Искам да кажа ... (27)_09.03-15.03

• 74 197
  • 2 081
  •   1
Отговори
# 195
Моите деца се някакви дивни селянчета, предпочитат скумрия пред сьомга. Сериозно.
И аз. Сериозно. Сьомгата ми е много тежка на вкус на мен. Опитвала съм печена на оребрен тиган, купена пушена и маринована лично от мен - всички я харесаха, на мен ми е тежка.
Сьомгата става сочна и вкусна, когато се изпече във фолио, с няколко резенчета лимон. Добре върви и със сос песто, който обича. Така и всички полезни мазнини се запазват в нея, но въпреки това не се усеща мазна. За мен вкусът не е тежък.
Пекла съм я и без фолио, но тогава на дъното на тавата остава един пръст мас.

# 196
Приспах малкото, голямото се завърна сега, на обяд. Отивам да и правя компания да пише домашно. Ще друсна едно кафе и няколко ГИГААААНТСКИ еклера  Animal Pig

Сьомга обичаме. Тежичка е. Затова си я правим на сандвич. Малки парчета пушена, с хлебче, марулка и краставичка.

# 197
Може и по скандинавски - черен хляб с масло, резен пушена сьомга и копър.  Simple Smile

# 198
Дъщеря ми освен сьомга, друга риба не яде. Сьомга яде поне веднъж седмично. Напоследък започнах да я правя с азиатски подправки и сусамено семе; слагам филето в торбичка с малко олио и подправките, затварям торбичката и я раздрусвам, да се покрие филето с подправките. Така я замразявам, после вадя и пека. Става много бързо и вкусно. Иначе я правя натюр, пържена или печена на фурна.

А пушена сьомга обожаваме и двете. аз мога да ям само това. Тук имаме най-разнообразни - студено пушена, горещо пушена, атлантическа, тихокеанска, от норвежко море, шотландска. Правили сме сио дегустация. И чведската сьомга (солена) обичаме. Изобщо, риба ли е, аз не отказвам, а моят мъж не кусва нищо от морето. Преди две седмици бяхме на вечеря по повод китайската нова година. Менюто е от 10 блюда, от които само 1-2 бяха без морски специалитети. Моят мъж остана гладен, милият, докато всички останали хапнахме доволно.

# 199
tzvety26 , пуснах ти на лични инфото за магазина. Освен рибите, октоподи, миди и прочее има маслини, сирена, кашкавал, узо, зехтин, вино, мъничко магазинче е, но имаше много избор  Peace

# 200
  • София
Дай го това магазинче и на мен да го видя. Обичам риба и всякакви морски продукти. Големият ми син не кусва риба, но яде миди, скариди, калмари... да му се чуди човек защо така е решил за рибата
Аз сготвих заек в гювеч и милфьой.

# 201
  • София
И моите деца предпочитат скумрия пред сьомга, аз обичам повече сьомга.
Най-хубавите гофрети ги прави мъжа ми, но е мързелив и не прави.
Белинда, моля те ако не те затруднявам, напиши пак рецептата за пържолите.
Нино, много хубави домашни любимци имаш. Бари е разкошен.
Songes, във фурна ли я печеш сьомгата с фолио?
Янечек, къде ще пътуваш?
Yana, снимките ти пълнят душата ми, започнах да си мечтая за Билбао.

# 202
Объркала съм авторките и редактирам
Songes, от коя страна ползваш фолиото - от лъскавата или от по-матовата, т.к. аз като съм приготвяла във фолио и съм получавала един странен вкус.

Онна, пуснах ти и на теб на лични  Peace

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 15:22 от blackcat6

# 203
Едно време не знам каква скумрия са продавали в магазините, но аз оттогава съм намразила дори мисълта за скумрия. Госпожицата сменя вкусовете през известен период от време и понякога надава вой, че само със сьомга била хранена и искала друга риба. Като спретне такъв номер в градината или насред магазина, човек да го ожали, миличкото колко хранителен произвол цари над него. През лятото си имаме ден да ходим на цаца пред стадиона на вражеския отбор. Най мразя да чистя гадния зарган, който само малката обича. Добре, че е някаква сезонна гад. Октоподести не бих готвила. За тях си има гръцки ресторанти. Вкусни твари са.
На Янтра й преписах гофретената рецепта и мисля да я пробвам, за да проверя дали гофретникът още работи (в последните 3 години си е седял в кутията).
Аз съм третата купонджийка от картинката.
Много съжалявам, че форумът няма опция за блокиране на определени потребители. Мир и любов ще се лее.
Бела, заради това, че не те пуснаха да си гледаш любимците ли отмениха мача? Утре е денят.  Wink

# 204
  • В Космоса
Скумрия мразя! Повръща ми се само като помириша печена скумрия. Преди мислех, че не обичам риба, а в последствие се оказа, че май само скумрия не харесвам, защото не бях яла други риби. Вкъщи редовно мрънках на майка да ходи някъде на скришно да я пече, да не я подушвам. Наистина ми е много неприятна миризмата ѝ.

Пъстърва, лаврак, сафрид, лефер, попчета, ципура, пангасиус, шаран... харесвам.

Сьомга също.

Суши много обичам! В Лондон за първи път преди години ядох в ресторант с въртящ се бар. Седиш си и покрай теб минават купички с различни видове. Всеки вид в различен цвят купичка и ти си придърпваш отвреме-навреме каквато искаш. После ти броят купичките и по цветовете изчисляват цената. Grinning
Милото ни донесе онзи ден от София малко колкото да залъжем, че тук няма, а племеника ми орева за суши. И той в Англия като живееха е ял и му харесало, а е толкова злояд, че как да не му донесе човек, само и само дето е проявил желание да хапне нещо.

# 205
Тук какъв рибен пазар има ...  Heart Eyes
https://www.google.com.mt/search?q=marsaxlokk+fish+market&sa … ved=0CB8QsAQ[url][/url]

Но има и рибни магазини навсякъде. Напоследък в къщи любимата риба е барбун (red mullet) и скоро май няма да ѝ се наситим.

# 206
  • някъде ... тук ...
аз не съм забелязала да има разлика в страните на фолиото Rolling Eyes
на мен във фолио и скумрията ми идва по-тежка отколкото на скара/оребрен тиган.

# 207
Songes, във фурна ли я печеш сьомгата с фолио?
Да.  Grinning

# 208

на мен във фолио и скумрията ми идва по-тежка отколкото на скара/оребрен тиган.

Нормално, мазнината не изтича никъде. Във фолио се пекат риби, които не са мазни. Сьомгата и скумрията в никакъв случай не са измежду тях. Зависи пак от екземпляра, но по принцип хубавите сьомга и скумрия са едри и мазни.

# 209
Чек , при вас е пълно с морски храни.Много се дразнех на баща ми като мъкнеше по 100 кутийки с октоподи и други такива дето хич не ги обичам  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт