Ще послушате ли премиера?

• 72 417
  • 1 695
  •   1
Отговори
# 15
Миналата година, от не знам и аз какви подбуди, убедих мъжа ми да почиваме пак на Черномориеро. Никога повече, беше ни последна година. Вече сме запазили в Гърция. Тук дадохме доста пари, за да получим едно голямо нищо: храната беше критичен минимум, полуфабрикатите бяха най-вкусната част, а беше толкова еднообразна, че благодарих на ум, че сме за по-малко дни. Имаше българска вечер и ме хвана срам от чужденците - питка, от онези купешките, кисело зеле с пиле?! - август месец, таратор, супа топчета, чушки с доматен сос, диня, кебабчета от най-най долните които може да си представите. Това ни е кухнята. Обслужването ужас, курорта цигания, мръсотия, всичко беше на принципа ден година храни, няма да ви разказвам, за да не изпиша чаршаф. Много долнокачествено, а искам да ви кажа, че не съм от киселите туристи, била съм в този бранш - като обслужващ персонал, и като управител, знам какво трябва да е, какво не трябва, какво е възможно. Курорт с претенции. Поредния.

Приключих с родното Черноморие. Беше ясно, че ще опрат до българския турист, който толкова време гониха - целенасочено. Признавам си обаче, че им давах още няколко години преди да започнат със сълзи на очи да ни пробутват патриотични чувства  Stop Айде моля ви се.

# 16
И пари да ми дават на лайноморието не стъпвам! Вече не!
Не. Не . И не!

Готино определение

Мър, къде това, Албена ли?
Че нашият последен опит беше от там и като споделих разочарованието си в албенската тема и стана една ...
Там пет дни ни излязоха колкото седмица в гръцко, та не вярвам и като играят на тънката струна с цените
За цялата гнус там да не говорим

# 17
  • Galaxy 13197853088
Президента и премиера да възмездят хотелиерите,
тъй като са персонално виновни за тази ситуация...
(разбира се от техните лични спестявания)

# 18

Мър, къде това, Албена ли?
Че нашият последен опит беше от там и като споделих разочарованието си в албенската тема и стана една ...
Там пет дни ни излязоха колкото седмица в гръцко, та не вярвам и като играят на тънката струна с цените
За цялата гнус там да не говорим

Созопол, но за Албена мога само да вдигна палче в твоя подкрепа. Там от самите хотелиери пък като знам каква им е политиката най-вече по отношение на изхранването и наемането на кадри - ум да ти зайде, но то всъщност е като почти навсякъде по нашите курорти.

# 19
И пари да ми дават на лайноморието не стъпвам! Вече не!
Не. Не . И не!

Премиерът едва ли има предвид точно родното Черноморие през този сезон, но така или иначе лятото наближава. Може би сега е моментът да преживее катарзис и да осъзнае, че да правиш магистрали до курортите е добре, но след като си се погрижил те да имат курортен вид. Защото тази думичка на Герри май описва най-добре  черноморските ни "перлички" /думичка на ББ/

# 20
Аз ще почивам в България. Тук ми е по-евтино.

# 21
  • София
Ето една статия,  която дава пълна представа на българското ни Черноморие.
Какво повече да се каже, защо бягат българите и защо не се връщат на нашето море. Било е хубаво....някога.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4691957

# 22
Мен ме влече тази година черноморието  Crazy Не съм ходила 2 години и ми домилява напоследък.... Все си мисля обаче, че зависи от хотела който си избрал. Последно бях в Слънчев бряг (2013). Хотела- приличен, кухнята- страхотна Peace Ходила съм в Албена преди 7 год и беше голяма мизерия хотела, а манджата- отврат......  Обаче ходих в Албена и преди 10 год (началото на олинклузива) и всичко беше идеално Peace Вече обаче в БГ не почивам на олинклузив! Закуска и вечеря  ми е достатъчно.

# 23
Почивам по БГ Черноморие - да, но не заради премиера, а защото ми харесва, така ли иначе цял живот живея на морето.

# 24
Доста горчив вкус в устата ми докараха коментарите до тук.
Ако искаме да си върнем Черноморието трябва на първо време и да се върнем като негови туристи. Не отричам, че цялата хотелска политика по родното Черноморие е в ущърб на българина като такъв и трябва да се преосмисли и промени.
Да започнат като за начало с хотелските звезди - огромен брой хотели все още носят 4-те и 5-те си звезди, дадени им отпреди 20 години, а поне от 10 не отговарят на задължителните условия за тях. Въпреки това държат цени съответстващи на 4 и 5 звезден хотел. Коткането на чуждестранни туристи за сметка на българските такива също придоби уродлив оттенък и се изврати.
Комично е как липсата на българския турист попадна в полезрението на премиера само заради отлива на руснаци тази година. Пак добре, че ни забеляза - Браво, Бойко! И ние те помним.

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 02:19 от Антигона

# 25
Заслужава си и отлива на туристи, и всичко българското черномирие, всъщност клоака!
Изобщо, 99% от тъй наречените търговци, бизнесмени, хотелиери и подобни заслужават не отлив, ами тотален крах, за да се научат как се прави. След като като не знаят, поне могат да гледат от успешните и работещи стратегии за правене на туристически бизнес, като например Гърция и Турция, а не само търгашество, кочина и бардак - в каквото се е превърнало всичко, не само черноморието.

Абсолютна грешка от страна на Европа беше приемането на подобни държвички като България в европейския съюз. Рано или късно ще доведе до загниване на целия съюз.

3-ти март трябва да е ден на национален траур, не национален празник, защото ако България не се беше освободила от византийско и турско робство, в момента щеше да е много по-напред.

Единственият начин да има напредък е България да влезе изцяло под шапката на някоя велика сила и всичко, от най-ниското ниво, да се диктува от съответната велика сила.
Диктатура и строг контрол. Иначе капка катран ще отрови меда отново.

# 26
  • България-Швейцария
Намират се все още тук хубави места, на които ми е приятно да ходя и напълно си отговарят на звездите, но... но! цените им ги направиха като в Швейцария и Монако! на какво отгоре?!
Явно тенденцията е да се превърнат в нещо като частни клубове за отбрани хора - няма лошо; в такъв случай обаче по-леко с призивите, Monsieur Bokó Wink

# 27
Голяма част от българите, които искат да почиват на черноморието търсят квартири на минимални цени, нещо от порядъка на 10-15лв на легло. Какво може да очакваш за 10-15лв?! Хилтън? Да, има хотели, които не отговарят на звездите си, но са или на някой с много пари, който си е платил за да ги получи или са стари.
Но проблема идва и от клиентите. Отворете които и да е хотел на Черно море в букинг, прочетете отзивите и вижте - чужденците пишат положителни оценки, а българите главно отрицателни и не говоря само за оценки, които са за отношението от страна на персонала. Стаи с напълно еднакви условия от българин и чужденец биват оценени различно.
Не казвам, че всеки умело се справя с управлението на хотел и ресторант, но тук проблема идва от това, че всяка мутра си направи хотел, за да може да си изпере парите. Въпреки това изобщо не съм съгласна да се поставят всички хотелиери под общ знаменател. Не всичко е като Слънчев Бряг, който наистина е пълна пародия и освен да се напиеш няма за какво друго да ходиш там.

# 28
  • на плажа
 Много интересен феномен е българският турист. Отива в Гърция, изсипва една торба с пари и е щастлив, щото бил почивал в чужбинско, а нарича нашето черноморие клоака, защото за кафето му поискали 3лв. Същите 3лв ги дава без да каже гък на бензиностанцията, но иначе било скъпо. В Гърция според вас не заустват отходните канали в морето ли? Разпитайте де! Те гръцките лайна са златни - и в преносен и в буквален смисъл. Не ме разбирайте погрешно - аз също обичам да пътувам, но не може да гледаш на българския туризъм като второ качество, да искаш да ти струва като че си в общински стол, а после да се жалваш, че си получил това, което си получил.
 Призивът на премиера е популистки и  всъщност не цели нищо.Държавата всячески обира бизнесмените - знаете ли колко струва плаж на концесия?! Отворете държавния регистър на МРРБ и вижте. После как да ти дадат чадър и шезлонг за 3лв?! Ми няма как! В Гърция плажовете се отдават за стопанисване , а се иска наем само за търговските обекти. У нас Държавата смуче отвсякъде, а държавниците си ги избрахме ние ( или поне някои от нас).
П.с.
Тази година няма да почивам.

# 29

Абсолютна грешка от страна на Европа беше приемането на подобни държвички като България в европейския съюз. Рано или късно ще доведе до загниване на целия съюз.

3-ти март трябва да е ден на национален траур, не национален празник, защото ако България не се беше освободила от византийско и турско робство, в момента щеше да е много по-напред.

Единственият начин да има напредък е България да влезе изцяло под шапката на някоя велика сила и всичко, от най-ниското ниво, да се диктува от съответната велика сила.
Диктатура и строг контрол. Иначе капка катран ще отрови меда отново.
Усещаш ли се какви ги пишеш?  Да не е името ти Местан? И къде видя меда? ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт