Парфюмни размисли и страсти-203

• 127 941
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Моля ,споделете мнения за GOLDEA BVLGARI.Получих го като подарък, но не смея да го отворя.

# 661
Моля ,споделете мнения за GOLDEA BVLGARI.Получих го като подарък, но не смея да го отворя.
Защо? Не е лош парфюма, но и нищо уау не е за мен. За вас обаче може да е!

# 662
  • Пловдив
Струва си да се пробва, не е лош аромата, а и не е труден за носене.

# 663
Мини го пробвай преди отваряне. Има го навсякъде. От сладките е, ако харесваш сладки от вида Si Armani или Donna Valentino (в никакъв случай не прилича на тях, просто е от този тип), може и този да ти хареса.

# 664
  • Бургас
Не ми допада на мен Голдеа,два пъти го пробвах и се отказах.Сладък е,но той най не ми харесва от всички бълващи в момента "сладории",наред със споменатите два в по-горния пост.Дано те впечатли теб Wink

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 15:33 от Bright Crystal

# 665
  • Germany
Много отдавна искам да споделя откритието си за тази година http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Midnight-in- … Parfum-31465.html  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, и все моментът не е подходящ за него.
Днес при мен вали първия сняг, времето от черно, зло и депресивно омекна и се превърна в бяла приказка, аз  съм спокойна и щастлива и в компанията на този красив парфюм Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много пъти е споменаван в темата. Лошото при него е това, че го няма за реален тест в магазините, а когато имам проблем с достъпа до даден парфюм, обикновено не представлява интерес за мен. Седя си аз парфюмно спокойна, водя си парфюмни разговори, докато идва ден, в който при мен пристига цял плик пробички от парфюмен приятел. Прибирам се една нощ от работа, бъркам наслуки в пликчето (едва ли някой пробва парфюми по нощите като мен  Mr. Green) и в дланта ми попада проба на Midnight in Paris Eau de Parfum. Спомням си бегло всичко, което е споменавано в темата за него, знам кой го харесва и кой не, аз лично нямам абсолютно никакви очаквания към парфюма, нито съм чела пирамиди, нито критика, така че помирисвам предпазливо пробата и не мога да повярвам, какво се крие в нея  Crazy Crazy Crazy Сърцето ми вече препуска щастливо и предвкусващо удоволствието и с нетърпение нанасям скъпоценните капки върху китката Crazy Crazy Crazy Стоя невярващо през нощта и не мога да проумея на каква красота съм попаднала. Иде ми да изкрещя на целия свят, колко красив парфюм съм открила, а е пет сутринта  Mr. Green и е малко неудобно  Mr. Green Стоя на нощната ми масичка докато не го придобих и в двете концентрации и не спря да ме усмихва през цялото време, когато бях в близост до него.
Гледали ли сте едноименния филм на Уди Алън http://www.imdb.com/title/tt1605783/ Ако не сте, и си падате по романтичните истории със щастлив край, то ви го препоръчвам горещо. Защото парфюмът за мен е точно като този филм Crazy Crazy Романтичен, когато бушуват най-истинските и силни емоции,  но в същото време красив и истински, мястото наистина е Париж, с целия му неподправен чар, с едно красиво ретро, малко меланхолично и много истинско излъчване, и най-важното, този парфюм е парфюм за любов. Но не половинчата, или неосъзната, а истинска, такава, която знаеш, че рядко се случва в живота. За мен това е ароматът на онзи мъж, който е бил дълго време с теб, който те е карал да се смееш, да споделяш и да плачеш на рамото му. Ароматът на мъж, който не те е развълнувал от пръв поглед, не е разтуптял сърцето ти на минутата, а който те е спечелил с ум, чувство за хумор и доброта. На онзи мъж, който знаеш, че е много по истински от всички онези хубавци, които вълнуват само първичното в теб. На онзи, който те вижда в най-лошата светлина, и въпреки това твърди, че си най-прекрасна на света. Този парфюм е и разходка в миналото и настоящето, съчетала в себе си ретро чар и модерни нотки. Този парфюм е наистина Париж, с чудатите и пъстри хора, с малките улички, с шумните бистра, той е и онзи саксофон, който звучи в главата ти, когато си щастлив и зашеметен от любов. Той е розовите очила, през които гледат щастливите хора. Той е онова безметежно усещане за свобода и щастие, които са те сполетели съвсем неочаквано. Този парфюм е с красиво начало и щастлив край и съм луда по него Heart Eyes.
Зачетох се в коментарите във фрагрантика и не можех да повярвам, колко много хора познават парфюма, колко харесван е всъщност, колко много е казано за него, а аз го открих едва сега. Дадох си сметка, че по-добре късно, отколкото да тънеш в неведение, колко красиви неща съществуват и чакат да бъдат открити.
Мисля, че всичко е казано за този парфюм и едва ли ще кажа нещо ново и невероятно за него. За мен този аромат започва с най-секси кожа и ирис, на които сте попадали в парфюм, омекотени съвършено от меки цитрусови кори, натурален цитрусов сок и подправки, съчетани толкова перфектно, че никога не бих могла да кажа какви са точно. Усещам онова вълнуващо нощно опушено, дължащо се на мистериозен тамян, онзи топъл амбър в парфюма, който те кара да се чувстваш щастлив и комфортно. Нотките на бобова тонка са доминиращи и силно изкушаващи и секси, като са употребени изключително разумно и красиво. Именно те, както и бензоиновите нотки дават онова сладко и комфортно усещане на парфюма, правят го носим както от мъже, така и от жени. Не мога да разграничавам много ноти в него, мога само да чувствам и да се радвам. Виждам го на зрял, успял и уверен мъж, знаещ достойнствата си и не парадиращ с тях. Аз също го нося, и още с първото излизане с него получих комплимент, но все пак признавам, че го харесвам повече на мъж. Обичам го и никога няма да ми омръзне, вървя с удоволствие в невероятния му шлейф, и смятам, че на цената, на която се предлага е задължителен за всеки гардероб, в който топлите ориенталци са на почит. Мога да говоря за него до утре, и все ще са суперлативи, но няма смисъл, просто стоя в шлейфа му и се радвам на живота Crazy Heart Eyes Heart Eyes.

Deetron, благодаря ти, че ме запозна с него и честит рожден ден  Hug Heart Eyes  bouquet

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 16:53 от kovatcheva

# 666
Напълно споделям впечатленията на Kovatcheva за Midnight in Paris – разкошен аромат на отлична цена. За мен е топъл, уютен тонково-бадемов аромат, повече от нотките му не съм в състояние да разчленя. Не че е важно, но и бутилката му е прeлестна. Предназначен е за мъже, но го намирам за типичен унисекс, стои красиво както на мен, така и на ММ и сина ни, но напоследък ММ го е „узурпирал“ и правилно - на него стои най-добре.  Имаме edt (edp не познавам), но edt е достатъчно мощен – независимо че ММ се парфюмира съвсем умерено, като излизаме сутрин тримата, в колата доминира именно Midnight in Paris, без значение с какво сме парфюмирани аз и синът ни.

Deetron, разбирам, че имаш празник – да ти е честит, от сърце ти желая здраве, красота и радост! bouquet

Днес пробвах Battito d`Ali/Profumum Roma – изискан аромат на лимонов сладкиш, чудесен ми се стори при първа проба. Понеже не обичам лимонови десерти, изненадах се, че ароматът ме привлече. Всъщност аромата свързвам не с кухнята, в която е приготвен лимоновият сладкиш, а с елегантната гостна, в която е сервиран, нещо такова. Определено ще го тествам отново, този бранд ме привлича неудържимо, само дето цената им е ужасна.

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 19:31 от Oleander

# 667
  • София
Наздраве за Деетрон  party023
Battito d`Ali е много приятен, но дотам. Харесва ми, че ванилията му не е готварско-нахална.
От бранда (това, което се предлага тук) харесвам неудържимо Тундра (както неведнъж съм казвала) и възнамерявам да го придобия. Също така Арсо си заслужава да се разучи, по-скоро от мъжете или от дамите, които обичат смоли и дървеса.

# 668
RумиК, моят абсолютен фаворит (и единственият, който имам) е Ichnusa, фантастичната смокиня-дивачка. Имат и още един страхотен смокинов (плодов) аромат, не му помня името. Не бих отказала и Acqua e Zucchero, не знам как е възможно да ухае именно на вода и захар, а така красиво да се излъчва (а пък на мъж как стои Heart Eyes ). Тундра е труден за мен аромат, на моята кожа избиват торф и гъби, но абсолютно оценявам качествата и нестандартността му, дано скоро го придобиеш.  HugВъобще, брандът ми е прелюбопитен, ако се предлагаха в по-малки бутилки, със сигурност  бих отнесла поне още няколко. Всички, които съм пробвала, показват забележителна трайност.

# 669
  • София
Да и за мен Тундра са гъби.
Забелязала съм че Battito d`Ali само отблизо е лимонов кекс - отстрани се разлага ( и има страхотен шлейф между другото) на съставните си портокалов цвят със смирна. Харесва ми че е прост, и че специалното в него е че е някак точно нацелен - като сладост, като излъчване. Грижовен е - мил и сладък за носещия, респектиращ за околните. Thinking

# 670
  • София
Гъби и гора и влажна пръст, но много ми харесва Heart Eyes А драйдауна е просто  Two Hearts
Интересно, но приятелка определи гъбите като лавандула. Аз не долавям и капка лавандула.
Ichnusa също е много добра смокиня по мой спомен, от типа листа на смокиня.
Acqua di Sale ми е интересен, но ми прилича на Уоманити, с поорязана сладост.

Oleander, дано Hug
100мл и мен ме спират, не обичам вече такива количества. Има и 18мл (не в БГ), но цената е респектираща - май около 65 евро, доколкото си спомням.

# 671
  • София
RумиК, моят абсолютен фаворит (и единственият, който имам) е Ichnusa, фантастичната смокиня-дивачка.
Прекрасна е тази твоя смокиня Oleander и се радвам, че се запознах с нея! bouquet.За мен тя е най-добрия смокинов аромат, който съм пробвала някога, и имам голямо желание да я притежавам.
Въпросният "Лимонов сладкиш"  пробвах скоро на блотер и много го харесах, за съжаление бях напръскана с други аромати и нямаше как да го тествам на кожа.Това, което ме впечатли в него е прекрасния баланс и хармония между цитрус и сладост.Няма как да не призная, че е по италиански елегантен и изтънчен.Трябва да го тествам на кожа Battito d`Ali.

# 672
  • Germany
Руми, травел флаконите са по 20 мл май, но и аз не съм на сто процента сигурна. В eBay често излизат оферти точно на тях, като цената се движи около 40-50€.За мен лично е добро решение, защото посмъртно не мога да изпръскам стотица от такъв парфюм. И аз харесвам Ichnusa, за мен е не само смокиня, но и иглолистна зеленина, прекрасен е. Откривам една обща нотка в почти всички парфюми на марката обаче, която на мен ми пречи. Точно поради тази причина не можах да харесам Acqua Viva. Прекрасен цитрус, но в базата му излиза една маслена нота, която ми разваля цялото удоволствие от парфюма. Някак тази висока парфюмна концентрация ми идва малко свръх. Тундрата е много интересен парфюм, и аз мисля, че е идеален за релакс, медитация, йога и по спокойни спортове. И тъй като не съм забравила как Олеандър сподели, че не може да се концентрира по време на йога  Mr. Green, мога да предложа и друг подобен медитативен аромат, ако на някой му е интересно. http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Wood-Organics/Usiku-5124.html Собственик на Джо Ууд органикс е бившата съпруга на Рони Ууд. Жената явно знае как да създаде аромат за отпускане и релакс  Mr. Green, като се е справила много добре. Много рядко попадам на толкова хармонично и природно звучене на различни видове дърво, и природни аромати. Усеща се всеки път различно, понякога е дървесен, понякога подправков, с леки плодови отблясъци, но много тих и отпускащ. Трайността му за съжаление е точно колкото една тренировка   Mr. GreenMr. Green, но пък през това време е абсолютно мистичен аромат и те пренася точно в горите и поляните, където искаш да се намираш.

# 673
  • España
 Здравейте !!!Чудесна тема !!! Обожавам парфюми !!! Ето този ми е за сега парфюмният блян и ще си го подаря за Коледа, надявам се !
Скрит текст:

Любимият ми парфюм фор евър е Le parfum на  Elie Saab ,когато мои близки усетят специфичния му аромат във въздуха - знаят ,че съм някъде наблизо  Wink !

# 674
И аз съм фен на парфюмите на Profumum Roma, но такива количества не ме устройват. Цената също не е за пренебрегване. Иначе харесвам силно Ichnusa и Acqua e Zucchero. Допада ми и Battito d`Ali.
Тундра и за мен е гъби, гора и влажна почва. Много е интересен, но не мога да го нося.

Общи условия

Активация на акаунт