Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 000
  • 811
  •   1
Отговори
# 345
loter , благодаря за коментара. Дано свикне бързо, ако види много зор нощно време  ще го носи през деня.

# 346
Здравейте на всички! Другият месец ще станат две години откакто започна моята сага с брекетите. Зъбите ми са изправени, но има още неща, които ще търпят корекции. Изместване на средната линия, затваряне на пространството от ваден долен молар. Надявам се до 5-6 месеца да се похваля с красива усмивка . Simple Smile Успех на всички, решили се на тази крачка.

# 347
Здравейте на всички,
Синът ми е на 13г и се нуждае от брекети живея  гр. Русе. Тук има само двама ортодонта д-р Радка Иванова където с дъщеря ми хоним за шини - апаратчета  и д-р Малина Димитрова. За съжаление не могат да спечелят моето доверие, едната с грубото си отношение към  пациент и родител и не добра хигиена - мое мнение, а другата ми е малко висока цената.
Моля ако някой знае или се лекува от ортодонт във Велико Търново да сподели. В нета се въртят три имена Грашкина, Василева  и Чернева, но намирам само въпроси без мнения.
Ще бъда благодарна ако някой сподели мнение.

# 348
  • София
Здравейте!

Някой има ли впечатления или изобщо някаква информация за доктор Яна Пападопулу? Обмисляме да заведем дъщеря ни при нея. Не намирам нищо в нета.

# 349
  • Под гъбата
Здравейте на всички,
Синът ми е на 13г и се нуждае от брекети живея  гр. Русе. Тук има само двама ортодонта д-р Радка Иванова където с дъщеря ми хоним за шини - апаратчета  и д-р Малина Димитрова. За съжаление не могат да спечелят моето доверие, едната с грубото си отношение към  пациент и родител и не добра хигиена - мое мнение, а другата ми е малко висока цената.
Моля ако някой знае или се лекува от ортодонт във Велико Търново да сподели. В нета се въртят три имена Грашкина, Василева  и Чернева, но намирам само въпроси без мнения.
Ще бъда благодарна ако някой сподели мнение.
Не съм от Русе, но като проучвах ортодонтите за Русе ми препоръчаха клиника Дукови. Имаш ли мнение за нея? Аз все още съм в чуденка за ортодонтката в Плевен. Много агресивно ми се струва да вадиш на дете , зародиши на мъдреци оперативно Sad

# 350

"Не съм от Русе, но като проучвах ортодонтите за Русе ми препоръчаха клиника Дукови. Имаш ли мнение за нея? "

До колкото съм проучила единствено Радка Иванова има ортодонска специалност, Димитрови ползват Димова от София, за са Дукови не съм чувала някой да ходи при тях относно ортодонска процедура въпреки че в сайта им го има като услуда.

# 351
  • София
Юхууу, здравейте! Днес се обзаведох с брекети на горната челюст, след две седмици ще сложим и на долната. Още не мога да се възприема, но съм убедена, че правя най-доброто за себе си с тази крачка. Вече усещам напрежението Simple Smile

Честито, absolutpartystar, въоръжи се с търпение и много ортодонтски восък Hug Аз съм в същата клиника и от миналата седмица съм с ластик по диагонал от кучешки до кучешки зъб за центриране на челюстите. Доста е неудобен, но пък във важни моменти се маха за разлика от брекетите  Grinning

Някой беше питал за пасти и води - задължително се редуват поради различните им съставки. На мен ми обясниха, че се привиква към тези съставки и в един момент спират да действат.

