VIP Brother - Сезон 7, Тема 3

• 98 954
  • 2 900
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Абе Кичка има достъп до Тодор Живков, уговаря среща с него, говорят, после той й помага.
Същевременно властта отвлича тогавашният й партньор и я принуждават да абортира бебе в пети месец. Всъщност, не че точно са я принудили, тя счита това за наложително. Странна история, откъдето й да го погледнеш.
Те ония времена бяха странни. И по-невероятни неща са се случвали.
Не само странни, а страшни Sick По-нагоре прочетох "защо не е отишла на лекар, а е вдигала тежки дини". Защото веднъж запишат ли момичето, че е бременна без мъж, отива в специално болнично заведение насред планината, където стои, докато не роди. Във Филма „Бъди благословена“се разказва за такива, отхвърлени от обществото момичета.
Този белег й е лепнат за цял живот- какво остава да прави музикална кариера или да я пускат в чужбина...

Сетих се за този филм.Много  е много тежък и тъжен smile3518 Но, точно такава беше действителноста в тези години.Нямаш избор. А дините, ги е вдигала чак като е отишла в Америка!

# 856
Скоро във групата на ВБ във фейса имаше мнение от жена която беше написала,че е братовчедка на Кичка.И противно на това,че Кичка навсякъде казва,че няма живи роднини освен брат си жената каза,че живи роднини има,но Кичка е скъсала със всички за да не искали роднините нещо от нея.

# 857
  • гр. Шумен
Скрит текст:
Абе Кичка има достъп до Тодор Живков, уговаря среща с него, говорят, после той й помага.
Същевременно властта отвлича тогавашният й партньор и я принуждават да абортира бебе в пети месец. Всъщност, не че точно са я принудили, тя счита това за наложително. Странна история, откъдето й да го погледнеш.
Не само странни, а страшни Sick По-нагоре прочетох "защо не е отишла на лекар, а е вдигала тежки дини". Защото веднъж запишат ли момичето, че е бременна без мъж, отива в специално болнично заведение насред планината, където стои, докато не роди. Във Филма „Бъди благословена“се разказва за такива, отхвърлени от обществото момичета.
Този белег й е лепнат за цял живот- какво остава да прави музикална кариера или да я пускат в чужбина...
В о бозе почившата ми бивша фирма имаше две жени самотни майки, родили без мъж именно по времето на соца. Не са ги затваряли в болнични заведения.  След раждането си гледаха децата сами. Може да са ги сочили с пръст кварталните клюкарки, не знам. Мисля че тези които са отивали в такива домове са отивали доброволно, за да скрият "греха" си и да не се срамят пред хората (имало е някакъв фалшив морал). Но че може да навреди на една певческа кариера, може. Въпреки всичко не само Кичка, 90% от естрадните ни певци преувеличават проблемите, които са имали в ония времена, някакси по фешън е да се изкараш репресиран (и ритонците са се оплаквали - че им спирали песни, концерти за шалвари, цветни кичури и пр.)

# 858
Скрит текст:
В статията, която цитирах, точно 2 реда по-горе се казва, че Кичка се е омъжила за въпросния Крис и след това е правила глупостите с дините.

# 859
Има роднини и роднини. Едните са на принципа "кръвта на вода не става", пък другите са на принципа "интереса клати феса". Та и Кичкините роднини зависи от кой тип са. Ако в тежък момент са я "забравили", пък се сетили за нея, когато се е замогнала и са роднини само когато имат интерес от нея, не е чудно, че тя ги е отписала и твърди, че няма такива.
Но това са много лични неща, роднинските взаимоотношения са доста сложни в някои фамилии и едва ли бихме ги разбрали, ако не сме вътре в нещата.

# 860
Sessilly, по едно време беше фешън естрадните величия да се жалват, че нямат пенсии. Някога не са им били внасяни някакви осигуровки ли, що ли и аз не зная с точност, но масово плачеха от ефира, че нямат пенсии. Стефка Берова май се оплакваше(ако не греша) и Васил Найденов и той май, имаше и други...

