Искам да кажа ... (86)

• 68 215
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Дано да се оправите бързо. Аз преди година си контузих коляното и още усещам дискомфорт. Дано и Борис е добре.

# 661
Лесно ще я локализират и ден и час като кажеш съвсем. Аз една сутрин ще върша работа из центъра. Отивам на 94 и чакам. Задава се след 10 минути, ама направо лети и подмина спирката, не спря дори. Веднага звъннах на Център за градска мобилност - телефона го имаше на таблото на спирката и им обясних, локализираха го и заведоха сигнала, някакви техни вътрешни процедури щели да задействат и при няколко нарушения точно за пропускане на спирки и неотваряне на врати имали глоба. Казаха ми да си подам и електронна жалба. Аз обяче не подадох, че до вечерта ми беше минало и се замислих, че и този човек семейство храни и така.
От кой клас се купуват учебниците? На сина досега му дават основните - по езиците ги купуваме, респ. и помагалата.
И аз им се дразня на служителките на гишета като сложат картона, но се замислих ако й се ходи до тоалетна и няма мърдане, та не им е лесно.
Аз пък преди седмица отивам в пощата за марки. Заставам пред празно гише без табела и картон, демек отворено, но няма никой. Стоя и чакам и охраната идва - Госпожа, вие за какво сте?  отговорих му, че съм за марки. Тон ме изпрати на другото гише, където се плащат сметки и пенсии и имаше опашка, а там марки никога не са ми продавали. Казвам му, че там опашката е за друго и няма да ми продадат марки и ше си чакам тук, той обач упорит - ама жената е заета, много ще чакате! Аз си стоя на метър от гишето и си ровя в телефона. Той обаче идва и ми казва, "Добре, ама минете по-напред да ви види". Казвам добре де като дойде, ще мина. Той - не, не, минете. Минавам аз напред и дамата веднага се появява зад една колона и ме пита а какво съм - ядеше ли, пушеше ли, не разбрах, само разбрах, че съм била наблюдавана и добре, че го послушах и минах напред точно пред гишето 😁

# 662
Прибрахме се... Детето забравило чуждият език.... Учителите са ми бесни, че правим дълги ваканции (заради езика) детето ги мотае и ми разправя "отървах четенето щото Кари иска да ни учи на норвежки мен и още едно дете"...... хитреци Crazy Аз си обух чорапите и няма да ги свалям до юни сигурно....
Черпя ви торта  cook . Остарях с още една година Flutter

# 663
  • Ямбол
O, Кристин, много дими тая торта. Сигурно е огнена като теб. Весел празник.

Ние имахме приятни гости. Хубаво е да не мислиш за съседи.

# 664
  • Варна
Изписали сте света...
Честито  Kristinnnnn  жива и здрава! bouquet

Хамава седмица имах, скъсаха ни от проверки.
Запознах се с министърката на туризма, големи
дебати дръпнахме по отношение на плажните
концесии и новите промени в ЗУЧК. За пореден
път се убедих, че журналистите са долно племе.
Интерпретират, така че да е новина, без мисъл и
каквато и да е истинност. После се чудете що хората
зомбирани повтарят "по новините казаха", което
го прави автоматично истина... тъпотии...

Имаше кръводарителска кампания вчера при нас.
Отидох за безвъзмездно даряване. Докато чаках да
ме източат, гледам един човечец го мотаят за бележка
/а той от Шумен/ трябват му две банки. Предложих му
след като даря, да му напишат бележка все едно съм
дарила за неговата близка. Той като се засуети и взе да
вади пари да ми плаща, а кръвния център пълен с народ...
умрях от срам. Излизам, той ме чака,давам му бележката,
пак посяга да ми дава пари. Накрая след поредни обяснения
от моя страна, че нищо не ми дължи и т.н., ми казва:
"Начи, като, дойдеш в Шумен първо в ДАП-а в стола при
Иван, ще те черпя, да знаеш."
Много ме развесели  Joy

# 665
Добро утро!
Честит празник, Кристин! Да си много здрава и щастлива!

# 666

Kristinnnnn, букетче и от мен! Бъди здрава и щастлива!

# 667
  • София
Крис, честита да си! Много здраве и щастие.  Hug

# 668
Евил, и аз се разсмях, макар че не е смешно да ти трябва кръв и да трябва да плащаш. Хората не са свикнали някой просто да дарява.Много мило си постъпила.

Тонке, дай отчет за пренасянето.

# 669
Кристин, ЧРД!Здраве и повече поводи за радост ти желая bouquet то и аз бих се скатала от норвежкия Mr. Green

Така е, хората не са свикнали да получават безвъзмездно.

Аз два дни съм на обучение.
Хубав ден от мен bouquet

# 670
Когато си принуден от обстоятелствата свикнал не свикнал плащаш за кръв за близък, защото кръвния център не дава даром/иска попълване/, близки със съответната група нямаш достатъчно и ....плащаш.

# 671
  • Варна
Абе, голям проблем е липсата на кръв... оплакват
се от Кръвен център, нямало дарители... Зарибих
колежки, другия път ще ги водя с мен.

Така се нажулих на смокинята... ще правя сладко,
като се върнем от плажа. Много обичам  Crazy

# 672
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Честито  на Кристин!
Жива и здрава да се радваш на живота!

Евил, свалям ти шапка, както и на всички кръводарители. Добре, че ви има.
От нашето семейство само баща ми беше, и то много редовен. Беше от най-рядката за България група АВ, даже го търсеха, когато се налага.
Човекът от Шумен ме трогна с искрения си израз на благодарност.

Евил, дай рецептата за сладкото, ако е от зрели смокини. (За зелени имам много добра и изпитана, а за зрели всеки път различни пробвам. Joy)

Тонка, да не би вече да е приключила сагата и си в новия дом newsm78 И как съм пропуснала аз това събитие! Разказвай, ако може и със снимки разказвай.

Гледам, че сте пържили цаца, та се включвам като стар морски цацопържител.
Замразената цаца не е много добра, ама вече не се намира друга. Два вида продават: солено-замразена и шоково-замразена. Вторият е по-добър. Гледайте да са по-едрички, последната, която купих, не струваше, половината я изхвърлих. Аз я чистя от вътрешностите, но оставям главите. Осолявам, ако не е солена.Нанизвам по 5 рибки на клечка за зъби (едно време я пържехме на клечки от метла, по повечко се събираха.) Нанизвам всички рибки. След това всички "петички" ги минавам през брашното( обикновено брашно, не ми харесва с царевично на мен) от двете страни и ги нареждам в голям плосък съд (поднос, плато). И чак тогава започвам да пържа, започвайки от първонабрашнените. (Това е много важно, тук е ключът на хрупкавостта - когато започнете от първите набрашнени, те вече са "попили" брашното и все едно ги пържите в тесто, стават хрупкави и не поемат много мазнина. Между другото, и с тиквичките така се прави, за да са хрупкави. Ако действате в друг ред или пък топите в брашното и веднага пускате в мазнината, брашното не е попило, изгаря и мазнината скоро почернява.) Та значи слагате ги в сгорещена мазнина, но не маслена баня като във фритюрник, а средно количество олио, веднага с вилица разделяте рибките откъм опашките - получава се ветрилце. Пържите от двете страни. Пържа ги в тенджера, за да не пръска. Стават много хубави - хрупкави, ядат се целите, като семки.
Но трябва и  да случате на хубава цаца. Последната, която купих, имаше дъх на стара риба, бяха много дребни и трудно ги изчистих, а половината се разпаднаха и ги изхвърлих.
Но ако сте някъде на морето и имате късмет да си купите прясна цаца от рибарите - ееех, тогава е голям кеф!

# 673
Честито на празнуващите и от мен. Simple Smile

Аз съм с една от редките кръвни групи,  но не мога да дарявам. Когато ми правиха кръвопреливане след секциото, искаха по 5човека за възстановяване.
Мъжът ми е с още по-рядка, дарява когато му е възможно.

Бръмнала ми е мухата да си сменям телефона. Така че се продава отличен Samsung Galaxy S4.

- Мамо, вие сте в тон! Simple Smile  Да се покажем морски.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 15:04 от Sesylle

# 674
  • някъде ... тук ...
Честито ти порастване, Кристин  bouquet

Евил,  bouquet
Скрит текст:
И аз не мога да давам кръв, но мъжът ми даваше като студент. На една от поредните кампании се оказа, че са му объркали резус фактора на картончето. Поиска да го оправят,пратиха го да си плаща проверката. От тогава дава само за близки и познати.

Общи условия

Активация на акаунт