А за четка - по съвет на julian (хиляди благодарности!) се обазведох с електрическа плюс зъбен душ на waterpik. Миенето на зъби вече е удоволствие и всички приспособления от рода на интердентални четки и конци отидоха в дъното на шкафа  newsm44

# 352
  • Sofia
А за четка - по съвет на julian (хиляди благодарности!) се обазведох с електрическа плюс зъбен душ на waterpik. Миенето на зъби вече е удоволствие и всички приспособления от рода на интердентални четки и конци отидоха в дъното на шкафа  newsm44
Моля Simple Smile С кеф да си ги ползваш Simple Smile

Аз лично не съм захвърлил нито конеца, нито интерденталната четка! Най-малкото ги ползвай в началото, след измиване с четката за зъби и оралния душ за да си сигурна, че не остава нищо.
Аз ползвам 8ма степен на зъбния душ и никога не остава нищо след него, но въпреки това задължително поне 2 пъти в седмицата минавам както трябва и с конеца за да съм сигурен, че не се трупа зъбен камък Simple Smile Интерденталната четка също я ползвам почти всеки ден Simple Smile

П.П. Интерденталната четка я ползвам заради брекетите! Не за да почиствам между зъбите -  за там е ок или конеца за зъби или зъбния душ. Принципно и зъбния душ би трябвало да свърши работа, но трябва да го ползвам много дълго за да съм сигурен, че замествам качествено интерденталната четчица Simple Smile

# 353
Стигнах до 3 страница момичета и никъде не прочетох каква е цената на цялата тази процедура по слагането на брекети?Наистина ли е около 5 000лв?всек месец ли се ходи при ортодонта.Веднага ли се плаща или е разсрочено във времето?

# 354
За едно и също лечение единият ортодонт ми искаше 7000 лв., другият - 3600. Цените варират доста.

# 355
  • София
За едно и също лечение единият ортодонт ми искаше 7000 лв., другият - 3600. Цените варират доста.

Eдва ли за едно и също лечение ти искат толкова различни пари.
Подозирам, че предлагат краен резултат подредени зъби и правилна захапка, но едва ли броят на зъбите и метода на коригиране е еднакъв.
Факт е, че всеки ортодонт си калкулира труда по различен начин.

# 356
  • Sofia
Склонен съм да се съглася с Lexie - при мен варираха цени между 2800 и малко над 4000лв (за естетични брекети). За един и същи проблем, като лечението щеше да е приблизително същото като ефект (без вадене на зъби или използване на някакви по-нестандартни техники). Като със сигурност цените можеха да са и много над 4к - до към 7000-8000, в случай, че бях искал лингвални или пък Invisalign.
Най-голямата част от общата сума се пада за заплащането на труда на ОД.

Някой ОД предлагат плащане на части: някаква начална (може да е например 20-30-50%) и останалите на месечни вноски.

# 357
  • София
При моята ОД имаше едно плащане в началото на 100 лв. за анализ. Цялото лечение с естетични кристални брекети ще ми струва 4500 лв., като схемата е 1500 лв в началото, а останалите 3000 се разсрочват по време на лечението, когато и по колкото аз реша. Мен ме устройва.

Иначе самите брекети едва ли струват повече от 500 лв. Определено по-голямата част от сумата е за труда на ОД.

# 358

Eдва ли за едно и също лечение ти искат толкова различни пари.
Подозирам, че предлагат краен резултат подредени зъби и правилна захапка, но едва ли броят на зъбите и метода на коригиране е еднакъв.
Факт е, че всеки ортодонт си калкулира труда по различен начин.

Имах предвид, че за корекция на един и същ проблем ми искат тези различни суми; мисля, че е ясно какво съм искала да кажа, дори и да не съм се изразила по най-добрия начин.

Не разбрах какво значи "едва ли броят на зъбите е еднакъв". В моя случай няма много разнообразни варианти за корекция.

# 359
  • София
Може и моят пост да не е прозвучал добре. Ако е така, извинявам се.
Спомням си, че при теб, Лекси, имаше варианти с вадене на ретиниран зъб, липсващи зъби. Не съм сигурна за подробностите, затова писах за броя на зъбите. Peace

Моят син е във фаза задържане на резултата. Утре е отново на лекар, мисля да отида с него, за да разбера какво следва, защото той никога не слуша внимателно и не ми казва нищо после.

Общи условия

Активация на акаунт