Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 2

  • 110 479
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 2 152
изглежда много добре bouquet
А за вкуса - за първо опитване и хапване, е малко непривичен, защото онзи магазинският ни е яко натрапен и то най-вече заради овкусителите като глутамати и др.п.

# 436
  • Мнения: 7 779
първи опит
не съм в особен възторг, харесвам сухо месо, но това не е "моето"
щом му намираш кусури може да го прехвърлиш на дегустатора Joy

# 437
  • Мнения: 37 263

благодаря!  Wink

бонго, заменям моята шунка за твоя хляб  Mr. Green

пп с повече горчица вкусът му е съвсем изтърпим, дори приятен - няма да се хвърли  Wink

# 438
  • София
  • Мнения: 12 345


Това е последният ми опит. Всеки следващ път се получава все по-добре.

# 439
  • Мнения: 13 131
При мен голям фал. Гадна на вкус, да не кажа никаква. Бях сложила сметана и разните му подправки - ами не ми харесва. Т.к. съм се занимавала с нея все пак, няма да я изхвърля, довечера ще я панирам като шницели. Основния проблем според мен е, че е безсолна. Аз сложих сол, обаче сега мъжът ми е купил нова и явно соли по-малко, защото според дозата сложих колкото предишните пъти. Та с две думи, безвкусна е. Този път много вода изтече, явно месото е било по-мокро. На външен вид е доста прилична. Опитите продължават обаче Peace

# 440
  • Мнения: 2 152
и на мен ми се случи нещо подобно, замириса направо на риба - със сигурност от месото бе

# 441
  • Мнения: 37 263
дадоха ми страшен зор и направих и пилешко-свинската шунка; много е силен вкусът на пилето, свинчето е по-неутрално и повече ми харесва
направих снимки и на двете, но по-натам, имам драма с техниката
разбрах защо не влиза цялата смест в шунквара - 'щото съм руса кифла, то е ясно, но все пак - не съм махнала приставката за половин доза  Mr. Green
сега ще тествам и рецептата с картофите от книжката

# 442
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 680
bubanka  Hug разсмя ме с глас  Simple Smile Честито първо ползване Simple Smile

Хора, аз ли съм единствената, която харесва домашната шунка повече купешките неща? Пристрастна ли съм  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Ама наистина я предпочитам Simple Smile

За сухота - пробвай и със сухо мляко - аз ползвах суха сметана Simple Smile Вода добавяш, нали? И бъркаш с пластмасов нож 10 мин или?

# 443
  • Мнения: 2 152
bubanka  Hug разсмя ме с глас  Simple Smile Честито първо ползване Simple Smile



И мене ме разсмя.  bouquet
Ама преди това се впрегнах да мисля защо съдинката не и стига newsm78
Па за вкуса - не си единствената - аз готово изделие не съм купувал от една година

# 444
  • Мнения: 37 263
Аленка,  Hug
мисля, че ми трябва малко време да свикна с вкуса
за мен важно е, че любителите на месо у дома я харесаха - снощи шунката "изпи" доста вино  Whistling
да, с пластмасов нож я бъркам, 10на минути
момъкът обаче твърдо се възпротиви да слагам сухо мляко или сметана, но ще пробвам в някое следващо зареждане  Wink

Бате, аз мерих втората доза на домашната везна и яко ругателствах; чак тази сутрин, когато отворих шунковара, ми светна  Mr. Green

все пак за статистиката - от 700 гр. заготовка /яко тъпках  Mr. Green/ , излезе 600 гр. шунка

# 445
  • Мнения: 13 131
Бубанкааа, даже не съм си го помислила, че е възможно там да сбъркаш, въпреки че ти си каза 1/3 Joy

И на нас ни харесва вкуса, даже и мъжа ми и детето го харесват, но описаното по-горе го броя като някакво изключение, може и от месото да е, не знам, просто го броя неуспешно.

# 446
  • София
  • Мнения: 13 703
Хора, аз ли съм единствената, която харесва домашната шунка повече купешките неща? Пристрастна ли съм  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Ама наистина я предпочитам Simple Smile

Пристрастна си! Щото като гледам твоите шунки няма начин да не са по-вкусни от купешките  Hug

Бубс, знаеш ли какво може да направиш. Да я оставиш да изсъхне  Wink Става чудно мезе. Аз сега чакам да свие студа и ще пробвам да изсуша месо. А една шунка я забравихме в хладилника незахлупена и стана чудно сухо мезе. Също така от свинчето пробвай джолана. Най-успешен е май.

# 447
  • София
  • Мнения: 10 221
Кой питаше къде в Люлин се продава обезкостен джолан?
В магазини Едрина има. Намира се зад пощата в новата кооперация.
От тези магазини има и на други места в София.

Страхотни шунки сте показали!

# 448
  • Мнения: 37 263
Бубс, знаеш ли какво може да направиш. Да я оставиш да изсъхне  Wink Става чудно мезе. Аз сега чакам да свие студа и ще пробвам да изсуша месо. А една шунка я забравихме в хладилника незахлупена и стана чудно сухо мезе. Също така от свинчето пробвай джолана. Най-успешен е май.

чудесна идея!  Hug

момъкът сега ме конкурира и е заложил някакво контра филе в хладилника, зарил го е с морска сол, всяка вечер го вади и нещо му бае; обикновено по това време съм във вихъра си и не много обръщам внимание на съответните ритуали, но ще показвам и него, когато стане годно за ядене  Grinning

# 449
  • София
  • Мнения: 13 703
Ей такова контра филе и аз бих искала да направя. Ама аз четох за някакви солеви разтвори. Ще чакам да стане по-студено и ще заложа

Валенце, аз на Едрина взимам също месо и съм доволна. Hug

Общи условия

Активация на акаунт