Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 435
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 165
Не е със сигурност. Лошото е, че има нещо набутано в ключалката и ключа не влиза до края.

# 166
Той идва по домовете....

# 167
  • София
За колата май не съм викала тук, но виках два пъти за апартамента и направо е ужасяваща скоростта, с която отварят. Става ти ясно, че нищо не може да те опази, ако решат да ти влязат в къщата, абсолютно нищо Confused Секретни брави, с ключове по 15 см., файда никаква...СОТ-а донякъде, ама донякъде...
За кола съм викала, в друг град. Отвори я за десет секунди Sad

# 168
# 169
То и аз отварям секретна брава с безопасна игла...ама ми трябва повече време.
Има ключалки, дето не могат да ги отворят.....само дето струват майка си и баща си.

# 170
Аз обичам всякакъв вид почивки. Обичам и да обикалям като гламава, но обичам и да ходя някъде да плуя около и в басейните.

Трявна обичам, но си ми е "в къщи". Знам всяка пътечка, всяко селце, а и всяка кръчма.

# 171
Аз обичам също много разходки и почивки.
Гледаме да не повтаряме местата, защото има толкова много свят да се види и толкова малко време за пътешествия.

По принцип само палатки и къмпинги не ми допадат, защото обичам да обикалям по чукарите и да дишам въздух, но вечер да се прибера в хотела в чистото легло, да се отпусна, изкъпя с топла вода и да хапна нещо приготвено от друг без хамалогията на чистене и миене.

Падаме си много по ОИ и една база, от която пътуваме всеки ден до различни вулкани, паркове, плажове и местности, но вечерта се прибираме на обратно.

Напоследък си правим спирки по пътя и пренощуваме в различни хотели, но пак си имаме един основен престой от поне 4-5 дни, в които си правим база някъде и през деня разглеждаме,а вечер на сауна и отмора в хотела.

Лиляна, ама как си улучила темата, само ако знаеш?!   Точно в петъка мм ми за-показва някакви каравани и кемпери, които сравняваше като цени. Изборът падна на каравани с хол, кухня и две спални.

Не съм кой знае какъв фен на караваните, но каквато съм пикла май ще е по-добре за нас.
Просто в Канада не е като в Европа да има на всеки км бензиностанции с бани и тоалетни и кафета, а понякога и по 200 км няма никакъв град на магистралата. И ми е мъка пътуването с кола. Не ям, не пия, кафе не близвам като тръгнем на път и пак на 1-2 часа и се напрягам Simple Smile

А мм обожава да кара и да пътува така.

А басейни , кални бани, СПА и минерални бани обожавам! А пък Хисаря , Меричлери,  Велинград и Девин са ми любими места за посещение винаги.  Heart Eyes

# 172
Контеса, не знам какъв ви е бюджета, но някои каравани са  Crazy. Лошото е, че струват колкото къща почти.

Аз и палатки обичам, абе лесна съм. Само да има кой да ми се връзва на акъла.

# 173
Контеса, явно не си ходила на къмпинг, каравана в Канада но:
С караваната върви и нов трак, достатъчно мощен за да може да я дърпа.
Застраховка и за двете, + цената на караваната.
Караваната се спира само на къмпинг- свързват те с ток, вода, тоалетна и всичко си плащаш. Същото е ако си на палатка , навсякъде има тоалетни и бани с топла вода.
Явно не си правила хайкинг, ще останеш изненадана на какви места има тоалетни, с отопление и тоалетна хартия.
В повечето градове не е разрешено караваната да е на драйв уейъ...та предвиди и наем за место, където да я паркирате.
Плюс, че ще чистиш и къщата и караваната....приятелка беше вдигнала ръце след 1година с каравана.

Някой питаше за сладкото от халапиньо - вземат се халапиньо ( люта месеста чушка, в Бг не знам на кой вид да я оприлича, може би на тези рано на пролет), махат се жилите и семената. Слага се в блендера да се смели на не много ситни парчета. По принцип се порисва с захар ( на паунд тегло около 6 чаши захар), аз обаче я заливам с мед и изварени нектарини - като са почти презрели ги изварям). След 2 дни варя на котлона до необходимата гъстота.
Бях споменала 5 годишна чушка. По принцип чушката е двугодишно разтение, но тази беше посята директно в градината, баща ми донесе семената от Бг....и 5 години цъфтя ивъзва чушки -убийственно люти - без проблем. На височина достигна около 1.2 м и се разклони - абе беше си като храст. Що сушени чушки за люто олио произведох, а и лютко, от нея.

# 174

Добро утро Simple Smile
аз питах за чушките, благодаря Simple Smile

прогнозата е за доста сняг в планините Nature Snowman
такива периоди първо гледам snow-forecasta и общо взето само за ски се говори в къщи

за кола - ключарите идват на място

# 175
  • Пазете Гор
Можете ли да ми препоръчате читав автоключар. ...

За София или за другаде питаш? Доколкото разбрах - имате една ключалка - не става ли да се отвори вратата ѝ оттам по йогистки способ да стигне до шофьорското място и ръчката за багажника? Аз бих опитал. Не за друго, но само цената на посещението на ключаря почва от 30 лв със склонност да върви към 50. Ако се иде до резиденцията му, барем тоя разход би отпаднал.

Пиперът си е многогодишен полухраст, който в се отглежда по стопански съображения като едногодишен. В умерения пояс практически не може инак. Един комшия преди време си игра да внася тенекии с пиперки на топло през зимата, че да имитира тропическия им хабитат. Цяла зима коридорът, терасата и половината му хол бяха нещо като парник, гънеха се с булка му покрай пиперките като сенки. Влага, мушици... Жена му го кле най-люто, той търпя, и май месец гордо изнесе проскубаните саксийки отново на слънце. Дорде се освестят те, дорде тръгнат, цъфнат и вържат, аз успях да направя вече по някоя и друга консерва от моите. И тоя експериментатор заряза тая практика. Жалко, но пък спаси брака си.

# 176
Аз имам магданоз на около 4 години Simple Smile. И чилита на няколко, а ако и ги поливам, може и до 10 да откарат.

# 177
Добро утро.
И при нас има паднал сняг. Вече със страх поглеждам сутрин през прозореца.
Да се включа по темата с почивките. Обичам всякакви дестинации. За съжаление пътуваме само по работа или когато сме на почивка (разбирай спа, море, планина- само през лятото!!!). И ние искаме каравана, но не е за нас. Искам да пътуваме, да опознаваме, да се слеем с хората, но .... никога не сме го правили. По една или друга причина. При една командировка спахме на Пампорово. Минахме през Бачковския манастир, но не се отбихме, за да имаме причина пак да се върнем, но този път с децата. Признавам си, че не познавам България. А много, много искам. Преди 2-3 години направихме екскурзия до Самоков и забележителностите около него. Останах смяна. Бях толкова развълнувана, че съм в Девическия манастир, който е рисуван от Захари Зограф, и където се е крил Васил Левски. Искам да посетя такива обекти, да се докосна до историята, но работните ангажименти на ММ надделяват.

# 178
  • някъде ... тук ...
Добро утро!
Честит имен ден на Тонка и всички именици днес! Да сте здрави и много обичани!

Можете ли да ми препоръчате читав автоключар. ...
sos-нещо си - на кръстовището на Климент Охридски и 8-ми декември, като идваш от УНСС се вижвда отсреща в сградата. Викали сме ги няколко пъти за офиса.

За почивките - ние не сме много по лежането и мързелуването. Обикаляне ни дай на нас. Не сме пътували много с малки деца, защото тогава много-много нямахме възможност, че и кола даже. Обаче в момента, в който си купихме кола и не сме се спрели Crazy Щом и тийнейджърът още не е отказал да идва с нас, явно и той е от същата порода "хойдармАри" (не знам дали така се пише, но майка ми така ни казва). Родителите ми са същите, хем вече са на възраст. Багаж сбирам за отрицателно време и тръгваме, само да решим накъде. Много пъти сме търсили на място къде да спим. Това е за из България, де. Иначе излизанията навън обикновено планирам аз и всичко е предварително ясно.
Което ме подсеща, че още не сме решили тазгодишното пътешествие на къде да е. Чудим се дали да е Флоренция - Пиза - Ливорно и околности или да дообиколим Пелопонес, че остана доста от него след предишното 10 дневно пътуване.

# 179
О, Елит, мерси че каза.

Тони, честит имен ден, да си все така усмихната и по-малко напрежение през тази година.

Общи условия

Активация на акаунт