(сезон 2)
M@sterChef е кулинарно телевизионно реалити шоу
като избраните участници са любители кулинари, а не професионалисти.
Без ограничения във възрастта и произхода, с любов към кулинарията и мечта за кариера в нея,
се сблъскват с жури от трима забавни и много взискателни професионалисти.
Всички ще трябва да докажат своя талант, характер, техника и въображение.
Те ще преминат през тежки и инфарктни изпитания като стрес тест, битка за имунитет,
тест за креативност, отборни битки, елиминации и мастъркласове...
Един от новите елементи в регламента на шоуто е „внезапна смърт”
– освен при елиминациите, журито ще има право да освобождава участници във всеки етап
ако те изменят на професионалното поведение в кухнята.
Телевизионният формат за таланти е продуциран в повече от 34 държави.
Излъчва се буквално всяка минута в някоя точка по света и достига до над 200 млн. зрители.
Наградата за победителя в 'MasterChef' 2016 България е 100 000 лева.
ЖУРИ:
шеф Андре Токев
ANDRe
Андре е на 47 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка.
Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят. От 2000 г. е главен готвач
в Hilton във Франция, Австрия и България.
Известен е в гилдията с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател
на ресторанти и нови концепции.
Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.
шеф Виктор Ангелов
Chef’s
Виктор е на 43 години, от София. Той е първият българин, шеф на петзвезден хотел в цял свят
и трикратен притежател на титлата „Ресторант на годината”.
В гилдията е познат като „педанта в кухнята”.
Движен е от лайтмотива „Качество към всичко!“, а разбирането му за добра храна се състои
в качествена суровина и добра рецепта, задължително съобразена със сезона.
Качествата, които Виктор смята, че трябва да притежава един любител готвач,
устремен към професионалната кухня, са дисциплина, последователност и да знае какво прави.
шеф Петър Михалчев
MIYABI
Петър е на 42 години от София. През 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България - Miyabi.
Известен е у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”.
Той изповядва японската философия.
Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда.
И никой да не му пипа ножовете - за него те са свещени!
Основните неща, за които Петър ще следи в МasterСhef са хигиената, как се справят жените
със собствения си женски хаос в кухнята и най-важното – представяне на ястието и вкусовите му качества.
MasterChef
Темите от 1 сезон
Сезон 2: тема 1