Парфюмни размисли и страсти-203

• 127 936
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Доколкото задочно познавам вкусовете на пишещите в темата, моят любимец от Profumum Roma си е само мой: http://www.fragrantica.com/perfume/Profumum-Roma/Ninfea-8704.html Разкошен, усмихващ, жизнерадостен, звънлив, лесен за носене, мирише на младост, безгрижие и вечно лято. В духа на High Line Bond n9, но по-присъствен и една идея не толкова натурален. Толкова ми харесва, че сериозно обмислям придобиване да прави компания на High Line, така че в момента проучвам как и от къде може да стане това.

Пробвах случайно тази бутилка, привлечена от синьото око на флакона: http://www.fragrantica.com/perfume/Memo/Marfa-37185.html Нямах представа какво да очаквам, но ми хареса много. Не мога да разложа аромата на съставни части, но беше красив, присъствен, траен, с идеята за бели цветя, но без те да доминират. Туберозата беше на моята кожа много кротичка и унисекс. Когато вкъщи проверих пирамидата, бях безкрайно изненадана да намеря сандалово дърво и хора, които усещат туберозата като много присъствена.

# 676
Дами и господа, някои от Вас имат дългогодишни лични недоразумения, които е редно да се решават на лични съобщения, а не тук, в темата, маскирани като парфюмни и почти парфюмни коментари. Подобни постове, прочетени от непредубеден човек, сочат, че в темата уж никой не е казал нищо лошо, но се усеща един дъх/дух на недоброжелателство и нетърпимост.
Напомням /макар, че едва ли има нужда/, че писането в темата и във форума не са задължение за никого, те са само по желание и за удоволствие. И моля, удоволствието да не се разбира като "кеф ми е да дразня съфорумците и да гледам сейр".

# 677
Дами и господа, някои от Вас имат дългогодишни лични недоразумения, които е редно да се решават на лични съобщения, а не тук, в темата, маскирани като парфюмни и почти парфюмни коментари. Подобни постове, прочетени от непредубеден човек, сочат, че в темата уж никой не е казал нищо лошо, но се усеща един дъх/дух на недоброжелателство и нетърпимост.
Напомням /макар, че едва ли има нужда/, че писането в темата и във форума не са задължение за никого, те са само по желание и за удоволствие. И моля, удоволствието да не се разбира като "кеф ми е да дразня съфорумците и да гледам сейр".

bubanka, би ли изяснила позицията си, моля?
За какви "лични недоразумения" става дума за пишещи в темата, които дори не се познават (в моя случай).
След като се следи толкова за спазване на правилата, моля и да внимавате сериозно с комерсиалните мнения тук.
За мен лично, квалификацията от Ковачева, че изказващите негативно мнение са "недоклатени без извинение" е сериозен маркер за липса на добър тон от иначе "радетели" за такъв в темата и много моля, моите мнения тук никога не са били на такова ниско ниво!
Следователно, реакцията да бъде изтрито мнението ми, да бъде преразгледана!

# 678
Няма да върна нито едно изтрито мнение, защото намирам подобни постове за неуместни и неподходящи за темата вкл. и постовете в подкрепа или против едно или друго също вече изтрито мнение.
По въпроса с комерсиализацията на постовете, до колкото тя изобщо е доказуема, са взети достатъчно мерки, а това, че страничен наблюдател няма възможност да ги види, не означава, че в темата ще има отчет с конкретни действия.

пп за "лични недоразумения" изобщо не е нужден физически контакт или размяна на лс

# 679
Няма да върна нито едно изтрито мнение, защото намирам подобни постове за неуместни и неподходящи за темата вкл. и постовете в подкрепа или против едно или друго също вече изтрито мнение.
По въпроса с комерсиализацията на постовете, до колкото тя изобщо е доказуема, са взети достатъчно мерки, а това, че страничен наблюдател няма възможност да ги види, не означава, че в темата ще има отчет с конкретни действия.

пп за "лични недоразумения" изобщо не е нужден физически контакт или размяна на лс

При следващо мнение за "недоклатеност" на някой от пишещите тук, ще повдигна въпроса извън темата.

Благодаря!

# 680
Ако очаквате публичен линч, няма да има такъв нито в темата, нито извън темата. Разговорите с модератор или администратор в качеството на такъв, а също и бановете, не се оповестват.

# 681
Ако очаквате публичен линч, няма да има такъв нито в темата, нито извън темата. Разговорите с модератор или администратор в качеството на такъв, а също и бановете, не се оповестват.
Разбирам, че като модератор следва да следиш за запазването на добрия тон, което оправдава и вземането на решение за изтриването на мнението на споменатата вече потребителка относно сексуалната задоволеност на участниците в темата, но интересно, какви ли бяха мотивите за премахването на няколко коментара за комерсиализирането на темата?! Нормално е да се запитам, ако гузен негонен бяга, тогава опит да се смете пак нещо под килима ли?!
Приключвам с коментара, но както вече посочих, със сигурност няма да замълча и извън темата в случай на нарушаване на свободата на изказ, която не накърнява ничии некомерсиални интереси!

# 682
Две неща, за да приключа и аз:
Трия цели постове - така и след години се вижда какво и защо е изтрито. При редактиране подобна информация се губи и е възможно по-късно да се появят спекулации във връзка със загубената част от поста.
Дискусия, несвързана парфюмите /например подозренията за "комерсиализиране на темата", "нарушаване на свободата на изказ" или друго/, ще бъде изтрита. Подходяща тема, в която можете да изложите публични Вашата теза, е Въпроси към модераторите и администраторите. Също можете да използвате функцията "информирай модератор" или да напишете лично съобщение на избран от Вас модератор или администратор, аргументирайки ясно и точно Вашето твърдение.

# 683
  • София
Искам да споделя за един чисто нов бранд в парфюмния свят - Sylvaine Delacourte Paris.
Дамата е създател на едни от най-добрите /поне за мен/ ароматни творения на Герлен, а сред тях са абсолютните ми фаворити Cruel Gardenia и Elixir Charnel Gourmand Coquin.Съвсем наскоро разбрах от прочетено интервю с нея, че е напуснала Герлен, като обаче има уговорка с тях да обучава консултанти по целия свят относно ароматите им, и е решила да създаде свой собствен парфюмен бранд.Брандът носи нейните имена и първата й колекция е посветена на белия мускус, с чиято помощ са обрисувани 5 портрета Dovana, Florentina, Smeraldo, Lilylang и Helicriss.Аз си поръчах дискавъри сета и наскоро го получих /цената му е достъпна и се получава в пощенския клон/, успях да разнося и 5 аромата и да си харесам някои от тях, а един се превърна в мой тотален любимец.Започвам отзад напред с любимица Helicriss, в който толкова успешно е пресъздаден духа и аромата на Средиземноморието, че още с първото пръскане бях на плажа, независимо от студа навън.Предполагам, че в топло време ще е още по-красив.
Вторият аромат, който ме грабна е Florentina - ако някога съм търсила реалистично ухание на пудрени нотки, то в този парфюм ги намерих моментално.Бих си лягала вечер успокоена и релаксирана в ароматната му прегръдка.Lilylang също харесах, заради любимия ми иланг-иланг, но предполагам, че лятото е неговия сезон и засега не мога да напиша нещо вдъхновяващо за него.Smeraldo тествах последен и също много ми допада - красиво съчетание между свежест и нежност, много балансирано, много изтънчено.Единственият аромат, който не ми допадна, дойде ми в повече, може би мускуса му е в повече /много ми напомни за мускуса на Фредерик Мол, който тествах наскоро благодарение на мила съфорумка  bouquet и Интензивния мускус на Николай парфюмер/ е Dovana.
Редактирам се, защото бих искала да допълня, че според мен дамата е успяла прекрасно да "нарисува" всеки един от 5 портрета.Сред тях всеки може да открие свое ухание, според своя вкус и желания.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 23:04 от veka

# 684
О, това е интересен бранд и аз бих пробвала. Вчера нашата скъпа съфорумка Любов писа за сета на друго място и описа Dovana с уникални думи. Когато Лу описва оставам безмълвна и много се радвам. Heart Eyes

# 685
  • София
О, това е интересен бранд и аз бих пробвала. Вчера нашата скъпа съфорумка Любов писа за сета на друго място и описа Dovana с уникални думи. Когато Лу описва оставам безмълвна и много се радвам. Heart Eyes
За да не остава впечатление за нещо недоизказано, ще допълня, че не съм чела въпросната Лу и още повече се радвам, че мненията ни за Dovana не съвпадат.Винаги е добре да има различия в мненията, за да се видят всички гледни точки и усещания.
Споделих инфото за този нов бранд, който не се предлага у нас, в темата, защото смятам че на символичната цена на сета, всеки може да се докосне и да усети нов ароматен свят, даже цели 5.Не си правих труда да описвам съставки, защото те са описани под името на всеки един парфюм и наистина се усещат в развитието му.На моята кожа и 5 аромата имат доста добра трайност.

# 686
  • София
С известно закъснение искам да благодаря на kovatcheva и другите дами за чудесните поздрави  Hug Praynig
Получих прекрасни парфюмни подаръци в лицето на чисто новия Jean Paul Gaultier Le Male Essence de Parfum, както и Thierry Mugler A*Men Pure Tonka. То не ми стигна това, че си самоподарих и Erbario Toscano Cuore di Pepe Nero, който има няма 2-3 години отлагам за "по-натам"  Simple Smile

Още повече обаче ме радва ревюто на kovatcheva за Midnight in Paris Eau de Parfum  Crazy
Моята любов с него не беше от пръв поглед и честно да си кажа, може би чак при третия тест се случи вълшебното щрак  Simple Smile Преди това се чудех какво пък толкова му харесват, защо са тия оди за него из нета... Той е един прафюмите, които трудно се описват с нотки, но това не е и цел на форума ни. За мен е магичен и се радвам, че го открих, макар и късно. С него съм получавал комплинети дори на работа, където обикновено рядко коментираме парфюмна тематика. Има някаква далечна прилика с Диор Ом интнез, но липсва това усещане за забравени червила в стар шкаф, като са подсилени зелените нотки, допълнени от фантастичен тънък тамян.

Дойде ми е поредната доза пробички, измежду които е и тази на любопитния Lalique Encre Noire A L`Extreme.
За него имаше запитвания по-назад, затова ще се опитам да опиша и моето усещане за него. Определно е мъжествен и улегнал парфюм, като напълно оправдава думата "екстрийм" в името си. За разлика от много парфюми, които лепят прилагателни ей така - интенз, найт, ноар и тн и тн, тук Лалик наистина са изпълнили обещанието си за екстремна версия. Бих го описал като тъмно зелен, мрачен, дървесен, опушен, а интересното е, че балсамовата част не е стопляща, на сладни, не дава уют или хармония. Даже напротив - засилва горско-дървесното усещане, прави го по-плътно и мистично. Пачулито също играе съществена роля и подкрепя отлично изявения ветивер, като този път го оцветява в тъмно зелено и дава известно билково усещане. Труден за описване парфюм, който за мен 100% навлиза в ниш категорията.

Когато преди години четях в захлас възторжени описания за класическата версия, това сякаш ме натовари със свръхочаквания и нямах търпение да се запозная с това чудо на мрака. Всъщност, тогава съм си представял именно тази L`Extreme версия.  Simple Smile С всеки изминал час ми харесва повече, но трябва да съм откровен и да кажа, че не е от безопастните парфюми за поръчка на сляпо... Феновете на класическия Енкре мисля, че ще останат много доволни - характера е запазен, като е добавена хубава доза мрачност, мистерия и опушено-дървесен харектер.

За сега, версията Енкре Спорт ми пасва най-много заради извявените кипарисови нотки, но този екстремен вариант със сигурност предизвика интереса ми.

