Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 2

  • 110 458
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 984
И аз имам уреда на Тескома от 3 дни  Mr. Green
До сега опитах пиле и пуйка с маслини, но не престоя достатъчно време по рецепта. Все пак стана хубаво. Сега опитвам с по-мазно свинско.
Следя ви за нещо по-различно от базовата рецепта Simple Smile

# 451
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 065
Пилешка шунка

# 452
  • Мнения: 389
Ха, здравейте сега Wink
Шунковара ми пристигна преди няколко дни и да се представя с първото творение:


От 850гр. месо с добавени 100мл. вода, излезе 600гр. шунка и 250гр. вода.
Вкусна е, доволни сме  Grinning

иланг-иланг, би ли споделила рецептата за пилешката ти шунка, страхотно изглежда  Peace

# 453
  • Мнения: 4 382
Здравейте! Ще следя и аз и ще се пробвам с някоя рецепта.

# 454
  • Мнения: 7 779

От 850гр. месо с добавени 100мл. вода, излезе 600гр. шунка и 250гр. вода.
Вкусна е, доволни сме  Grinning
от 950 гр суров продукт си получила 850 гр - шунка + вода.
къде са останалите 100 гр , кой ги изяде ? #Cussing out  Joy

# 455
  • Мнения: 389
Бонго, много си наблюдателен  Wink. Грешката е "вярна"  Laughing
850гр. е водата с месото  Grinning

# 456
  • Мнения: 8
Здравейте, ето го и моят първи опит

Последна редакция: сб, 17 окт 2015, 10:51 от kalpol

# 457
  • Мнения: 7 779
покажи си снимката тук де

# 458
  • София
  • Мнения: 8 502
Хора хайде като представяте произведенията си дайте няколко думи за състав, приготвяне и т.н.

# 459
  • Мнения: 8
Извинявам се  Simple Smile, ето и съотношението :
800 гр. свински врат нарязан на парчета 2/2
200 гр. свински джолан раздробен с пасатора....
25 гр. сол
черен пипер на око  Wink
100 мл. вода
24 часа мариноване и 2 часа варене на 85С.
И  снимката е направена след 10 часа престой в шунковара  Wink
Сега оставих една пилешка шунка със зелени маслини да се охлажда, довечера ще ви я покажа  Wink

# 460
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 065
 Пилешка шунка.
Около килограм пилешки гърди смлени с робота.Една трета пасирам .Добавям чесън,19 гр.сол и малко зелени маслини за декорацията.

# 461
  • Мнения: 984
А как съхранявате шунката след като я извадите от машинката? То не че се задържа много, но краищата изсъхват.(аз я държа в една чиния в хладилника) В кутия ли да я слагам или да завивам с фолио?

# 462
  • Мнения: 37 263
аз я слагам по най-елементарния начин в стъклена купа, която покривам с чиния  Grinning
не изсъхва

# 463
  • София
  • Мнения: 13 702
А как съхранявате шунката след като я извадите от машинката? То не че се задържа много, но краищата изсъхват.(аз я държа в една чиния в хладилника) В кутия ли да я слагам или да завивам с фолио?

Аз в кутия държа, но ми харесва повече като изсъхва  Wink
Добре дошла в темата Мая  Hug

# 464
  • Мнения: 984
Vache  Hug
Да не е спам - направих и свинско с микс подправки за пържоли. Свинското беше гърди ако не бъркам - доста мазно. Получи се желирано, дори имаше вакуум и едва го извадихме. В подправките имеше и чесън и ми прилича на салам Камчия Simple Smile Няма да остане!

Общи условия

Активация на акаунт