Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 51 698
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Е, сега...не всеки ден е така... понеделниците са ни извънредно натоварени- факт. Някак се наблъскаха няколко активности на всички деца накуп. От вторник до петък се диша маааалко по-спокойно - разпределя се зора по-равномерно.
Но пък понеделник пред рожден ден е... мда.

Светкавица, няма пълно щастите.

# 631
Сбъдваща, а някой помага ли ти в логистиката? В смисъл, имаш ли някой свободен близък или друга майка, която да отведе/ заведе детето- децата някъде. На мен ми се случи да не можем да заведем сина на извънредно и в особени часове мероприятие на училището, наложи се да моля друга майка.А съобразяват ли се учителите, когато планират извънредни мероприятия , колко време преди това знаете?

Интересно ми е, защото поради служ. ангажименти често логистиката се оказва сложна и то при уж малки разстояния.

Друго- набелязала съм няколко детски театъра и мюзикъли, но все не мога да улича ден и час, тук вече не заради моите ангажименти, а заради училищните часове.Започнах да мечтая за времето, в което нас ни водеха от училище на концерт, театър.

# 632
Искам да кажа, че линейките ТРЯБВА да се почистват след всеки пациент...!

# 633
Руми, сигурно ли е това за оценките от 5, 6 и 7 клас? Днес четох някаква статия, но сега не мога да се сетя къде я четох. Пишеше, че максималният брой точки от външното оценяване е 100. Те се удвояват - 200 по български и 200 по математика. Ако имат шестици от годишните оценки получават по 50 точки за двата предмета и така максималният бал ще е 500. Никъде не се споменаваха другите предмети или оценките от предните години.

# 634
Светкавица, не, учителите не се съобразяват, но пък за извънредни неща в извън учебно време сме уведомени поне 2-3 седмици предварително, често се знае и планира месеци напред. В календара ни има планирани неща с децата до края на юли, има и една екскурзия на големия планирана за окт. 2017, за която се знаят точните дати и суми от този октомври.
Момчетата се оправят с логистиката сами в светлата част на деня, малката си иска постоянен придружител. Ако е по тъмно, аз придружавам всичките дечурлига, няма как, затова зимата е по-големия зор. Често си помагаме с други родители, особено ако е валежно и се налага ползване на коли, иначе се придвижваме основно и предимно с колела, дори и зимата. Не рядко взимам или водя на тренировка 5-6 дечурлига, хем е весело, хем спестяваме родителски сили.
Налични баби няма.

# 635
Дейзи, хич не ми обръщай внимание  Laughing
Миналата седмица гледахме новините и някаква журналистка си съчиняваше разказ по картинки  Laughing
Ама използвах намалението и плаша голямата, когато я домързи да учи  Mr. Green

Иначе, това което разбрах е максимален брой точки 500.
Удвоен резултат от матурата по български и математика + годишните оценки по математика, български или по предмети, които всяко училище си определи в зависимост от специалностите.
Нещо такова ми се върти   Peace

# 636
  • Варна
Впечатлена съм от деня на Сбъдваща!
И от котката определено. Hug
Аз съм забелязала за мен, че колкото повече ангажименти имам, толкова повече се амбицирам и си разпределям времето.
В момента се нося по течението. Особено важи за мен в дните след като съм получила някакво облекчение от случващи се неприятни неща. Имам нужда от такъв период на нищоправене, после се вземам в ръце.
Скрит текст:
Да ви споделя и по моя проблем напоследък-младежът е започнал работата днес, доволен бил. Звънял в почивките да разказва на баща си.

# 637
Тъй като си облизаха чиниите, споделям рецептата на нещо като кашкавалено суфле:
600 грама смес твърди сирена настъргани на ситно - аз сложих гауда, зряла моцарела, ементал и грана падано
6 яйца
3ч.ч. прясно мляко
8-9 с.л. галета
100 мл. разтопено масло или олио
черен пипер, риган

Всичко без сирената объркваме добре с миксер, добавяме сирената и объркваме с вилица. Намазваме съда с масло, посипваме щедро галета, изсипваме сместа, отгоре пак ръсим галета и печем на 200 градуса до хубаво  зачервяване. Преди разрязване изчакваме 15 минути за да стегне - за да са по-правилни парчетата при рязане. Може да се изпече и в малки купички за суфле, пак намазани с масло и поръсени с галета.
Поднасям със свежа салата и маслини.

# 638
  • Варна
Аз мярнах по тв рецепта за пилешка кавърма в омлет и тези дни ще я направя.

На събранието по бъдещото местоживеене присъствах аз, но оставих телефона на моя мъж. И преди малко му звънят за следващото събрание. Няколко пъти чух:"да, ще питам жена ми, тя беше на предното събрание"
Абе с две думи, събираме пари за изграждане на читав път, по който може да мине линейка или пожарна до адрес. Може имотът ни да е на 4,5 км от центъра на града, но си трябват метрите здрав път до адреса.
В събота пак ще ходим на събрание. Във вилните зони е така, явно.  Laughing
Мър, започваме с документите и ние, за бъдещата къща.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 20:59 от Стейси Грей

# 639
http://prikachi.com/images/623/8986623P.jpg  Този път тиквеника стана перфектен.

# 640
Аз сега съм по-лежерно с ангажиментите...че съпружието покрива всичко. Но преди това, горе долу по схемата на Сбъдваща мечти.
Установих че се прибирам от работа едва в 8, след като съм излязла в 5.30. После детето докато оправя...и на ден ми се събираха има няма 4-5 часа сън.
Сега поне уредихме единия му урок да е в къщи... в училище нямат нищо.

# 641
Ето меее! Благодаря за стиснатите палци. Първи работен ден минА. Оцелях.
Сбъдваща, с твоя пост си представих и на Белинда какво ежедневия я чака!  Mr. Green
Алечка, честито и на теб!
За тиквеници и баници с праз- няма дума да обеля, че ако си отворя устата всичко ще омета.
Марипоса, не съм от Благоевград, иначе бих помогнала.
Мики бързо да се оправя.
Стейси, дано младежът се съвземе там. Успех на вас с къщо- правенето.

# 642
  • Варна
Мария, благодаря!
Моят мъж е в плен на вирус. Хрема, гърло и т.н.  Лежи, което рядко се случва. Оплаква се от силно главоболие. НЕ го отпусна с нурофен( това намерих и дадох)
Около мен има доста болни хора- явно е вирус. Детето и то зачерви гърлото, но кара леко. Аз си чакам заразата да ме отнесе и мен.

# 643
sando Simple Smile
Да ти дам ли адрес за доставка?

# 644
Добро утро!

Мари, успех с бизнеса!

При нас вали снежец и съм мнооого доволна  Heart Eyes Дано да понатрупа и да стане бяло и красиво, поне за малко.

Общи условия

Активация на акаунт