# 687
Две неща, за да приключа и аз:
Трия цели постове - така и след години се вижда какво и защо е изтрито. При редактиране подобна информация се губи и е възможно по-късно да се появят спекулации във връзка със загубената част от поста.
Дискусия, несвързана парфюмите /например подозренията за "комерсиализиране на темата", "нарушаване на свободата на изказ" или друго/, ще бъде изтрита. Подходяща тема, в която можете да изложите публични Вашата теза, е Въпроси към модераторите и администраторите. Също можете да използвате функцията "информирай модератор" или да напишете лично съобщение на избран от Вас модератор или администратор, аргументирайки ясно и точно Вашето твърдение.
Bubanka, благодаря за направения труд, но ти не отговори на мой конкретно зададен въпрос.
Ковачева написа, че пишещите тук са "недоклатени.  Без извинение" , защото тонът в темата не бил позитивен след коментари за това, че се засили комерсиализирането й от страна на някои участници И "самозвани блогърки" , (като за последните дори правилата на българската граматика са мистерия, без да коментираме обща култура и фотографска такава, т.к. там критериите могат да се приемат и за субективни, но поне граматиката все още има общовалидни правила).
Както вече писах, не е мой проблем, че някой гузен вероятно се припознава в този образ, но като човек юрист (специализирал и в чужбина), за мен е сериозен проблем да се поставят под един знаменател (и оттам, изтрити) откровено каруцарски език "без извинение" с мнения относно развитие на темата и то не от една и две от пишещите тук. Имай предвид, моля, че на лични съобщения позицията ми бе подкрепена и от други дами.
Понеже всички желаем да няма двойни стандарти, а правилата да са ясни и да се спазват точно, предлагам и желая да чуя конкретния ти отговор на теб, като модератор, а може и на други съфорумки и съфорумци, да не бъдат повече споменавани нито директно, нито индиректно сайтове, вериги и магазини в тази тема, а пишещите да цитират само име на производители и дизайнери. Моля за отговор!
Нивото на култура и използван език вече е въпрос на възпитание и автоцензура.
Повярвай ми, нямаше да се връщам на това, ако някой си беше направил труда да се извини, а не да лежи само на претенции, както и заради липсата на ясен отговор на преди това зададения ми въпрос.
Смятам, че предложението ми е конструктивно и изтриването му би било прието за нарушаване на моите права във форума.

Желая на всички много хубав ден!

# 688
Нямам време да отговоря подробно в момента, но преди да се излее поредното "къде спи модераторът" /който понякога наистина яде, спи или просто не е онлайн/, три неща:
1. блоговете, блогърите, граматиката, фотографските им умения, комерсиализацията им и т. н. не са предмет на темата; има такава тема в КМ, можете да продължите обсъждането там с конкретни имена на блогове и авторите им
2. въпросната потребителка е влизала във форума последно преди да публикувам първия си пост вчера, т. е. вероятно не знае за дискусията тук   
3.
Цитат
Понеже всички желаем да няма двойни стандарти, а правилата да са ясни и да се спазват точно, предлагам и желая да чуя конкретния ти отговор на теб, като модератор, а може и на други съфорумки и съфорумци, да не бъдат повече споменавани нито директно, нито индиректно сайтове, вериги и магазини в тази тема, а пишещите да цитират само име на производители и дизайнери. Моля за отговор!

посочете ми конкретен и точен механизъм, чрез който това би било постигнато - може и на лс или в темата, която ви посочих вчера, защото дискусията продължава да бъде оффтопик и наистина ще я изтрия ако не днес, но след ден или два след като бъде прочетена от достатъчно много хора

# 689
Бубанка, може да спрем с офтопика, както го наричаш ти, ако ми отговориш поне на последния въпрос за имената на вериги, сайтове и магазини и употребата им във форума? Още повече, че има и отделни теми за тях. Това толерира ли се за правилно от теб като модератор в тази темата? Така и пишещите тук ще имаме ориентир, че критиките за комерсиализиране са и подкрепени от правилата на форума. Моля за отговор!
Ако не, поне да знаем, че това не е нашето място и няма да стоим там, където коментарите за избягване  на реклама са под един знамнател с открито просташки квалификации към други пишещи тук.
Конкретни блогъри не са споменавани и това няма да се случи, поне от мен в тази тема, моля също да се има предвид.  Всяка алюзия с действителни събития и лица е проблем на този, който сам си я създава.
Кой кога влизал в темата, честно, не не вълнува изобщо.
Денят е слънчев в София и съм си сложила "Императорския" Опиум Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт