• 66 689
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
beljata,   bouquet   не съм искала да излезе като заяждане  Hug   естествено, всичко е въпрос на избор, аз просто се издразних от начина, по който ни беше казано, че сме ДЛЪЖНИ.

Мисля, че ще се спрем все пак на Караджъ. Гледах в Бохемия ама там само дневен преход, а ние не искаме да губим цял ден. Та....ще почвам маршрут да правя Simple Smile)))

# 586
  • Варна
Давай! Ще помагаме.  bouquet

Гледам, че за 3 нощувки те нямат по-малко от 235 лв., докато в момента Запрянов имат оферта в Deals за 175, с нощен преход, така че помислете. Запрянов е фирмата, чиито автобуси виждам най-често в Истанбул, освен тези на Караджъ. Не сме били с тях, но не е имало сериозни оплаквания, доколкото помня.

# 587
Ооооо, със сигурност ще искам помощ като почна  Hug

Видях я тази оферта на Запрянов. Пуснах я на мацките да си кажат мнението. Не знам защо, ама винаги съм била малко скептична към пътуване с ваучери  newsm78    Но в крайна сметка ще ги ползваме само за транспорта и хотела, та....

# 588
Малко Истанбулско настроение...Simple Smile

# 589
По въпроса за евтините оферти - аз съм пътувала два пъти с Дениз травел за 119 лева,през Deals,  по интернет плащах и подписвах...Единственото лошо беше, че в неделя си тръгваш след закуска и ти губят времето в някакъв мухлясал мол, кожената фабрика я пропуснахме заради бунт в автобуса - никой не искаше да ходи...После в Одрин  и към полунощ в Бг...Иначе и хотелите бяха добри, и екскурзоводите...Преди месец букнах хотел за началото на април - 30 лева на вечер ми излиза, зад Синята джамия горе долу се намира, дано всичко да е ок...Сега вече е по 50 лева...И 95 лева път, 185 лева за почти четири дни - мисля да се връщаме пак през нощта, към 20:30 да си тръгнем...Най - добре да се прочете някой пътепис и да се направи същата програма, или с малки изменения, защото организираните екскурзии наистина излизат колкото още поне едно ходене в Истанбул...

# 590
  • Варна
Ду, не е съвсем така. Т.е. написаното не важи винаги. При нас билетът до Истанбул и обратно е 120 лв. Ако разчитам на такъв вид транспорт, оферта от под 150-160 лв. за две нощувки и около и малко над 200 за 3 излиза ако не по-евтина, то на цената на самостоятелно пътуване. Без ангажименти по придвижване до хотела, настаняване и пр.
На нас ни излезе по-евтино с колата, макар да бяхме двама. Но не всеки има възможност да пътува с личен автомобил, а и разстоянието от София е още по-голямо. Освен това не пътувахме през нощта, по обясними причини, и загубихме почти целия първи ден.
При 2 или 3 нощувки не е оправдано. 185 лв. е по-скъпо от офертата на Запрянов. Когато сме пътували с ваучер, нещата са били същите, както при нормално плащане. За 4 и повече нощувки вече човек трябва да се организира сам. Такива оферти първо много рядко излизат, скъпи са, а когато пътуваш самостоятелно, е по-оправдано да дадеш парите за път за по-голям престой.

# 591
Аз не споря - казвам на кой вариант съм се спряла аз..Лично аз не смея да карам кола в Истанбул, а и се притеснявам да не се развали колата и да си отровя почивката...А и цената за хотела, който съм резервирала е наистина много евтин, което според мен е късмет, че ми е ранна резервацията...И аз съм ходила с агенция само за транспорт и спане - идеално е....Не знам защо вашия транспорт е 120лв - аз гледах за автобуси на Метро и Хас - казаха ми, че освен че са много удобни автобуси, предлагат сервиз - шатъли до няколко места в града - за Султанахмет и Таксим - дано да е така, отпадат парите за транспорт от автогарата, които с Истанбулкарт не са много...Не съм си купила билета, защото е още рано, но в сайта пише двупосочен билет 95 лева...Ще видя дали по този начин ще ми е по - добре, но определено като цена за почти 4 дни ме устройва, още повече че аз си определям в кой ден и кога тръгвам и се връщам...Но спор няма - с агенция без екскурзии си е идеален вариант ...Само че според мен скоро ще се усетят и ще вдигнат цените - ако им намалеят хората за екскуриите, те реално няма от какво да печелят...Но това си е техен проблем:)
А за Караджъ - миналата година братовчедка ми ходи с тях на 01.05.Аз избрах агенцията, защото съм чувала , че е най - добрата за Истанбул...Предполагам, че защото са били празници, фирмата е имала много автобуси в Истанбул и е било едно изчакване да се съберат хората от различни автобуси на едно място за да ходят на екскурзиите...Даже са пропуснали Пиер Лоти, тъй като след един час чакане на автобуса са се отказали...Но предполагам, че ако не са празници организацията им е много по - добра...

# 592
  • Sofia
Здравейте, да се похваля с резервация за екскурзия за 3 нощувки от 01.04 - сега започва голямото четене и определяне на маршрут!  Simple Smile

# 593
Горивата поевтиняха с над 30% в сравнение с миналата година, което прави доста изгодно пътуването с личен автомобил. Очаквам скоро това да направят и редовните автобусни линии до Истанбул. За съжаление цените на хотелите в Истанбул за сезона на лалета си остават доста високи - това е най-голямата пречка от финансова гледна точка за самоорганизираното пътуване до града.

Моля за още отзиви за Запрянов Травел и пътуването с ваучери. Веднага ли трябва да представя данните за останалите пътуващи с мен или може за сега да мина само с моите данни пред агенцията? Двама от пътуващите са с изтекли паспорти.

# 594
Явно и от Запрянов не са лоялни - махнали са обявата за 175 лева в Deals, въпреки че оставаха още 140 часа до изтичането й. Жалко, понеже бях твърде решен да закупя 4 ваучера.

http://www.deals.bg/Turtsiya-Istanbul-Odrin-hotel-23-3-noshtuvki … ;utm_campaign=173

Госпожи и господа от ТА Запрянов Травел, знам че ни четете и ви моля да продължите офертата за оставащите 140 часа, ако сте честни и почтени, разбира се!

# 595
Явно са запълнили предвидените места в автобусите за валчери. Но в такъв случай просто да сложат лимит за продадени валчери. Наистина не е честно.

# 596
Да, четат ни! Пуснали са офертата отново за още 144 часа. Благодаря!

# 597
  • София
Да, четат ни! Пуснали са офертата отново за още 144 часа. Благодаря!

Браво! Дано помислят и за по-късно тръгване от Истанбул в последния ден.  Wink

# 598
bialk
От кога поевтиняха горивата?? Нашето последно пътуване беше 09.2014г.- след това ли?

# 599
bialk
От кога поевтиняха горивата?? Нашето последно пътуване беше 09.2014г.- след това ли?

ами да
миналата година газта беше 1.40 сега  е -0.99ст
бензина беше 2.38 сега - 1.98лв.

за нафтата нямам точни цифри, но и та е надолу
цените на петрола в цял свят вървят надолу

Общи условия

Активация на акаунт