СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 258
  • 915
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте. Извинявам се, че ще отместя фокуса на обсъжданото до този момент, но ме интересува дали някой от преподавателите в СМГ дава индивидуални уроци. Синът ми ще бъде 3 клас, но не искам да го записвам на подготвителните курсове, т.к. е много разсеян и опитът до момента ми показа, че не може да работи добре в група.
Преди време, в разговор с майка на семегеец, тя ми спомена Елза Тодорова, като опция, но не беше наясно дали дава уроци.
Ще бъда благодарна ако ме ориентирате, може и на лични.

# 571
# 572
Здравейте, с енусиазъм влизам в тази тема, с много полезна информация и ще се радвам да се запознаем с бъдещите съученици!  Hug

Ние искахме да изучаваме Руски език, а по мненията гледам, че повечето дечица са били с желание английски или немски...

Бих искала да ви попитам за впечатление ог руските паралелки?

Поздрави  bouquet

# 573
  • София
Здравей КераЦудка ! И ние ще бъдем в руската паралелка. Не съвпадна съвсем с очакванията ни, но си мисля, че още един език е винаги плюс. Детето е малко разочаровано, но аз съм много щастлива. Simple Smile

# 574
Аз не разбирам защо предварително се разочаровате от факта,че сте приети в руската паралелка.Мога да ви уверя,че учителката по езика е рускиня,казва се Лариса Андреевна.Много добре преподава и води децата и на олимпиади по руски език.Говоря от личен опит,защото големият ми син беше с руски 5-7 клас.После голяма част от руската паралелка бяха приети в немските след 7 клас. Нивото по математика също беше по-високо от това  на децата в английските паралелки.
Изобщо клас се прави от децата,които влизат в него.Дори и сега да сте с малко по-нисък приемен бал,после ще имате възможност да издигате нивото си и да се доказвате като математици.Има деца,които се амбицират  и след време стават силни състезатели,има и такива,които са били в челната десятка при приема и после "лежат на стари лаври".

# 575
Не се притеснявайте за руския, напротив! Нашата кака беше "г" клас- в руска паралелка за периода 5-7 клас. Не сме забелязали децата от нашия клас да имат по-ниски резултати от децата в другите класове, изучаващи англ. език. Сега се е амбицирала да си преговори нещата по руски и да се яви за получаване на сертификат, което би трябвало да е показателно. Помислете и върху факта в колко училища се изучава руски. Г-жа Андреева е много интересен преподавател с чувство за хумор. Успех на децата!

# 576
  • София
jenap, КераЦудка, децата ни ще бъдат съученици в руската паралелка, хубаво ще е да обменяме информация с вас Simple Smile

Mnogodetna mama,  Mamax2, благодаря много за информацията  bouquet
а нещо за класните - или ще се разбере през септември?

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 14:37 от сонетка

# 577
За класните ръководители практиката е да почакате до 15 септември.

# 578
  • София
Искам да попитам някой дали може да изкаже мнение за курсовете по английски International House,  които се провеждат в сградата на СМГ. Дъщеря ми си ходи на школа още от детската градина, но тя е позиционирана близо до училището, където досега учеше и няма да ни е никак удобно сега. Това ми прозвуча удобно, тъй като е в сградата на СМГ и ако някой сподели мнение, ще съм много благодарна.

# 579
  • София
jenap,

моя младеж ходи две поредни години 5 и 6 клас.
Чисто логистично ни е много удобно.
В групата са около 10-15 деца /не съм много сигурна/, но са смесени от 5-ти до 7-ми клас според нивото.
Имат входно ниво и така разпределят децата в началото.
Преподавателите както сигурно вече знаеш са native speakers - сменят ни ги всяка година.
Готини са. Детето е доволно, ходи с желание. Повечето деца си продължиха и втората година. Дават им умерено количество домашни.
Не знам какво му е реално нивото, но казва че Английския в училище му е скучен и там са доста по-назад.
Има обратна връзка от школата - пращат резултати по мейла. Два пъти годишно правят открит урок за родителите. Много е забавно.

Успешен 5-ти клас в СМГ!

# 580
За РЕ - Ние сме щастливи от факта и го искахме , даже се чудехме на кое място да го пишем, тъй като си мислехме, че ще има голям наплив  Flutter
Чувала съм от родители, че е имало голям интерес към РЕ в други години.
Учудих се като видях, че сме влезли децата не с висок рейтинг ( ние вкл.)- това означаваше, че не  е било първо желание ( което не значи, че са по-слаб клас 😋 в никакъв случай! Една битка не е войната, още по-малко Животът 😉)

За всички родители на бъдещи петокласници с РЕ - ще се радвам да споделяме Hug
Успех на децата  Peace

# 581
# 582
  • София
Здравейте и от нас! Ние сме в паралелката с немски език - това беше желанието ни. Ще се радвам да се запознаем с други мами на бъдещи петокласници от немската паралелка.
Страхотна и изключително полезна тема! Весело лято на всички дечица и ... наесен с песен Grinning

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 23:00 от Ayza

# 583
  • Sofia
Здравейте,
и ние вече официално се записваме в темата. Моето дете е прието с английски. Чудим се за курса дали да я запишем сега или дда изчакаме да видим как ще се приспособи и какво ще е натоварването..
Някой може ли да ми каже какви спортове могат да се практикуват в училището?

Весела ваканция bouquet

# 584
Благодаря много на всички, които споделят своя опит и от които черпим информация.
И за да бъда полезна и аз - наложи се да подготвим подробна академична справка с описание на изучавания материал по всички предмети - Syllabi with grades - за 9 и 10 клас. Изглежда, че рядко изискват подобен документ и предвид кратките срокове, оформянето му беше предизвикателство.
Та, ако някой има необходимост от този документ, нека ми пише на лични - с удоволствие ще помогна.

Общи условия

Активация на акаунт