Математически турнири - 36

• 127 918
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Прощавай, не съм се изразила ясно - имах предвид "на руски" под "оригиналния".[/color]
Аз имах предвид същото.

покажи къде изрично е написано, че включва и собствениците.  Tired

В българския превод няма такова указание, руският вариант на условието е много по-добър.

Само да допълня, че на страницата на състезанието пише, че решенията ще бъдат публикувани в сряда, след приключване на състезанието във всички страни и региони.

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 10:04 от Анонимен

# 406
  • София
Прощавай, не съм се изразила ясно - имах предвид "на руски" под "оригиналния".[/color]
Аз имах предвид същото.

Видях - но късно. Извинявай.

# 407
  • София
Руския вариант е бил на гърба на бг. Казали са им там да гредат чертежа на 2 задача. Бълдарският бил разместен. Тук показания е от другаде. Малката твърди че при нея превода бил яке, не жилетка.

# 408
Излезе официално информация за Европейското кенгуро. (На страницата на СБМ). Сега остава и училището да пропагандира състезанието сред децата, за да се домакинства и при нас. Знае ли някой дали част от таксата за участие остава в полза на съответното училище? Не го намирам черно на бяло. Понякога разбирам директорите, че не им се занимава, но пък и ако ги научим само да се " гордеят" с добрите постижения- и така не става....

# 409
А българския вариант за другите класове дали го има някъде вече.

# 410
Излезе официално информация за Европейското кенгуро. (На страницата на СБМ). Сега остава и училището да пропагандира състезанието сред децата, за да се домакинства и при нас.
При нас категорично отказват да го провеждат, а сме едно от училищата с най-много ученици в София... Обикновено обикалям кварталните училища и се примолвам да ни запишат. За сега ми се получава Simple Smile. Ако не намерите къде може на 16.03 да се разходите до 1-во училище, от там ще Ви разпределят. А ако сте от Младост - 125-то е решение.

В сайта е записано: "Съгласно Заповед № 09 – 1418/ 02.10.2015 г. на МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО националният кръг на международното математическото състезание „Европейско кенгуру” ще се проведе на 04.06.2016 г. а областният кръг ще се проведе на 19 март 2016 г. (събота) от 11 часа и е с продължителност 75 минути."
Това го разбирам, че миналогодишният правилник за НМС е отпаднал и минаваме на старото правило. Жалко, че само едно състезание ще е определящо.

# 411
Решения на задачите от Московската олимпиада за малки ученици ( на руски език):

Първи клас
Втори клас
Трети клас
Четвърти клас

И задачите на български език:

Първи клас
Втори клас
Трети клас
Четвърти клас

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 10:49 от Анонимен

# 412
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря, Дидева  Hug

видяхме някои от грешките, сега да видим решенията  Laughing

# 413
# 414
Здравейте,
Има ли спомен някое детенце, дали на шеста задача за първи клас на Московската олимпиада е имало рисунката. Моят син твърди че я е нямало.

Дъщеря ми, която се яви на състезанието в ДАНИС от 10 ч. - също. А виждам, че без чертежа не става ясно кой е нарисувал първи фигура.  newsm78

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 12:02 от kukuvi4e

# 415
Да така е не става ясно. От МГ Ямбол ми отговориха, че е имало чертеж.

# 416
Пет мнения по-назад съм дала линк към условията на български език.  Може да проверите дали има или няма чертеж.

# 417
Смятам,че наистина не е имало чертеж. Както се прибра и каза,че тази задача най- много го е затруднила. Не могъл да разбере реда на рисуване на фигури. Дори седма задача, която носи най-много точки не го е затруднила.

# 418
Пет мнения по-назад съм дала линк към условията на български език.  Може да проверите дали има или няма чертеж.

Аз не съм редовен участник, затова бих искала да попитам Вие представител на организаторите ли сте? Откъде разполагате с условията на български език? ? Аз не ги намерих нито на официалния сайт на олимпиадата, нито на сайта на МГ Ямбол.
Моят син също е 1 клас и участва в това състезание. След като му показах условията, които вие сте линкнали той също каза, че картинката към задача 6 е липсвала в условията, които са му били предоставени на състезанието. Вчера сутринта писахме имейл до МГ Ямбол по този въпрос, но отговор все още няма.

# 419
Аз не съм редовен участник, затова бих искала да попитам Вие представител на организаторите ли сте? Откъде разполагате с условията на български език? ? Аз не ги намерих нито на официалния сайт на олимпиадата, нито на сайта на МГ Ямбол.
На първия въпрос - не, не съм.
На втория въпрос - има ги на поне две места в мрежата.
Тук и тук.

Скрит текст:
Върнах се назад в темата. И открих това.

Здравейте,
Има ли спомен някое детенце, дали на шеста задача за първи клас на Московската олимпиада е имало рисунката. Моят син твърди че я е нямало.

Дъщеря ми, която се яви на състезанието в ДАНИС от 10 ч. - също. А виждам, че без чертежа не става ясно кой е нарисувал първи фигура.  newsm78
liliavelcheva и  hannissima, ако става въпрос за същото място, може би е добре да се обърнете към ДАНИС.

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 12:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт