С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 955
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Demmy,това казах и аз-бих го правела,без значение дали другите го правят. Всеки сам да се справя със съвестта си.

# 346
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Demmy,този родител има и съпруга. А съгласи се,че "детето" има и свое семейство,трябва и на работа да ходи
Така е, Гери, но аз например, въпреки несправедливостите и т.н. ще се грижа, дано имам сили, ако ми се наложи.  В живота в повечето случаи става така - този, който не те уважава, накрая е зависим от теб. Сигурно и баба ми, която се отрече от нас с брат ми навремето и тя ще опре до нас скоро, защото на братовчедите ми не им пука за нея.

Обзалагам се, че  ще опре. И макар ,че  ще опре, пак  надали  ще чуете  добра дума  за себе си.

# 347
  • Оптимист по принуда
Demmy,този родител има и съпруга. А съгласи се,че "детето" има и свое семейство,трябва и на работа да ходи
Така е, Гери, но аз например, въпреки несправедливостите и т.н. ще се грижа, дано имам сили, ако ми се наложи.  В живота в повечето случаи става така - този, който не те уважава, накрая е зависим от теб. Сигурно и баба ми, която се отрече от нас с брат ми навремето и тя ще опре до нас скоро, защото на братовчедите ми не им пука за нея.

Обзалагам се, че  ще опре. И макар ,че  ще опре, пак  надали  ще чуете  добра дума  за себе си.
Не се и надявам.

# 348
Бронте ,моят свекър бе работен ,8 години имах помощ от него ,псувал ме е ,груб беше ,но помагаше.Когато получи инсулт мен извикаха ,намерих кола ,синът му-моя мъж кара такси но ,търсих го ,казали му ,дойде в болницата на изследванията и прегледа ,видя ни  и се фръцна пак на работа ,те са такива ,непукисти. Отърва се тогава . Дадоха му болнични и аз исках след тези 20 дни да вземе отпуск и да  не става ,но не би. Свекървата ми се скара и толкова.Тръгна на робата-пазач и пак с бутилка вино и печено свинско. И тогава вече
 получи як инсулт и пак аз се занимавах какво да се направи. Та опит имам ,права си ,че здрав човек да отпадне  е стрес и трудно да се примири. Но нищо няма да помогнеш на възгледите им. Някои са си с корави глави. Независимо възраст и положение.Те знаят и разбират ,имат опит и не им увират главите.

# 349
  • София
Здравейте! Незнам дали е точно по темата със свекървите, но май натам отива. Моя приятелка има проблем и незнам какво да я посъветвам. От известно време се вижда с едно момче. Почти живеят заедно. Разбират се, опознават се, харесват се, познават приятелите си. На първо четене всичко е супер... ОБАЧЕ Thinking тя направи на въпрос, че никога не е ходила в тях и той я покани на вечеря в тях, за да се запознае с майка му. До тук добре. Отива тя на въпросната вечеря и се оказва, че жената се е затворила в стаята си и не иска да излезе под предтекст, че й е лошо  Naughty Thinking и така сготвили си, вечеряли и приятелката ми си тръгнала. Майката на момчето прави разни изречения на сина си от сорта на: нея я заведе еди къде си, а аз ако поискам да ида там, мен няма да ме заведеш ..... За информация тя е отгледала сина си без съпруг, той е единствено дете и е на 28 - 29 години като уж е имал по-дълги връзки... Та как мислите съвпадение ли е, че тя не се е чуствала добре или лошо възпитание и свекървенска демонстрация още от преди познанството? Притеснявам се за приятелката си, тези хора се държат странно  #Crazy

# 350
  • в реалността
Додо, чиста проба лошо възпитание и голяма доза самовлюбеност Rolling Eyes

И моята свекърва е от подобен сорт. Миналата година в момента, в който си резервирахме лятната почивка, тя вдигна луд скандал и след една седмица караници, хиляди телефонни обаждания и приказки как го е гледала и се е лишавала за него, принуди половинката да резервира отделна лятна почивка за тях двамата. Не може тя да остане по-назад - ще ми ходи той на почивки с мен, откъде накъде.

Преди няколко седмици ходихме на концерт с приятели и се видяхме за вечеря преди това. Имаме доста разходи напоследък и не ни беше до ресторант (опитваме се да затегнем коланите за известно време), но не вървеше да отменим уговорката, която беше от много отдавна, и да даваме обяснения за финансовото си положение. На другия ден тя се обажда по телефона и 4 часа скандал - трябвало и нея да я изведе на вечеря. Много добре знае как стоят нещата, но отново не може тя да остане по-назад. Каквото за мен, такова задължително и за нея. Гледам да не се ядосвам, че то жалка история.

