Сладкарничка за книги-тема 55

• 25 868
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Точи и умната на празника на хляба, че прави голям корем Laughing, ама какъв пост си спретнала само, адмирации Heart Eyes Hug Кво ви пречи от утре да се заключите за няколко дена с ТМ у вас сами, а Whistling

Благодаря ви за подсказките за яденето. Аз направих мусака, винаги правя това като не ми идва наум какво да е Laughing Обаче си краднах идейка от Нел и следващото ми ще е гювеч, мерси мила Heart Eyes

Големи ветрове навсякъде, тук уж не духа толкова, ама има време и тук да дойде Rolling Eyes

Аз съм се завила с едно одеалце и си чета Убийството на художника и ми е много кеф, щото много ми харесва Heart Eyes

Бай бай засега Hug

# 646
  • София
Кали, много евтин подарък си ми избрала. Какви са тези 130 лева  Thinking Венка, ми избираше подаръци от 500 лева нагоре Joy
hahaha Joy Hug

Добър ден! Ще правя крем-супа, даже специално си купих пасатор. Стискайте ми палци, че съм в състояние да оплескам и най-простата рецепта. Оня ден изхвърлих две яйца, които се предполагаше, че просто трябва да станат на омлет, тип палачинка  Crazy.

# 647
  • На високо
Добър ден Simple Smile!
Точ, велик пост! Невероятна си! Празник на хляба имате, а! А на нещо към хляба?
Относно какво сме си сготвили, ами ...боб. Май и Деси го спомена. Е, в хладилника се намират и по-възвишени неща за ядене, в случай че някой от домочадието се почувства неудовлетворен от менюто.
Вени, важното е да не изхвърлиш пасатора! Даже и да има вина за провала на някоя рецепта! Аз веднъж изхвърлих на боклука един почти нов оребрен тиган, заедно с кашонче стари вестници. Ами не видях, че бил под вестниците Blush А си беше съвсем невинен тиганът Rolling Eyes
Дес, лека работа днес и все повече положителни промени в ежедневието си да откриваш!
Зори, голяма прегръдка и от мен! Пазете си с ТМ! Във всяко едно отношение! И дано проблемите по-скоро намерят най-доброто си  разрешение!
Лофче, сподели малко впечатления от Одрин и Турция въобще! Толкова е близо до Бургас, трябва и ние да се организираме някой ден. Международни паспорти искат ли се още?
Нели, за какви домашни бонбони става дума по-точно. От истински шоколад ли? Правила съм само най-простичките "бонбони" - топчета от смлени бисквити с масло, мляко и други разни вкусни добавки, после оваляни в кокосови стърготини или смлени орехи, а също и такива от овесени ядки пак с масло, захар, орехи, какао, сушени плодове. Нека майсторките сладкарки да споделят рецепти Simple Smile!
И кои книжки взе от библиотеката?
Мария Ч., почини си с книжка поне днес! Hug
Все по-трудно ми е да измислям жокери за другарчето си. Ще се издам. Но хайде, нали съм бяла и добра.  angel008. Та другарчето ми живее в град, който съдържа буквата "С" Mr. Green. Знам, че не е кой знае каква информация, но вие сте умни и прозорливи Flutter.
И тук духа, та се къса.
За всички  Hug!

# 648
  • В Балкана
ДД  bouquet

Какво му има на днешния почивник!? Вика ни на припек и неветрилник зад прозореца.  Wink

Камиче, току що си изпих последната кафяна глътка от сутринта.  Heart Eyes

Мариша или не познава достатъчно добре другарчето си, или пуска 'лъзгави жокери.   tooth

Благодаря на онези, които вярват, че съм здраво стъпила на земята.  bowuu  НО, аз колкото и здраво да съм стъпала, земята под мен не спира да се мести и тресе.  Joy

Евилан, ама виж как съм те хванала точно в момента на рязане.  Heart Eyes Рано е, рано.. Вие пък няма и 7-м дена и вече дегустирате.  Twisted Evil Laughing  Hug

Титина, очаквах наистина Танграта повече да ти е харесала.  Wink  Дълго е за обяснение, защо така си мислех.  Laughing  А аз я харесах повече от "Нестинарка". Надявам се следващата книга на Кармен Мишу да бъде още по-добра.
Не съм родена на обяд, а преди изгрев.  Laughing  Аз затова съм си такава ранобудница.  Mr. Green  И стана ли след 8:30 ч. сутринта (без да съм болна), значи целия ден го пиша развален.  Blush  Sunglasses  Laughing

Мариши, разбира се, че състоянието на роговицата (както и всичко останало човешко) е обратимо и подлежи на подобрение!!  Hug  Спазвай предписанията на лекарите, прави упражнени за очичките и търси алтернативи. Сигурна съм, че може всичко да стане както преди, че и по-добре.  Hug

Гигич, аз ще правя някаква измислена манджа с праз (имам цяла връзка), гъби, 1 буркан домати (ако ми се видЕ малко, ще сложа още един) и 7-8 яйца. И май тази манджа ще я пека в тава.  newsm78

Гани, на моя сецнатия кръст, му трябваше повече от месец за да мине.  Confused  Пиех обезболяващи, кортикостероиди и още нещо. Първите 5-7 дена не носех тежко, в това число и дамска чанта и 300 м. едвам ги минавах. Дано теб по-бързо те отпусне!  Hug

Нели, аз съм правила домашни бонбони - най-различни видове. Общото между тях е че, няма захар, брашно/бисквити и  подобни.  Laughing

Оо, Лофче, да не си купила за другарчето локум, баклава или пишмание?  Mr. Green

Точииии, на теб разчитам.. да ми го намериш у моУ.  Joy  Joy

Вени, стискам палци, дано ти стане супата!!  Ти затова ли ходи на църква? Да се помолиш и умилостивиш силите!?  hahaha  Mr. Green  Hug  Hug

Другарче, айде да пусна жокер.. то май само аз и Маришка си пускаме и само двете си ги разбираме, ама карай.  Joy   Та другарче, днес ходих на църква (И защото ти не можа/успя/ имА възможност/или желание) и ти взех още нещичко. На една витрина, на един магазин, като видЕх едни обици, зарад тях влязох, ма не ти взех тях де, нито обеци.  Joy  То там продаваха дрехи/шапки/шалове/ръкавици/бижута/сувенири/тефтери/картички/запалки и пепелници/ключодържатели/чаши/магнити/икони/картини/плюшени играчки.. и кой знае още колко други неща, които не видях.  ooooh!  Обаче неписаната традиция да има нещо бухленско у пакетчето, е спазена.  bowuu

Оо, и Авлига пуснала жокер.. залагам на София.  Sunglasses  hahaha

Толкова от мен за днес, за тази седмица.. де да знам, може и за близките дни.  newsm78  Ако залипсвам на другото си другарче - да не се тревожи.  Hug

# 649
Бррр, ама че вятър... пазете се да не ви отвее нанякъде.

Точи, че какво ви пречи да се заключите два дни у дома с ТМ. Само от вас зависи  Wink

Вени, дай на ТМ да направи супата, май май Simple Smile Какво им обърка на яйцата Simple Smile те и като не са на палачинка се ядат, нали знаеш Simple Smile Ако не са изгорени, де  tooth

Другарче, ще пращам след 15.12. да знаеш. Въоръжавай се с търпение Simple Smile

Нели, домашни бонбони се правят лесно, трябва ти шоколад и течна сметана, правиш ганаш, слагаш ако искаш подправка някоя, после да се стегне малко, оформяш и овалваш в каквото искаш. Това ако са шоколадови, аз съм правила и рафаело и морковени, ако искаш ще ти пусна рецептите (на Йоана са).

# 650
  • София
На работа съм и ми е едно депресарско и унило  Tired
Точи ме разсмя, обаче  Laughing 130лв., защото съм скръндза като чичо Скрудж  Money
Татко е добре, благодаря ти за вниманието  Hug
А РД-то мина чудесно; още реанимирам от него. Съботният ден ми мина в спане; добре че и детето ми е поспаливо, та "играхме" в един отбор.

Венииии, само си те представих въоръжена с пасатор  hahaha
Внимавай да не плисне супа навсякъде при първия досег на перката. От опит предупреждавам, че нали сме от една порода  Joy Успех!

В Маришкиния жокер и аз се разпознах  Flutter - здраво стъпила съм на земята като типичен Телец  bowuu

Хайде да дам още едно жокерче. Моето другарче обича козметика, но няма да рискувам с подобен подарък, защото това е твърде индивидуално.

Ей, налази ме и трябва да изчезвам.
До по-късно.

# 651
Ей, връщах се да чета на Маришка жокера Simple Smile В няколко поста прочетох за здраво стъпило на земята другарче, че е писала, пък аз 'ич не го разбирам така  hahaha Колко различно четем и възприемаме  Hug

Еви, забравих одеве да ти пиша, не се притеснявай за парите изобщо, но може да измислим нещо да се видим скоро.

Да, Вени, слушай Кали Simple Smile Потопи го напълно пасатора преди да го включиш Simple Smile

Чудя се какъв жокер да ви дам. Моето другарче ние пише май много много Simple Smile

# 652
  • на североизток от Рая
 Другарчета, юхууу, идвам с вятъра.  #Silly И съм рошава. Ама наиситна станах рошава, ходихме до Кауфланд, после до един друг магазин и докато мина пътя от колата до магазините, заприличах на ей това -  #Silly. Но пък вече съм спретнала кашона за Германия, съдържа и пет книги. Едно ми стана хубаво, съседката ще чете книги, каквито харесва.

Гигова, гювечът винаги става, а вътре каквото и да има, все е страхотно на вкус. Тези дни ще правя гювечета, само да измисля с какво да са.

Бонбоните, за които питам рецепта, са шоколадови. Може би Ули е дала правилна рецепта, но и из нета ще погледна. А може да питам и хората, които ги правят. Те имат заведение в нашия град, предлагат и бонбони отскоро, та от тях са. Иначе рецепта с бисквити идруги разни, дето стават топчета, съм правила и правя с кеф, винаги стават хубави, издънка там няма. Вени, направи и ти! Няма да се посрамиш откъм бонбони.  Mr. Green И да не ми се обидиш, ей, шегувам се, защото знам, че носиш на майтап и сигурно ще ми отвърнеш със същото.

Точи, какъв хляб си взехте? Хубав ли е? А друго?! Гушвам те, весело момиче! С теб никога не е скучно, такъв Слънчо си!  Heart Eyes

Авлига, ще покажа новите си книги в другата тема, но кога ли ще  го направя. Доста корици трябва да открия  и публикувам.

Мисля да правя ябълков сладкиш сега. Имам доста ябълки, обаче имам и фъстъци. Ей, значи, умирам за ядки. Каквото  и да се сложи отпреде ми, все за зоб мисля, ядки, та ядки. И снощи Десито домъкна един голям пакет фъстъци, да ям на воля. А аз днес й купих любимото  й помело,  инар, и киви, че  и джинджифил. Ей сега ще я накарам да се оджинджифили, че да  я подсиля с нещо. Кашля и не минава, пфуууу...

Ооооо, Рейнче,  и аз сегиз тогиз пускам жокери. Нали затова Маришка се подвежда по тях и се излага с предположения тук.  Joy hahaha

Нов жокер: другарчето ми може да кара колело. /май newsm78/

# 653
  • Пловдив
Кали, това с козметиката е много обширно...сума ти момичета отговаряме на това условие Simple Smile
Хапнах една билска баничка и почивката свърши...
Не съм на Нели другарче, колело не мога да карам...
Искам и аз на изложение за хляб...ммм, много обичам всякакъв.

# 654
  • Кърджали
Разговорили сте се за готвене. Аз май ще съм на пържени яйца (за Кати има някаква манджа оот свекървата). Утре ще съм по - усърдна в готвенето, защото има вероятност Краси да си дойде най -  накрая. Обаче като ви чета и огладнявам.Искам бонбони.
Изгубих се сред жокерите. Вече се обърках и кого подозирах за мое другарче. А подозренията ми "кой на кого" май трябваше да си ги записвам..
Да дам още една сламчица : другарчето ми обича хубави книги, хубави филми и хубавите места. Общо взето - хубав човек е. Остава да му напиша името. Ама няма...
Продължавам да чета "Баба праща поздрави...". Различна ми е от Уве. То и от една страна хубаво че е различна, еднотипното омръзва. Топла ми е една,  мила.... Не ме бива в ревютата, та щом продължавам да я чета, значи ми харесва.

# 655
Здравейте Hug Hug Hug

Аз пък днес сготвих по бързата процедура. Наредих пържоли в йенската тенджера. Сложих им малко черен пипер, филийки лук и бира, дадох указания колко да се пекат и изчезнах на йога. Като се прибрах, те вече бяха готови, а ММ е много доволен как е сготвил Laughing

Сега пия чай и хапвам домашни бонбони от сушени плодове, ядки и сусамов тахан. Чичо доктор не не ми позволява други, но аз и тези си ги обичам и често ги правя Grinning

Точ, Спасателя много го уважавам. Лекувам си всички кожни проблеми с него и го препоръчвам с две ръце, а значи той действал и при проблеми като тези на Гани.  Simple Smile

Гани, дано бързо те отпусне  Hug Hug Hug

Алекс, започвам да те подозирам Laughing

Снощи започнах Катерина де Медичи. В началото съм и все още обърквам братовчедите, но се надявам, че всеки ще си дойде на мястото Simple Smile
Отивам да пека ябълки и да си догледам един руски филм, който започнах сутринта. Кука се казва, много нежен и човечен филм Simple Smile

# 656
  • Кърджали
Еви, подозирай си ме , не ми пречи Laughing Кажи сега адреса ти, да ти дойда на гости - и бонбоните и вечерята ми звучат мммммм...

# 657
  • София
Здравейте,

Ей, отвя ни днес.

Другарчето на Авлига е от София. Така каза бобЪ. hahaha
Със сигурност- не съм другарче на Алекс, щото не си падам по филми. На Кали другарче не съм, че козметиката не ми е от фаворитите.

Довечера ще спретна един качамак.

Еви, говори ми за тахан. Ей, това го обожавам.

Лофче, какво ми взе от Турско - локумче с нар или баклавица?

Вече съм сигурна, че Слив не е другарче на Маришка.

# 658
  • София
Да се пофаля - стана ми супата и не я разплисках  hahaha. Ама и пасаторът се оказа добър, мощен е и направо лепне по дъното! Сега и крутоните ако ми се получат, ще хапнем добре.
Ули, омлета го изхвърлих, щото се скъса  Crossing Arms и си признавам, че от яд го засилих към кофата.
Рейни, аз всъщност не влязох в църквата, а минах покрай нея  Embarassed. Ходих малко по-нататък до един магазин на Зоя и си купих кокосово масло и някаква индийска билка, амла се нарича. Ще бъркам нещо и за косата по-късно днес.

# 659
  • София
Вече съм сигурна, че Слив не е другарче на Маришка.

Що?

Не ни отвя.Бяхме на рд в МОЛУ.Т.е. детето беше,ние си трошихме краката. WhistlingДобре че е пълно с намаления та се пооблякохме.Няма повече да харча пари.Оставям си за Коледа.
Значи жокери повече няма да давам,или може би един последен-другарчето ми обича животни и не живее близо до мен.Станаха два и край.Вече съвсем ще се издам. Sick

Точка,както винаги къртиш с постовете си.Айде да ви се получат нещата,които чакаш  Praynig

Гани,кръста ще те отпусне с почивка и гимнастика.Мазилца разбира се,но ти трябва малко така да си полегнеш,да си починеш.Човек си има нужда от това.

Зори,мила,прегръщам те силно и призовавам към смелост и адекватни решения.Ти си знаеш какво ти е  Hug

Качамак не знам от кога не съм яла.Ще трябва да направя някой път.Спомням си баба ми правеше просеник от царевично брашно и го печеше в печката на дърва.После надробен с прясно мляко-мале,няма такава вкуснотия.

Общи условия

Активация на акаунт