"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 20

• 53 338
  • 761
  •   1
Отговори
Тази тема е за всички, които имат съмнения, че може да са забременели. Моля, ограничавайте се само до задаването на конкретни въпроси. За споделяне на вълненията около забременяването потърсете двете отчетни теми в същия подфорум.

Полезна информация:

Тестовете за бременност дават най-коректни резултати, когато са направени навреме,а именно:
Кръвен тест (бета ЧХГ) – най-рано 11 дни след ДОКАЗАНА овулация
Уринарен тест – най-рано 12 дни след ДОКАЗАНА    овулация или на първият ден от закъснението.
Щом на уринарния тест се появи втора черта, колкото и бледа да е тя, теста е положителен

Във  въпроса си не пропускайте следната информация:
1) Дата на последната менструация и продължителност на месечния цикъл (от първи ден на менструацията до първия ден следващата менструация; за първи ден се счита денят с истинско кървене, а не само зацапване);
2) Метод на засичане на овулацията, ако има такъв;
3) Ден/дни с непротектиран полов акт (дни със съмнение за евентуално зачеване);
4) Лекарства, които биха имали някакво значение (прогестеронови препарати, противозачатъчни, Клостилбегит, Кломифен и др.)
5) Правени ли са хормонални изследвания и има ли отклонения при тях
Така ще бъдем максимално полезни.

Моля задавайте въпросите си тук, за да не се създават нови теми с еднакво или подобно съдържание.

Успех и се надявам да намерите отговор на въпросите си!

# 1
  • София
запис
Моника - графиката ти не се отваря

# 2
Възможно ли е на седмица от Прегнила,тестовете да отчитат от него ясна розова черта,сестрата каза,че се чистел за седмица,преди като са ми биели чертата след седмица едва се виждаше,...според вас имам ли повод за радост,мисля на 10 ден да  повторя теста...

# 3
  • София
пусни 2 поредни кръвни теста и ако се удвояват си бременна.
Прегнил 5000 се чисти за 10 дни

# 4
Здравейте имам въпрос, цикъла ми обикновенно беше 28 дни, но последните 3-4мес се удължи на 30-33 дни. Означава ли това,че уволацията ми е по-късна? С колко дни се измества. На лекар ли да отида тестове? Какво ще ме посъветвате. Благодаря

# 5
  • София
да, ознчачва че е много вероятно да е по-късно О.
Сигурно е между 15 и 19 ден, можеш да се пробваш с тестове, за да го уточниш

# 6
Брайда,а не мога ли след 3 дена да повтора теста и ако е пак положителен,да пусна кръвен...

# 7
edna_bulgarka, в другата тема пишеш, че са ти били Прегнил на 22. Поправи ме, ако греша, но това означава, че са минали 5 дни, а не една седмица, освен ако не я смяташ като работна седмица  Wink

# 8
edna_bulgarka, би прегнил преди най-много 5 дена, стига си лъгала в различните теми, тук хората наистина се борят за бебе!  #Cussing out

# 9
edna_bulgarka , искаш момичетата тук да те разбират и помагат , а не спираш да сменяш твърденията си ! Ако е истина , че са ти били Прегнил , изчакай и недей да преувеличаваш . Нека мине мунимум седмица и тогава действай , пусни два кръвни теста през 72 часа и дано видиш очаквания резултат  Peace

# 10
Аз броя  и петъка,затова е близо седмица..... и не лъжа за нищо,искам рожба повече от всичко на света,още сега ще ида на кръвен...

# 11
Ама от "близо седмица" до "минимум седмица" има известна разлика. Аз не мисля, че си измисляш или лъжеш, мисля, че се самозаблуждаваш, както ти изнася, защото си с детски акъл, а дете си тръгнала да правиш. Какво мислиш, че ще ти покаже кръвният тест на този етап? Вложи малко мисъл, не всичко, което хвърчи, се яде, и не всичко става така, както на теб много силно ти се иска да става. Колкото и силно да ти се иска, 5 дена не са 7, нито 10. Никой не може да те спре да си въобразяваш втора чертичка на всеки тест, но поне с нещата, за които се знае, че са така, можеш да се съобразяваш, колкото и да не ти изнася. Поне за да спестиш някой лев, ако не другото.

# 12
 Една българка и в други теми имаше конфликти с момичетата от форума.Всички ни друса нервата и хормоните,но имай малко търпение.И аз всеки ден си казвам,я заболяха ме гърдите или я,яде ми се люто,сигурно съм бременна.После ми разминава и си казвам,че нищо не е станало и започвам да търся диети.И всички се чудим и сме нетърпеливи,но в крайна сметка,ако е станало ще се разбере,рано или късно.Не бива да побъркваме момичетата,които ни дават съвети и ни помагат да се поуспокоим.Не забравяй,че не са и длъжни,но го правят от добра воля,защото знаят какво е.Мери си БТ по указания,прави тестове и ако нещо не ти е ясно попитай,посъветвай се,но не им губи времето и нервите.И аз искам някой да погледне на вълшебното кълбо и да ми каже бременна си,но уви,вълшебните кълба ги прибраха по времето на приватизацията  hahaha По-спокойно!

# 13
Искам да питам - моите тестове продължават да са само с бледа втора линия, днес е деня на Ц, вчера кръвния показа 32 единици, това не е ли малко... вече се чудя, щом бледите черти не стават наситени да не е станало нещо лошо Sad

# 14
  • София
Ива К. - щом си правила вчера кръвен, утре го повтори, ако се е удвоило, всичко е наред.
Бяхме обсъждали в миналата тема, че лично на мен примерно до 10 дни закъснение ми бяха все по-бледи чертите. Тестовете са едни хартийки, на които може да се вярва най-вече дали има или няма ЧХГ, а не как се развива бременността.
Утре направи пак кръвен в същата лаборатория и ще се разбере, а до тогава не се шашкай, успокой се, не мисли глупости, защото си бременна.
Може О да ти е била по-късно (освен ако не сте я доказали с лекар на ехограф) и за това, все още да са ниски нивата. Важното е да се удвоява и нагоре, а не какви са чертите Wink

Общи условия

Активация на акаунт