Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 64

• 101 930
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Колет, много странно, че са ти отказали упойка. При мен като имах проблема с екстрасистолите, преди пункция го пишех в листа с анестезиологичната оценка и нищо. Не са ми отказали упойка, че даже и пункции без упойка въртях. Иначе за добър електрофизиолог мога да препоръчам д-р Протич от НКБ, предполагам, че още е там. Аз с него се консултирах, друг е въпроса, че ако ти препоръчат ЕФИ, после няма да можеш да правиш нищо в репродуктивен смисъл около 6 месеца.

# 286
Елдорадо, сигурно има значение от вида екстрасистоли. Освен това смятам, че тази кардиоложка (тя е много нова в болницата) е малко на принципа - страх лозе пази. В Токуда, където ми откриха екстрасистолите казаха, че няма проблем, макар да са много. Аз дори не ги усещам. Т.е. субективно погледнато, не ми пречат. АГ-то малко се подразни дори, как ще ми отказват - млада, здрава и права съм, има хора със сериозни проблеми и пак им слагат анестезия. Но тя пък съвсем не смее да направи манипулация без наблюдаващ екип. И кръгът е затворен. Не знам какво точно е ЕФИ, но силно се надявам да не ми се налагат кой знае какви интервенции и нещата по пътя към бебето да продължат да се случват с пълна сила. Или поне някой от горе да ми помогне и забременяване да се случи от самосебе си. Sparkling Heart

# 287
  • София
aми ако се случи от само себе си и се наложи секцио тогава какво правите  newsm78

# 288
  • София
Моите екстрасистоли бяха камерни.  Не ти и трябва да знаеш какво е ЕФИ, щом нямаш идея. В такъв случай действай по линията консултация с електрофизиолог. Ако прецени и той, че няма проблем за анестезия да ти даде амбулаторен лист, за което, и обратно в Надежда за ЦС. А пък дано в суматохата да станат нещата напълно естествено. Flowers Rose

# 289
Бамба, рискът при бременност се покачва, дори от самата бременност, съгласна съм, но проблемът с тези екстрасистоли не изглежда като нещо, което ще се реши за кратко време, ако въобще някога се реши, защото аз по-скоро съм с впечатление, че и лекарства да се пият, т.нар. бетаблокери, те не лекуват, а само подтискат докато ги пиеш. Но аз също зададох този въпрос на кардиолога и тя каза, че ако съм забременеела, ще ме гледат, какво да правят, но за тях било лошо как ще ме овладяват. Доста страхливо отношение, някак си, за лекар?!?

Елдорадо, ами да и аз имам камерни - двуплети и триплети, макар че май не са много на брой. Ти беше споделила, че сами са изчезнали при теб, но все пак някакво лечение прилагано ли ти е?

# 290
  • София
Колет, ще ти опиша възможно най-кратко какво точно се случи при мен, ще го направя в скрит текст, за да не е досадно за останалите потребителки, но все пак досъпно за всички, защото може да си окаже полезно за още някой:

Скрит текст:
При мен екстрасистолите си ги открих сама, защото ми влошаваха качеството на живот, тоест усещах ги и се шашках. Първо минах през ендокринолог и задължителните хормони на щитовидната жлеза, защото проблеми там водят много често до екстрасистоли, отхвърлихме тази вероятност. След това се позачетох в интернет и открих, че има електрофизиолози и там се борят с ритъмните нарушения. Записах си час и отидох в НКБ, сложихме Холтер, резултата след него беше малко над 10000 екстрасистоли за денонощие, в случая това е около 10% увреден ритъм, при който не се препоръчва електрофизиологично изследване и последваща аблация(и двете ми звучат много страшно, като ги проверих в нета). Доктора ми изписа бета блокери и ме изпрати на кардиолог, за да отхвърлим възможността за каквото и да е заболяване на сърцето. Според 5 кардиолога имам лек пролапс на митрална клапа, според други 5 нямам, но имам или не, той не би могъл да е причина за екстрасистолите. Започнах сама да търся причината(откакто отнесох 4 коремни операции, поне две от които можеше да ми се спестят ако бях попаднала на читави доктори, започнах да проучвам всичко много внимателно), зачетох се в статии по въпроса, дори и в чужди сайтове и стигнах до извода, че може да имам хиатална херния. От там час за гастроентеролог и насрочихме гастроскопия, за да търсим въпросната херния(най-общо казано част от стомаха е навлязла в гръдната кост, повдига диафрагмата и сърцето се съкращава неправилно). Е намерихме я тази херния и аз за себе си спрях да ровя, защото стигнах до извода, че всичко се дължи на нея+ множеството емоционални проблеми покрай проблемното забременяване и операциите. Не пих бета блокерите, започнах да спортувам, от време на време чаша уиски вечер(помага и за паник атаки, изпитано Innocent ), постигнах някакъв вътрешен мир и две, три години по -късно екстрасистолите бяха станали 600 за денонощие. Не се лекувах, просто спрях да се вторачвам в тях, а и знаейки за въпросната херния хапвах по по-малко, за да не издувам стомаха и от там да провокирам неправилно съкращаване. Но въпреки това даже много тежката ми четвърта коремна операция, с пълна упойка, интубация и какви ли не есктри си беше по време на многото ми екстрасистоли. Така че ако няма увреда на сърцето, екстрасистолите сами по себе си не пречат на никаква анестезия.

# 291
Много благодаря, Елдорадо, радвам се, че си се справила с проблема успешно. Надявам се и при мен да завършват благополучно нещата! Иначе имам напълно здраво сърце, потвърдено от двама кардиолози до момента, вкл. тази в Надежда. Явно трябва да видим какво ще каже електрофизиологът и най-вече да намеря душевен мир (защото ефективно спокойствие е моето забързано ежедневие, не знам дали е възможно). Казват, че това ще помогне и на бебето да си дойде само Wink дано!

# 292
  • пазарджик
Момичета имам въпрос-обадиха ми се ембриолозите днес и казаха ,че от 11 яйцеклетки 9 са били годни за оплождане,само 6 от тях са оплодени към момента,а другите 3 не са ок.Фонда покрива 1300 лв за оплождане,което означава ли,че другите трябва да ги плащам както е записано по 250 лв.всяка т.е. трябва да си приготвя 1000 лв. И да платя за оплождането на яйцеклетките които така или иначе не са годни.Казаха също,че имат забележки и към яйцеклетлите и към сперматозоидите:cold_sweat:Cold SweatCold Sweat
Трансфера щял да бъде в неделя,да съм си пиела лекарствата до тогава.Аз утре съм в клиниката за втора кръв за рвmc и ще говоря с док.

# 293
Звъниш и молиш да проверят колко трябва да платиш за оплождане и да ти върнат обаждане, защото се притесняваш и трябва да се подготвиш със сумата.
Питаш как се казва телефонистката, с която говориш.
Много хубава бройка, стискам палчета.

# 294
  • София
По фонда не доплащаш оплождане, а и от пет нагоре не се променя сумата.
Тия по 250 ги измислиха за такива като мен със скромните бройки.

# 295
  • пазарджик
Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusSparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartБлагодаря ви ,че се отзовавате толкова бързо Kiss
Сега само се моля всичко да е наред,да си направя трансфера в неделя и ако дай Боже има и за замразяване би било чудесно.

# 296
Иначе имам напълно здраво сърце, потвърдено от двама кардиолози до момента, вкл. тази в Надежда. Явно трябва да видим какво ще каже електрофизиологът и най-вече да намеря душевен мир (защото ефективно спокойствие е моето забързано ежедневие, не знам дали е възможно). Казват, че това ще помогне и на бебето да си дойде само Wink дано!
Ако сърцето излиза от ритъм като страничен ефект на хормоналната стимулация, при спирането на хормоните се очаква да се оправи и ритъмът на сърцето, само че при мен стана доста бавно - за ок. 2 години. Ритъмът се нормализира с лексотан (1 табл./ден само при необходимост), вземах известно време изоптин (алтернатива на бета-блокери). Като се освободих от екстрасистолите, спрях и лекарствата. Сега се появяват само при стрес, но не е възможно да прилагам хормонални стимулации.

# 297
Бихте ли ми припомнили: на кой ден от цикъла се изследват хормоните (ТСХ и др., които искат при първите прегледи)?

# 298
  • София
На 2-3 ден от цикъла,за тсх не трябва да пиеш лекарства преди да ти вземат кръв .Успех Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 299
  • София
ТСХ се изследва на чист (без менструално кървене) ден.
ЛХ, ФСХ, естрадиол на 2-3 ден от МЦ

Общи условия

Активация на акаунт