Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 185
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
и следователно 30 % от тялото ти е мастна тъкан !

Виждала съм EXQUISITE много, ама много е далеч от 30% мазнини  Peace Аз също не бих "оживяла" на менюто и, но да се отрича, че изглежда повече от чудесно - не може. Освен генетичните дадености (все пак едно време не всеки беше допускан до балет), явно знае и какво работи добре за нея -  дали е глад или йога, или шоколад ... намерила си е формулата Wink

По-добре темата продължи без лични квалификации, нападки и предположения за кой какъв е Wink

# 226
Колкото до калориите - как точно ги изчисли?  Joy
Не ги броя, а слушам тялото си. 50 кг съм, от които 35-мускули.
Моли се да не си на 50 кг с 35 кг активно тегло, защото това означава, че имаш 15 кг мазнини и следователно 30 % от тялото ти е мастна тъкан !
Екскуизит скелет няма ли?

# 227
Предположих, че е искала да каже активно тегло, а не мускули, защото никъде по света не се изчислява теглото само на мускулите. Доколкото съм информирана, активно тегло е основно: мускули, органи, кости. Костите на възрастен човек средно тежат 2 кг. Ако извадиш от 15 кг. 2 кг, можеш пак да достигнеш до доста завишено количество мастна тъкан в тялото. Най-добре е EXQUISITE да каже как й е изчислена мускулната маса или активното тегло - на каква база, с какъв метод и ще можем да предполагаме още по-компетентно  Simple Smile Затова написах в началото "моли се", т.е. и аз не съм сигурна, че това, което е написала е вярно, иначе е доста притеснително.

# 228
Изобщо не твърдя, че са верни изчисленията..
Но съм правила няколко пъти измервания на "Танита", последно това миказаха -  35 кг, мускули - 15% мазнини, метаболизъм на 27 г.
Била съм и 11 и 18/19 % мазнини - добре си познавам тялото и го смятам за вярно последното изчисление. Имам много малко омазняване около вътрешните органи - но аз пия редовно и е ок.  С фина костна структура съм, тесен таз и тн.

# 229
Костите на възрастен човек средно тежат 2 кг.
Грешни са ти данните.

Скелетът на възрастен човек тежи около 15-20 паунда (7-9 кг.) според знанията, които имам от изложбата Body Worlds Pulse.

# 230
Видяла си един скелет с подобни данни и си си направила заключението за всички човешки индивиди. Факт е, че жените и мъжете и в различна възраст имат различна костна маса. Да не говорим за плътността на костите и зависимостта им от начина на хранене. Максимумът за жена в зряла възраст с тегло 50 кг е 3 кг костна маса.

Освен това не разбрах как се е изчислила само мускулната маса  Thinking EXQUISITЕ, каква е тази "Танита", пусни връзка  Peace

# 231
# 232
Видяла си един скелет с подобни данни и си си направила заключението за всички човешки индивиди.
Защо реши, че знанията ми са резултат от наблюдение на един единствен скелет?

Каква е вероятността да са следствие от четене на научна литература?

И защо смяташ, че слагам "всички човешки индивиди" в една група?

# 233
Много съм съгласна с EXQUISITE за едно- от тези режими, които правя все, хапна ли повече вечерта, на другия ден не ми се яде, и менюто ми е подобно на нейното.

Иначе не ограничавайте плодовете, сега е лято, всичко е прясно и хубаво, насладете се. Зимата пак ще са гмо-та.
Това ви е храна от природата, организма бързо я обработва. Не разбирам диетите, които ограничават тези неща, виждала съм диета - сутрин една ябълка- не повече. И какво ако изядете 2 ябълки сутрин, а не 1, няма да отслабнете?!
Или пък режима на Дюкан, яжте месо в неограничени количества, ама плодове и зеленчуци в ограничени?!
За мен най- важно е да не се изпада в крайности.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 07:47 от Radina Syarova

# 234
Здравейте,
намесвам се, за да споделя по темата "колко тежат костите"..
При мен "констатираха", че са 6 кг. Не помня метода, беше преди няколко години.
На мен лично ми се струва малко.
В същото време съм със среден към дребен кокал.
Според мен теглото на костната структура зависи и от нейната плътност. Така, че не може да има определения от рода на"жена, около 50 кг. е с тегло на костите 2 кг."
Все пак тази жена и 70 кг да стане...едва ли е защото са й станали по-тежки костите. Joy

# 235
Ако животински белтъчини се консумират в големи количества, организмът изразходва много енергия за преработката им. Поради това, че те се смилат по-бавно, човек се чувства сит за по-дълго. То затова хищниците лежат с часове след като са яли, макар че храносмилателната им система е създадена да работи точно със сурово месо, карантия и кокали.

В този смисъл е нормално хората да отслабват с режима на Дюкан. Въпросът е обаче дали тялото получава достатъчно микронутриенти и дали човек би имал енергия, за да се радва максимално на живота си.

Така че съм съгласна с Радина: наблегнете на пресните плодове и зеленолистни, щом ги има.

# 236
Фея, как да не получава? Точно месото е най- богатата храна на микроелементи. Да не споменавам телешкият черен дроб, който е витаминна бомба. Човек спокойно може да си живее само на черен дроб и да няма дефицит от витамини и минерали.

И аз съм против Дюкан, защото липсват животински мазнини. Така се принуждава тялото да използва белтъчините, като гориво. Организма се натравя, по този начин, защото това не е естественото му гориво. За това и повечето хора имат добри резултати на тази диета откъм килограми само.

# 237
# 238
Фея, как да не получава? Точно месото е най- богатата храна на микроелементи. Да не споменавам телешкият черен дроб, който е витаминна бомба. Човек спокойно може да си живее само на черен дроб и да няма дефицит от витамини и минерали.

И аз съм против Дюкан, защото липсват животински мазнини. Така се принуждава тялото да използва белтъчините, като гориво. Организма се натравя, по този начин, защото това не е естественото му гориво. За това и повечето хора имат добри резултати на тази диета откъм килограми само.
Откъде черпиш информацията си? Невярна е.

Месото съвсем не е продуктът с най-висока хранителна плътност. На върха на списъка са все зеленолистни зеленчуци.

Проблемът на Дюкан не е в липсата на мазнини, а в липсата на въглехидрати и в претоварването с животински белтъчини.

Единственото "естествено гориво" което ползват живите същества, са захарите.

# 239
Това последното което написа не е вярно. Тялото използва също мазнини за гориво.  И тази таблица с някакви си цифри само без подробно да са изброени вит. и минералите в проценти или количество не ми е достоверна.

Относно снимката с броколито ми стана смешно, защото са посочили протеина в 100 калории продукт, а не в 100 грама. Не съществува продукт от растителен произход с по-богато съдържание на бълтъчини от месото. Да не споменавам, че растителните протеини, не се усвояват така добре от тялото, както животинските. Има статии по въпроса.

Относно Дюкан, да съгласна съм, че се прекалява с протеина и това не е добре за тялото. Но така или иначе, когато на ден се приема повече протеин, отколкото на организма му е необходимо, си го преобразува в глюкоза и пак може да се напълнее. И да липсата на мазнини в един режим е проблем.

http://www.foodrenegade.com/whats-more-health-apple-or-liver/
Тук можете да видите сравнение между ябълка и черен дроб. Също така малко по - надолу има доста подробно сравнение на витамини и минерали. Черният дроб бие ябълката по почти всички показатели. Ябълката го бие само по количеството въглехидрати.

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 21:21 от Джия

Общи условия

Активация на акаунт