Искам да кажа ... (27)_09.03-15.03

  • 74 002
  • 2 081
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 3 096
Спомних си какво става, когато не я пека във фолио. Мазнината изтича, то се знае, рибата остава суха и се разпада. Като я пека във фолио, мазнината остава вътре, а после при ядене месото почти не се разпада. Сочно е, може би заради лимона не го усещам мазно. Така или иначе, това са полезни мазнини.  Wink

На тиган не съм готвила сьомга.

# 211
  • Бургас
  • Мнения: 8 554
Днес ще гледате ли концерта на "Като две капки вода" ?

Бях на лекар. Имам ориентировъчна дата за секциото. Внезапно осъзнах,че е почти дошло. Време е да спря да лишперя по цял ден и да опера дрехите и да направя разместване по гардеробите,за да има място за бебешките дрешки.

# 212
  • Мнения: X
Днес ще гледате ли концерта на "Като две капки вода" ?

Бях на лекар. Имам ориентировъчна дата за секциото. Внезапно осъзнах,че е почти дошло. Време е да спря да лишперя по цял ден и да опера дрехите и да направя разместване по гардеробите,за да има място за бебешките дрешки.

Аз ще го гледам като го качат в youtube.
Не се притеснявай за секциото. Нищо работа е в сравнение с другата опция.  Simple Smile

# 213
  • Мнения: 9 645
Днес ще гледате ли концерта на "Като две капки вода" ?

Бях на лекар. Имам ориентировъчна дата за секциото. Внезапно осъзнах,че е почти дошло. Време е да спря да лишперя по цял ден и да опера дрехите и да направя разместване по гардеробите,за да има място за бебешките дрешки.
Ще гледам концерта  Peace Лина ,кога ти е термина и знаеш ли пола на бебето?

# 214
  • Бургас
  • Мнения: 8 554
Аз не се притеснявам. Имала съм едно вече. Ама ще трябва да поошетам преди него,това ми е дерта Simple Smile

21 април ми е термина. Момиче засега. Иначе докато излезе не се знае  Laughing

# 215
  • София
  • Мнения: 5 728
Леле, Чек много як пазар, ама то оставаше и при теб риба да няма!  Mr. Green
Сьомга яден основно ние, ама на мен също ми  е тежка. Не я правя във фолио, че още по-тежка ми става, на тиган без мазнина, или на тиган за по 1 минута от всяка , да се запечата и после във фурната за още 15 минути, да хване хубава коричка. Обожавам всичко морско. Ама риба просто не се научих да готвя. Приятелката ми прави страхотна скумрия на скара, та като ни се дояде се самопоканваме.  
Акаша и аз в Лондон за първи път видях въртящо се суши. И бях много впечатлена и ми се стори толкова странно  Laughing Ама къде ти тук тогава такова нещо. А после, след години, понякога по цели седмици на суши живеех.
Лина, то малко останало!  Hug

# 216
  • Мнения: 9 645
Аз не се притеснявам. Имала съм едно вече. Ама ще трябва да поошетам преди него,това ми е дерта Simple Smile

21 април ми е термина. Момиче засега. Иначе докато излезе не се знае  Laughing
Еее, то наистина наближил момента  Grinning По мои сметки темата ни чака вече 4 бебета  Heart Eyes Hug

# 217
  • София
  • Мнения: 5 728
Много хубаво, нали! Бебешка тема сме си. Само тоя Тото що така ни мъчи. Наплашихме го нещо, не ще да се запознава с нас.

# 218
  • Мнения: 16 080
Бела нещо поизчезна, та не се знае дали Тото не е решил да се роди Simple Smile

# 219
  • София
  • Мнения: 18 685
Еееех, Лина, каква хубава работа те чака Hug То по-приятно от това да си изпереш бебешките дрешки, има ли?

Много съм гладна. Наливам се тука с вода, да залъжа тигрите, но ми иде да опаса саксията.

Белла спинка според мен.

# 220
  • София
  • Мнения: 5 728
И чака да яде картофи  Mr. Green

# 221
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 706
и салата ли не може, Белинде?
саксията ме наведе на мисълта за зелена салата Laughing

# 222
  • Мнения: 9 586

Бела, заради това, че не те пуснаха да си гледаш любимците ли отмениха мача? Утре е денят.  Wink

Тъкмо злорадствах, че щом мен няма да ме има, няма да има мач  Twisted Evil ще видят те. Барабар с бебето ще.ида  Crossing Arms

Ям всякаква морска храна до.повръщане. Мога да ям постояно и всекидневно.

# 223
  • Мнения: 3 871
Момичета, наясно ли сте с поръчките в e-bay? Не съм поръчвала нищо от там и ми е много тъмна индия.

# 224
  • София
  • Мнения: 18 685
Белинда, моля те ако не те затруднявам, напиши пак рецептата за пържолите.
Ами то не е точно рецепта. Просто писах, че съм установила, че номера им е в печенето. Завиваш ги под фолио, пускаш фурната на силно, към 250 и като забълбукат, намаляваш на много слабо, 150- 160 градуса и ги оставяш да си се пекат така дълго време, примерно час и половина. Накрая отвиваш и запичаш още мъничко за загар. После пак завиваш и ги оставяш да си починат десетина минути, не ги сервираш веднага. И това е. Иначе ако питаш за приготовлението, мога да напиша аз кой вариант правя най-често, но това си е въпрос на вкус вече. Аз ги начуквам хубаво, не обичам дебели пържоли, насолявам, слагам черен пипер, наръсвам с малко ракия, водка или лимонов сок/ действат окрехкотяващо на месото/ и добавям горчица. У дома много обичаме горчица, на всякакво месо. Така ги оставям да престоят час-два, колкото време имам. После поливам с малко зехтин и вода или бира, да ги покрие леко. Вино също може, ама да е вискокачествено. После пека по горната технология. Ако обичаш сос, преди да ги сложиш в тавичката ги оваляй в брашно - то сгъстява соса, в който са се пекли пържолите. Аз не го правя, защото ми е тежко. И така, вариантите са безброй - натюр, със соев сос, с мед, с мляко, с майонеза, всякакви съм чувала и опитвала. Но се убедих, че истинската им тайна, за да не стават като сварени или обратното - сухи като подметка, е в печенето. На същия принцип се пече и голямо парче месо, само че то е хубаво предварително да се запечата на тиган и после поне 3 часа на слаба фурна и покрито.

Ей, умрях от глад значи, що ме карате да пиша такива неща #2gunfire
Ели, то че може - може, ама нямам нищо под ръка.

Общи условия

Активация на акаунт