Искам да кажа ... (113)

• 58 490
  • 884
  •   1
Отговори
# 765
Аз половин ден чистих и се изложих за вечеря с жилава пица Rolling Eyes И мъфини правихме с малката, та и това е вариант за вечеря.
Сега нямам търпение да си чета книжка.
Утре съм го планувала мързелден Crazy

Лято, може пък нейде из бг уличките да е вашия апартамент.

# 766
И аз днес имах  аграрно-натоварен следобед. Борих мъха и плевелите в тревата. Ама днес студено, работих с яке. В почивките се занимавах с дечурлигата. Малката не може да свири, ако не съм до нея. Големия иска да го изпитвам по френски, номер две пък искал скорпион да му правя, та рових за схеми.
Имам поръчки, мразя ги, днес не съм пипвала нищо по тях.

Самонаграждавам се с вратна пържола и южноафриканска сира и се надявам тая вечер да няма навлеци в леглото ми - дребните използват временната липса на баща и са си направили график кой да спи при мен.

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 20:59 от Анонимен

# 767

Лято, може пък нейде из бг уличките да е вашия апартамент.
Кой знае Hug.
Спешен въпрос: готвих супа топчета, обаче 5 минути след като сложих картофите, прецених, че са малко и белих и слагах още. Опитвах, уж бяха сварени, но сега, след като сложих застройката, варена, и тръгнах да слагам порциите, уцелих несварено парче. Да я слагам ли пак на котлона, или да си я ядем с хрупащи картофи? ooooh!

# 768
Аз си мисля, че като е варена застройката може да поври малко супата още, едва ли ще й трябва много щом са на малки парчета. Бих я доварила аз, отколкото да я ям с хрупащи картофи, а ако се пресече застройката или нещо се случи - пасирам в блендера и сервирам деконструирана супа  Mr. Green

# 769
Защо слагаш картофи на супа топчета  Simple Smile..
Иначе и аз мисля, че можеш да я досвариш.

# 770
  • Пазете Гор
Тайната на хубавата супа, след като вече се е оплескала, е в солидно огладнелите столуващи. И в крутоните. И в лютия червен пипер, ако ви се нрави. Ако няма такива - супата да се поднесе поне час и половина след обичайното време, след някой и друг аперитив. Знайно е, че дребните, а и по-едрите недостатъци бледнеят, ако публиката е гладна и леко подпийнала.

Сериозно - не го вари повече, и не се занимавай, аз поне не бих. Няма да ухае свежо, ще се сгъсти по непориятен начин. Пасираните картофи имат леко гумена консистенция. Най-важното: удоволствието ти от готвенето ще е отлетяло.  Дай сместа на кучето и не си хаби времето. Голям праз, че някаква супа се е объркала. Стават такива работи. Къде-къде по-големи неща объркват хората.

# 771
Защо слагаш картофи на супа топчета  Simple Smile..
Иначе и аз мисля, че можеш да я досвариш.
А какво да сложа? Вкъщи я правим с картофи.

# 772
Би могла да извадиш само картофите, да ги пуснеш за кратко в микровълновата или в друга фурна, после да ги върнеш в супата. Вкусът няма да е същият.

# 773
Лято, аз я правя по следния начин:

Омесвам кайма с подправки и сол. При мен подправките са черен пипер, много малко червен, накълцан магданоз и щипка кимион/кимьон (помагайте как се пише).  Слагам и малко ориз.

Задушавам лук (понякога стар, понякога зелен), моркови, малко целина, пащърнак и чушки., |алижам с вода и когато заври, пускам оваляните в брашно топчета.

След като се свари, правя застройка от жълтък и лимонов сок и поръсвам с пресен магданоз.

# 774
  • Ямбол
Ще оставя темата до неделя, че много пишете и после пак минаваме на седмична.

Ацетокаустин е много силна киселина. На лицето, до окото, на дете, аз не бих рискувала. Иначе съпругът ми ходи при един човек в Бургас, който му ги махна с подобна течност - бяха на лицето и то доста. И до окото имаше, но нямаше поражения. Но той му беше казал, че не всяка брадавица(бенка) е подходяща за махане.
И аз имам една скоро ми излезе на врата, първо сърбеше, после взе да червенее около, май трябва да отида и аз за преглед, но не знам кога ще му се удаде такъв момент.

# 775
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз супа топчета правя с фиде  Peace

# 776
Аз супата топчета я правя също с картофи, така много ми харесва а и всички я хапват в къщи.
Пилешката супа я правя само с фиде, не я харесват домашните по друг начин.

# 777
Аз супа топчета правя с фиде  Peace
И ние я правим с фиде и картофи. В каймата само малко чубрица омесваме.

# 778
А аз пък не обичам ориз в топчета и кюфтета, много ми е детскоградинско на вкус, както и домати в бульона. В топчетата за супа слагам грис и настърган кашкавал.

# 779
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз я правя като Даун, но слагам шепичка ориз в каймата и не слагам червен пипер. Подправките иначе същите, плюс малко чубрица. Накрая слагам малко фиде и я застройвам с кисело мляко.
Веднъж опитах да сложа картофи, понеже една приятека така я прави, а мъжът ми попита това сега картофена супа ли е или супа топчета? Та си остана първият вариант.
Даун - кимион е.
Аз бих доварила супата на Лято. Нищо не им става на картофите, като се преварят, най-много да сгъстят малко супата.

Общи условия

Активация на акаунт