# 351
Баси свекървите.Но не са виновни само те,хубаво ,,един път може да и се прости изцепка.На Додо на случая,ако го направи втори път е нарочно.Ревност или друго ,не знам ,но ако синът е  нормален ,ще намери начин да се справи. Изумена съм ,честно. Втората бабеса- като има синът е и пари да и резервира  сама или с копания ,да я закара ,ако има време ,това е жест ,но да стои с нея на почивка ми идва много и на мен. Не само защото няма кой да го направи за мен а и  защото аз не бих се чувствала добре,има толкова народ  почиващи ,че ще си намеря компания да две три думи дори сама да отида. Както тук сами си намираме група и си говорим.Не бих искала мъж ,дето така се влияе от майка си...едипов комплекс или друго не знам ,колкото да е задължен  към нея се измерва с други неща.Представям си как си правя сметка ами мен ще заведеш ли и как получавам отговор ,да вървя на ...с много културни думи.Направо ще ми каже че не име  мъж даже ,а син ..и не му влиза в задълженията...но не бих се пробвала в такова нещо.И после снахите лоши. То  обикновено които са си паднали на ...онова  не знаят какво искат. Пак за разсъждавах философски ,щото днес приготвих  каквото трябва  за гости и
 ми отсипаха ,че идват утре
 ади де...сега как се съхранява ядене да е свежо...И топла пита...Иде ми да псувам ,ама седнах тук...да ми мине яда

# 352
Баси свекървите.Но не са виновни само те,хубаво ,,един път може да и се прости изцепка.На Додо на случая,ако го направи втори път е нарочно.Ревност или друго ,не знам ,но ако синът е  нормален ,ще намери начин да се справи. Изумена съм ,честно
Боре, тук се съгласявам веднага! Такова поведение е болестно. Моята С е много труден човек, но  изцепки от сорта не сме имали.
Не си представям един ден на "търся" почивки от децата си, ако ще и да се замерят с пари. За гледане също бих направила всичко възможно да не им легна на ръцете.  Има една приказка, че покрай 1 болен, трима здрави си заминават.

# 353
  • Бургас
ДОДО, Мирандина, нали знаете, че това е извратено  Crazy. Вие си преценявате дали да търпите /в случая на ДОДО приятелката/ или да избягате с 200 от тези мъже, които за мен са не по-малко увредени от майките си.

# 354
Моята може да има много негативи,но поне за почивки не мога да се оплача. Последните 2 лета не ходихме на море и тя ни пита няколко пъти няма ли да ходим,че сме били млади,трябва да се забавляваме. Даже предложи да ни уреди с по-евтина квартира,че има връзки

# 355
Няма да откажа да ми платят една почивка в живота,ходила съм с тях като деца.Сама никога.С мъжа ми преди да се родят те за седмица. И това ми е . Ако имат възможност ,защо да не ми подарят  едно развлечение ,в знак на обич ,на това ,че са стъпали на нещо за да постигнат повече в живота.Повече като  интелектуално развитие ,като широта на възгледи и не на последно място финансови възможности. Синовна признателност. Веднъж ,като подарък.Но задължително трябва да идва от тях ,не аз да си го прося...Принципно на въпроса на Додо..приятелката ти  точно до този ли е  опряла...няма ли други мъже да си хване. Няма да  и се разминат ядовете с тази негова майка.

# 356
Да бе,ама какво да правя до мъж на 25-30-35 години?Аз планирам да съм от модните бабети,та все ще забърша някой набор Flutter Да настоявам син ми да идва с мен на почивка?Бива,ама ако е на 12-13-15-18 години примерно,после няма място до мама.

# 357
Е, не !  #Crazy
Просто си представям физиономиите на мъжа ми или на брат ми, ако майките ни кажат да ходят САМО с тях на почивка ... и изпадам в бурен смях  Joy
То че си ги има всякакви кукундрели, си ги има, ама пък мъжете ви как им удовлетворяват желанията не знам.
Нищо против нямам почивка като подарък към майките ни, но със сигурност никой в семействата ни не е навит на вариант мама 50+ год.  и син около 30-те заедно двамина на почивчица.

# 358
И да ми подвиква-внимавай мамо,настъпваш си циците! Mr. Green

# 359
Тя и свеки си прави на устата да идва на почивка с нас. Но ММ казва - "Да не съм луд да слушам нон стоп командване. Стига ми, че съм ходил с нея на почивка като дете". Предлагаме да й платим почивка, ама тя няма приятелки и не иска да ходи сама.

Я да ви питам, как ще реагирате, ако свекървата ви нарича селянка, защото сте отраснали в къща с двор и знаете "как се сади пиперО"?

Общи условия

Активация на акаунт