Зоополиция

• 27 805
  • 599
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не, не е нормално да се подминава насилие. Да-
же е нормално това да се санкционира. Обаче -
да се пръкват словосъчетания "права на живот-
ните" Е брутално.

Словосъчетанието "права на жените" или децата е не по-малко брутално.

# 181
  • n/a
А говорейки си за йерархия, хайде да не забравяме и социалната такава. В нея къде е вашето стъпало и могат ли тези по-горе да ви мачкат с право?

Йерархията винаги е в социум. В други подредени множества
редът може да е от всякакъв друг вид, но не и йерархия. По
дефиниция. Тези, дето са ни отгоре (добре, добре, който как-
вото си мисли, да си го запази за себе си  Mr. Green), би следвало да
са от същия, човешки вид (макар нерядко са си съвсем живот-
ни, ама предлагам да не ги обиждаме, животните). Нямат пра-
во да мачкат когото и да било (освен, ако не са масажисти, но
те рядко са отгоре, простете, в онзи, политическия смисъл)  Mr. Green
Но животните не са хора. Не са задължени да ни пазят живо-
та, здравето и доброто ни име.

# 182
Нямат права животните, може да ги дерат, горят, варят живи, влачат с коли, бият, оставят да умрат гладни и подобни. Какви права, какви 5 лв.  Rolling Eyes

# 183
Имат право да си живеят, както те смятат за добре. Такива каквито Господ ги е създал. Да си против това, и насилието да ти е безразлично? Говорим за насилие и изверги, не за права и свободи.  

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 19:00 от adelinda

# 184
  • n/a
Нямат права животните, може да ги дерат, горят, варят живи, влачат с коли, бият, оставят да умрат гладни и подобни. Какви права, какви 5 лв.  Rolling Eyes

Понякога се чудя - такава реакция дали е неволна (т.е.
не се разбира що е право, от'де се пръква и т.н.) или е
преднамерена (т.е. тролинг)? Предпочитам да е второ-
то. Първото е смущаващо.

# 185
Ох, сега явно и по понятията ще финтираме. Tired

# 186
  • n/a
 Laughing
Едно от нещата, които наистина ни отличават от животните
и ни правят ай колко неравни. Понятията. Това не е слалом
измежду коварно подредените флагчета или играчи от "дру-
гия" отбор. Чисто и просто разсъждения.
Иначе съм фен на зоополицията. Не и на животно-любите,
дето губят мярка, а тя май е рядко важно нещо, особено ко-
гато става дума за човешкия живот и здраве. И за понятия.

# 187
Ах, жено, дето имаш изобщо умението да пишеш. Твои посестрими, недалеч от родината ти, нямат права дори да показват лицата си, камо ли да се окат по форуми. Но ето, ти си смела, а смелостта ти идва от конюнктурата, в която си попаднала по случайност, т.е. родила си се в страна, която е казала, че дори и да пишеш като рядко неталантлив хайкопоследовател на Лиска, имаш права да го правиш. На същите онези места, където посестримите ти не могат да пишат, заливат и дъщерите им с киселина, обрязват им клиторите и мислят за теб и дъщеря ти, това което ти за някое прегазено улично псе.

# 188
Ах, жено, дето имаш изобщо умението да пишеш. Твои посестрими, недалеч от родината ти, нямат права дори да показват лицата си, камо ли да се окат по форуми. Но ето, ти си смела, а смелостта ти идва от конюнктурата, в която си попаднала по случайност, т.е. родила си се в страна, която е казала, че дори и да пишеш като рядко неталантлив хайкопоследовател на Лиска, имаш права да го правиш. На същите онези места, където посестримите ти не могат да пишат, заливат и дъщерите им с киселина, обрязват им клиторите и мислят за теб и дъщеря ти, това което ти за някое прегазено улично псе.

+1

И богатите гледат така на бедните. Наяла се въшката и излезнала на челото.

# 189
  • София
Зоополицията трябваше да се въведе много отдавна, живота на едно животно не е по-малко маловажен от нашия или си мислите, че едно животно може да умре или да бъде наранено стига да не съм аз жертвата или децата ми, близките ми.  Хората които нараняват животни, после нараняват и хора, много от масовите и серийните убийци са започнали именно с издевателство над животни. Йозеф Менгеле първо е правил опити върху животни, а после и върху хора и резултата ни е ясен, причинил е смъртта не безброй много хора. Във фармацевтичните компании правят също опити върху животни които след това умират в страшни мъки, годишно умират хиляди животинки, за да може люлинската кифла да има недействащо кремче за целулит или за бръчки. Ако тези проби се правиха върху хора щяхте ли да си купувате от тези кремчета - НЕ. Животните имат същите права като нас, разбира се агресивните животни (както и агресивните хора) трябва да подлежат на някакъв контрол. Зоополицията ще реши много проблеми, наистина много, с времето ще намалее уличната популация, ще намалее експлоатирането на всякакъв вид животни и съответно инцидентите с тях, защото едно животно става агресивно и напада след като и то е било тормозено. Както нито един човек не е роден лош, така и, нито едно куче, коте, конче не е родено лошо.   

# 190
  • София

Понякога се чудя - такава реакция дали е неволна (т.е.
не се разбира що е право, от'де се пръква и т.н.) или е
преднамерена (т.е. тролинг)? Предпочитам да е второ-
то. Първото е смущаващо.

За мене е смущаващо, че явно жените и децата не се смятат за хора, щом правата им са разписани отделно. Ако има харта за "правата на човека", тя би трябвало да важи и за тях.

# 191
  • n/a

QED

# 192
# 193
  • София
Такива теми могат да преебат диетата на всеки човек. Ей ме на, влизам, почвам да чета и ми се приядоха пуканки Laughing Добре, че няма какво да преебавам Laughing

Сега малко по-тематично. Радвам се за създаването на Зоополицията. Засега не бързам да си правя заключения колко ще е ефективна. Времето ще покаже.

# 194
Такива теми могат да преебат диетата на всеки човек. Ей ме на, влизам, почвам да чета и ми се приядоха пуканки Laughing Добре, че няма какво да преебавам Laughing

Сега малко по-тематично. Радвам се за създаването на Зоополицията. Засега не бързам да си правя заключения колко ще е ефективна. Времето ще покаже.

Ами от почти 4 години има закони приети, сега и полицаи да следят дали се спазват, барем след още 4 може и да има ефект, ама крачка напред е.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт