Машина за хляб:да или не

• 11 052
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Рая,
дай някоя рецепта за кекс с мая, моля!
А за брашната Техра - аз съм доволна. То и на купешкия хляб слагат подобрители. Може би си права - нали затова е цялото упражнение - да се храним по-здравословно.
За цените - в Метро са ниски, но в Била много ги вдигнаха (информацията ми е от днес).

Избирай на воля :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722

Внимавай за колко грама са рецептите. Ако са за 2 либри (унции), а машината ти е за 750 грама хляб,трябва да увеличиш малко количествата. Между другото, като е по-малко тестото се изпича до по-тъмно.

Техрата е от 1,20 до към 2 лева за килограм. Нормалното брашно е 47-49 стотинки.

# 31
Доста обемиста и трябва да намериш удобно място (мноого удобно на плота, на койото готвиш)

Ей тази точка е много важна. Аз отначало много и се радвах на моята, но понеже нямам място в кухнята я държа в килера и много рядко я вадя.

# 32
Благодаря Рая! Hug
А за цените на Техра - така е. Днес в Била брашното за казунака беше 1,99!?!?
Но на мене така ми е по-лесно.

# 33
Рая,
дай някоя рецепта за кекс с мая, моля!
А за брашната Техра - аз съм доволна. То и на купешкия хляб слагат подобрители. Може би си права - нали затова е цялото упражнение - да се храним по-здравословно.
За цените - в Метро са ниски, но в Била много ги вдигнаха (информацията ми е от днес).

Избирай на воля :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722

Внимавай за колко грама са рецептите. Ако са за 2 либри (унции), а машината ти е за 750 грама хляб,трябва да увеличиш малко количествата. Между другото, като е по-малко тестото се изпича до по-тъмно.

Техрата е от 1,20 до към 2 лева за килограм. Нормалното брашно е 47-49 стотинки.

Благодаря!
Някои от тези рецепти съм гледала преди доста време, но само за хляб - даже съм ги принтирала. Но тогава все още не бях на "ти" с машината. Освен това, на някои рецепти пише номера на програмата, а те не съвпадат с номерацията на моята. Но вече съм ориентирана и ще мога да ги използвам.

# 34
аз съм за с две ръце и ходила. правя тесто за пица, мекици, кифли, козунак, хляб.....
много полезен уред Peace

Същото. Всичко правя в нея!

# 35
  • София
Мъжът ми беше много скептично настроен. Той е от хората, които без месо не сядат на масата, да има пърженко, мазничко, абе... забрави ги здравословностите. Купихме от Хит - Шнайдер за 65 лв., но отдавна ги няма. 12 програми, 3 степени на препичане, отложен старт 12 часа, една бъркалка. Борих се един месец да го убеждавам и ниската цена победи в случая. Сега правим веднъж бял хляб, веднъж - черен и мъжът ми ги яде и двата и е много доволен от покупката. Каза, че по-вкусен черен хляб не е опитвал. За цената на хляба... Ами почти същата е според мен. Аз взимам мая за 27 ст. пакетчето (ХИТ, "Лю Сафр", от "Йоткер нещо не съм доволна"), но то стига за 2-3 хляба. Не купувам брашна дето набухвали сами, готови смески. Най-обикновено брашно, а за черния хлаб - черно и пълнозърнесто (веднъж ръжено, веднъж пшенично). 3те часа работа на машината включват доста време за почивка на бъркалката и втасване, а тогава ток практически не се хаби. Най-големият плюс определено е отложения старт - сутрин в 7 къщата ухае вълшебно, а хората, които са влизали при това ухание (е, не в 7 сутринта Wink) сега издирват къде да си купят машинка.
С една дума - горещо препоръчвам!

# 36
  • в Tara
А би ли ми казала цената? Изглежда ми компактна... Хареса ми. Аз също отдавна искам да ядем само домашен хляб  Peace
ами цената й  миналата година беше около 130 евро, сега сигурно е доста по-малко Grinning

# 37
  • Sofia
Е, при мен чуденката отпадна момичета Simple Smile.
Да се похваля - току що се прибираме с новозакупеното ФИФче срещу скромната сума от 55 лв, с всичките му екстри, който Рая описа и това.
Много съм щастлива, като произведа нещо Rolling Eyes , ще се похваля/оплача.
Сега отивам да наблегна на темата с рецептите( Благодарности за нея !), а да видим и с бутоните и програмирането как ще се справя, че както вече стана на въпрос - упътването( на български) не върши работа Thinking.

# 38
Е, при мен чуденката отпадна момичета Simple Smile.
Да се похваля - току що се прибираме с новозакупеното ФИФче срещу скромната сума от 55 лв, с всичките му екстри, който Рая описа и това.
Много съм щастлива, като произведа нещо Rolling Eyes , ще се похваля/оплача.
Сега отивам да наблегна на темата с рецептите( Благодарности за нея !), а да видим и с бутоните и програмирането как ще се справя, че както вече стана на въпрос - упътването( на български) не върши работа Thinking.
Чеситито!  Peace Много вкусен хляб да правиш Wink
А откъде си я взе? Аз днес гледах в Технополис по 145 лв  ooooh!

# 39
  • Sofia
Благодаря !
Моята FIF е от търговския център на Захарна фабрика.
Забравих да спомена , че е с 1 година гаранция  и си имам и кукичката за ваденето на бъркалките Sunglasses .

# 40
Благодаря !
Моята FIF е от търговския център на Захарна фабрика.
Забравих да спомена , че е с 1 година гаранция  и си имам и кукичката за ваденето на бъркалките Sunglasses .
Може утре да се пробвам да отида там    bouquet
Хайде, похвали се  как е станал хляба Simple Smile

# 41
  • Sofia
Девойки, севтосах пекарната, много съм доволна и щастлива !
Благодарности отново на Рая Heart Eyes , без своевременната и' , компетентна помощ, не зная как щях да се справя със сбърканото упътване  ooooh! .
Та ето и севтето  Sunglasses . Черпя ви!

# 42
  • София
Браво. Чудесно изглежда. Сигурна съм, че е и много вкусно.

# 43
Морена, мога ли да те помоля да пуснеш снимка на хлебопечката, която си закупила? А, някоя от мамите може ли да ми каже освен в магазините в Сф, дали може и в други магазини в страната да се закупи такава хлебопекарна???

# 44
  • Sofia
 Simple Smile Заповядай мамо Венци!

Общи условия

Активация на акаунт