MasterChef България, Тема 4

  • 37 116
  • 730
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 606
MasterChef е едно от най-драматичните и завладяващи TV състезания, световен хит. В България и в ефира на bTV стъпва за пръв път на 3 март 2015 г.

Кастингите за шоуто започват през декември 2014 г. със задачата да намерят най-добрите любители готвачи в страната, чийто талант, креативност, отдаденост, технически умения и страст към храната ще променят живота им завинаги.

Любители готвачи без ограничения във възрастта и произхода, с любов към кулинарията и мечта за кариера в нея, се сблъскват с жури от трима забавни и много взискателни професионалисти. Най-добрият състезател ще стане първият притежател на титлата MasterChef в България.

Телевизионният формат за таланти е продуциран в повече от 34 държави. Излъчва се буквално всяка минута в някоя  точка по света и достига до над 200 млн. зрители. Шоуто е превърнало повече от 100 любители готвачи в професионалисти.

В България продуцент на MasterChef е bTV, а изпълнителен продуцент – Constantin Entertainment - една от най-големите компании за телевизионни продукции в Германия, с фокус върху иновативни развлекателни формати, които реализира в различни държави. MasterChef се представя по света от Shine International - звеното за продажби и дистрибуция на Shine Group, и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам.


Жури:

Андре Токев


Скрит текст:
Андре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е на 46 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности: Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други.

Андре е известен в гилдията с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

Петър Михалчев


Скрит текст:
Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия.

Петър е на 41 години от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България - Miyabi.

Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете - за него те са свещени!

Основните неща, за които Петър ще следи в МasterСhef са хигиената, как се справят жените със собствения си женски хаос в кухнята и най-важното – представяне на ястието и вкусовите му качества.
Виктор Ангелов


Скрит текст:
Виктор Ангелов е първият българин, шеф на петзвезден хотел в цял свят, и трикратен притежател на титлата „Ресторант на годината”. В гилдията е познат като „педанта в кухнята”. Той оглавява журито на MasterChef България.

Виктор е на 42 години, от София. През 1991 г. завършва училището по туризъм и ресторантьорство като професионален готвач. През 1993 г. работи в българската армия, през 1995 г. - като управител на правителствен ресторант, а през 1999 г. – в хотел Sheraton Frankfurt в Германия. През 2001 г. започва в Sheraton София като шеф „sous chef”, а след това и като главен готвач. Три години по-късно оглавява кухнята на Sheraton Tirana в Албания. През 2006 г. Виктор основава ресторант Chef´s в София, който го прави трикратен носител на наградата „Ресторант на годината” на БАКХУС. Съорганизатор и член е на БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи). Хобито му е да реставрира и колекционира класически автомобили.

Виктор избира с кого да работи не по уменията, а по желанието на отсрещната страна. Може да направи от един таксиметров шофьор за една година приличен изпълнител в кухнята. Така ще търси и първия MasterChef на България.

Движен е от лайтмотива „Качество към всичко!”, а разбирането му за добра храна се състои в качествена суровина и добра рецепта, задължително съобразена със сезона.

Качествата, които Виктор смята, че трябва да притежава един любител готвач, устремен към професионалната кухня, са дисциплина, последователност и да знае какво прави. Чак след 20 години практика в професионалната кухня може да си позволи да импровизира с продукти, рецепти и т.н.
Участници:

Аврам                               Боян                                     Ву

Дарин                               Диляна                              Елена

Каролина                             Кристина                               Мариела

Нина                                    Петър                               Симеон

Стефан                               Стефи                                 Таня

Юлияна


Предаването се излъчва всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:30 часа по bTV!

Официален сайт
Facebook

Архив:

Тема 1, Тема 2, Тема 3

# 1
  • Мнения: 3 138
  bouquet за темата.

В снощният епизод Аврам защо беше със сако върху престилката. Студено ли му е било?  newsm78

# 2
  • Мнения: 8 263
Благодаря за темата! Ще гадаем ли още за Мастършеф кутията или продължаваме с деконструирането?  Mr. Green

# 3
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 666
Благодаря за новата тема  bouquet
Бързо ги изписваме Wink
Чакам с нетърпение следващият вторник!

# 4
  • София
  • Мнения: 15 481
И аз благодаря за темата!  smile3525.

# 5
  • Мнения: 3 403
Бебе, мерси за темата   bouquet

За Мастършеф кутията залагам на паста или хляб.

И двете са много благодатни за всякакви експерименти.

# 6
  • София
  • Мнения: 7 924
Ми може пък да им се падне да готвят шкембе чорба - и то си е доста разпространено ястие у нас.

# 7
  • Мнения: 885
Благодаря за темата!   bouquet

Вече не знам кой ми харесва.
Стефан вчера ми хареса като държание и отношение към другите.А пък някои от тези,които харесвах ме разочароваха.
А иначе Стефи преди да си изтрие коментарите във Фейса пишеше,че ще учи в HRI академия.Явно сериозно се е заела с развитието си в кулинарната област. Simple Smile

# 8
  • Мнения: 8 263
Ми може пък да им се падне да готвят шкембе чорба - и то си е доста разпространено ястие у нас.

Само че казаха най-популярната в света, а не в България. Физиономията на Симеон в промото изглеждаше доволна, като че ли. Дали наистина не е паста?

# 9
  • Мнения: 811
 smile3525

За другата седмица... "най-популярната" храна( мисля си за паста) ще е за теста по креативност, нали така? В кутията преди това ще има някакво... нещо, от което не изглеждаха доволни. Mr. Green

# 10
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 439
Никаква идея нямам какво ще готвят другата седмица, а и не гадая- нека ме изненадат.

# 11
  • Мнения: 6 570
Ми може пък да им се падне да готвят шкембе чорба - и то си е доста разпространено ястие у нас.

Ей тогава ще стане интересно  Mr. Green

10 най-популярни храни в света
http://kulinar.bg/10-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83 … _l.a_i.29249.html

# 12
  • София
  • Мнения: 5 658
Благодаря на Бебето за темата и на Дарин за рецептата за шоколада. Падам си по странни вкусове и по експерименти, а и не обичам прекалено сладки неща, смятам, че ще ми хареса.

# 13
  • Мнения: 2 838
Гугъл показва, че и лукът е най-известна храна в света  Rolling Eyes

# 14
  • София
  • Мнения: 2 701
Аз тъкмо приключих с една пица и едвам се вмъкнах в 1 час.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт