КРУИЗИ /тема 7/

• 117 894
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • Плевен
Здравейте,  следя темата и имам някой въпроси, дано не се повтарям.

През месец април сме на круиз с MSC Armonia с маршрут:
Генуа -отплаване 18:00
Аячо-  8:00- 14:00
Палма де Майорка- 13:00- 23:50
Барселона-10:00-18:00
Марсилия-  9:00- 18:00
 Необходимо ли е да вземаме някакъв транспорт от пристанището на тези градове?
Приемам и предложения каква програма да си организираме според времето с което разполагаме за престой.
Предварително благодаря Simple Smile
Здравейте! И ние пътуваме по този маршрут на 6 април. Ако има и други хора от тук ще се радвам да се запознаем предварително!
Ще се радвам ако някой, ходил по маршрута, сподели по няколко думи за отделните пристанища. В Марсилия разбрах, че е огромно пристанището и трябва да измислим някакъв транспорт до града. Какво си заслужава да се види.
Къде мислите, че е оправдано да се хваща такъв хоп он, хоп офф автобус?
Някой ходил ли е в центъра за костенурки на Корсика и в аквариумите в Палма и какви са отзивите?
Благодаря за отговорите?

# 166
Здравей Anyto, значи сме на един кораб.

# 167
  • София
Здравейте на всички и поздрави от Мартиника!

Вчеря слязохме от круиза, но имаме още няколко дни на острова, та най-после стигнах до интернет  Joy

Круиза е страхотен, изкарахме си страхотно, изобщо - всико е страхотно.

За алкохола - абсолютно никакъв проблем за внасяне. Почти на всяко пристанище внасяхме наново. Купувахме от duty free-то на брега, цените са много добри. След магазина минаваш през скенерите - бутилките ги минавахме направо в плика от магазина, нищо никой не ти казва. След скенерите, ги прибирахме в чантите. Скенера на кораба пак никой нищо. Един път само момчето на долния скерен ни каза, да оставим алкохола на колегата му по-нагоре. Казахме добре и просто го подминахме. Изобщо не се притеснявайте, просто не прекалявайте  Wink

В Гваделупе взехме рент-а-кар. 60 евро за деня. Като излизаш от пристанището, само напред, на булеварда се тръгва вляво, после отново вляво на бариерата и си там. Има много хора, просто следвайте тълпата  Wink Ако питате такситата къде е рент-а-кара, ще ви кажат, че няма наоколо, чааак на летището и ще предложат да ви закарат. На паркинга има около 8 отделни агенции. Херц за скъпи, ние взехме Toto location. Отидохме до зоопарка, страхотен е. Въжените мостове бяха голяма атракция. Имаш усещането, че наистина си в джунглата. Ходихме до Maison du Cacao, но беше затворено в неделя. После до музея на кафето - нищо особено, но поне беше отворено. Искахме да ни остане време и за плаж, затова пропуснахме Maison du caffee, че не беше ясно и тя дали работи в неделя, а отклонението от пътя беше солидно. За мен лично аквариумът не си заслужава изобщо - малко морени, една баракуда, три пясъчни акули, лангусти и още не повече от 30 морски обитатели. Беден избор - за 11 евро не си струва. После отидохме на Saint Anne плажът - много претъпкан, не ме впечатли особено. За следващ път ще търся нещо друго. Като цяло, осторъвт не ми хареса особено.

St. Maarten - вече е писано за водните таксита и бусчетата до града. На отиване взехме бусчета, на връщане - пеша. Пътят е много приятен, препоръчвам да го използвате, ако не е много жега. Имахме невероятният късмет да сме единствен кораб в пристанището и цените на всичко удариха дъното. Спазарихме си 2 шезлонга и чадър за 10 долара на Great bay, джетове - 35 долара за 35 минути. Пясъкът е супер ситен и бял.  После си взехме маршрутките до Махо за 1.5 долара на човек, но имаше огромно задръстване и изпуснахме големите самолети, които искахме да видим. Иначе видяхме доста по-малки и един среден, но бързо омръзва и се върнахме обратно. В 4ч вече са прибрани и шезлонги и всичко - било слабо, нямало смисъл да работят, ни обясниха  newsm78 Вечеряхме в един ресторант на крайбрежната улица - стархотни морски деликатеси - ядохме скариди, риба, октопод, калмари.. Излезе по 25 долара на човек, заедно с пиенето. Горещо препоръчвам!

Британски Вирджински Острови - за 8 долара в посока отидохме до Cane Garden bay - нищо особено. Заслужава си само заради гледките по пътя. Изкарахме 4 часа и обратно към кораба. Следващ път бих отишла на друг плаж или поне да се гмуркам. То друго няма какво да се прави.

Доминиканска република - никой няма да изненадам - отидохме на Саона. Много е писано вече, само да кажа, че и на мен ми хареса. Взехме си кокосово олио по 5 долара за шише - навсякъде другаде е много по-скъпо. Пихме и пина колада от издълбан Ананас - по 7 долара. Много беше вкусно, пак препоръчвам. Лангустите са хубави, не си купувайте рапани - в Мартиника ги има безплатно навсякъде. На връщане минахме през фабрика за пури - цените са много добри. Може да си купувате и единични бройки. Ароматизираните пуретки най-много му харесаха на мъжа ми. Гледайте, като купувате, да не са много черни пурите, че иначе са много тежки и почти не стават за пушене.

St. Kitts - Ходихме до Romney Maynor, където е роден пра пра пра дядото на Jefferson, третият президент на САЩ. Много хубави градини има, но иначе е просто магазин за ръчно нарисувани платове и всякакви производни. Barrington си заслужава - очаквах го Джони Деп всеки момент да се появи отнякъде. Имаше хубави места за панорамни снимки, видяхме кварталите на богатите. И завършихме на плаж. Островът е пълен с маймуни, французите са ги донесли с тях. Имат толкова много, че вече се превръщат в напаст.

Антигуа и Барбуда - много ми хареса този остров. Изключително автентичен. Накупихме си много неща от пазара. Нмерихме автобусната станция и се возихме с градския транспорт - 1.5 долара на човек, отново. Отидохме до Nelson's Dockyard - пак нищо особено. Вместо да реставрират старинните сгради са ги превърнали в магазини и хотели. Само къщата не Nelson е музей, но аз се разочаровах от облика на останалите. Иначе не е бил лесен животът на войниците - плащали са им много малко пари, останалото - в ром. Нищо чудно, че са били постоянно пияни. Медицината по онова време е като от филм на ужасите - колкото по-мръсна и кървава била престилката не лекаря, толкова по-добър се считало, че е той. Пътят до болницата е бил еднопосочен. После си взехме такси, за да спестим време и минахме по Fig Tree drive - много красиво. Взе ни по 7 долара на човек. Спряхме на магазинче за плодове - нарязаха ни манго, папая и от техният местен сорт черен ананас - много вкусни бяха. Останалата част от деня прекарахме на Valley Church beach. Много и хубав плажът, но Антигуа има и други много хубави и аз лично мисля, че можеше да намерим и по-добър. Ставаше дълбоко на 1 метър от брега и просто губиш дъно. Пясакът беше по-едър, а търговците едва не се сбиха за нас. Но като откажеш на всеки по 2 пъти, след 1 час вече те оставят на мира да се печеш. Пак карахме джетове, цената беше същата. Като минавахме с таксите покрай Darkwood видяхме, че имат голям надуваем град във водата - според мен би си заслужавало повече. Освен това имаше малък риф до брега - сигурно има живот там. Така че, следващия път - там. От пристанището тръгва ферибот за Барбуда - много се изкуших да се метна там. Отнема час и половина и има някакъв легендарен плаж с розов пясък. Гледах, гледах обаче снимки от интернет и нищо розово не видях. Остава за следващ път Wink

За Мартиника ще пиша тези дни, те първа ще разглеждаме!

Относно Зика - комари почти няма, само вечер излизат и ако си напръскан добре, не те закачат.

Поздрави на всички!

# 168
Привет! Нqкой резервирал ли е през сайта fersinaviaggi.it? Има го на 1-ва страница. Не ми разрешава да мина към следваща стъпка без попълнен Codice Fiscale. Ще се радвам ако се включите със съвет bouquet

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 18:09 от milena12345

# 169
  • sofia
Момичета, за да не давате по 15€ за шатъл в Марсилия, потърсете къде съм писала многократно как да стигнете с метро до Града и какво има за гледане. Писано е след Великден 201
Фийл дъ ръш - прибира ли ти се вече? Поздрави

# 170
Привет! Нqкой резервирал ли е през сайта fersinaviaggi.it? Има го на 1-ва страница. Не ми разрешава да мина към следваща стъпка без попълнен Codice Fiscale. Ще се радвам ако се включите със съвет bouquet

Справих се. Надявам се сайта да е читав Praynig

# 171
  • sofia
Здравейте, надявам се, че ще имате търпение да помагате и на мен - напълно зелена и неопитна мореплавателка  Wink От известно време съм се размечтала да направим круиз до северните части на  Европа, но да бъде по такова време, че да има шанс да видим Северното сияние. Въпросът е има ли въобще такива круизи, кога са и кой ги прави? Другият ми въпрос - дали си заслужават? Гледам, че повечето от вас ходят по топли места, през светлите, слънчеви месеци на годината и мога да си представя защо  Heart Eyes Предполагам обаче, че и по-мразовитите и мрачни места имат своето очарование, но дали си струва да се ходи до там с круиз през зимните дни, или да обиколя фиордите на кораб през лятото, а пък отделно (друг път) да ходя да си дебна Сиянието по суша - какво е вашето мнение?
Това е отправната точка на въпросите ми, после ще следват още  Flutter

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 16:12 от pasta

# 172
pasta Северното сияние се наблюдава от края на септември до към средата на март (в зависимост къде точно си), а по това време няма круизи в Скандинавия заради другите метеорологични условия, така че няма как да го съчетаеш. Фиордите са едно пътуване, аурора бореалис ще трябва да е друго Wink

rosilena Люба вече ти е написала за Марсилия, на кратко за останалите: в Палма де Майорка може да се стигне пеш до центъра, но има ходене. Иначе Hop On Hop Off автобуса също спира на морската гара, но и до там може да е дълго, зависи къде е акостирал корабът. Шатълът от кораба до центъра струва 12,90 евро за възрастен, така че имате няколко опции. В Барселона е по същия начин - или шатъл от кораба, или се качвате на автобуса от терминала до Las Ramblas и от там тръгвате пеш. В Палма времето е много, миналата година бяхме с такъв престой, разгледахме първо катедралата, пихме кафе, после се качихме на Hop On Hop Off автобуса, спряхме да разгледаме Pueblo Espanhol и после пак на крайбрежната. В Барселона предишния път имахме малко време и стигна само за Las Ramblas и Sagrada Famiglia, тази година смятам да ползваме Hop On Hop Off автобуса и там и да отидем до Park Guell. В Аячо не съм била, но съм го гледала във връзка с круизи и пристанището е на пешеходно разстояние от центъра, там няма да ви трябва транспорт.

# 173
 Rosi Vladova, никой не може да каже кога е най-доброто време за резервиране на круиз. На last minute излизат понякога добри предложения (намаление на круизи до 50% и повече), но тогава намирането на евтини самолетни билети е много трудно или невъзможно... И обратно ако резервираш круиза по-рано е малко по-скъп, но пък може да намериш по-евтини самолетни билети.... Също така избора на начално пристанище е важен за по-евтини полети с нискобюджетни авиокомпании и по-евтини трансфери до кораба.... Ако държите на точно определен маршрут или кораб, не може да се разчита на last minute или други промоции в последния момент... Понякога евтините кабини свършват първи и остават по-скъпите незапълнени кабини... Така че всичко е много относително, донякъде и въпрос на късмет или дълго ровене и търсене на изгодни оферти... Приели сме, че круиз около 100 евро на ден на човек е скъп круиз, под 50 евро е изгоден круиз. Но някои круизи държат цена и никога не падат... Peace
За офертите, които си показала са подобни маршрутите им, но цените са много различни... NCL и Royal Caribbean са скъпи компании и круизите им са на доста по-високи цени... Тук по-добре да търсите last minute ако излезе... MSC и Costa cruises са "по-народни" компании и имат по-евтини круизи.... Mr. Green

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 20:47 от lunna pateka

# 174
  • София
Здравейте, вече мога да се похваля и с мини круизче на Женевското езеро !!!

Здравейте на всички и поздрави от Мартиника!
-------
--------
Поздрави на всички!

feel_the_rush    Страхотно.....

Привет!
Има ли някой, който е пътувал с кола до Генуа/Савона?
Нашата е на газ, но ме интересува колко пари горе-долу ще излезне пътуването (такси, паркинга в Савона)
Благодаря bouquet

Anisunshine

И то много пъти до всички точки на Италия, откъдето тръгват круизи.
За тол таксите много пъти съм писала. За най-лесно в Италия да се изчисляват 6 евро на 100 км.
Ето ТУК
последно съм написала подробно до Венеция, към следващите точки по същата схема.
Паркинга в Савона струваше 10-12 евро/ден.

Здравейте!
От скоро започнах да преглеждам какви круизи има за Западното Средиземноморие и мечтата ми е тази година да направя моя първи круиз.............
...................
Предварително ви благодаря

Rosi Vladova

И lunna pateka е казала за какво става въпрос….
Тръгването от Барселона излиза по-скъпо отколкото от Италия.
Избраните круизи са хубави, приличат си по маршрут, а последния е бузумно скъп/изключвам го/.
Не се подлъгвай по съвсем нови кораби, не си струва заради цената.
От другите, най-добър е на Fantasia, разчупен и малко различен.
И при него е най-вероятно да се уцели добра цена. Заради повечето дати.
Скрит текст:
2016 27 април; 04, 11, 18, 25 май; 01, 08, 15, 22, 29 юни; 06, 13, 20, 27 юли; 03, 10, 17, 24, 31 август; 07, 14, 21, 28 септември; 05, 12, 19, 26 октомври; 02 ноември;
Също може да се избере дата с най-ниска цена за полети.
За Last minute оферти писах малко по-назад, ще има, но по-малко от предишни години.
За круиз през май, вече е време за резервация, ако трябва да е сигурно. Ако не се държи на даден круиз може да се чака още.
За самолетния билет, относно май месец, почти същото.
Прегледай датите като ги съчетаваш с полетите.
Ако цената за полета е изключително висока, не те съветвам да го правиш от Барселона, има и много други варианти.

Здравейте, надявам се, че ще имате търпение да помагате и на мен - напълно зелена и неопитна мореплавателка  Wink От известно време съм се размечтала да направим круиз до северните части на  Европа, но да бъде по такова време, че да има шанс да видим Северното сияние. Въпросът е има ли въобще такива круизи, кога са и кой ги прави? Другият ми въпрос - дали си заслужават? Гледам, че повечето от вас ходят по топли места, през светлите, слънчеви месеци на годината и мога да си представя защо  Heart Eyes Предполагам обаче, че и по-мразовитите и мрачни места имат своето очарование, но дали си струва да се ходи до там с круиз през зимните дни, или да обиколя фиордите на кораб през лятото, а пък отделно (друг път) да ходя да си дебна Сиянието по суша - какво е вашето мнение?
Това е отправната точка на въпросите ми, после ще следват още  Flutter

Pasta

Aurora Borealis - Северно/полярно/ сияние

Поддържам мнението на sereiadomar, фиорди и сияние да се разделят при положение, че круиза е само с един ден престой, откъдето може де се види сиянието.
Но това не означава, че няма и круизен вариант, който всъщност аз много харесвам.

Ако говорим за норвежки фиорди и сияние, круизи има…
Най-добрият вариант да видите тази красота в Норвегия, това е точно сега февруари и март.
През това време Hurtigruten https://www.hurtigruten.us/
не спират своите круизи, даже напротив.
Като тръгването е най-вече от Bergen. Круизите са кратки и дълги, което има значение.

С какво трябва да се съобразим заради сиянието.
Круиза трябва да има точка на спиране Alta или Tromso, тоест на север.
Най-добрият вариант е и двете пристанища.
Много е важно възможността да видим сиянието, да не е само една.
Защото може да се върнете без да сте го видели…
Трябва да имате вероятност за повече опити. Времето е от голямо значение, както и начина как да го направите.
Вероятност да видите сиянието от кораба има, но не винаги.
При този вариант круизите на Hurtigruten са както подходящи, така и не.
Те няма да ви чакат вие да успеете да видите сиянието, ако нямате късмет.

И веднага давам един круиз, който е рядък, но с най-големи възможности.

Thu   Feb   25   London (Southampton), England      4:30pm
Fri   Feb   26   At Sea      
Sat   Feb   27   Stavanger, Norway   9:00am   5:00pm
Sun   Feb   28   At Sea      
Mon   Feb   29   Tromso, Norway   Noon   
Tue   Mar   1   Tromso, Norway      3:30am
Tue   Mar   1   Alta, Norway   Noon   
Wed   Mar   2   Alta, Norway      
Thu   Mar   3   Alta, Norway      3:30am
Fri   Mar   4   At Sea      
Sat   Mar   5   Flam, Norway   8:00am   6:00pm
Sun   Mar   6   At Sea      
Mon   Mar   7   At Sea      
Tue   Mar   8   London (Southampton), England   6:30am

Първо, тръгва от Лондон/ Southampton/, което го прави удобен с евтин полет от София.
И второ вижте колко възможност ви дава да видите сиянието, цели
2 точки с право на повече опити.
Отделно пълно съчетание с фиордите, относно Stavanger и Flam.
Тоест това е идеалния круиз за тези цели.

Да видим цената и компанията.
Точно този, за който вече е късно, струва около 1350 евро.
Което за 12 дни и високите такси в района е добра цена, такива цени има примерно за 7 дни.
Този круиз се прави от P&O Cruises с кораба Oriana.
Корабът не е нов/осветен от кралица Елизабет 1995г./, но това не го прави лош. Въпреки, че е доста остарял, той е най-бързия кораб на компанията.
Този круиз вече може да го отпишем, твърде късно е, но от 8-03-2016 той ще се повтори със съвсем малка промяна/вместо Flam е Andalsnes/, като цената е още по-добра 1030 евро/направо не е за изпускане/.

Това, което трябва да знаете, че най-добре на едно от местата да се доверите на специализирана агенция, която ще ви заведе до място, от което да видите тази невероятна красота.
Те се координират с метеорологични станции, къде и кога са най-добрите варианти.
Това ще ви струва допълнително, но гаранцията е най-голяма, поне 80-90 %.
За Alta, това е http://www.glodexplorer.no/jakten-pa-nordlyset/.
За Tromso http://arcticholidays.org/northern-lights-norway
Това ще ви струва около 150 евро на човек, за едно търсене на сиянието в една нощ. Възможни са и повече нощи/2 или 3/.
Има възможност лично да бъдете с автомобил, като се плаща на кола, независимо колко човека са в нея, около 800 евро.
Имайте предвид, че това е сериозно предизвикателство относно времето/студа/, не го подценявайте.
Продължителност около 4-6 часа. Ако времето приключи, но още няма успех, но все пак има шанс, времето се удължава на същата цена по желание на групата.
В повечето случай агенцията ще се погрижи да сте добре екипирани/ термични дрехи, обувки, ръкавици, шапка, храна, напитки, факли и т.н./.
Възможното време е от средата на септември до средата на април.

Друга круизна компания, която се върти в района и през зимата е Cruise & Maritime Voyages, като с нея стигате и до Исландия и Шотландия.

