Искам да кажа ... (117)_10.04-16.04

• 63 422
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро!

Честит рожден ден на прекрасната Марианка на Лина! Да е жива и здрава, вечно усмихната!

Аз му дръпнах един юнашки сън и сега съм в чуденка какво да правя. Опциите са да чистя у дома или да си ида на къщата. Май ще е второто, то е ясно, че пак ще се работи ама поне ще съм на въздух и на слънчице.

# 646
Иска ми се да подскажа на belinda, че може да избегне запържването на брашно в олио/или някаква си там мазнина/.
Аз започнах да запичам брашното /даже си приготвям в бурканче 'заготовка'/ вместо да пържа. Вкуса е невероятен после - за кашички и каквото искаш да сгъстиш, просто се добавя към бульона малко разтворено във водичка след като почти всичко е готово.
Запичането го правя като сложа колкото искам брашно на сух тиган, включвам котлона на 2 /това за моя, на 1 ми е слабичко/ и докато си правя нещо друго поразтръсквам касеролката или разбърквам с дървена бъркалка докато леееееко си промени цвета и замирише приятно Simple Smile

# 647
  • Mediterraneo
Добро утро. Събудих се рано днес, имам още половин час за кафе.

Лято, знам, че не искаш съвети, но наистина преразгледай настройката си! С това негативно отношение нито ти ще свикнеш, още по- малко пък децата! Никъде не е само цветя и рози, но ако не откриеш малките неща, които те радват и те удовлетворяват, където и да си, животът ти никога няма да бъде хубав, децата все ще реват, другите винаги ще са ти криви! Домът е там, където си ти! Горе главата!

# 648
  • Бургас
Даун, твоят познат е за трепане. Доста несъобразителни хора има.ММ има онлайн магазин и телефонът звъни по всяко време.Няма ден,няма нощ,последно някой снощи в 1, що да не.
Обядът ми е готов. Остана тортата.

Честита да е Марианка на Лина! И браво за на Руми момичето!

# 649
Честит рожден ден на Мариянка. Като че ли вчера се роди  Hug. Да ви е жива и здрава и да имате много прекрасни приключения заедно.

# 650
Добро утро. Идвам с горещото кафе. Coffee

Преди малко станах. Наспах се, легнах рано. Толкова ми се спеше снощи, че можех права да заспя. Почивните дни общо-взето ще мързелувам. Утре, след като боядисаме яйцата, ще пооправя из къщи. После сме на гости. Неделя и понеделник извън София. А от толкова разговори за козунаци, вече ми се прияде. Та може да купя един малък, за днес. А не ми се иска..после трудно си закопчавам копчетата на дънките.

Честито на Мариянка! Да расте здрава и щастлива!

# 651
Ситуацията при Лято,прилича малко на моята,с тази разлика,че аз смених само града.Много трудно ми беше,и обстановката и хората бяха коренно различни от това,на което бях свикнала.В онзи период бях много нещастна,но сега,като се върна назад,може би аз си бях виновна.Самонавивах се вътрешно,колко не ми харесва това място.С времето свикнах,все още не познавам много хора тук,нямам близки дружки,с които да си споделям радостите и тревогите,но вече не ми тежи толкова.Преоткрих верен и добър приятел,в лицето на мъжът ми,научих се да се радвам и на дребните неща.Животът е твърде кратък,за да го изживяваме в самосъжаление и омраза,без значение към какво и кого!

# 652
Имам си нов телефон. То хубаво, ама трябва да си въвеждам всички контакти на ръка, щото стария е с различна оперативна система и не стана прехвърлянето. И си загубих цялата история в уотсап, пък ми е важна. Мразя да сменям телефони.

В положението на Лято съм била 6 години- докато живеехме във Франция. В чудесен град, в сърцето на Алпите, красиво като на картичка. Жилището перфектно, климатът идеален, храната върхът, парите екстра, всякакви възможности за туризъм, разходки, спорт, забавления... И се чувствах зле, не на мястото си, не приета, постоянно се оглеждах като гърмян заек и се усещах в едно постоянно напрежение.

Последна редакция: пт, 14 апр 2017, 09:19 от Анонимен

# 653
Имам си нов телефон. То хубаво, ама трябва да си въвеждам всички контакти на ръка, щото стария е с различна оперативна система и не стана прехвърлянето. И си загубих цялата история в уотсап, пък ми е важна. Мразя да сменям телефони.
Имаше някакви приложения за прехвърляне между Андроид и Айфон, примерно, пробвай, аз докато прехвърля от Андроид на Андроид пробвах поне 6-7 приложения, докато намеря правилното. Но мъжът ми има доста контакти, никакъв шанс за преписване на ръка.

Сега си пия кафето, гледам, че навън е леко облачно, мисля по-късно да понапазаруваме за утрешното готвене, а и да си купя еднократни форми за козунаците, стават в такива нали (за опичането по-специално питам)?

# 654
И аз не обичам да сменям телефони. Трябва да ги разучавам, да свиквам с тях..не че отнема много време, но все пак държа да науча кое за какво е. Но пък винаги е хубаво когато имаш нещо ново. Simple Smile
И аз ще го сменям,но чак лятото. Работи си идеално, но искам друг. Grinning

Всички, които ще месите козунаци, похвалете се с резултата и в темата. Simple Smile

# 655
Аз се похвалвам, че моят /с халва/ стана много вкусен. Може да не притежава качествата на добър козунак, но много ми хареса, стои леко влажен, може би от халвата Thinking Но и на мен не ми свиди де, сложих цяла опаковка халва.

# 656
Добро утро!
Да е жива и здрава Мариянка. Хубав празник да има с много емоции и подаръци!
Благодаря за стиснатите палци вчера. Бяха за една дооооста дълга операция- 7-8 часова. Днес се надявам да разбера повече.
Но, днес ми трябват пак палците ви!!!
Лято, всичко ще се нареди!  Hug
Една колежка на баща ми си переше спанака в пералната.  #Crazy И си се хвалеше. На две изплаквания и бил готов. Та, на Сандо му орисвам още една перална да нареди до тази за козунаците!
Мър, за всеки случай сложи хартия за печене на еднократните форми. Аз си взех от Джъмбо форми за печене на пиле. Те са с по- висок борд и ще държат козунака във форма.
Надявам се, не досаждам, но се сетих и за подправката МАХЛЕБ или Махлеби. Тя се прави от стрити на прах костилки на определен сорт череши. Много хубав аромат добавя на козунаците. Тя е една от съставките на гръцките печива. Иначе и в Турция много я ползват.
Да се оплача, че съм със запушен нос и болки в гърлото.

# 657
Утре ви почвам със съветите за месенето, та да си легнете по навреме днес де  Joy.

# 658
Утре ви почвам със съветите за месенето, та да си легнете по навреме днес де  Joy.
Така заплашително..... може и да не те огрее! Дай нещо за душата/очите- пожарникари, сърфисти....

# 659
Даун,довечера съм на работа,та ако има нужда и мога да помогна,на разположение съм  Peace .

Общи условия

Активация на акаунт