Сладкарничка за книги-тема 55

• 25 870
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Рейн, защо си изненадана, че повече ми е харесала "Нестинарката"? По принцип сравнявам усещането, което ми е донесло дадена книга и Тангра, поне според мен е нива под книгите на Токораз Исто.

Между другото прочетох описанието, което си си направила. Освен, че сме родени на една дата сме и много еднакви (само не ми казвай, че си родена на обяд) Laughing

Слов, не съм ти другарче, но мога да ти пратя едни люти чушки...няколко човека вече загубиха битката с тях, та ако искаш да се пробваш....И до сега съм си мислила, че чушката е едногодишно растение...няма такова нещо това живее и дава плод вече 3-та година. В момента е нацъфтяло (а да и баща ми донесе семената от България).

# 631
  • Берковица
Добър вечер,  Hug
Деси,   Hug честито за хубавата новина! Късмет и успех ти пожелавам! bouquet
Нара,  Hug оздравявай бързо!
Ленинка, честит рожден ден! Много здраве, щастие и любов ти пожелавам! bouquet
При нас вятъра ще ни издуха, страшна работа е. Хвърчат цветя, саксии и керемиди на поразия.
Мило другарче, надявам се да си търпеливо и да ме изчакаш до средата на декември да ти изпратя книжката. Аз съм малко с леви ръчички, и не ме бива много по опаковките и украсите.
Тези дни са ме налегнали грижи, задачи и проблеми.
Скрит текст:
Утре ще полагаме на свекървата 40 дни,и всичко е на мен, а днес след обяд си сецнах кръста, нагълтала съм се с разни хапчета. Но нищо не помага и мисля да се отправя към леглото.
Лека нощ!

# 632
ДУ, хайде да ви поканя на неделно кафенце и да ви е сладко Simple Smile

Оу, другарче, да знаеш, че ти поръчах книжката, край на колебанията! Сега остава да ти взема тая седмица подаръчето, дето съм го намислила (и дето корицата на тази книжка си подхожда с него) и да видиш ти как... няма да ти пратя нищо, докато не почне декември поне  Joy
И още нещо съм намислила да ти потърся, ама да видим ще имаш ли късмет, няма ли да имаш късмет... Hug

А на моето друго другарче да му предложа да си вземе пастичтка Simple Smile И на предишните ми другарчета също... и на всички ви: приятен прекрасен ден пожелавам!

# 633
Като твое бившо другарче си взимам пастичка, и кафенце си взимам, благодаря Hug

А на останалите добро утро и успешен да е денят ви!

Ние ще ходим на черква.

# 634
  • Пловдив
И пастичка и кафе си взимам и аз пия едно бързо тук и ще се оправям за работа.
На всички приятна и усмихната неделя.

# 635
ДУ Hug
Камиче, като твое бивше другарче също се почерпвам, благодаря Hug
Гани, да се оправяш мила Hug, много е гадно това, покрай мама изстрадах и аз...Накарай ТМ да те разстрие и да те намаже с нещо, има много ефикасни мазила за болките в кръста. Има и едни прахчета противовъзпалиътелни и болкоуспокояващи, точно за това, но пусто им забравих името, ама ако питаш в аптеката ще ти кажат.

Кво да готвя, а newsm78

Отивам още е едно кафе да си пусна и ще ви наглеждам Peace

Дес, приятна работа Hug

Хубава неделя на всички!

# 636
Добро утро  Hug

Лени, честит рожден ден на патерица. Сбъдване на всички мечти ти желая и много пътувания  bouquet

Камиче, вземам и аз кафе, че имам нужда.

Моето другарче вече си има 2 подаръка от Турция, просто не устоях на изкушението  Heart Eyes

Днес ще почиваме, че вчера станахме ужасно рано и цял ден обикаляхме. Останах очарована от Турция хем не ми е първо ходене.  Blush

# 637
  • София
Камиче, взех си кафе  Heart Eyes
ДВУ (Добричко ветровито утро, по Гигова), деца  Flutter
С ММ и малкия мислехме да ходим на църква, но вятъра ни уплаши нещо. Въпреки че, (да не се хваля....) моето око е много по-добре, явно въпреки мненията на лекарите, роговицата си има някакви възстановителни функции, но е много бавен процес  Thinking Ето, година и половина след травмата, а вече капя капки само при силен вятър като днес или голяма преумора...
А иначе - най-обичам моето другарче да прави хипотези кое ми е другарчето  Mr. Green Айде, деца, дайте жокери малко, на какво прилича това...  Wink
Сега мисля да потъна в атмосферата на Кингсбридж  Flutter Вени, до дни съм готова с книгите  Hug Разкошотия са
Елинка, мисля, че ще ти хареса Фолет  Thinking Без да съм убедена... Ама пробвай го  Hug Ти как залагаш, кое ми е другарче?  Grinning

# 638
Добро ви неделно утро! Тук не духа много. Дано не прави поразии времето.

Ленинка, честит рожден ден, на патерица! Много здраве, щастие и успехи!

Деси, успех с работата! Все така да се чувстваш добре! Звучиш по-добре в последните си постове, което много ме радва!  Hug

Маришка, тъкмо се чудех коя книга с Кингсбридж четеш.  Hug Аз прочетох първа част на Устоите на Фолет, ама да си кажа честно, скучна ми беше. Тия средните векове не са за мен. Направо на инат я дочетох. Засега нямам намерение да започвам втория том. Ти него ли четеш? Може да ми го разкажеш с две-три изречения, няма да се разсърдя.  Mr. Green Hug Hug Hug

Хубав ден на всички!  Hug Hug Hug Hug

# 639
  • София
Елинко Hug ще ти пратя една друга на Фолет "Скандалът Модилиани", когато кажеш, може би тя по- да ти хареса  Party  За втория том (Фнимание, голям спойлер  Mr. Green )
Скрит текст:
Алина и Джак се женят след много перипетии. Гадния граф, дето цяла книга прави поразии, накрая умира, ама някак встрани от очакваното възмездие... убива го една дирижирана народна вълна на недоволство  Confused някак неудовлетворена от това останах, но е типично за исторически роман. Приорът на Кингсбридж си остава същият до края - умерен, земен и много умен, направил доста компромиси, и положил много труд. Брат му се губи в калабалъка... Алфред (брата на Джак) се проваля като майстор-строител... Том умира нелепо, по време на един от инцидентите , организирани от тоя гадния граф, а жена му - хубавата магьосница, майката на Джак, се отделя отново в гората... Абе не е типичен роман на Фолет, обикновено много повече удовлетворение ми носят историите му. Тази е въздържана, история, история...

# 640
  • София
Още ли е добро утро! newsm78
Слънце пече,ветър вее!Страшна работа.А трябва да излизаме на рд сме поканени  ooooh!

Страхотно кафе и пастички от Камичето,благодаря!

Гиги, вчера задушавах пилешко със сметанка,гъбки и пушено сиренце на котлон.Получи се,а онзи ден правих рибена чорба.И от двете имам още за дояждане.

Ели, аз започнах Щастието е ...електронно.Мисля,че ще ти хареса.Но не съм я прочела още.Ако искаш пробвай я  Hug

# 641
  • Пловдив
Гиговче майка ми вчера беше правила ориз с гъби, преди това фасул...

Тук времето е спокойно, дори топло, без да напича. По обяд пак ще ви нагледам.

# 642
  • на североизток от Рая
 Добро утро, вятър си имаме в изобилие и ние, мога да пратя, ако поръчате.  Laughing

Камиче, мое другарче, взех си от сервираното кафе, че и пастичка. А току що ме почерпиха с домашно приготвени бонбони, изкусителен вкус имаха. Дали няма да успея и аз да направя такива. Има ли някоя от вас опит с това?

Камиче, като гледам ,много другарчета имаш, и ще имаш още, и още.  Heart Eyes

ДесиHug! Нека само добро да ти предстои!  Hug

Гани, кофти работа е това да те боли кръст. Мъжът ми е така от няколко дни. По препоръка от колеги със същия проблем, ползва едно мазило - Маклюра. Но май го носят от Русия. Ако имаш възможност да го намериш, ползвай го. Но и в аптеките препоръчват какво ли не. Прегръщам те, мила!  Hug

Гигова, вчера готвих пържоли на фурна с гъби, бяло вино и сметана. Страхотни станаха.
 Правих и пипер бюрек.
 Днес в гювеча съм метнала домашно пиле на порции, едри парчета лук, моркови, гъби, чесън, картофи на едро, подправки и бяло вино. Ухае страхотно вече, усеща се, дано да е и вкусно.

Кажи ти какво измисли, да крада идеЙ за през седмицата. Mr. Green

Лофче, а за себе си какво купи от Турция? Мерак ми е да отида там за ден два.

Чела съм "Скандалът Модилиани" и ми хареса. Но тези дебелите книги на Фолет не съм ги чела.  Имаме ги в библиотеката, но не ги вземам, да не би да не ми потръгнат и да се чудя какво да правя. Ама пък такива хубави отзиви съм чела, все ме съблазняват.

Имам нови 7-8 книги от библиотеката, коя по-напред да чета, не знам. Еднакво привлекателни са ми.

Хайде, до после!  Hug

# 643
  • Ямбол
Честит Рожден ден на патеричка, Ленинка! Бъди здрава, щастлива и безкрайно обичана!

Деси, поздравления! Успех ти желая  Hug
Гани, болката в кръста е ужасна! Дано минава бързо  Praynig
Нели, гювечът звучи прекрасно. Ще пробвам и аз  Embarassed
Вчера по-малко, но днес духа ужасно много и мисля да се посветя следобяд на четене. Отдавна не съм го правила, че напоследък отново „съм яхнала метлата“. Преди Коледа имаме най-най-много работа и почти нямам почивен ден, а и вечер се прибирам късно

# 644
ДУ в този топъл, слънчев и страшно духовит неделен ден Crazy

Честит празник - за вчера! Светли, щастливи и здрави да са семействата и домовете ви!!! Hug bouquet

Сядам с кафенце за малко, че после имам да бъркам неприлично шоколадов сладкиш  chef
Последните два дни са ми пълни с гости и срещи. Мечтая да се заключим с ММ два дена у дома, да изключим телефоните и просто да си стоим ей така Heart Eyes
Отивам да ви нагледам какви сте ги вършили петък и събота Hug
Зоринце, за теб гигантска прегръдка и много положителна енергия изпращам  Praynig Hug Heart Eyes
Деси, честит елек Peace Много топличък изглежда Hug Честито и за работата Peace Hug
Маришко, бисквитки?  Mr. Green Peace Hug И май не съм твое другарче  Thinking Иска ми се да мога и аз да напиша такъв хубав жокер за моето другарче  Blush
Сестра и После още не съм ги чела. В първите игри постоянно бяха в списъците ми и постоянно ме разубеждавахте да са там, защото някой ще ми ги изпрати. Сега остава да намеря време да ги заема от някой  Crazy Първо ще ги търся в библиотеката обаче Peace
Слив, за семейни игри аз обичам Пъзели, Скрабъл, Монополи, Домино, Табла  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, Сантасе, Белот, Не се сърди човече ... тези май са достатъчни  Peace На мен книгата ми беше леко хмммм наивна мисля е думата. Не е много моя, но си я изчетох де Peace
Кали, много евтин подарък си ми избрала. Какви са тези 130 лева  Thinking Венка, ми избираше подаръци от 500 лева нагоре Joy Как мина РД? Татко как е?
Аз съм си начертала план за действие с подаръка на другарчето. Тези дни, ако имаме време с ММ, ще купя всичко. Ако не, когато го изпратя, първите ден-два с това ще се разсейвам  Peace Другарче, търпеливо ли си? Или си като мен  Mr. Green Още малко и ще те оподаря  Hug А аз все още не се разпознавам 100% никъде, но дебна някой да се издаде  Flutter
Лоф, какво си купи от Одрин? А за мен  Mr. Green Hug
Нелко, и аз харесвам Хеликон ... но в Бургас Peace При нас е малка книжарничка, по-скоро щанд, сбутан между касите на Пикадили и още една малка "будка" за плащане на сметки май беше  newsm78 На всичкото отгоре е на изхода на града, доста далеч от всичко. Трябва да запаля колата, да карам 5-6км и да се набутам между 3 рафта книги  Crossing Arms Ако я бяха направили като Сиелата - на по-централно място, голяма, заредена книжарница ... ехей! Пък и щяха да са си достойна конкуренция. Явно ние не сме им ценен "таргет"  Crossing Arms
Аз имам чувството, че много съм писала за скромната  Mr. Green си особа. И сега не знам да се представям ли за пореден път или да си мълча newsm78 Ако някой иска, да подшушне. Ще се похваля с две-три изречения  Mr. Green Blush Peace Hug
Мариетко, много ме радва ентусиазма ти в шофирането. Така трябва - смело, с хъс и с разум  Peace Коя книжка ми избра  Whistling
ГигHeart Eyes
Наричка, здрава ли си? Hug
ДевHug
Лени, честит да ти е рождения ден!!!  bouquet bouquet bouquet Как така на 29 newsm78 Тук всички сме на по 22 + - някой друг месец  Mr. Green Hug Здрава и честита да си!
Авлига, твоя жокер не се броЙ. Тук всички са прекрасни по всички възможни направления и измерения. Аз естествено съм най-  Mr. Green Joy Joy Joy Joy Joy
Някой да пусне жокер с бебета, че да стесним кръга максимално  Mr. Green
Това за неомъжените Марии и аз не го знаех  Thinking
Камич, и аз не съм на ти с опаковките, но се старая максимално Blush Фикус била уморила - аматьорка hahaha Някой друг да е уморявал кактус, а два кактуса?  ooooh! Blush
Тити, аз имах едно 100%-ово предположение и .... забравих за кого и какво беше  Mr. Green Ама вече ще си казвам всичко, да видим колко ме бива  Flutter
Рейни, ти нямаш нужда от скъпи дрехи и козметика. Прекрасна си такава  Heart Eyes Щом другарчето ти е с две леви - АЗ СЪМ!  Mr. Green Hug Отивам да търся здрав, як момък с връзка български чесън под ръка  Joy
Ели, пиши кога пак да стискаме палци за мама  Hug
Еви, значи може да съм твое другарче. Столичанки ги познаваш, оставаме тези от провинцията  Party
И аз в хор с Нелка - Мимка, спрете се малко, потопихте половин Гърция Joy Joy Joy Шегата настрана - как сте? Hug
Гани, как си?  Hug На работа коментираха за някакъв мехлем Спасател, ама не знам дали ще ти помогне. Прочети в нета за него или питай в аптеката  Peace
Гиг, аз онзи ден правих котлети с мащерка и бира на фурна и салатка. Вчера на две гостита бяхме, днес пак. Та идеЙ в момента нямам  newsm78
Мария Ч., приятна почивка  Hug

Докато ви изчета, забърках и изпекох сладкиша. И вече не е ДУ, ами ДД  Mr. Green
Хубав следобед на всички. Пратете по една хубава мислА следващите дни за нашето ново семейство. Чакам нещо мечтано да ни се случи, а добрата енергия на сектата винаги помага   Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Прегръщам всички и до скоро  Hug Heart Eyes

ПП Съвсем сама съм тук. Всички ли сте на неделна софра Grinning Ние пък ще поемем към единия моУ - има празник на хляба Simple Smile Чао ви!

Общи условия

Активация на акаунт