# 861
  • София
Sessilly, по едно време беше фешън естрадните величия да се жалват, че нямат пенсии. Някога не са им били внасяни някакви осигуровки ли, що ли и аз не зная с точност, но масово плачеха от ефира, че нямат пенсии. Стефка Берова май се оплакваше(ако не греша) и Васил Найденов и той май, имаше и други...

Това е друга тема за пенсиите. След пожара в концертна дирекция им изгоряха всички документи за стажа и затова не можаха да им пуснат въобще пенсии.

# 862
Само на безизвестните ли е позволено да се оплакват?

# 863

Това е друга тема за пенсиите. След пожара в концертна дирекция им изгоряха всички документи за стажа и затова не можаха да им пуснат въобще пенсии.
Аз не знам колко е фешън и какви са им пенсиите, но пред погледа ми веднага изниква образа на Борис Годжунов ... лека му пръст Sad

# 864
  • София

Как да не са им внасяни осигуровки? Всички са били назначени някъде, мисля че беше дирекция "Естрада", кой към БНР и така нататък. То и другите пенсионери, които са работили по време соца, не са с по-голями пенсии.Те поне тогава са били облагоденствани, че са пътували в чужбина,раздавали са им апартаменти, коли. Какво се оплакват newsm78

# 865
  • София

Как да не са им внасяни осигуровки? Всички са били назначени някъде, мисля че беше дирекция "Естрада", кой към БНР и така нататък. То и другите пенсионери, които са работили по време соца, не са с по-голями пенсии.Те поне тогава са били облагоденствани, че са пътували в чужбина,раздавали са им апартаменти, коли. Какво се оплакват newsm78

Ами малко по-нагоре написах, че след пожара в концертната дирекция им изгарят всички документи за стаж. Не, че държавата ако искаше нямаше как да им го признае.

# 866
  • София
Скрит текст:

Ами малко по-нагоре написах, че след пожара в концертната дирекция им изгарят всички документи за стаж. Не, че държавата ако искаше нямаше как да им го признае.

Ами да им го признае. И сега, повечето изпълнители имат чат-пат някъде участия.

# 867
Скоро във групата на ВБ във фейса имаше мнение от жена която беше написала,че е братовчедка на Кичка.И противно на това,че Кичка навсякъде казва,че няма живи роднини освен брат си жената каза,че живи роднини има,но Кичка е скъсала със всички за да не искали роднините нещо от нея.

Скрит текст:
По отношение на роднините си е абсолютно права. Не знам коя братовчедка е писала, но роднините й изоставиха 90 г. й баба да живее сама в разрушената влажна колиба в Комлука. Знам, че Кичка побесняла като се върнала от Гърция и заварила старицата в окаяно състояние. За роднините й, включително и за брат й, тя е просто касичка.

# 868
  • София
Не ми е приятно да говоря за нещастието, сполетяло Кичка, но все пак - някак ми е странно да те накарат да абортираш в 5мес, първо защото е незаконно (и тогава, и сега) второ е опасно... Thinking . Искам да кажа, че не могат да те принудят, дори и в онези времена, не знам... Как властта ще те накара да направиш това Shocked , не го вярвам. Тя самата може да се е уплашила, че ще остане сама, самотна майка.. Thinking ...

То в "онези" времена и убийствата са забранени,но хиляди са избитите в концлагерите,Белене,Ловеч,Куциян...и тяхната емблема Николай Газдов!
Един.два или 1000 аборта,една,две или хиляди съсипани човешки съдби
Каквото каже компартията-това е!
Поинтересувай се малко и много по-ужасяващи неща ще научиш!

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 17:03 от риба меч...та

# 869
Ох, знаех си, че и до лагерите ще стигнем. Обаче те не са ли 40-те, 50-те, 60-те години? Какви лагери, какви пет лева в края на осемдесетте? Кичка ако родяла, щяла в лагер да отиде... ooooh!

Дините ги е вдигала в щатите, с цел да пометне, но може би и там я е грозял контрационен лагер?

Нищо против нямам жената, даже малко ми е симпатична. Но толкова да си украсява биографията, както й дойде и скимне, айде няма нужда. Някой по-горе каза и съм напълно съгласна - много репресирани и пострадали хора е имало, но точно тези галеници на съдбата и системата да се оплакват колко са били мачкани, просто е срамно. Stop

Общи условия

Активация на акаунт