Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 41

• 73 208
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • Scotland
Здравейте,момичета! Скачам директно за феритина да пиша,после ще се представя и ще чета назад  Mr. Green Според Изабела Уенц,нормалните стойности са от 12 до 150,НО! поне 40 трябва да е,за да спре косопада ,ако има такъв,поне 70,за да расте нова коса,а за оптимална  тироидна функция да е между 90-110!!!

Иначе аз съм с Хашимото от почти 3 години,лекувам си го успешно с натурален хормон,добавки,диета и спорт . Бъдете здрави всички  Hug

# 736
По повод феритина се сетих, че в групата за причина за АИТ заболявания във фейса, една дама спомена за бактерия, която изчерпвала желязото и йода от организма. Пита дали знаем коя е. Аз не съм чувала. Някой друг ако е чувал...
Потърсих инфо, но единствено което намерих е за някакви бактерии, които извън организма се хранят с желязо.

# 737
  • Scotland
За пръв път чувам за такова нещо,стана ми интересно. А иначе изчетох книгата на Ан Борох и реших да направя нейния режим.Тя, в  книгата, пише много за бактерии,гъбички и паразити.

# 738
И на мен ми стана интересно, но нищо не намерих по този въпрос.
Само в един чуждоезичен сайт помня, че срещнах коментар на мъж, който беше писал нещо подобно: Нали знаете, че бактерията изчерпва желязото от тялото", но дотам. Коя е бактерията, кои са източниците на твърденията - нищо.

# 739
  • Варна
Случва ли ви се по ПМС, когато всичко е по-подуто, да ви наболява и около щитовидната, плюс лимфни възли? Не знам дали има връзка, но забелязвам вече 2-3ти месец нещо подобно.

# 740
На мен ми се е случвало преди. Даже ми беше като индикатор, че ще ми идва цикъл. Подуване и душене ден, два преди цикъл и първия ден от менструацията. Сега не е така, но и не знам каква може да е причината за това. Но като ми дойдеше цикълът и се успокояваше жлезата.

Новата тема

Общи условия

Активация на акаунт