Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 63 804
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 930
Преди малко разбрах, че и езикови гимназии ще имат прием от пети клас. Израдвах се. Защото  се получаваше така, че единствената алтернатива за  добра среда  в периода пети - седми клас са математическите гимназии. А математиката определено не е за всяко дете.

# 931
Жаки, значи трябва да гледате Кухня! Ще се скъсате от смях.  Laughing

Игра на тронове не е ли фентъзи някакво. Ако да, няма да ми хареса.
Тони, с Брадли Купър ли? Поверително от кухнята?

# 932
  • Ямбол
Добре че беше Бърдс да зачекне темата за новините, че последните няколко дни тотално съм спряла новините и се бутам в бумащини и учителски работи.
Сега си пуснах новините да видя какво става по света. Имало атентат...

valerie, те и сега си имат прием от пети клас езиковите гимназии, стига да го желаят.

# 933
  • София
Трудо ми е да определя какво са Троновете Rolling Eyes Аз го оприличавам основно като политико-исторически, само дето не се разказва за истинска история, а за измислена, за фантастичен свят, нещо като Средната земя - има си кралства, кралски фамилии, войни за територия, пътешествия. Има много борба за власт, малко като филм за древния Рим, много лукавство, много секс и много битки. Отделно има чисто фантастична сюжетна линия с мистични същества. Абе - приказка за възрастни Simple Smile Много добри диалози, много добър каст, изключителна актьорска игра правят някои от изпълнителите, ще се забавляваш, сигурна съм Peace

Кухня е руски комедиен сериал, много забавен Simple Smile

# 934
Пак много жертви в Сирия.

# 935
Тази паник атака предизвиква ли се от някакъв стрес или тревожност или се получава ей така от нищото?

При мен беше породена от икзлючителна тревожност, която беше продължила може би месец и накрая такава паник-атака ме тресна, че първо се събудих в банята - явно бях припаднала и после вече ме удари атаката, както е описано по книгите. Зверски гадно беше.

Пффф, съседите ми са един след друг на вратата, защото им бяхме прибрали чиповете, за да ги програмират, после всеки трябваше да си ги вземе, обаче явно някои, които не си бяха поръчали чипове са им ги взели, вече няколко случая. Баси селяндурите, с извинение  ooooh! То бива, бива да си измекяр, ама чаааак пък толкова... по 1,50 струваше чип. Домоуправителят го няма и всички при мен  Confused

# 936
Днес осъзнах, че някак съвсем неусетно, форумът се е превърнал в едно беззъбо, откъснато от реалния живот, типично "женско" място, за размяна на рецепти и хихикане на снимки на мачовци  Tired Дребнотемие, битовизми, изневери, свекърви и надсмиване над жестове и подаръци...
И сал две уж "политически" теми, в които обаче едни и същи участници, втръснали до болка и на себе си и на околните, повтарят като развалени плочи едно и също, едно и също, едно и също, но затова пък - възторжено ...

Кога стана така, че земетресение в София с магнитуд 2,6 (!!!) по скалата на Рихтер, или новите тарифни планове на Виваком, или възможността да пишеш като "Анонимен" във форума са по-важна тема от събития, които разтърсват България и света  Tired
Сещам се поне за 4 събития, които отекват в световните медии, и още 2-3 в България, които дават пряко и непосредствено отражение върху животът ни, за които няма теми, най-много да са споменати мимоходом в общи такива... 

Сякаш съм в "Степфордски съпруги" ...

Hug

# 937
Мда, а  аз един-единствен само яденето съм виждал ...

# 938
Засягаме по някоя интелектуална тема. Само някое масово убийство да ни падне и стой, та гледай клубът на младия философ в действие... Ама какво мислите го е предизвикало това, ама как мислите можем да му противодействаме. А вие мислите така. Коя сте вие, че да ми казвате какво да казвам... Sick Има преференции към държавата, разбира се. Все пак не моа! да сме толкова широкоскроени и да огреем при всяка масовка. Пък и животът на едните е винаги по-ценен от животът на другите.

# 939
  • Euskal Herria
Имаш я! Heart Eyes Вчера беше сръбската и руската Коледа.

Другата седмица Нова Година!
Вчера специално бях почерпена от един украинец. За рускинята също имаше почерпка. Обаче за останалите националности в залата - нищо. Хайде, с полякинята винаги са на контра двамата. Ама поне с мароканеца, японката и испанеца е в добри отношения  Grinning. Останалите от групата липсваха.

