Искам да кажа ... (47)_27.07-02.08

• 37 172
  • 649
  •   1
Отговори
# 420
 Да ви кажа ,че си правих спагети със песто Дженовезе / от промото в Лидл  / и хич не ми хареса.
 Друг е въпроса ,че заврях докато ги сварих  Joy
  Дъщеря ми са си намерили квартира в Абърдийн и камък ми падна от сърцето .
 Навън уж беше хладно - но като се покаже палещото слънце и става мор - като излизах да хвърлям боклука беше решило да ме напече да не си остана зян и да разбера и аз що е жега това лятото  Joy
 Аз също се боядисах вчера -и май прекалих с престоя с боя и сега е като колосана . Точно като косъм на кукла стои - изкуствен .
  Мразя да се боядисвам и подстригвам . За последното скоро трябва да ида,че ще стигне до петите ми вече .
 Нещо като това от Предизвестена смърт съм
Скрит текст:
 Joy
 Ванини всичко ще е наред  Hug

# 421
Днес времето е по-поносимо. Особено сутринта както валеше и беше мрачно. Добре се разхладих. Simple Smile

Пия сега кола с лед и ми е скучно...

Вчера идва полиция за един съсед и се мотаха няколко часа по етажите. Като във филм беше.

# 422
  • ту тук, ту там
vanini, представям си колко се вълнуваш!
Всичко да мине по мед и масло!  Hug

# 423
Жармен, лидълското песто е отврат.

# 424
 Жармен   bouquet  Значи бишкотите се нареждат в тавичка. Напояват се с кондензирано мляко - едно кенче натурално и 2/3 сладко! Оставят се и през това време се прави крема. 500 мл. течна сметана (животинска,  важно е да е хубава, а не имитиращ продукт) на котлона, две ванилии, 100 грама пудра захар. Захарта се слага когато е затоплена сметаната. В чашка със студена вода се разтваря 10 гр. желатин /едно пакетче е това/. Когато сметаната, ванилията и захарта забълбукат - веднага се маха от котлона. Слага се след това желатинът, да се разтвори и се остава да се охлади леко. След това се заливат бишкотите. Може да се настърже съвсем фино лимонова коричка за свежест, накрая, след като се залеят бишкотите, а не в самият крем, за да не се пресече.. Слага се за няколко часа в хладилника, желира се и се охлажда. Поръсих с филирани бадеми, които ако са леко запечени, придават божествен вкус. Отгоре, преди сервиране се слагат плодове по желание и предпочитания. Аз днес направих 1.200 л сметана и 300 мл. прясно мляко, общо 1.5 л. Съответно - 300гр. пура захар, 4 ванилии сложих и 3 пак. желатин. Ох, изморих се докато го напиша. Прави се по-лесно отколкото се пише Simple Smile 

# 425
Нино  Hug    bouquet  Страшно благодаря за рецептата -ей сега си я копирам и като се съберат децата ще им го спретна - като съм сама не готвя .
  Чек аз купувам от промоциите им , но на Бареса не бях вземала и не ми хареса грам.
 Кедрови ядки не знам откъде да намеря и да го направя - то аз имам една шепа -но са със люспата и не знам как се чисти - а и са от 1г вече може да не стават за нищо.

# 426
  • София
Нали ви се похвалих преди няколко дни че си купих прекрасен жълт лак. Чудничък, като слънцето жълт, топъл и весел!Ай шъ му се незнае и на лака.... боядисал ми е ноктите,  Twisted Evil от-вра-ти-тел-но изглеждат сега

Кедрови ядки продават във всички големи хипермаркети, както и в разните малки магазинчета за ядки

# 427
  • дядовата ръкавичка
Нино, и за благодаря за рецептата  Hug. Така ми се прияде точно този летен и свеж десерт. Децата са на диета /не ядат сладко/, ама ние с мъжа ми не сме  Mr. Green

# 428
Нино каква сметана ползваш течна ?   bouquet
В магазините ми в близост кедрови ядки не съм срещала / Лидл и СВА  Joy / - има едно магазинче на пазара страхотно за ядки и разни билки и биохрани/ ама ходя рядко и не съм се сещала да проверя .

# 429
Жармен, аз ползвах тази на  Elle&Vire. Малко скъпичка ми идва, но си заслужава. И твърди бишкоти на Ballkoni. Кондензирано мляко Дъч лейди.

# 430
Ами аз основно пазарувам от Лидл и СВА . Тази сметана къде я има - Била или Кауфланд.
 Аз ще купя май Пилос - на 1 пакет бишкоти ли е 500мл сметана 2
 Кондензирано вече има и в Лидл подсладено инак трудно го намирах наоколо. Подсладеното и си правех от неподсладено Grinning

# 431
  • София
Лидълското и руското от "Берьозка" кондензирано мляко било по-добро от Дъч лейди, защото последното го правели с палмови мазнини, а другите уж нямали такива.

# 432
Жармен, кедрови ядки съм виждала на местата където продават ядки, но и с орехи става добре. Даже баба италианка ми е казвала, че почти винаги с орехи го правят.

# 433
Ще ги опитам, Онна, Благодаря Simple Smile При нас във веригите само Дъч има.
 Жармен, карай на око с бишкотите. Аз сложих според тавичкта, да покрия дъното.  Направи литър крем. Да е повечко.

# 434
В този сладкиш крема трябва да преобладава нали - значи пакет бишкоти на литър сметана .
  В правоъгълна форма или кръгла - имам само кръгла с откопчаващ се борд . Инак дълбока е една йена -ама е малка по обем .
Непременно ще им го направя като си дойдат .
Чек на бурканчето пише ,че съдържа кашу -не кедрови ядки -даже и тези на Барила не бяха с кедрови ядки.
  Орехи имам доста и ще пробвам. С орехи и чесън правя един страхотен хайвер - орехите преобладават обаче .

Общи условия

Активация на акаунт