Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 006
  • 811
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте. Някой питаше за др. Гайдарова. Аз първо ходих при нея, но не е моят лекар. За добър ден е 20 лв. Шините за дете 1500 лв / по данни на майка, чиито деца са там/.

# 211
  • София
Здравейте. Някой питаше за др. Гайдарова. Аз първо ходих при нея, но не е моят лекар. За добър ден е 20 лв. Шините за дете 1500 лв / по данни на майка, чиито деца са там/.

Аз се интересувах, защото чувам от познати ходили при нея добри отзиви.
Но 1500лв. за шини ми се струва безумно ..

# 212
  • София

Аз се интересувах, защото чувам от познати ходили при нея добри отзиви.
Но 1500лв. за шини ми се струва безумно ..
При ортодонтите на сина ми първият комплект шини струваше 700 лева. Наложи се да се направи и втори комплект, защото порасна рязко и първите шини вече не ставаха. Вторият комплект струваше около 200 лева.

# 213
  • София
Мда, разликата е огромна ...  Wink

# 214
  • София
Мда, разликата е огромна ...  Wink

Цялото лечение ми струва маааалко над 4000 лева.  Всичко е включено в тези пари. След 3-4 месеца ще покажа крайния резултат. Като време се очертава да е по-малко от 2 години и половина, като в това време се включва и носенето на обикновените шини.
Аз съм доволна от клиниката, която избрах.

# 215
Днес направихме консултация и при д-р Сехер Йозгюр, направиха и отливка   и снимка , другия петък слагаме бреките.И двете докторки са категорични че проблема е лек, д-р  Йозгюр каза че ще сложим бреки само на горната челюст и ще спи с някакво апаратче, около една година ще е лечението.

# 216
Аз бях преди няколко дни на преглед,да погледнем как вървя и ми смени телта.Първият ден нямаше такава болка,все едно тепърва съм ги сложила  Tired пих студено и накрая и едно обезболяващо,защото не издържах.Но в крайна сметка всичко е за по-добро и се успокоявам  Simple Smile

# 217
Аз бях преди няколко дни на преглед,да погледнем как вървя и ми смени телта.Първият ден нямаше такава болка,все едно тепърва съм ги сложила  Tired пих студено и накрая и едно обезболяващо,защото не издържах.Но в крайна сметка всичко е за по-добро и се успокоявам  Simple Smile

Защо така... мен никога не ме е боляло..имало е изтръпване и естествено когато ям твърдо точно тогава боли, но нищо да не правя и да ме боли, не ми се е случвало.. Аз съм вече с трета дъга,и последния път даже ми бяха изтръпнали само първите 2 дни и то леко..

p:s: колко дъги се сменят за цялото лечение..?

# 218
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,
Да се похваля,че от днес съм с брекети на горната челюст. Обаче,  Embarassedбих искала да попитам, използвате ли паста за зъби при почистване на брекетите с интердентана четка?

# 219
  • Пловдив
Честито, Дени!
Бързи и постоянни резултати с минимум дискомфорт ти желая!
Аз лично слагах паста на интерденталната четка  Peace

Криси, честито сваляне на брекетите! Чакаме снимки  Hug

# 220
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,
Аз отново съм с въпроси.
Вероятно ви е писнало да обяснявате, но ... бихте ли споделили, колко дълго  четката с интерденталната четка всеки брекет?
А с конеца за зъби как се справяте? Помня, че в някоя от предходните теми беше упоменато едно приспособление, но не намирам поста.

Въобще ще съм благодарна за полезни съвети за хигиената.  Hug

# 221
  • TX
Здравейте,
Аз отново съм с въпроси.
Вероятно ви е писнало да обяснявате, но ... бихте ли споделили, колко дълго  четката с интерденталната четка всеки брекет?
А с конеца за зъби как се справяте? Помня, че в някоя от предходните теми беше упоменато едно приспособление, но не намирам поста.

Въобще ще съм благодарна за полезни съвети за хигиената.  Hug
здравей, аз четкам всеки брекет около 10-15 сек. след като съм измила с другата четка

а парадонтолога ми препоръча с този конец да си чистя междузъбията и по-лесно се "вдява" около дъгата и брекетите

# 222
  • София
Здравейте,
аз съм нова и се ориентирах към д-р Наджакова. Предстои ми първи преглед скоро...но мисълта за вадене на зъб/зъби не ми допада...  Blush А изправянето е ...желателно.

Лек ден на всички.  bouquet

# 223
  • Пловдив
Здравейте,
аз съм нова и се ориентирах към д-р Наджакова. Предстои ми първи преглед скоро...но мисълта за вадене на зъб/зъби не ми допада...  Blush А изправянето е ...желателно.

Лек ден на всички.  bouquet

Ванилка  Hug добре дошла тук!
Дано намериш бързо твоя ОД - в темата има много мнения за ортодонти в Сф, но тази не съм я чувала.
Става дори на наша възраст без вадене на зъби, така че проучи добре. При мен не се наложи - само от 2 мъдреца трябваше да се отърва  Peace

# 224
  • София
Благодаря! Heart

Общи условия

Активация на акаунт