Искам да кажа ... (79)

• 98 178
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
За Коледа вместо сладки, ще подарявам сладко.
Едва ли ще има недоволни  Grinning.Преборихте ли гадинките,Силви?
В хотела ще има сватба и бал се оказва... ooooh!.Струва ми се,че в някакъв момент или се включим или ще им развалим купона Crossing Arms.

# 91
Може да подариш и на мен! Домашното сладко е едно от нещата, които ценя особено много. Обичам и от череши, в случай че баща ти реши да сади и други неща Simple Smile

# 92

Не знам да се плача ли или да се смея...

# 93
  • Телиш/Плевен
Благодаря за новата тема! bouquet

Не следя прогнози за времето и обичам да слушам музика.

Силве, страхотно е, че имате толкова ягоди! Heart Eyes Аз чакам с нетърпение малините. При предишното ми гостуване на село тъкмо бяха започнали да зреят и сега само чакам удобен момент да отидем пак с дъщеря ми.

Заинтригува ме книгата „Самодива“ на Краси Зуркова (на доста места прочетох положителни отзиви) и смятам в скоро време да се сдобия с нея. Heart Eyes

# 94
  • Ямбол
О, Нели, много ми е приятно да те видя тук.
Благодаря и за съпричастността към тревогите ми, както и за разбирането.
Като я записвам в гимназия, то не е заради това, че ще определям бъдещето ѝ да е с математика или че ще се насочим само към математиката. На този етап, за мен е важно да остане в среда на умни и ученолюбиви деца и се радвам, че моето желание съвпада с нейното. Изискванията в гимназията ще са малко по-високо и съм готова да преглътна дори и понижен успех, но знам, че тя може да се бори и ще се стреми да постига добри резултати, до нея ще съм и ще помагам. В другия вариант рискувам да се отпусне, да получава високи оценки заради мен и да не си дава много зор, а и не на последно място средата няма да е както там, все пак.

Силве, любимото ми сладко е от ягоди. Все излизат в период, когато имам много работа и нула време да си взема и да си приготвя. Аз го правя само със захар, гъсто.

# 95
  • Бургас
Добър вечер Simple Smile
Не следя прогнозата за времето и слушам музика.

# 96
Силве, Лили, дайте рецепта за сладко от ягоди!Решила съм да направя малко тази година, само че дебна да падне малко цената на ягодите.Тук в Бургас са по 4 лв, надявам се поне около 2 лв да стане.Инак много скъпо ми се струва.

Да върна темата отново към ипотечните кредити, че рязко ми нарасна интереса към тях. Имате ли наблюдение в коя банка са най-изгодни лихвите?

# 97
Обожавам сладко от ягоди, дано тази година и нашите да станат и баба да направи  Heart Eyes

Днес много хубав ден, разходки, срещи с приятели, зеленина... Открих сезона и се пуснах по голи кълки  Laughing Утре ще ходим на пикник.

Музика обичам и слушам, много и различна, според настроението. На музика работя, добре, че новата ми колежка е музикална и не и пречи. Обичам да готвя, да слушам музика и да пея. Нищо, че нито мога да готвя нито да пея  Laughing

# 98
  • Ямбол
Екатерина, не помня точно съотношението на захар ягоди, все питам мама. Мисля, че беше 2:3 в полза на ягодите, но за по-сигурно ще я питам утре. Вари се до гъстота да не се разлива капката и после не варя бурканите.

# 99
  • Варна
Лиляна е показала любимата ми пейка!  Grinning
Сядам там, слагам слушалките и си пускам музика.
Оф, отдавна не съм пяла на чуждите ми езици и май тази вечер ще.  Laughing

Лиляна, щом детето си иска математиката в съответната гимназия...
Сетих се за моето момиче след седмокласните изпити-реално оценките стигаха и за МГ. Но при нея високият резултат по математика е "изкуствен", плод на много труд и дори не писа МГ като опция. Никакъв смисъл няма да заема място на на желаещо дете или пък ако беше отишла в МГ, щеше да се мъчи с материя, неприсъща за нея.
Каквото и да избере дъщеря ти, нека ѝ е на късмет!

# 100
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Влизам да благодаря за последните поздравления и да ви дам рецепта за сладко от ягоди.

Та благодаря на всички за последните пожелания, много сте мили, да ви се връщат хубавите неща многократно! Hug

Сладко от ягоди:
! кг ягоди се почистват, измиват, поставят се в тенджера и се засипват с 1 кг захар от вечерта. На сутринта поставяте тенджерата на огъня и варите на среден огън. Отпенвате от време на време и бъркате често, за да не загори. Когато сиропът започне да се сгъстява така, че като сложите капчица върху чинията и тя не се разтича след като изстине, добавяте  1 ч.л. лимонтозу, бъркате още около 5 мин. и отстранявате от огъня.

Ако ще използвате сладкото за палачинки или сладкиши - т.е. ще го размазвате, може да не оставяте ягодите цели, а сутринта, преди да ги сложите на котлона, леко ги намачквате с ръка, колкото да се разкъсат и след това варите. Получавате конфитюр, много удобен за употреба.

Горещото сладко насипвате в сухи бурканчета и веднага обръщате. Не се вари. Може да се насипе и изстинало в бурканчетата.

# 101
Светалчоbouquet благодаря за рецептата, ще се пробва  Grinning

А сега за лихвите нещо да споделите  Grinning

# 102
  • някъде ... тук ...
И мама каза, че е направила доста компоти и сладко от ягоди, че и има още и ще продължава да прави  Heart Eyes

Лиляна, и аз смятам, че е по-добре да се съобразиш с детето и желанието му.

Благодаря Ви много за пожеланията! Рожденикът снощи си легна доволен след Ангри бърдс  и порция нездравословни КФС и Дънкин донътс с приятелчетата Simple Smile
Днес беше тежък ден - първо емоция с победа от 10:0 (синковецът скуча целия мач на вратата) и после - чеверме с две агнета на теферич. Сега викаме за Реал на финала на Шампионска лига Simple Smile

# 103
Искам да кажа, че "Любезните пичове" с Ръсел Кроу е мега тъп филм, два часа тъпня, мислех че само на мен не хареса, но не, от шест човека никой не е очарован. Гледах трейлъра и имах по големи очаквания.
В Пловдив беше страшна жега, колата показваше 30 градуса, но на мен ми се струваше, че са повече.
Музика слушам по цял ден, ще не ща. Понякога имам нужда от тишина.
И аз имам големи тревоги покрай училището на Мими, мился, че с избора за немска паралелка направихме грешка, предвид унивеситета, в който тя иска да учи. Само че тя го избра след започване на учебната година. Та за там ще и трябва перфектен английски. Не знам какво да правим, да я местим ли, да ходи цяло лято на английски и да държи приравнителни, много съм объркана.
Поради лични и здравословни причини учителката им по немски отсъстваше много през учебната година, бяха със заместник, който изостана много с материала, и сега ни немски научи, ни английския затвърди.

# 104
Прати я на езиков лагер в чужбина, по възможност сама. Ако има и други българчета те си другаруват и не се включват активно в комуникацията с другите деца, чийто майчин език не е български Peace Език се учи лесно и бързо в "среда".

Общи условия

Активация на акаунт