# 940
  • София
Не ми се коментират в други теми из форума сериозни новини. Нагледала съм се на такива коментари, че просто спрях да коментирам и чета всичко по-сериозно. Единствено в тази тема бих коментирала, но в предвид факта, че в момента цари едни такъв позитивизъм, някак хич не ми се иска следпразнично да преживяваме още веднъж и тук цялата тази черна, за съжаление вече, хроника на случващото се около нас. Но то е и до усещане де. Да си призная някак по-далечни ми се струват в момента новините от Франция, не ми пипат така сърцето. Изключително много ми е жал за хората и семействата им, но вече имам чувството, че лимитът на такива новини ми е достигнат  Sad Оффф, дори не знам как да го обясня като хората. То е просто усещане, дори не е и мисъл.  Embarassed
И да, именно поради тази причина не ми е проблем да си бъбрим за храна, почивки, магазини, между всичките по-сериозни теми.
Лили, паническата атака обикновено е свързана със силен шок, продължителна тревога, а понякога и продължително поддържано високо кръвно налягане. Просто в един момент мозъкът отказва и това има физическо изражение. Желателно е в такъв случай да се потърси веднага лекарска помощ, защото симптомите на атаката и инфаркта са много сходни. Хубаво е веднага да се постави успокоителна инжекция.
Пипилота, викай колкото гърло имаш! Браво!!!
Тонка, за един ден. То всичко става много бързо. Отдавна не бях готвила толкова много-години може би. Но целях терапевтичен ефект  Mr. Green Колкото повече готвя, толкова по-малко ми се яде  Mr. Green Ама да не мислите, че много остана-брат ми мина (2 метра на 25 години, след фитнес умрял от глад знаеш ли какво количество изяжда + почти цял хляб) и яде в нас с мъжа ми и децата, майка ми мина да вземе за в тях, сестра ми ще дойде по-късно и тя да си вземе и то свършило. Ние така понякога се редуваме да готвим или аз или майка ми за всички. Поне само един се мори.
Леле, нещо се отплеснах в писането.

# 941
Не само искам да кажа, а ми идва да извикам - "няма да правя химиотерапия"!

А аз пък искам да ти кажа, че те подкрепям  Hug Твърдо вярвам, че си взела правилното решение.
Бориле, какво току потропваш с краченце като обидена госпожица, че никой не ти прави темата интересна? Като не ти е интересно, не е нужно да се мъчиш да ставаш една от нас с неуместните си коментарчета, има безброй теми, избери си някоя, където ще се чувстваш в свои води Peace
Мислех си, че никога няма да седна и да уча с детето ми, но ето че се наложи, при това по неприятния за мен български език. Няма по-голяма досада, добре че поне историята му е интересна и си учи сам, че такава жертва вече е прекалено голяма. Искате ли да се кооперираме - аз обяснявам на вашите деца химия, физика и математика, вие на моето - литература, география и история?
Валери, това, което казваш за езиковите гимназии, е чудесно! Дано го реализират по-скоро, че най-накрая да спре този тормоз над децата, които не са математици, да ходят на курсове по математика и да се състезават. Ах, надявам се да излезе нещо хубаво от тази работа!
пп: Белинда, ако си намажеш формите с масло, ще извадиш баничките. А може да си ги печеш и тях в хартийки.

# 942
  • Пазете Гор
Аз ще обяснявам по трудово, или там както му казват сега. Що е втулка, винт, дюбел, бигла, тесла, абрихт, реле, гюния. Мога и да съветвам за бродирия, всъщност много обичам.

# 943
Добър вечер  Hug Качамаци, кюфтета, лелелеле  Crazy
Четох, че доста народ тука сте имали ПА, ама да знаете, че май само Алечка е имала баш ПА. Всичко друго е тревожност, изразена в определена степен. Пожелавам ви да нямате ПА   bouquet

# 944
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Корделия, благодаря за идеята (за баница на тиган).

Пипилота, успех, стискам и аз палци!

Белла донна, специално за теб:
Скрит текст:
Крем супа - не може да стане на бучки, нивгаш.
Няколко обелени и нарязани картофа, един морков, една глава лук и оттам нататък каквото искаш - тиквичка, броколи, карфиол и пр. (или нищо). Сваряваш ги с вода да покрие и лъжичка сол. Като се сварят, изсипваш част от водата в една чаша (ще ти потрябва после) и пасираш. В друга тенджера, най-добре метална сагаш масло колкото яйце, изчакваш да се постопи и прибавяш половин супена лъжица брашно, бъркаш, докато порозовее и замирише приятно и тогава изсипваш вътре прясно мляко- студено. Бъркаш непрекъснато, ако искаш да си по-сигурна, може и с тел. Като почне да завира, прибавяш кашата от пасираните зеленчуци и пак бъркаш, прибавяш и водата от варенето, ако трябва още мляко - гледаш да си го докараш на гъстота, която ти харесва. Изчакваш за заври и е готова супата. Малко повечко е бъркането, обаче става много вкусна. Ако искаш крутони, нарязваш две-три филии хляб, мяташ ги в една тава, наръсваш със сух копър, сол или други подправки, ръсваш малко зехтин и объркваш и печеш във фурната, разбъркваш от време на време. Това е, бон апети!
По принцип, за да не става на бучки каша или сос бешамел или крем или каквото и да е, водата или млякото трябва да е студено, за да разтвори брашното.

Общи условия

Активация на акаунт