Искам да кажа ... (32)_13.04-19.04

• 49 747
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря! Майсторът на куполи не ме впечатли кой знае колко много. Ще пробвам и другите, които намеря.

# 571
  • дядовата ръкавичка
Момичета, чели ли сте нещо от Елиф Шафак? Какво ви е мнението за книги те ѝ? Аз съм чела Майсторът на куполи и се чудя дали да чета и нещо друго от нея.

Чела съм "Любов" и не ми хареса. Не мога да кажа защо, но не е моят автор, сякаш малко претенциозна ми дойде.
Сега се мъча с Хавиер Мариас. Много думи, много нещо, не знам дали ще издържа до края.

# 572
Сега с четеца поне ми е лесно, защото доста книги се намират и безплатно. Преди се е случвало от 5 поръчани книги, само 1 да ми хареса. Сега мога да пробвам и, ако не ми хареса, да не я дочета.

# 573
Само Черно мляко четох. И не искам да пробвам друга Laughing

# 574
А някой да сподели ли какво да правя с хилядите яйца, след малко, ако не ми кажете ще импровизирам в напълно измислена рецепта, която не знам дали ще стане - яйца, малко люта чушка, чесън, зехтин, кисело мляко, сирене и каквото още ми дойде на акъла в блендера и каквото стане  Crazy

# 575
Започнах Любов....едва докарах до 20стр.

# 576
  • някъде ... тук ...
правилна посока, Мър Simple Smile
аз не слагам люта чушка, щото не ям Laughing

# 577
  • Euskal Herria
Мър, аз правя един яйчен пастет. Нарязвам на ситно яйцата, добавям сол, черен пипер и масло и го обърквам добре.

# 578
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
На мен Елиф Шафак не ми харесва. Но Хавиер Мариас - да. Чела съм "Сърце тъй бяло" и "Лицето ти утре", харесаха ми.

От яйцата ще направя утре руска салата, така съм решила.

# 579
Mър, ние не правим много яйца и понеже сме много хора и се изяждат - в зелена салата, само така, с кисело мляко, майонеза и подправки.
Обаче не знам как винаги се оказваме с много козунаци.

От моите има две козуначета и още някакви са домъкнати и мисля да потърся някаква рецепта да ги направя утре с крем. Сутринта ще ходим до зоопарка, ако е хубаво времето и след обяд ще гледам да го направя, да не идат зян.

# 580
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Нино, много приятна тортичка става от останали козунаци. Правиш си един класически крем-ванилия, изпичаш леко около чаша-две орехи и нарязваш козунака на филии, като отстраняваш кафявата част. Редиш плътно филиите, сиропираш леко със сок от кайсиев компот или с прясно мляко, отгоре крем, после орехи и така докато ти свършат продуктите. Оставяш за два-три часа в хладилника и после нападате. Много лека, ароматна и приятна торта. Жалко, че никога не ми остават козунаци, та я правя от купешки.

# 581
A, чудесна идея. Аз мислех с крем карамел, но така ми звучи по-леко. Ще сиропирам обаче не с компот, а с прясното мляко.
А кремът ако е някакъв маскарпонен?  Thinking

# 582
  • някъде ... тук ...
аз тази година ни яйца, ни козунак имам останали. разбираемо поради хойканията ни.
козунаците могат да се ползват вместо кроасани в тази рецепта.
Светалчо, ще си запиша твоята рецепта Hug

# 583
И аз като тортата на Светалчо правя с останалите козунаци всяка година Peace Даже утре ще забъркам един крем ванилия и ще приготвя,че пак много козунаци има  Whistling

# 584
Мерси  Peace Аз вече ги забърках, ама после се замислих - те тия яйца не бяха в хладилника, така си ги бях оставила в кошниците. Ще се мре ли...?  Crazy

Мъжът ми ме кара на тренировка, това добре, а мисли ли, че още не ми е донесъл шампоан, аз как да се появя така в обществото?! Вчера е събрал голяма фен тълпа, даже някаква леля го похвалила, че вече нямало такива мъже, да купуват шампоан на жените си! То щото моя го нямало, той звъни, ама аз не чувам, че съм чистила тогава, и изслушал една 20 минутна лекция на тема бамбук, хидратация и тем подобни, но не успял да вземе решение. И аз си останах неизкъпана. Добре че днес съм се барикадирала.

Общи условия

Активация на акаунт