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 22:33 от Bled

# 175
Привет мореплаватели,
 успешно се качихме и слезнахме от МСЦ Прециоза, само малко си изпуснахме полета за София и сме на летището в Рим😃, чакаме утрешния полет. Луда работа за 10 мин изпуснахме чекина и не успяхме да качим куфарите. На кораба се запознахме и с други българи, та в общи линии 6 човека сме на летище Фиумичино и чакаме.
Относно кораба малко съм разочарована от храната, очаквах малко по-високо качество. Обслужването- попаднахме на мързелива камериерка, която 5 дни не ни смени чаршафите. Има едни оранжеви кърпи за басейните е въория ден ги използвахме и  ги беше взела та до 5 тия не  ги получихме, докато не се обадихме на рецепция и от там ни казаха до 2 мин ще ги донесе камериерката. От 2 станаха на 32 мин. Пода поне от 3 дни преди да слезнем не ни беше почиствала стаята с прахосмукачка....бях в шок... Всяка вечер и сутрин оправеше леглото и банята и само до там.
Естествено накрая като слизахме се оплаках за тези неща, защото е недопустимо това за 5*  кораб.
Театъра, анимацията, партитата бяха страхотни Simple Smile
И така спирам до тук, че да поспим малко на летище Фиумичино 😃

# 176
  • sofia
Цитат
Фиордите са едно пътуване, аурора бореалис ще трябва да е друго
Ето така се решават дилемите  Wink Много ви благодаря, sereiadomar и Bled! Доверявам се изцяло на съвета ви и започвам да проучвам по-летните варианти на северняшките круизи .. Bled невероятна си! Информацията, която постна си я записвам защото не се отказвам, а само го отлагам  Grinning Наистина ще е предизвикателство гоненето на сиянието и студа, а нашето дете е сравнително малко (на 7) и мисля, че няма да съм спокойна с него на такъв вид пътешествие. Но пък северните дестинации определено ме влекат.
Като начало да се информирам - има ли голямо значение дали е вътрешна каюта или с изглед океан? Питам, тъй като в моите представи, през цялото време сме или на сушата или на разни забавления из кораба, в каютата само се прибираме вечер за спане и от тази гледна точка, няма голямо преимущество изгледа. Права ли съм в разсъжденията си или не е баш така?  Grinning  

# 177
  • sofia
Щастлива звезда, в колко ви беше полета и в колко пристигна кораба?
Това е ужасно неприятно, но пък ще ви остане спомен за винаги. С билетите какво стана?
Как мина нощта, аз съм изпускала свързващ полет в Париж, 8 ч на летището беше ужасно, но поне ми дадоха нов билет и не съм плащала, защото ласт минит са си високи цените.
Това, което споделяш за почистването ме учудва безкрайно, защо не се оплака още първия ден!
Аз нашия исках да си го взема за вкъщи.

Успех

# 178
Привет мореплаватели,
 успешно се качихме и слезнахме от МСЦ Прециоза, само малко си изпуснахме полета за София и сме на летището в Рим😃, чакаме утрешния полет. Луда работа за 10 мин изпуснахме чекина и не успяхме да качим куфарите. На кораба се запознахме и с други българи, та в общи линии 6 човека сме на летище Фиумичино и чакаме.
Относно кораба малко съм разочарована от храната, очаквах малко по-високо качество. Обслужването- попаднахме на мързелива камериерка, която 5 дни не ни смени чаршафите. Има едни оранжеви кърпи за басейните е въория ден ги използвахме и  ги беше взела та до 5 тия не  ги получихме, докато не се обадихме на рецепция и от там ни казаха до 2 мин ще ги донесе камериерката. От 2 станаха на 32 мин. Пода поне от 3 дни преди да слезнем не ни беше почиствала стаята с прахосмукачка....бях в шок... Всяка вечер и сутрин оправеше леглото и банята и само до там.
Естествено накрая като слизахме се оплаках за тези неща, защото е недопустимо това за 5*  кораб.
Театъра, анимацията, партитата бяха страхотни Simple Smile
И така спирам до тук, че да поспим малко на летище Фиумичино 😃

Кофти случка, но понякога стават и такива фалове. на мен храната на Прециоза ми хареса, както на Бюфета, така и в ресторанта, ние бяхме в Арабеск, но за обяд ходихме и в Златен рак. може би защото имаше повече морски дарове, а аз тях много ги харесвам. Анимацията наистина е хубава. Ние гледахме Пандора, Уондърленд, и пр. 

# 179

Аз нашия исках да си го взема за вкъщи.

Аз моя все още си го искам за вкъщи! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт